Ennyit az enyhülésről….

Hát, akárhogy is nézzük, a minden eddigi rekordot megdöntő, 7000 fölötti megbetegedések száma (2021 március 6-i adatok), az újabb, március 22-ig tartó lezárások nem a márciusi előrejelzésben remélt enyülés jelei.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Maximum azok számára, akik tanultak a tavalyi évből és hasznosabban tudják kihasználni az önmaguk társaságában töltendő heteket. És persze ezt a munkájuk jellege is lehetővé teszi. Mert mondjuk egyáltalán van nekik, otthonról is végezhető, esetleg már eleve, sok évvel a járvány előtt is így dolgoztak, mert ez volt megfelelő a személyiségalkatuknak.

Egy, anyagi tartalékok nélküli frissen elbocsátott/ munkahelyéről az ellehetetlenítő intézkedések-ld egészségügyisek– miatt önként távozó, az utolsó forrásait is felélt vendéglátós, idegenforgalomban dolgozó személy, a felsorolás  hosszan folytatható- esetén azonban rohadtul nem az. Akkor sem, ha érett személyiség, aki tud mit kezdeni magával. Utóbbi esetben maximum jobban kezeli a számára konkrétan életveszélyes helyzetet.




Mint a márciusi előrejelzésben már szó volt róla, a rövid távú asztrológiai hatások valóban kedvezők, a hosszú távú trendek azonban maradtak. Valóságelhárításnak nincs helye. Érdemes úgy gondolkozni 2021-ről, hogy ha ilyen, amikor enyhülés van, milyen lesz, amikor megint jönnek a jelenleginél sokkal súlyosabb hatások… 2022 pedig szintén nagyon nehéz lesz.

Hogy mire számíthatunk VALÓJÁBAN ebben az időszakban, a Szaturnusz – Uránusz kvadrát és a Nagy Konjunkció hatását bemutató bejegyzésekben sok szó volt. Nem véletlenül. Bármi másban gondolkozni önveszélyes lila köd.



A jelenlegi folyamatok átlátásához és a reális következtetések levonásához érdemes felidézni :

– a március 20-ig még érvényben levő 2020-as tavaszi napéjegyenlőség-képletet itt, itt, itt, kiegészítésként a tavalyi őszi napéjegyenlőségét és a téli napfordulóét. (Blogon elérhetők a havi előrejelzésekben; nincs róluk mindig külön bejegyzés)
– a 2020 december 21-i Nagy Konjunkció képletét
– a 2021 február 11-i, a következő újholdig érvényben levő újholdképletet,
– a Szaturnusz – Uránusz kvadrát február 17-i első bepontosulásának képletét. (Most már a másik két idei bepontosulásé, a június 15, december 24-i is megtekinthető)
– az Algollal együttállást képező Bika  Mars – Plutó trigont és a Szaturnusz – Uránusz kvadrátot is magában foglaló teliholdképletet. Utóbbiról sajnos nem volt se időm, se energiám önálló bejegyzést írni (Egyébként a kedvemet apasztó okokra és ezek következményeire már januárban is nagyon nyomatékosan felhívtam a figyelmet; és ez egyelőre így is marad.  Maximum annyi változás lesz, hogy még ritkábbak lesznek az új posztok). A januári előrejelzésben  egyébként szó van erről a teliholdról.




Február 26-án, a bepontosulás napján azonban az alábbi megjegyzésekkel osztottam meg az Algollal foglalkozó cikket az Asztropressz FB oldalán:

„A Mars – Plútó trigon  elvileg jó. Na, hát ez relatív, de elvileg jobb, mint a Mars- Plútó kvadrát (legutóbb, a Mars tolatása miatt kb 2020 augusztustól december végéig /idén január elejéig velünk volt, így az emlék viszonylag friss). Kivéve, amikor olyan durva szépséghibák vannak, mint egy száműzetésben levő rossztevő (Mars), amely még az Algollal, az egyik legrosszabb indulatú állócsillaggal is együttállást képez. (Ld. a 2021-es Bika Mars tranzitot bemutató bejegyzést). No és a Plútó sem az a kimondottan jóindulatú bolygó…

Miből van most sok? Mi többszöröződött meg?

A megbetegedések száma mindenképp: a harmadik hullám már a nyakunkon van. Ezzel sajnos a halálozások száma is megugrik.
Aki rendszeresen jár vásárolni, és nem mindegy neki mennyit költ (ezzel gyaníthatóan elég sokan vagyunk így), azt is látja, hogy napról-napra, akár még az előző héthez képest is többet hagy ott, nagyjából ugyanazokért a termékekért.
Elbocsátásokból is több van , a megszűnő munkahelyek mennyisége is növekszik.

És miből van kevesebb ?
A kórházak túltelítettek, a meglévő orvosok pedig a március 1-től hatályba lépő új jogszabályok miatt sokkal kevésbé motiváltak.

Márciusban átmegy ugyan a Mars az Ikrekbe. De ott, a viszonylag jó start után, április folyamán kvadrátba kerül majd a Neptunnal, kvinkunxba a Plútóval. Mindkettő erőteljes járványindikátor. Nem túl jó ómen…”




A március 13-i, Budapestre felállított újholdképlet is inkább zűrzavarról, tehetetlenségről, ködösítésről (hű de finoman fogalmaztam…) átláthatatlanságról szól felső szinten, semmint hatékony helyzetkezelésről. A zavarosban halászók persze ezúttal is megtalálják majd számításaikat, de ennek átlátásához semmiféle újholdképletet nem kell értelmezni 🙂 Másmilyet sem:-). Elég megfelelő élettapasztalat birtokában nyitott szemmel járkálni a világban. 🙂  És ezek az állítások ellenzékre , járványtagadókra, konteó-terjesztő s@ggfejekre, semmelyik táborhoz nem tartozó kisebb és nagyobb stílű szélhámosokra ugyanúgy érvényesek, mint a jelenlegi vezetésre 🙂

Lehetne kapaszkodni a 8 házas Szaturnusz – 12 házas Mars trigonjába, de hogy ez azt mutatja-e, hogy kontroll alatt tartható a helyzet pl kórházakban, ha nehezen is, de megfékezhető a lavina, jó kérdés.

Egyéni szinten inkább egy, a fényszögben levő pozitív potenciálra hívnám fel a figyelmet: a testi-lelki állóképesség növelésére. Levegős jegyekről lévén szó, az önismereti olvasmányok is sokat segíthetnek. Persze az igényesebbek.




Mindjárt ajánlanám is egy I házas Vízöntő Szaturnusszal rendelkező szerző, C. G. Jung munkáit, magyarul is elérhető belőle 13 kötet, a Scolar kiadónál többségük beszerezhető. Nem a legolcsóbban, de olyan könyvekről van szó, amelyeknek ott kellene lenniük minden valós önismereti munkára hajlandó, értelmes ember polcán. Életre szóló beruházás. És az élet dele környékén minimum egyszer, nagyon alaposan át kellene őket olvasni. (Angolul, németül értők számára persze  a teljes életmű ajánlott).

Részüket képezi a különös szinkronicitás folytán éppen 2019 végén kiadott Változó civilizáció című gyűjtemény is. Amely, mondhatnám, nélkülözhetetlen útikalauz a 2020-as Vízöntő Jupiter-Szaturnusz Nagy Konjunkció, a Vízöntő Szaturnusz tranzit, Vízöntő – Szaturnusz – Bika Uránusz kvadrát trendjeinek (meg az előzményeknek) az értelmezéséhez. Asztrológiáról nincs szó bennük, de az analógiák több síkon is értelmezhetők, hasonló trendeket többféle konstelláció is leírhat…
A tanulmányok, előadások a II. világháborút megelőző években, a világégés folyamán, illetve nem sokkal az utánról származnak. Elvileg rég volt, gyakorlatilag vannak dolgok, amelyek sosem változnak.

Lehet böngészgetni, jegyzetelni, felkészülni….





Kapcsolódó

Márciusi előrejelzés

Szaturnusz – Uránusz ciklusok (tematikus oldal)

Egy szép, új világ hajnalán : Nagy Konjunkció a Vízöntőben (tematikus oldal)

Más oldalakról

És akkor kiderült, hogy egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél (HVG)

A bejegyzés illusztrációja:  Halál és Harlekin, Konstantin Somov festményének részlete

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!