Vénusz – Uránusz szembenállás: szabadság vagy szerelem ?

Vénusz – Uránusz szembenállás rövidebb és hosszabb távú tranzithatásként, szolárban, szinasztriában (párhoroszkóp)

Az előző rész azt járta körül, hogyan működik a Vénusz – Uránusz szembenállás egy születési képletben. Ez az erőpróbáló fényszög átmeneti hatásként is váratlan fordulatokat jelezhet társulásainkban, pénzügyeinkben, értékrendünkben. A jelenlegi válogatásban három igényes, angol nyelvű blog szerzője értelmezi a fényszöget.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Rövidebb és hosszabb időtartamú tranzitok. Szolár.

Ha a gyors mozgású Vénusz kerül szembe a születési képlet Uránuszával, vagy általános bolygóhatásként jön létre egy ilyen találkozó az égen, az izgalom, a formabontás és a kaland csupán néhány napos időszakairól van szó. (Ha a Vénusz retrográd, több hetes intervallumban gondolkodunk. A fényszög létrejön, fellazul, amikor a Vénusz visszatolat az oppozíció pontjára, újra összeáll, aztán ismét fellazul, aztán a direktben haladó Vénusz újra eléri és csak ez után bomlik fel végleg. Emiatt az ide-oda ingázás miatt az oppozíció által jelképezett témák is hosszabb ideig terítéken maradnak). 2 – 3 évet ölelhet fel a tranzit amennyiben a lassúbb mozgású Uránusz kerül szembe a képlet Vénuszával.

Ha szolárképletben alakul ki Vénusz – Uránusz szembenállás, a hatás születésnaptól – születésnapig, egy éven keresztül érvényesül.
Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként

Astrology King | Jamie Partridge

A Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként általában változásokat jelezhet szerelmi életedben. Ha már van partnered, váratlan események nagy felfordulást és feszültségeket okozhatnak. Megtörténhet, hogy változatosság – vagy izgalmak iránti igényed nem talál viszonzásra a hálószobában. A flörtök is eredményezhetnek kapcsolati drámákat. Egy egészséges kapcsolat túléli az effajta kilengéseket, és nem valószínű, hogy sor kerül végleges elválásra. Az ilyen időszakokban azonban egy szerelmi kaland könnyen vezethet szakításhoz.

Egyedülállóként többféleképpen élheted meg a tranzitot. Ha megismerkedsz valakivel, az új románc kétségtelenül izgalmasnak ígérkezik. Valószínű azonban, hogy a kapcsolat nem lesz hosszú életű. Ha azonban szabad szellemű alkat vagy, egy hozzád hasonló beállítottságú emberrel kialakított kapcsolatból akár még házasság is lehet. Mivel az internet is az Uránusz analógialáncába tartozik, változatosságigényedet internetes randioldalakon vagy hasonló helyeken elégítheted ki.

Bármilyen helyzetben vagy is, ha a szerelem nem jöhet szóba lehetőségként, a változatosság és az izgalom más életterületeken is megmutatkozhat. A váratlan változások pénzügyeid területén is megjelenhetnek. Ezeket a szokásosnál sokkal körültekintőbben kell kezelned. Hajlamos vagy ugyanis kétes kimenetelű tranzakciók során kockáztatni, felülhetsz a gyors meggazdagodást ígérő trükköknek vagy más módon hazardírozhatsz. Inkább olyan társasjátékok, számítógépes játékok formájában keresd az izgalmakat, amelyek nem kerülnek pénzbe, vagy keress más szórakozást magadnak.

Tranzit Vénusz szemben áll a radix Uránusszal

Astromatrix

Váratlan és hirtelen események lehetségesek. Ezek főleg kapcsolataidat érintik. Izgalmas, ösztönző élményeket keresel. A hétköznapok taposómalma szemernyit sem villanyoz fel. Találkozz új emberekkel, keress új tapasztalatokat ! Ha ellenállsz ennek a késztetésnek, a későbbiekben problémáid lehetnek. Nem árt felismerni, hol okozhatnak gondokat megrögzött szokásaid és rutinjaid.Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként: impulzív vágyak

The Astrologer | Kelli Fox

Bármi történjék is ebben az időszakban, valószínűleg akkor is kissé kényelmetlen lesz, ha egyébként mulatságosnak találod. Valami merőben új és radikális dolgot tehetsz – pl. elmész egyedül egy étterembe, egy koncertre vagy egy moziba, pusztán azért vásárolsz valami drága dolgot, hogy kényeztesd magad, vagy kimerészkedsz komfortzónádból és érdekes, különleges barátságot kötsz. Bármit tegyél is, fontos, hogy csap apró, kezelhető lépésekben változtass napi szokásaidon. Ellenkező esetben ugyanis e tranzit negatívabb, destabilizáló tendenciái kerülhetnek túlsúlyba.

A jelenlegi energiák nem valami stabilak, ahogy érzelmeid sem. Valaki anélkül is kiboríthat, hogy szándékában állt volna, te meg erre összetűzésbe keveredsz egy barátoddal, vagy a kasszásnővel abban az áruházban, ahova azért tértél be, hogy megvedd magadnak azt a plazmatévét, amely után egyik pillanatról a másikra elemi erővel kezdtél sóvárogni. Aztán később, amikor már lecsillapodtál annyira, hogy tárgyilagosabban végiggondold a dolgokat, csak lesel: „mi a fene történt velem?” Az ilyen helyzeteket nagyon egyszerű elkerülnöd. Próbálj meg semmi olyat nem mondani vagy tenni, ami után romokat kell eltakarítanod.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Szolárban: szabadság vagy szerelem ?

The Astrologer | Kelli Fox

Egy bizonyos ponton döntened kell: kapcsolatot akarsz vagy szabadnak maradni ? Ha jelenleg kapcsolatban vagy, vagy egy éven belül kialakítasz egyet, kétfelé szakadsz majd. Egyrészt valódi intimitást szeretnél, másfelől a szabadságba menekülnél. Ha valóban azt szeretnéd, hogy a szerelem tartós legyen, uralkodj magadon és ne akard azonnal bekapcsolni rakétáidat, amint a dolgok kissé bonyolultabbakká válnak. Nagy kísértést érezhetsz az érzelmi eltávolodásra, de romantikus élményekben sem lesz részed, ha nem tudsz egy hullámhosszra kerülni partnereddel.

Az élet más területein is hullámvasutazásokban lehet részed, bár nem feltétlenül rossz értelemben. Értékrended igen képlékennyé válhat, és bármit teszel is, megkérdőjelezed: vajon már túl messzire mentél, vagy még mindig feszegetheted a határokat ? Munkádat illetően is kérdőjeleket vet fel az elköteleződés témája, ugyanis mérlegelni fogod, mennyire értékes valójában, illetve mennyire kifizetődő számodra. Pénzügyeid tekintetében bajba kerülhetsz, ha nem hagysz fel az impulzív vásárlással, de alkalomadtán nagyon jól eshet meglepned magad egy-egy spontán szerzeménnyel. Végső soron meg kell engedned magadnak, hogy az légy, aki vagy. Döntéseid sokkal szokatlanabbak, mint általában, de csak hajrá, lássuk, mi történik.Vénusz- Uránusz szembenállás szinasztriában : kiszámíthatatlan szerelem

The Astrologer | Kelli Fox

Rendkívül vonzódhatsz ehhez a személyhez, de több mint valószínű, hogy azért, mert izgalmasnak találod vagy mert egy olyan, kiszámíthatatlan tulajdonságot jelenít meg, ami nagyon vonzó számodra. Vagy elsőre legalábbis annak tűnt…Ha jobban megismeritek egymást, rájöhetsz, kapcsolatotok nem kimondottan olyan, amilyennek vártad. Kezdettől fogva izgalmasnak, újnak, meglepőnek, egyedinek találtad közös dolgaitokat. Az együtt töltött idő spontán, vidám hullámvasutazás lehet. Kitűnően szórakoztok és még több ilyen élményre vágytok. Ez nagyszerű, de ahhoz, hogy normális kerékvágásban haladjon kapcsolatotok és ne feszítsétek túl a húrt, erős stabilizáló hatásoknak is érvényesülniük kell képleteitek között.

E fényszög legkedvezőbb hatása abban nyilvánul meg, hogy érdekessé, izgalmassá teszi kapcsolatotokat. Ez a spontaneitás és kiszámíthatatlanság azonban nagyon gyorsan kényelmetlenné válhat. Valószínűleg azt is tapasztaltad, hogy partnered érzelmei irántad gyorsan és gyakran változnak. Kezdetben valószínűleg idealizál, így később annál nehezebb lesz feldolgoznod azt a forró – hideg zuhanyt, amiben részesít.

(Az idealizálás –leértékelés – eldobás a pszichopaták „kapcsolatápolási” forgatókönyveire is jellemző. Bővebben: Veszedelmes viszonyok. Ha nem csak a szinasztriában, hanem magában az Uránusz – játékos képletében is van ilyen jellegű erőpróbáló fényszög, olyan, beteges alkatú személy is lehet, akivel tartós kapcsolatba kerülni nagyon súlyos érzelmi sérüléseket tartogathat. Személyiségzavarokra természetesen nem egyetlen fényszögből, hanem a születési képlet egészének gondos elemzéséből lehet következtetni; ilyen problémákra nem csak Uránusz – kapcsolatok utalhatnak. És az asztrológia ebben az esetben sem diagnosztikai eszköz – de indikációit érdemes megszívlelni, szükség esetén mentálhigiénés szakemberek bevonásával kideríteni, mi is a helyzet. – ford megj)

Felejtsd el azt is, hogy istenigazából képesek lehettek majd kiismerni egymást. Ez a fényszög nem támogatja kimondottan a szerelmet; sokkal inkább intellektuális és társadalmi jellegű. Partnered valamilyen fajta nyugtalanságot, szabadságvágyat is kelthet benned, ami miatt egy idő után túl korlátozónak fogod érezni a kapcsolatot.

 

Kép forrása : Nagylátószög .  A Vénusz – Uránusz szembenállás jellegét remekül szemléltetik az Adieu (Recirquel Társulat, alapító, rendező Vági Bence) jelenetei.  A képen a két főszereplő, Pintér Áron és Lakatos Leonetta
 

Kapcsolódó

Vénusz – Uránusz szembenállás a horoszkópban

Vénusz -Uránusz együttállás a radixban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

Vénusz – Uránusz kvadrát a horoszkópban

Vénusz – Uránusz kvadrát tranzitként, szolárban és szinasztriában

Illik hozzám a párom ?

Párkapcsolat, szerelem

Veszedelmes viszonyok

A mérgező kapcsolatokról – más szemszögből

Mire jók, jók – e valamire egyáltalán az asztrológiai “receptek” ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!