Újhold a Vízöntőben – 2021

Az újhold február 11-én születik meg, a Vízöntő 23°16′-en, helyi idő szerint 20:05′-kor. A jelenlegi újhold nem csupán új kezdeteket jelez ( év elején, ráadásul a reformer alkatú Vízöntő jegyében ennek dupla aktualitása van), hanem a 17-én, nemegészen egy hét múlva bepontosuló Szaturnusz – Uránusz kvadrát által fémjelzett időszaknak is nyitánya.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Persze, ahogy már a februári előrejelzésben is szó volt róla, a balhés  Szaturnusz – Uránusz fényszög egész februárban, sőt januárban is érvényesült, és a gyorsabb mozgású bolygók közötti aspektusok hatását is átszínezte. Ez önmagában is nagyon jelentős törésvonalakat jelez, amelyekre az újholdképletben érvényesülő erőpróbáló fényszögek is ráerősítenek.

Újhold a Vízőntőben, 2021 február 11 Bp, 20h05




Nagyon sokan irreális reményeket fűznek a szintén 11-én bepontosuló Vénusz – Jupiter együttálláshoz.  Az asztrológiai szakácskönyvek szerint a Kis és Jótevő találkozása főnyereményt hoz a lottón akkor is, ha életeben egyetlen lottószelvényt sem vettél, jön, igényeidtől függően a királykisasszony vagy a királyfi is fehér lovon, egy óvatlan pillanatban pedig még a sült galamb is a szádba röpül.

A jelenlegi állásoknál azonban sokkal valószínűbb, hogy a csodavárás, a gyakorlati megvalósítóképesség hiánya, túlzott kockázatvállalási hajlam (közérthetőbben: a hülyeség, lustaság, felelőtlenség) erősödik fel. Így aztán, ha közben még a pénzed is eltapsolod, alaposan megnézheted magad.




Vegyes üzeneteket hordoz az a két állócsillag is, amellyel az újhold együttállást képez.

Sadalsuud – Vízöntő 23°24

2,9-es méretű, halványsárga kettős csillag a Vízöntő bal vállán. Tradicionális neve az arab sa‘d al-su‘ud kifejezésből származik, melynek jelentése „a szerencse szerencséje” . Másik arab elnevezése Nir Saad al Saaoud, a szerencse legragyogóbb szerencséje, latinul: Lucida Fortunæ Fortunarum.

Ptolemaeus szerint Szaturnusz és Merkúr természetű, Simmonite szerint Uránusz, Alvidas szerint Uránusz szextilben a Nappal. Állítólag bajt, szégyent, kegyvesztést hoz (gátlástalan hazudozó, tolvaj, hétpróbás gazember, botrány, rágalom) Vivian Robson : Állócsillagok

A Sadalsuud állócsillag „ a hatalmas sors csillaga”. Szoláris természete nagy megbecsülést és gazdagságot jelez. Egyes modern asztrológusok szerint a Sadalsuud bajokkal és kegyvesztéssel áll kapcsolatban. Fixed Stars and Judicial Astrology, George Noonan, 1990, p.51.

β Aquarii. Sa’adalusu’ud, a „szerencsések legszerencsésebbike” egyike a Vízöntő csillagkép két legfontosabb állócsillagának. Minden valamirevaló asztrológiai nyilvántartásban megtalálható. Minden horoszkópban a jószerencse jelének tekintik, de mint az összes segítővel, vele sem szabad visszaélni, A szerencsejátékosoknak különösen abban az esteben kell óvakodniuk a sors kísértésétől, amikor a tranzit vagy progressziós bolygók kvadrátot, szembenállást és hasonló nehéz aspektusokat képeznek vele. The Living Stars, Dr. Eric Morse, 1988, p.105, 110.

forr: Astrology King- Sadalsuud

Deneb Algedi- Vízöntő 23°33

3-as méretű kis csillag a Bak farkában.

A 15 Behenius-állócsillag egyike. Képe: szarvas, kecske vagy dühös ember. Növeli a jólétet és a haragot. Uralma alá tartozik: kalcedon, majoranna, üröm, nipapálma és az altaungyökér.

Ptolemaeus szerint Szaturnusz és Jupiter természetű, Alvidas szerint Uránusz és Merkúr a Vízöntőben, oppozícióban a Szaturnusszal az Oroszlánban. Jótett, pusztító lény, baj és szerencse, élet és halál. (Szaturnusz, Jupiter. Szigorúságra, keménységre tesz hajlamossá, de ezzel nagy igazságérzet jár, megbízhatóság és lellkiismeretesség, bíróknál igen előnyös hatás)

Nappal : veszteség hamis barátok miatt, magas pozíció, de a végén bukás, romlás, elveszti pénzét vagy a vagyonát, betegség, gondok a gyerekek miatt.

Holddal: nagy nehézségek mindennel, siker türelmes robotolás után, de végül pozíció elvesztése. Vivian Robson: Állócsillagok, 109-110 old




Fentebb csak azokat a forgatókönyveket vázoltam fel, amelyek önhibánkból sodorhatnak bajba. Jelen hatásoknál azonban bőségesen adódnak olyan helyzetek is, amelyekben akkor is komoly problémák adódhatnak, ha majdnem teljesen, vagy teljesen vétlenek vagyunk létrejöttükben. (Jóóó, persze, ilyen nincs, mert ki tudja, hát persze, hogy valamelyik előző életünkben, és tutira karmikus – de ezen az oldalon ilyen ócska spiri közhelyekkel ne kísérletezz, mert repülsz ! Egyébként meg teljesen biztos vagyok benne, a karma működik, csak éppen nem abban a formában ahogy az ezogagyi ködevő képviselői hülyítik magukat és környezetüket…)




Itt a legjobb esetben is valamilyen mínuszból, veszteségből való kezdésről/újrakezdésről lehet beszélni, vagy olyanról, amelyet komoly áldozat tett lehetővé. De léteznek ennél rosszabb forgatókönyvek is, a csodavárásból, a fegyelem és önfegyelem hiányából, kapkodásból, nagyarányú veszteségekből adódók. Jelen állásoknál fokozottan érvényes, amit más bejegyzésekben írtam erről az időszakról, pl a Bika Mars tranzitnál.

Mondani sem kell, hogy pénzügyi döntésekre sem ezek a legalkalmasabb hetek. A gyors és könnyű bevételszerzés trükkjei most jó eséllyel még a maradék tartalékokat is felemészthetik. A veszteségek nem csupán mások szélhámossága vagy a mindenkit valamilyen mértékben sújtó gazdasági problémák miatt következhetnek be, hanem saját valóságérzékünk hiánya miatt is. (Sajnos, jelenleg nagyfokú irrealitásra vallhat abban a hitben ringatni magunkat, hogy a járvány -okozta tavalyi kényszerpihenőt követően a gazdaság-és ezzel együtt a megszokott életszínvonal- egyik napról a másikra visszatérhet). A mondás, miszerint aki sokat markol, keveset fog, most is érvényes. A túlköltekezés is eredményezhet a későbbiekben nehezen betömhető lyukakat. A hackelések, vírussal fertőzött számítógépek, okostelefonok, bankkártyával való visszaélések, ellopott adatok miatti veszteségek kockázata egész hónapban fokozottan fennáll !!!



Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Ami a kollektívet illeti, nem lehet nem gondolni az esetleges anyagi, üzleti, gazdasági vonzatokra. A Szaturnusz – Uránusz kvadráttal kombinálódva van ezeknek az aspektusoknak egy még szélesebb körű vonzata: a pénz levegővé válik. Erre a februári Vízöntő stelliumra kvadrátban a Bika Marssal és Uránusszal már más asztrológusok is felfigyeltek, még évekkel ezelőtt. Egy ilyen Vízöntő Szaturnusz- Jupiter – Vénusz – Merkúr vs Bika Mars-Uránusz kombóba belefér pl a pénz elértéktelenedése is.

Nem mintha eddig nem lett volna infláció, de mint minden, ez is fokozható. E tekintetben érdemes felidézni  a levegővé váló pénz egyik közelmúltbeli időszakát, 2020 májusjúniusát , amikor az Ikrekben tolató Vénusz egy sor erőpróbáló fényszöget képezett: kvadrátot a Neptunnal, kvinkunxokat a Bak Jupiterrel és Plútóval. Látványos összeomlások nem voltak – leszámítva a koronavírus-járvány hozadékait, “csak” éppen alattomban egekbe szöktek az árak: az idényzöldségekért-gyümölcsökért pl nagyjából kétszer-háromszor kellett többet fizetni, mint előző évben. A járványhullám látszólag enyhült, de mint akkoriban többször figyelmeztettem rá, ez az enyhülés csalóka volt, teljes összhangban az időszakkal.

Lehetnek más gazdasági bukfencek is. A Vízöntő és az Uránusz karakterében egyaránt benne van az események váratlansága, sokkszerűsége is. A hirtelen támadt károk egyéni és kollektív szinten is beletartozhatnak ebbe a forgatókönyvbe.

Nem azt mondom, hogy minden egy- két nap alatt fog megtörténni, de a jelenlegi újholdnál elinduló folyamatok az eddiginél is nagyobb löketet adhatnak a gazdasági bukósprirálnak. A társadalmi légkör továbbra is forrong, és ebben az időszakban is van esély, hogy ez csoportos konfliktusok formájában nyilvánuljon meg.

Magyarországi vonatkozásban pl , a teljesség igénye nélkül néhány, február elei hír.  A figyelmeztetések legenyhébbike, hogy akinek van egy csepp esze, és megteheti, nem vesz fel semmilyen fajta hitelt, kölcsönt. Sem az idén, sem 2022-ben. (Meg ugye emlékszünk a 2008-2010 -es Szaturnusz- Uránusz szembenállás, Bak Plútó – Mérleg Szaturnusz kvadrát egyik látványos szinkronicitására, a valutahitelek bedőlésére is…)

Siralmas fizetések az egyetemeken : 800 forintos órabérekért dolgoznak a fiatal oktatók (HVG) “800 forint – ennyit keres óránként nyelvvizsgával, mesterszakos diplomával, folyamatban lévő vagy lezárt doktori tanulmányokkal egy egyetemi tanársegéd”.

És akkor Magyarország feltalálta a majdnem-munkanélküliséget (Heti gazdasági összefoglaló, 2021 február 1-7, HVG)

Decemberben több százezer magyar volt majdnem munkanélküli (Úgy tűnik, mintha minden majdnem rendben lenne)

Vendéglátó iparkamara: adósságspirálba kerülhetnek a vállalkozások (HVG)

És ez még csak az összeomlás kezdete– lehet elgondolkozni….





A Távol – Kelet számos országában (Kína, Japán, Korea, Tibet,stb.) ezen újholddal kezdődik a hold-újév : most a (Fém) Bivaly évébe léptünk. Azonban, bár mindkettő évezredes tapasztalatok bölcsességén nyugvó, hiteles hagyomány, jó ha tisztában vagyunk azzal, hogy a nyugati és a kínai asztrológia gyökeresen különbözik egymástól, egész más számításokon alapulnak. Jóllehet mindkét rendszernek köszönhetően pontos képet kaphatunk az emberi természetről és a világ jelenségeiről, módszereik nem keverhetők.

Mivel e blog szerzője a nyugati asztrológiát műveli, maradjunk ennek a keretei között. A februári előrejelzés részletesen foglalkozik a következő 28 nap során esedékes feladatokkal és kihívásokkal.





Kapcsolódó

Februári előrejelzés

Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala

Szaturnusz – URánusz kvadrát 2020-2023 : néhány fontos tudnivaló

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!