Harmonikus Mars – Szaturnusz fényszögek

Mint a Mars – Szaturnusz kapcsolatok általános sajátosságait taglaló bejegyzésben már szó volt róla, a két bolygó nincs különösebben jóban egymással. A Mars a kezdeti impulzus, az indulás, a kezdeményezés, a teret hódítás, az aktivitás, Szaturnusz a fék, a korlát, a fegyelem, a passzivitás. Harmonikus fényszögek (trigon, szextil) esetén azonban egymás jó tulajdonságait is felerősíthetik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Harmonikus Mars- Szaturnusz fényszögek a horoszkópban

Személyi horoszkópban a Mars és Szaturnusz kedvező fényszögei (szextil, trigon) jelentős hajtóerőt képviselnek, motiválttá tesznek és nagyfokú állóképességgel ruháznak fel. Trigon esetén a két ősi ellenlábas közötti összhang magától értetődő, a marsikus és a szaturnikus energia spontánul ötvöződik harmonikus egészbe. Szextilnél több tudatos igyekezet és erőfeszítés szükséges; a képlet tulajdonosa valószínűleg csak később tanulja meg, hogyan teremthet összhangot a két őselv között.

A szülött valószínűleg türelmes és óvatos (ezek a tulajdonságok inkább a föld-és vízjegyekre jellemzők, mint a tüzes és levegős alkatokra) -így nem mindig tűnik fel mennyi szenvedéllyel és ambícióval törekszik hosszú távú céljai felé. Sok időt szán arra, hogy jó munkát végezzen vagy a lehető legjobbat hozzon ki egy helyzetből. Emiatt időnként talán kissé lassúnak tűnik, de egyenletesen, jó ütemben halad. Van benne valami, ami tekintélyt parancsol, feljebbvalói tisztelik és elismerik megbízhatóságát, kitartását, hatékonyságát, minőségi teljesítményét. Az erőpróbáló Mars- Szaturnusz aspektusokkal ellentétben ő maga sem provokálja kényszeresen az autoritásfigurákat. Jó érzékkel méri fel az erőviszonyokat, képes érvényesíteni akaratát és tiszteletet kivívni, de a hatalmi hierarchiával is tisztában van. Lehetőségei mellett korlátait is remekül érzékeli, az ok és okozat, hatás és visszahatás törvényét sem kell neki magyarázni.

Tisztában van erejével, ezért nincs szüksége hősködésre. Magabiztos, a megfontolt, jól felmért kockázatok híve. Amennyiben a harmonikus fényszögek tüzes/ vizes jegyek között jönnek létre, jó esély van arra, hogy a szülött gondolkodik is mielőtt cselekszik. A túlzott óvatosság, a kitaposott utakhoz való ragaszkodás időnként problémákat okozhat. (Ez főleg föld– jegyekre igaz). A spontán önkifejezés jelenthet  gondot, ha nem érvényesül más bolygók – pl a Nap, Vénusz, Uránusz – hatása. Ahhoz, hogy ösztönei jól működjenek, egyidejűleg harmonikus Plútó -hatásoknak is érvényesülniük kell.



Megbízhatóságának és erejének köszönhetően a szülött minden olyan területen jól teljesít, ahol kitartó erőfeszítései megtérülnek. Mivel fontosak számára a kézzelfogható eredmények, az üzleti szféra, a sport, az építkezés, a mérnöki, szerelői szakmák, kézműves mesterségek alkalmas terepet jelenthetnek számára. Megfelelő indikációknál jó sebész is lehet. A fizikai erő inkább föld jegyekre, a lelki a vizesekre, az intellektuális levegősekre, az inspirált, kreatív, improvizatív a tüzes kombinációkra jellemző. (Persze, ezek durva általánosítások, a házhelyzettől és a horoszkóp egyéni sajátosságaitól szintén sok minden függ.). Energiáival jól gazdálkodik és jól időzít. Önbizalmát abból meríti, hogy tudatában van milyen pontos és megbízható munkát végez és hogy ezt mennyire elismerik mások.

Társulásaiban – így szerelmi kapcsolataiban is lojális és megbízható, hosszú távban gondolkodik – ha csak a horoszkóp más sajátosságai át nem színezik karakterét. Egészséges ösztönélet, szexualitás jellemzi. Általában erőt sugárzó testfelépítés, arányos, izmos, csontos testalkat jellemzi. Kisugárzása vonzza a másik nemet. Azonban még harmonikus fényszögek esetén is kapcsolati problémákat okozhat túlságos óvatossága és az, hogy hajlamos elfojtani dühét. A jegelt indulatok ugyanis felhalmozódhatnak és feszültségek forrásaivá válhatnak. (A passzív agresszió általában erőpróbáló Mars- Szaturnusz fényszögekre jellemző, de különbség van aközött, hogyan fejezik ki agressziójukat a tüzes, levegős, vizes és a földes jegyek/Marsok)

A szülöttből áradó stabilitás biztonságérzettel tölti el az embereket, akik szívesen támaszkodnak rá. Gyakran veszi szárnyai alá a nála fiatalabbakat vagy gyengébbeket. Ereje és megbízhatósága jó vezetővé teszi; kevésbé szerencsés esetben azonban olyanok terheit is magára veszi, akiknek egyedül kéne boldogulniuk poggyászukkal. Ha nem kap észbe, mindenki igáslovává és univerzális probléma-megoldóvá válhat.  Ez ugyanolyan szintű túlterheltséget és kiégettséget idézhet elő nála hosszú távon, mint egy erőpróbáló Mars- Szaturnusz kapcsolat, így tudatosan oda kell figyelnie arra, hogy időben megvonja határait és tehermentesítse magát. (Az ilyenfajta „megmentői” hozzáállás különösen akkor jellemző, ha egyik vagy mindkét bolygó – főleg a Mars- vizes jegyben áll. Szűzben, Bakban levő Marsok, Szaturnuszok szintén hajlamosíthatnak rá.)




Tranzitként

Időszakos hatásként a Mars – Szaturnusz tranzitok nagyjából 10 – 14 napon keresztül érvényesül. Ha a tranzit- Szaturnusz képez fényszöget a horoszkóp Marsával, többé- kevésbé egy éven keresztül érvényesül a hatás ( hiszen a Szaturnusz direkt és retrográd mozgása során is kapcsolatba kerül a Marssal. A hatás egyénre szabott, és függ attól is, hogy áll a két bolygó a szülött képletében. Ha ott is harmonikus kapcsolatban vannak, a meglévő pozitívumok általában erősödnek. Nehéz radix- fényszög esetében átmeneti megkönnyebbülés tapasztalható. Tranzithatások esetén is érvényes, hogy trigonnál könnyebb összehangolni a két őselvet, és ez nem is mindig tudatosan történik. Szextilnél jobban meg kell dolgozni az eredményekért.

Általánosságban elmondható, hogy a harmonikus Mars – Szaturnusz tranzitok erőt adnak, motiválttá tesznek, egyszersmind a kitartást és az állóképességet is növelik. Az időzítőképesség is javul, az energiával jobban gazdálkodunk ilyenkor. Növekszik a céltudatosság, összeszedettség is. Ezekben az időszakokban módszeresen, lépésről lépésre lehet tervezni, így igen hatékonnyá válhatunk. (Ha egyidejűleg más destabilizáló hatások is érvényesülnek, könnyebb kitartani a feladat mellett). A megnövekedett önfegyelemnek, szigorú munkamorálnak, részletekre kiterjedő figyelemnek köszönhetően eredményesen teljesítők az összetett és nehéz feladatok is.

Ez a tranzit kedvező időszak lehet gyakorlati tárgyak tanulására és oktatására, manuális tevékenységek számára: pl. építkezésre, szerelő-és műszaki munkákhoz, kézműves tevékenységekre (főleg fa, vas, kő, csontok, bőr megmunkálására). Megfelelő alkalom lehet munkaigényes, nagy fizikai igénybevétellel járó projektek teljesítésére. Testi – lelki állóképességünket is eredményesen növelhetjük, így e tranzit idején egészségesebb, sportosabb életmódra is válthatunk. Erőt és állóképességet, kitartást igénylő sportágak is eredményesen űzhetők. Amennyiben más, kedvező hatások is érvényesülnek, az időszak műtétekre is alkalmas.

A türelem és az ambíció más olyan témákban is elősegítheti a sikert, amelyekre szenvedélyesen vágyakozunk. Harmonikus Mars – Szaturnusz tranzitoknál általában nem jellemző a szándékos kockázatkeresés (ha csak a horoszkóp sajátosságai nem utalnak kimondottan ilyesmire). Megfontoltabb és a szokásosnál óvatos hozzáállásunk miatt azonban ebben az időszakban a veszélyes feladatokat is eredményesebben teljesíthetők.

Sokat haladhatunk hosszabb távú terveinkkel is, és készségesebben fogadjuk el, ha az eredmények nem mutatkoznak meg azonnal. Bár a Mars nem kimondottan csapatjátékos és Szaturnusz is inkább az önállóságot támogatja, olyan lojális emberekkel is találkozhatunk, akik erős és megbízható partnereket keresnek. Persze, azért nem árt szem előtt tartani, hogy a két bolygó, és így az időszak karakterének is jobban megfelel, ha a saját utunkat járjuk, nem csak kiválóan boldogulunk egyedül, hanem másoknak is utat mutatunk. Új párkapcsolatok is kialakulhatnak, de kibontakozásukhoz valószínűleg hosszabb idő szükséges. Jellemző lehet bizonyos korkülönbség is. A gyakorlati szempontok szívügyek esetén is elsőbbséget élvezhetnek, de így is tartósak lehetnek.





Kapcsolódó

Mars – Szaturnusz kapcsolatok

Így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!