Újhold a Szűzben – 2021

Az újhold szeptember 7-én, a Szűz 14°38-án született meg, helyi idő (Bp) szerint 02:52′-kor. Általánosságban véve a Szűz princípiuma az egészség, a betegség, a munka, a szolgálat, a napi szokások témáival áll összefüggésben. A föld elem  a dolgok gyakorlati oldalára, megvalósíthatóságukra helyezi a hangsúlyt. Ez a szellemi utakra, spirituális törekvésekre is érvényes. Az évnek ez a szakasza egyszersmind a betakarítás ideje is.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A szeptemberi előrejelzésben bemutatott, hónap elei  hatások az újholdképletben összegződnek. A két fővilágító trigont képez az Uránusszal, de az Neptunnal való szembenállás irányába tartanak. A Szűz praktikus jegy, szereti a dolgokat tető alá hozni. Ebben az esetben új irányt vehetünk (Uránusz), és kézzelfogható változásokat hozhatunk létre. Azonban, a még mindig erőteljesen érvényesülő neptunibefolyás miatt azt is ajánlott megvizsgálni, mennyire állják meg a gyakorlat próbáját terveink.



Újhold a Szűzben, 2021 szeptember 7, Bp 02h52

A Mars, a megvalósítás eszköze még mindig szembenállást képez a Neptunnal, bár az oppozíció már veszített erejéből. Mint más blogbejegyzésekben már szó volt róla, (Ld. Mars – Neptun fényszögek, Liz Greene; Mars – Neptun szembenállás tranzitként) ez kimondottan energiacsapoló befolyás, átmenetileg összezavarodhatunk, elveszíthetjük motivációnkat. Ha a bepontosulás időszakát vágyaink és motivációink vizsgálatával töltöttük, mostanra jobban láthatjuk hogyan tovább.




Így az új lehetőségek is jobban körvonalazódnak: az 5-én bepontosult, de még érződő Merkúr- Szaturnusz trigon fegyelmezettebbé elfogulatlanabbá teszi a gondolkodást, a 6-i Mars – Plútó trigon a kitartást, megvalósítóerőt, állóképességet növeli. A Plútóval kvadrátot, a Jupiterrel trigont képező Vénusz (ld szeptemberi előrejelzés) a cukor és ostor sajátos kombinációja. Mivel a külső bolygók mind tolatnak, a korábbi erőfeszítések gyümölcse érett be vagy meglévő lehetőségekből sarjadnak ki az újak.Már persze, ha jól sáfárkodunk velük.

Mint fentebb, és más bejegyzésekben, többek között a Járványok a mundánasztrológiában, Koronavírus 2020: az előrejelzés lehetőségei és korlátai című, 2020 tavaszán írtakban volt már arról szó, hogy a Mars -Neptun, Mars-Plútó fényszögek járványjelölők is. A negyedik járványhullám elindulása és erősödése már augusztus végére tény volt, az újholnál újabb lendületet vehet. Hogy a folyamatos lassulás újabb lezárások kezdetét jelzi-e, jó kérdés. Nekem erős a gyanúm, hogy számolni kell vele. (A Merkúr egyébként 7-én retrográd árnyékba kerül, 27-én pedig, amikor megkezdi tolatását, a bolygók 60%-a fog látszólag hátrálni az égbolton.)




Az újholdkor bepontosuló Nap- Uránusz trigon további további lehetőségeket ad a konstruktív megoldásokra.A váratlan hírek, találkozások, felismerések kellemes meglepetéseket tartogathatnak. Hirtelen, formabontó ötleteink támadnak, régi témákat újszerűen közelítünk meg és ez meghozhatja az áttörést is. További pozitívum, hogy a lendület, újító szellem most józan ítélőképességgel és gyakorlati érzékkel kombinálódik. E két erényre nagyon nagy szükség van, ugyanis közben erősek az irreális elvárásokra, légvárépítésre hajlamosító hatások is.

A Neptunnal még szembenállást képező Mars, a vele való oppozícióhoz közeledő Nap mellett tipikusan ilyen az ugyanaznap bepontosuló Mars-Jupiter kvinkunx is. A többi erőpróbáló Mars – Jupiter fényszöghöz hasonlóan ennél is túl lehet lőni a célon. : költekezőbbekké válhatunk, két végén égetjük a gyertyát, a valóságalapot nélkülöző látványos gesztusok, nagy ígéretek pedig nem csak a közéletet hatják át. Túlreagálunk, túlbecsüljük lehetőségeinket és elbagatellizáljuk a kockázatokat, túl nagy ígéreteket teszünk, előre iszunk a medve bőrére.



 

Kapcsolódó

Szeptemberi előrejelzés

A Szűz

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!