Menu
Március – 2021
2021-03-03 havi bolygóállások

Márciusban valamelyest enyhül a feszültség. Remélhetőleg kollektív szinten is, egyéni életünkben pedig több esély adódik arra, hogy legalább átmenetileg kifújjuk magunkat, erőt gyűjtsünk, valamelyest tisztázhassuk álláspontunkat. Nem győzöm azonban hangsúlyozni, hogy átmeneti nyugalomról van szó, hosszú távon a helyzetek továbbra is kiszámíthatatlanok maradnak. Tartós nyugvópontról, tervezhetőségről beszélni önbecsapás. Az ittben és a mostban valamelyest biztosak lehetünk, ahogy abban is: 2021 folyamán még sok zűrzavarban lehet részünk.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az egyik legjobb hír, hogy a gyors mozgású bolygók már elhagyták – vagy rövidesen elhagyják (a Merkúr március 15-én vált jegyet) a Vízöntőt. Így most egy darabig nem súlyosbítják a Szaturnusz- Uránusz kvadrát önmagában is földrengéskeltő hatását. ( Január második fele és a február azért volt annyira instabil, mert a Vízöntő Nap, Merkúr, Vénusz, Jupiter, Szaturnusz illetve a Bika Mars, Uránusz közösen borította az egyensúlyt.) A Jupiter is tisztes távolba került a Szaturnusztól, és az Uránusz-kvadrát hatóköréből is.

A Szaturnusz – Uránusz fényszög azonban még mindig elég szoros, egész évben és 2022, 2023 folyamán is érvényesülni fog a hatása. Ennek a nagyfokú gazdasági-társadalmi instabilitást jelző bolygókapcsolatnak külön tematikus oldala van, így nem megyek bele részletesebben.



A gyors mozgású bolygók közül a Nap és a Vénusz a Halakban marad a hónap első három hetében. A Merkúr március 15-én hagyja el a Vízöntőt, a Neptun pedig már 2012 óta otthonában tartózkodik. A Halak -időszakok egyfelől kitűnő lehetőséget adnak arra, hogy ráhangolódjunk belső világunkra, lelki képeinkre, ezzel is elősegítve a regeneráció folyamatát. A jövő trendjeire is könnyebb ráérezni. Másfelől azonban a valóságelhárító tendenciák is felerősödnek; saját önbecsapásunknak ugyanúgy áldozatul eshetünk, ahogy a külvilágban is lépre mehetünk.

További pozitívum, hogy ebben a hónapban még minden bolygó direktben halad, ezért úgy érezhetjük, ügyeink új lendületet kapnak. (Az idén egyébként sem lesz annyi leállás, mintt tavaly, mert a Vénusz csak december végén vág hátraarcot, a Mars pedig egyszer sem. A gyors mozgású bolygók közül a Merkúr minden évben tolat, a lassú mozgásúak : Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptun, Plútó szintén. Ezeket a rendszeres kényszerpihenőket megszokhattuk.)

Ennyit az enyhülésről….

Halál és Harlekin, Konstantin Somov festményének részlete

Némi kiegészítés a március 4-én, az előrejelzés közzététele után bejelentett újabb, a jelenlegi elképzelések szerint március 22-ig tartó lezárások apropójából.  “Hát, akárhogy is nézzük, a minden eddigi rekordot megdöntő, 7000 fölötti megbetegedések száma, az újabb, március 22-ig tartó lezárások nem kimondottan a márciusi előrejelzésben remélt enyülés jele” Bővebben





A főbb hatásokról röviden:

Március 3 : Vénusz – Uránusz szextil; 07°42 Halak – Bika
A hónap elején bepontosuló Vénusz – Uránusz szextil önmagában is némi megkönnyebbülést jelezhet. Ha fájnak is még a korábbi sebek, ráérezhetünk, mennyivel kreatívabb, spontánabb, teljesebb élet vár ránk ha kitörünk testi – lelki függőségeink börtönéből. (Persze, jó szem előtt tartani, hogy a most létrejött ismeretségek inkább izgalmasak, felvillanyozók semmint tartósak. Arról sem ajánlatos megfeledkezni, hogy az anyagiak, érzelmiek területén megnyilvánuló könnyelműségre, kereteink túllépésére is hajlamosíthat).
Mint a szextileknél általában, a lehetőségek most sem maguktól értetődően pottyannak az ölünkbe, hanem nekünk kell észrevenni és kimunkálni őket.
Azt is fontos tudni, hogy a most adódó tehermentesítési módszerek nem biztos, hogy hosszú távra szólnak. De már egy kis szusszanás – a hozzánk közelállók társaságában, hobbiinkkal töltött idő is elég lehet a feltöltődéshez. Ha teret adunk a vitális impulzusoknak, tudatosan keressük ennek módjait és mindennapjaink részévé tesszük, később is segítségünkre lehetnek. (Ld: Uránusz – Vénusz tranzitok, Howard Sasportas)

Március 4 – április 23 : Mars az Ikrekben
A következő nap a Mars az Ikrekbe lép. A harcias bolygó eszköztára alkalmazkodik az intellektuális jegyhez: a csaták főleg verbális szinten zajlanak: szellemes szópárbajok a lenyűgöző érvelés, gátlástalan hazudozás, csúsztatás, és összefüggéstelen halandzsa formájában. Március folyamán még főleg a jegyhelyzet pozitívumait tapasztalhatjuk meg: már pusztán az a tény, hogy a Mars kimozdul a januári-februári kvadrátok, robbanékony Uránusz szomszédság hatóköréből, megkönnyebbülést jelezhet. Valamelyest járni kezd a levegő. Hogy ez milyen szintű nyitást jelez, jó kérdés.
Április folyamán azonban a tranzit problémásabb oldala mutatkozik meg: a zűrzavar, kapkodás, tisztázatlan (és valószínűleg tisztázhatatlan) helyzetek, a szétforgácsolt vagy nem megfelelő célra fordított energia, a szétszórtság, a zavaros lelkiállapotok szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt sok bonyodalmat okozhat. A lehetőségek túlbecsüléséből fakadó gondok akár önálló bejegyzés témái is lehetnének. Az elhamarkodott nyitások, enyhítések például áprilisban, amikor a Mars kvadrátot képez a Neptunnal, a Plútóval pedig kvinkunxot, újra felerősíthetik a járványt. Persze, mint olyan sok bejegyzésben rámutattam már: a lezárásoknak is katasztrofális a hatása, ebben a helyzetben nincs jó döntés, nem is vagyok hajlandó ennél részletesebben belemenni,kommenteket azonnal törlök, szerzőiket spammelés vagy zaklatás miatt jelentem és letiltom.

Március 5 : Merkúr – Jupiter együttállás ; Vízöntő 17°32
Március 5-én a Merkúr újra együttállásba kerül a Jupiterrel. Ez a találkozó remélhetőleg kedélyesebbre sikerül az előző kettőnél (január 11, február 14), amikor a Mars, Szaturnusz és az Uránusz jelenléte felkorbácsolta az indulatokat, de kevés volt az egészséges levezetési lehetőség.
E találkozó hatására a tavasz a szokásosnál is több tervezéssel, lendületesebben indul. (A Jupiter a hit, a bizalom princípiuma, a Merkúr gondolkodik. Megkérdőjelez, tervez és szervez. A Vízöntő jövőorientált, elméleti jellegű) A két, egymást kiegészítő, de igen különböző bolygó együttállásai időszakaiban hajlamosak lehetünk hangzatos ígéreteket tenni, frázisokat pufogtatni és semmi sem tűnik lehetetlennek. Az ördög azonban most is a részletekben és a gyakorlati megvalósításban rejtőzik. Ezzel nem árt tisztában lenni.




Március 11 : Nap – Neptun együttállás ; Halak 20°37′
A Nap – Neptun aspektusok egy személyi horoszkópban és tranzitként, időszakos hatásként is nagyon képlékenyek és nagyon pontosan érzik az energiákat, hangulatokat maguk körül. Ennek köszönhetően most mi is könnyebben felfoghatjuk, mit várnak tőlünk mások, hogyan hódítsunk és hogyan kedveltessük meg magunkat az emberekkel, hogyan alkalmazkodjunk és rejtőzzünk el – ha erre van szükség. Egyszersmind azonban problémákat vethetnek fel identitásunk és haladási irányainkat illetően. Az önmeghatározás nem valami könnyű, és ez oda vezethet, hogy engedünk a körülmények és mások befolyásának. A megerősödött intuíció, álmokra és a tudattalanból érkező más üzenetekre való fogékonyság pozitívum lehet, de jelen van egy erős önbecsapásra, a tények megszépítésére való hajlam is. A realitások túl kellemetlenné vált szögleteit alkohol, drogok is lekerekíthetik.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Március 13 : Újhold a Halakban (Bp 11: 21)

Újhold a Halakban, 2021 március 13, Bp 11h21

Az újhold a Halak 23°03-en születik meg, helyi idő szerint 11h21’kor. Halak újholdnál az egyetemes szeretet, együttérzés, áldozathozatal, könyörületesség, spiritualitás témái válnak fontossá; az anyagi világ és a belső síkok határai pedig feloldódnak és átalakulnak. Mindez nagyon fennkölten hangzik, de a hétköznapi életben súlyos következményei is lehetnek: a fővilágítók együtt állnak a légvárak építésére hajlamos Neptunnal, a Vénusz – Neptun együttállás pedig másnap pontosul be. Ez a bolygótömörülés ráadásul a Szaturnusz – Uránusz kvadrát felezőpontjában áll: a valóságtól túl messzire rugaszkodva nagyon váratlanul nagyon nagyot lehet puffanni.
A Merkúr ugyanezen a napon, a Vízöntő 26°29′-án lép ki a retrográd árnyékból. Innentől jobban felpörögnek a dolgok.

Március 14 : Vénusz – Neptun együttállás; Halak 20°45′
A Vénusz – Neptun konjunkció másnap pontosul be. Hatására hajlamosak lehetünk pár centivel a föld fölött lebegni. Némi lazulás talán nem is árt, ahogy az sem, ha barátságosan vállon veregetjük magunkat: mégiscsak remekül álljuk a sarat ebben a stresszes időszakban. Azonban ha pénzügyi kereteinket túllépve jutalmazzuk magunkat, túlzásba visszük a dínom- dánomot, esetleg párkapcsolatunkban ragaszkodunk a rózsaszín szemüveghez, a fájdalmas tapasztalatok borítékolhatók.(Bővebben: Szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged vanA lovagi szerelem problémás örökségeElérhetetlen uraság, A Neptunusz tematikus oldala)

Március 15 – április 4 : Merkúr a Halakban
A Merkúr 15-én a Halakba lép. A kommunikáció, logika és az intellektus bolygója ugyan nem érzi jól magát ebben a vizes, érzelmes jegyben, de kárpótlásként fogékonyabbak lehetünk pszichénk képes nyelvének üzeneteire, mint általában. Nem csupán szokatlanságuk miatt érdemes lejegyeznünk álmainkat, hanem azért is, mert hasznos információkat hordozhatnak ébrenlétünk eseményeiről és szereplőiről. Ez a pozíció azonban nem csak ilyen pozitív megélési lehetőségeket tartogat: hatására a valósággal is könnyebb elveszíteni a kapcsolatot. (Merkúr a Halakban)




A következő két nap hatásai remélhetőleg segítenek továbbra is meghitt, intenzív kapcsolatot ápolni a valósággal 🙂 A Neptun-energiák ugyanis kizárólag ebben az esetben fognak a javunkra dolgozni.

Március 16 : Nap – Plútó szextil; Halak – Bak 26°22
Ez a fényszög kedvezően hat üzleti ügyeinkre, lehetővé teszi, hogy a dolgok mélyére hatoljunk, javunkra fordítsuk válsághelyzeteinket, rajtuk keresztül jussunk el belső erőforrásainkhoz. Mivel szextilről van szó, a pozitív kimenetel itt is a tudatosság és az igyekezet függvénye.

Március 18 : Vénusz – Plútó szextil; Halak – Bak 26°24′
Vénusz – Plútó szextil jótékony hatásának köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól. A harmonikus fényszög energiáit arra is felhasználhatjuk, hogy beazonosítsuk és elengedjük mérgező kapcsolatainkat, ily módon pedig fokozatosan visszanyerjük testi- lelki egészségünket. Bővebben: Vénusz – Plútó tranzitok

Március 20 : Nap a Kosba lép (Bp 10:38) – április 19


A Nap március 20-án, helyi idő szerint 10:38′-kor a Nap a Kos jegyébe lép  és ezzel asztrológiai értelemben is elkezdődik a tavasz. A tavaszi napéjegyenlőség képlete egy hosszabb, a következő tavaszi napéjegyenlőségig terjedő időszak történéseiről is felvilágosítást ad. Egyes iskolák szerint, mivel idén a Rákba, kardinális jegybe esik a képlet aszcendense, csak három hónapig, a nyári napfordulóig lesz érvényben. Mundán-asztrológiai, közéleti vonatkozásokra ezúttal se térek ki. A következő időszak trendjeiről időmtől, energiámtól függően vagy lesz szó bővebben, vagy nem 🙂  Nagyon röviden:

Tavaszi napéjegyenlőség, 2021 március 20, Bp 10 h 38

Az asztrológiai újév idején mi is erős késztetést érezhetünk az új irányok belövésére, a dinamikus kezdetekre, a megújulásra, de ezúttal nem árt figyelembe venni a napéjegyenlőség – képlet realitásait. Nagyon jó kérdés ugyanis, hogy hosszabb távon mi marad életképes a nagy lendülettel elindított projektekből. Valamennyit nyilván lehet is, kell is lépni az új irányokba, de ahhoz, hogy akár középtávon is életképesek legyenek a kezdeményezések, rugalmasnak kell maradni, folyamatosan alkalmazkodva a képlékeny helyzetekhez.
Valamilyen szintű bezártsággal valószínűleg továbbra is számolni kell, de ez talán nem annyira fojtogató, mint a tavaly. (A Hold továbbra is a jó esetben önkéntes elvonultságot, kevésbé szerencsés forgatókönyveknél betegség vagy más kényszerhelyzetek miatti bezártságot jelző 12-es házban van (ld itt, itt és itt); ráadásul az aszcendens ura is. Azonban talán több a mozgástér, jobban kézre állnak az egészséges, sőt kifejezetten szerencsés megélési módok is. (Ezek egyik változata lehet az online munkavégzés)
A feszültségek még mindig számottevők, a bezárt energia rengeteg problémát okozhat (Mars a 12 házban), de legalább, időről időre, és/vagy meghatározott feltételek mellett lehet külső lépéseket is tenni. Váratlanul felülíródó tervekre, megszakadásokra, kiszámíthatatlan fordulatokra azonban továbbra is lehet számítani.




Március 21 – április 14 : Vénusz a Kosban
Másnap a Vénusz is jegyet vált, amivel újabb jelentősebb energiaváltás kezdődik. Míg a Vénusz, a társulások jelölője a Halak jegyében romantikus, sejtelmes, álmodozó, kétértelmű volt, a rámenős, spontán Kosban lényegre törőbbé, nyersebbé vagy sokkal közvetlenebbé válik. Rokon- vagy ellenszenvét pillanatok alatt hozza a világ tudomására (és tesszük mi is a hatására, vagy éljük át másoktól ugyanezt). A kihívások szeretete, az újdonság utáni vágy azonban felelőtlen kalandozásba is torkollhat. Mivel az asztrológiai hagyományok szerint a Vénusz száműzetésben van a Kos jegyében, a túlzások sok kárt okozhatnak (pl. felelőtlen költekezés, meggondolatlanul, „első felindulásból” kötött üzletek, beruházások, szerelmi kalandok vagy éppenséggel szakítások –esetleg a kettő együtt.) Ilyesmikre főleg a hónap vége felé ajánlott odafigyelni. Bővebben : Vénusz a Kosban, tranzitként

Március 21 : Merkúr- Uránusz szextil, Halak – Bika 8°27
Ugyanaznap bepontosul egy, másik, feltételes módon pozitív fényszög is. A Merkúr- Uránusz szextil egyfelől segítséget nyújthat ahhoz, hogy időben, könnyen, gyorsan hatékonyan tető alá hozzuk teendőinket. A horoszkópunkban hatása alatt álló témákkal és területekkel kapcsolatban szerencsés fordulatokra számíthatunk, különösen, ha erőfeszítéseket is teszünk az ügy érdekében. Sajnos azonban meggondolatlan, felelőtlen, „széllel bélelt” viselkedésre is hajlamosíthat. Extravagáns, tetszetős teóriákkal kábíthatjuk magunkat és környezetünket, ahelyett hogy fontosabb ügyeinkkel foglalkoznánk, a közösségi médiában szórakoztatjuk gondolatsziporkáinkkal ismerőseinket.

Március 22 : Mars – Szaturnusz trigon; Ikrek – Vízöntő 10°32
A Mars – Szaturnusz trigon csaknem egy héten keresztül érezteti hatását és az előző napokban is fegyelmező erőt képviselt. Ez a kedvező fényszög jó alkalmakat ad arra, hogy konstruktív irányba tereljük a hőzöngő impulzusokat. Egy Mars – Szaturnusz trigon a fegyelmezett cselekvés fényszöge, amely megbízható alapok megteremtését, hosszú távú eredményeket jelezheti. A lendület és a lelkesedés mellett most kitartásban sincs hiány, ha pedig, az elmúlt hetek hullámvasutazásai közepette már- már bedobtuk volna a törölközőt, most visszaszerezzük motivációnkat. Nem állunk meg félúton, önuralmat gyakorlunk, fegyelmezzük impulzusainkat és sikeresen vesszük az utolsó akadályokat is. Az Ikrek Mars izgágaságának határozottan jót tesz ez a fényszög: felesleges szócséplés, perpatvarok (ld a szintén nagyjából egy időben bepontosuló Merkúr – Mars kvadrát) helyett értelmes, hasznos célokra összpontosítjuk energiáinkat

Március 24 : Merkúr – Mars kvadrát; Halak-Ikrek 11°40′
A Mars – Merkúr kvadrát feszült kommunikációs helyzeteket, utazásokkal, járművekkel, műszaki eszközökkel kapcsolatos bosszúságokat jelez. Jelen esetben a Merkúr, az információcsere princípiuma a Halakban, száműzetése jegyében tartózkodik, míg a harcias Mars a Merkúr uralma alatt áll. A mostani civakodásokban így felesleges a logikát keresni, a tudattalan motivációkat, a manipulációt, a hazudozást viszont annál inkább tetten lehet érni. Az irracionális, dühödt vagdalkozás pedig élőben és az online terekben is jóformán magától értetődő hozadék. (Ezzel a fényszöggel is találkoztunk már januárban) . A balesetveszély, az online bűncselekmények (hackelés, nem létező termékeket forgalmazó websopok, stb), komoly károkat okozó pletykák, rágalmak szintén részei az analógialáncnak.




Március 26 : Nap – Vénusz együttállás; Kos 05°50′
A Nap – Vénusz együttállás március 26-án pontosul be, a Kos 05°50′-en. A két bolygó találkozásai általában könnyedebbé, kellemesebbé teszik a légkört – ha más jótékony hatások is érvényesülnek – kedveznek a társasági életnek, flörtöknek, kreatív tevékenységeknek. Egzakt együttálláskor, illetve 0°17′-es hatókörön belül a Vénusz „kazimi” helyzetben, a Nap szívében van. (A pontos együttállás időpontja Budapesten 07:58′). Mint a Nap együttállásait bemutató bejegyzésben részletesen szó volt róla, a régi idők asztrológusai igen kedvező helyzetnek tartották ezt a pozíciót- bár a Vénusz esetén a bolygó árnyoldalai is hangsúlyozottabbakká válhatnak hatására.
A Vénusz azonban sokkal hosszabb időn van 0°17-nál távolabb, de még mindig elég közel a Naphoz, ahhoz, hogy az „elégesse” (combusta), ami meglehetősen frusztrált helyzet, a bolygó tulajdonságai nem tudnak maradéktalanul kibontakozni.
Egy Nap-Vénusz együttállás jó alkalom arra, hogy eltöprengjünk választásainkon, megvizsgáljuk, mennyire élünk összhangban értékeinkkel, és hogy ezek mennyi örömöt, beteljesülést hoznak számunkra. Ez a leltár azonban jelenleg elhamarkodott következtetésekre hajlamosíthat




Március 28 : Telihold a Mérlegben (Bp 20:48)


Mint az előző bejegyzésekben már szó volt róla, a Mérleg teliholdak általában az egyéni igények és a partnerek, társulások követelte kompromisszumok közötti egyensúly megteremtéséről szólnak. Természetesen, a képletek egyéni sajátosságai szerint sok más kombináció és dilemma is lehetséges. Ezt, a teliholdképlet sajátosságai szerint hol könnyebb, hol nehezebb megteremteni. A jelenlegi teliholdképlet esetében meglehetős kihívás. A lehetőségek persze adottak, a kockázatok között a szerelmi háromszögek, hazugságok, lopás, csalás, rossz befektetések, ezekből adódó anyagi károk szerepelnek.

Március 30: Merkúr – Neptun együttállás; Halak 21°21′
Ezt a teliholdképletben is érvényesülő befolyást nagyon- nagyon tudatosan kell kezelni. A logikus gondolkozás, információcsere, különféle tranzakciók őselvének találkozása a kollektív tudattalan, a határtalanság, a fantázia, álmok, illúziók, bódulat princípiumával jó esetben felerősíti megérzéseinket, intenzívebbé, színesebbé teszi álmainkat, kevésbé szerencsés esetben azonban zavaros gondolatokat, szétszórtságot, félreértéseket jelez. A szórakozottság, szétszórtság, hiszékenység, pletykálkodás komoly károkat okozhat. A most kirobbanó szerelmi perpatvarok hátterében félreértések, titkok, hazugságok, hűtlenség állhat; a trükkös bűncselekmények, figyelmetlenségből elveszett tárgyak, ügyintézés, banki tranzakciók során bekövetkezett bakik sok kárt okozhatnak. (Merkúr – Neptun aspektusok, Liz Greene, Álom és valóság üsszehangolása)




Március 31 : Vénusz – Szaturnusz szextil; 11°17′
Ez a jótékony fényszög esélyt ad arra, hogy az egyidejűleg érvényesülő borulásokat követően megőrizzük, vagy visszanyerjük az egyensúlyt, drámamentesen, az elviselhetőség határán belül, a hasznos, tápláló elemeket megtartva eszközöljünk változásokat. Lehetőséget teremt arra is, hogy őszintén szembenézzünk érzelmi igényeinkkel, az adás és a kapás egyensúlyával társulásainkban, és ha szükséges, dolgozzunk kapcsolatmintánkon.  Bővebben : Vénusz – Szaturnusz szextil tranzitként

Március 31 : Nap – Szaturnusz szextil
A március 31-én bepontosuló Nap – Szaturnusz szextil szintén olyan hatás, amely egyaránt képes fékezni a túlságosan nagy lendületet és segít m egőrizni a valóság-és arányérzéket. Ez a tranzit nagyszerű lehetőség arra, hogy tető alá hozzunk dolgokat. Ilyenkor nagyobb rend van a fejünkben, mint általában és jó érzékkel vagyunk képesek fegyelmezni magunkat. Konkrét terveket kovácsolunk, és ragaszkodunk ahhoz, hogy a gyakorlatban is kivitelezhetők legyenek. Cseppet sem érdekelnek a praktikus szempontból hasznavehetetlen idealista spekulációk és absztrakciók. (Bővebben : Nap – Szaturnusz szextil tranzitként)

 





Fobtosabb bolygóhatások

Március 3 : Vénusz – Uránusz szextil
Március 4 – április 23 : Mars az Ikrekben
Március 5 : Merkúr – Jupiter együttállás
Március 11 : Nap – Neptun együttállás
Március 13 : Újhold a Halakban (Bp 11: 21)
Március 14 : Vénusz – Neptun együttállás
Március 15 – április 4 : Merkúr a Halakban
Március 16 : Nap – Plútó szextil
Március 18 : Vénusz – Plútó szextil
Március 20 : Nap a Kosba lép (Bp 15:37) – április 19
Március 21 – április 14 : Vénusz a Kosban
Március 21 : Merkúr- Uránusz szextil
Március 22 : Mars – Szaturnusz trigon
Március 24 : Merkúr – Mars kvadrát
Március 26 : Nap – Vénusz együttállás
Március 28 : Telihold a Mérlegben (Bp 20:48)
Március 30: Merkúr – Neptun együttállás
Március 31 : Vénusz – Szaturnusz szextil
Március 31 : Nap – Szaturnusz szextil



Kapcsolódó

A Halak (Liz Greene)

A Kos  (Liz Greene)

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala

Szaturnusz – Uránusz kvadrát : néhány fontos tudnivaló

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *