Mars a Bikában: 2021 január 7 – március 4

Január 7-én a Mars száműzetése jelébe, a Bikába lép. Mivel a Mars retrográd időszaka miatt tavaly kb 6 hónapot töltött otthonában, a Kosban, nagyon jelentős energiaváltásról van szó. A Bikában a Mars nincs csúcsformában, sokkal lassúbb, kiszámíthatóbb, megfontoltabb mint a Kosban. Célja: a már eddig elért eredmények, megszerzett értékek tartósítása. Nem akar újabb területeket meghódítani, hanem a meglévőket szeretné felvirágoztatni vagy éppenséggel élvezni erőfeszítései gyümölcsét. Most azonban ezek a sztereotípiák több okból sem alkalmazhatók. Konszolidáció helyett az eddigieknél is nagyobb felfordulásra számíthatunk.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Január 7-én a Mars száműzetése jelébe, a Bikába lép. Mivel a Mars retrográd időszaka miatt tavaly kb 6 hónapot töltött otthonában, a Kosban, nagyon jelentős energiaváltásról van szó. A Mars 2020 as Kos tranzitjával külön, két részes bejegyzés foglalkozik. Emlékeztetőül röviden: tavaly szó sem volt Kos Mars időszakokra általában jellemző lendületes, kezdeményező csörtetésről. A haladást nem csupán a Mars tolatása fékezte, hanem Jupiterrel, Szaturnusszal és Plútóval képezett kvadrátjai is. Ismert okokból rengeteg energia, életerő, kezdeményezőszellem szorult be, és ez igen destruktív módon, ellenőrizhetetlenül robbant az asztrológiailag kritikus időszakokban.




A Bikában a Mars nincs csúcsformában, sokkal lassúbb, kiszámíthatóbb, megfontoltabb mint a Kosban. Célja: a már eddig elért eredmények, megszerzett értékek tartósítása. Nem akar újabb területeket meghódítani, hanem a meglévőket szeretné felvirágoztatni vagy éppenséggel élvezni erőfeszítései gyümölcsét.

„Hogyan hozhatod ki a legtöbbet abból, amid van?” „Mit szeretnél gyarapítani?” teszi fel a kérdést a Bika. E gyakorlatias jegynek jó érzéke van ahhoz, hogyan kell biztonságot, stabilitást teremteni a fizikai világban. Jártas abban is hogyan különböztesse meg egymástól a légvárakat a teherbíró alapokon álló erődítményektől. Ő csak az utóbbiakkal foglalkozik.

Ez a tranzit tehát normál esetben  már nem az új terepek felderítéséről, további javak megszerzéséről, hanem a meglévőkkel való gazdálkodásról, módszerességről.

Most azonban ezek a sztereotípiák több okból sem alkalmazhatók. Mint már sokszor volt szó róla, a 2019 – 2026 között a Bikában vendégeskedő Uránusz valamennyi, ebben a jegyben tranzitáló bolygó működését átszínezi. Az Uránusz éppen ellentétesen működik a Bika karakterével: kiszámíthatatlan, instabil, újító, mindenáron igyekszik kitörni a szokásos kerékvágásból. A Mars – Uránusz együttállás ugyan csak január végén pontosul be, a kombináció azonban az egész hónapra rányomja a bélyegét. Felerősödik a Bika Mars működésének ama sajátossága, hogy nem azonnal adja ki magából az energiát (ez lehet feszültség, düh, valamilyen produktív tevékenység, kezdeményezés), hanem az felgyülemlik benne és aztán robban. Az Uránusz még nagyobb erejűvé és még kiszámíthatatlanabbá teszi a detonációt.

Ahhot tehát, hogy a jelenlegi helyzetre is érvényesek legyenek, a fentebbi megállapításokat  minimum át kell fogalmazni.  A kedvező forgatókönyvekre írt változat így szól: hogyan mentheted át/ melyek az ok az értékek, amelyeket át lehet menteni a földinulás közepette ? A kedvezőtlenebbeké : így  teheted tönkre hat hét leforgása alatt  mindazt, amit eddig elértél. Vagy, olyan vis maior esetén, mint pl egy földrengés, vulkánkitörés, háború, polgárháborús randalírozás :  így válhat semmivé, akár  egyik pillanatról a másikra, akár önhibádon kívül is összes ingóságod,  múltad, emlékeid fizikailag megfogható darabjai, teljes életed munkája…



Mars – Vénusz trigon
A Bika Mars tranzit egy igen kellemes epizóddal indul, a helyzet csak ezt követően éleződik ki. A Bak Vénusszal képezett trigon közvetlenül a két bolygó jegyváltása után pontosul be, január 9-én. (A kedvező fényszög hatása tulajdonképpen már január első hetében érvényesült, amikor még a Mars a Kos végén, a Vénusz pedig a Nyilas végén tartózkodott – és ez sokat dobott az év első napjainak hangulatán)
Bár két szerelmi jelölő között jön létre, a Mars – Vénusz trigon nem valami vérmes tranzit. Föld jegyek esetén még kevésbé valószínű a tűzijáték, mint egyébként – a hozadékok azonban nagyon pozitívak.Természetesen, más Vénusz – Mars tranzitokhoz hasonlóan valószínűleg a jelenlegi  is felajzza szexuális vágyakat, de ezt valahogy szelídebben teszi más tranzitoknál. Mivel valóban barátságosan viselkedünk és társaságunk kellemes, képesek lehetünk elbűvölni a másik nemet. A partner öröme ugyanannyira fontos mint a sajátunk, így a sikeres szexuális együttlét minden fontos feltétele adott. (Bővebben: Mars – Vénusz/Vénusz – Mars trigon tranzitként)

Azonban ez a rózsa sem teljesen tüskementes. A Merkúr ugyanis szintén 9-én kvadrátot képez a Marssal, miközben technikailag a 10-én egzakttá váló Merkúr- Szaturnusz, a 11-i Merkúr – Jupiter együttállás hatása is érvényesül, sőt a január 12-i Merkúr – Uránusz kvadrát is szót kap. Ld: Januári előrejelzés

Ezek az összetett hatások szintén sokféle irritációt és kiélezett helyzeteket tartogathatnak. A diszharmonikus Mars – Merkúr aspektus agresszív/ vitatkozó energiát jelent. Ezzel egyidejűleg a szaturnuszi korlátok is érvényesülnek. A makacsság, a saját állásponthoz való ragaszkodás szintén jellemző. A Jupiter eközben bolhából is elefántot csinál, gyorsabb tempóra sarkall, dogmatikussá tesz. A Mars is teljes erőből nyomná a gázt, miközben a Szaturnusz fékez. Mindez tömény frusztráció, esetleg brutalitás, bántó szavak, elhamarkodottság formájában nyilvánulhat meg. Ebből kifolyólag jó kérdés, mennyire érvényesül a Vénusz – Mars trigon jelezte előzékenység.

A Mars és Vénusz egyidejű érintettsége miatt ugyanis a szerelmi perpatvarok legalább ennyire valószínűek. Ilyen esetekben a lepedőcsata sokszor segít elkerülni a veszekedést. Máskor meg éppenséggel, egy közben megcsörrenő gyanús telefon, váratlanul kipattanó titok meg éppenséggel kirobbanthatja. Mivel a Mars jelenléte ösztönzi a rivalizáló hajlamot, a levegős Vízöntő bolygóknál meg az Uránusznál pedig az elköteleződés, kötöttség a kényes téma, a szerelmi háromszögek is rengeteg bonyodalmat okozhatnak.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Nagy leállás – nagy robbanás

A tranzit további állomásai már sokkal húzósabbak. A dinamika részben tavalyról lehet ismerős. 2020 folyamán, amikor a Mars kapcsolatba került a Jupiterrel, Szaturnusszal és a Plútóval (először tavasszal, a Bakban, aztán nyártól év végéig a Kosból), szintén egyidejűleg, vagy nagyon kis időeltéréssel két ellentétes hatást tapasztalhattunk meg. A Jupiter és a Plútó óriási lendületet adott a Marsnak, előrelépésre sarkallta, miközben a Szaturnusz teljes erőből nyomta a féket. Most valami hasonló történik azzal a különbséggel, hogy a Plútó helyét az Uránusz váltja fel. Fizikaórákról is tudjuk, hogy nagyon veszélyes mulatság valaminek egyidejűleg sok energiát adni és közben blokkolni a kivezető utat. Ez a robbanások biztos receptje.

A gyakorlati életben sincs másképp. A robbanások sokféleképpen és sok szinten nyilvánulhatnak meg: balesetek ( a repülőkkel, repüléssel kapcsolatosak az Uránusz érintettsége miatt hangsúlyosak), pszichotikus epizódok, terrortámadások, erőszakossá fajuló tüntetések, gazdasági összeomlások ( a Bika és a Jupiter is kapcsolatban van pénzügyi, gazdasági témákkal), földrengések és más természeti csapások, nagyobb formátumú környezeti katasztrófák formájában.

Az analógiák természetesen nem csupán kollektív, hanem egyéni szinten is éreztetik a hatásukat. A miként persze függ a horoszkóp egyéni sajátosságaitól, de konkrét előrejelzéseket, éppenséggel a kiszámíthatatlanság miatt nem lehet adni. Én sem vállalkozom rá – KÉRLEK NE KERESS PROGNÓZISÜGYBEN !!!!




A Mars- Vénusz trigon ringatásából durva fékezés ébreszthet; akiket felkészületlenül ér, konkrétan és átvitt értelemben is falhoz csapódhatnak a január 13-án bepontosuló Mars- Szaturnusz kvadrát „jóvoltából”. Persze nem minden előzmény nélkül: az erőróbáló aspektus hatása már az egzakttá válás előtt 4-5 nappal is érződött. Egyébként már „régi ismerős” : a Mars Kosbeli tranzitja során kétszer is belefutott, egyszer augusztus 24-én, aztán szeptember 29; akkor a Kos Mars és a Bak Szaturnusz között állt össze a fényszög. Akkor mindkét bolygó az otthonában tartózkodott, a Szaturnusz a Vízöntőben még mindig a saját kelében állt, a Mars azonban, száműzetése jelében sokat romlott. A jelenlegi, a harmadik felvonás, amikor a szkanderezés kimenetele is körvonalazódik. Bővebben : Mars a Kosban- 2020, Erőpróbáló Mars- Szaturnusz dinamikák)

Jön aztán a Mars – Uránusz együttállás január 20-án (amit persze nem lehet elkülöníteni a 17-én bepontosult Jupiter – Uránusz kvadráttól). Valójában egyetlen összefüggő folyamat különböző állomásairól beszélünk. A Mars- Uránusz együttállások általános sajátosságairól vannak bejegyzések a blogon (ld itt és itt), dióhéjban annyit róluk, hogy nagy energiatöltetű, de igen kiszámíthatatlan kombinációk. Mint minden más hatást, ezeket is kontextusukban kell értelmezni: a kimenetel személyes szinten és kollektíve is nagymértékben függ az egyidejűleg érvénysülő többi befolyástól. Általában megnövelik a lendületet, a kockáztavállalási szellemet és a harci kedvet; a lehetséges következmények és/vagy a gyakorlati részletek azonban már sokkal kevesebb figyelmet kapnak. Kreatív megoldások, megtérülő kockázatok is lehetségesebb ilyenkor, de a balesetek, erőszakos cselekmények, veszteségek veszélye sokkal nagyobb.

Jelen helyzetben ráadásul a kedvezőtlen forgatókönyv játszik. A Mars a hagyományos asztrológia álláspontja szerint rosszindulató bolygónak számít, ráadásul száműzetésben, rossz kozmikus helyzetben. Az Uránusz, bár a tradicionális asztrológia nem ismerte, az általánosan elfogadott álláspont szerint inkább rosszindulatú planéta, a Bikában pedig kimondottan rosszul érzi magát. A Mars a szintén rossztevő Szaturnusztól érkezik, az Uránusz pedig e kvadrát felé tart.




Ehhez még vegyük hozzá, hogy a január 17-e óta már van egy egzakt Jupiter – Uránusz kvadrát (egyébként a befolyás egész hónapban és február első felében is érvényesül). A Jupiter ugyan jóindulatú bolygónak számít, csak vannak helyzetek, amikor a jóból is megárt a sok. A jelenlegi épp ilyen, ugyanis a felelőtlenségig korbácsolja az optimizmust, a cselekvésvágyat és a kockázatvállalási szellemet. Robert Hand a Jupiter- Uránusz hatásokról azt írja Tranzitok című könyvében, hogy a nagy dobásoknak nem kell szükségszerűen rosszul végződniük, hacsak nem érvényesül egy problémás Mars -befolyás is egyidejűleg.

Most azonban épp egy ilyenről van szó. A Mars és a Jupiter január 23-án bepontosuló kvadrátja pedig még a legóvatosabb duhajokból is előhozhatja a hazardőrt. A Mars- Jupiter kvadráttal már szintén találkoztunk ebben a sorozatban: először tavaly augusztus 4-én majd október 10-én állt össze, akkor még a Kos Mars és a Bak Jupiter között. Akkor is történt egy és más, az agusztus 4-i libanoni robbanás a szó szoros értelmében is nagyot durrant.




E hatások, a többiekkel összeadódva – ld januári előrejelzés– igen veszélyes és kiszámíthatatlan hellyé tehetik szűkebb/tágabb környezetünket a közeljövőben. Az esemény-szintű analógiákba, mint fentebb szó volt róla, nagyon sok minden belefér. Ez kollektív -és egyéni szinten is érvényes.

Az Egyesült Államokban éppen január 20-án kerül sor az új elnök beiktatására. Hogy ténylegesen Joe Biden lesz Amerika első embere, vagy az események váratlan fordulatot vesznek, jó kérdés. Kompetens asztrológusok is vitáznak rajta és vannak olyan vélemények is, hogy nem kerül rá sor. Nem egészen alaptalan feltételezés; de a magam részéről nem tudom, hogy valóban így lesz-e, vagy magának Bidennek az elnöksége jelez -e valamilyen fajta radikális stílustörést, mentalitásváltást az eddigi gyakorlathoz képest.

Még ha maradnak is a jelenlegi eredmények, a stafétabot átadása jó eséllyel nem lesz zökkenőmentes: a nyertes és a vesztes táborban is éppen elég agresszív potenciál van ahhoz, hogy az érintettek egymásnak essenek. Hogy csak a „szokásos” kirakatok betörésével, áruházak kifosztásával, gyújtogatással, szobordöntögetéssel, „jogvédő” demonstrációk/ győzelmi ünnepélyek/ veszteség -siratók, vagy hosszabb távú felfordulásról, megint csak jó kérdés.

A Bika Mars -tranzit zűrzavaros napjaiban – vagyis szinte mindvégig állni fog a bál -, és nem csak az Egyesült Államokban . A Bika Uránusz tevékenységéről még korántsem teljes a kép, de annyit már megtapasztalhattuk, hogy szoros kapcsolatban áll az értékek pusztulásával, valamint az értékrendek kificamodásával , az abnormális újnormális trendjeivel is. Ez egyaránt érvényes a konzervatív és az ún haladó szellemű táborra is, csak a szélsőségek és a torzulások különböznek. A Bika Mars egyidejű jelenléte, a Vízöntőn áthaladó Jupiterrel és Szaturnusszal képezett erőpróbáló fényszögeik pedig olyan lendületet adhatnak ennek a folyamatnak, ami egész évben kitart.

Bár a nagyon közeli jövőről beszélünk, esemény-szinten, a felsorolt analógiákon kívül nem tudom megmondani, hogy milyen konkrét formában fognak ezek a hatások megnyilvánulni. Ami azonban bizonyos, hogy nagyon jelentős folyamatok tanúi lehetünk, amelyeknek kihatással lesznek az egész évre. A február 17-én bepontosuló Szaturnusz – Uránusz kvadráthoz is bőséges témákat szolgáltatnak, ezek pedig 2021 -2022 között, valahányszor a Mars fix jegybe kerül (tehát Oroszlán, Skorpió, Vízöntő) újra meg újra terítékre kerülnek, újra és újra lángra lobbantják a lőporos hordót a világ e konstellációkra rezonáló tájain, és persze az egyéni életekben is.




Egyéni szinten, mint már többször szó volt róla, a tudatosság nagymértékben javíthat a kimenetelen. Ennek mikéntjével nagyon részletesen foglalkozik Robert Hand A rossztevők kezelése című írása. Meg kell azonban említeni e hatások egyik olyan hozadékát, amelyre nem lehet eléggé felkészülni. Az Uránusz contra naturam erő; teljesen szembemegy az ösztönös működéssel. Megnyilvánulhat olyan isteni szikra formájában is, amely magasabb szintre emel, de olyan destruktív, tudattalan impulzusok formájában is, amelyik teljesen kizökkentenek az eddigi kerékvágásból, a szó rossz értelmében fordulunk ki önmagunkból, tesszük tönkre hosszú idők (akár egy teljes élet) fáradságos munkájával létrehozott értékeinket. És/vagy a másokét.

Mivel közben a Jupiter mindent túlfokozó hatása is érvényesül, a lendület még nagyobb lesz, még biztosabbak lehetünk igazunkban, ahogy abban is, hogy a dolgok csakis jól sülhetnek el. Utánunk özönvíz (vagy stílszerűbben: földindulás, esetleg tűzözön) – rikkantjuk elégedetten. Prométheusz szerepében tetszeleghetünk, miközben pusztán Néro császárok vagyunk, akik jó esetben csak saját életterüket, kevésbé szerencsés forgatókönyveknél mások, sőt akár tömegek Rómáját is lángba boríthatják. A tombolás-rombolásnak is megvan a maga euforikus hatása, a háborús pszichózisok olyan megnyilvánulási formáival, mint az ellenséges katonák levágott fejével játszott focimeccs, a levágott gyerekujjakból készült nyaklánc tele van a szakirodalom. Békeidőben is megesik az ilyesmi.

Jelen helyzetben azonban nem árt szem előtt tartani, hogy a Jupiter gyors mozgású bolygó. Uránusszal képezett fényszöge csak egyszer pontosul be, január 17-én ( miközben pötyögök a billentyűzeten, felsóhajtok , hálisten …) . A Szaturnusz viszont sokkal lassúbb: Uránusszal képezett kvadrátja nem csak 2021, hanem 2022 folyamán is végigkísér. Magyarul: a mámor gyorsan elröpül, a következményekkel viszont hosszabb távon kell együtt élnünk. Ha igazán a közepébe trafáltunk, akkor nem csupán a Szaturnusz- Uránusz kvadrát éveiben, hanem életfogytig. A kollektív folyamatokra nem lehetünk hatással. Egyéni szinten azonban nagyobb esélyünk van észnél lenni.



Nap – Mars kvadrát

A Nap- Mars kvadrát február 1-jén pontosul be, folytatva a fentebbi témákat és persze az ámokfutást is. Mivel e fényszög nagyjából 9 – 10 napon át hat, már bepontosulása előtt néhány nappal is érződött és a következő 4-5 napban is megmarad. A két bolygó közötti erőpróbáló fényszögek jókora energetikai löketet adnak – és akaratunk vehemens, impulzív kinyilvánítására ösztönöznek.A szokásosnál ingerlékenyebbekké, követelődzőbbekké válhatunk, illetve ugyanezt tapasztalhatjuk környezetünk részéről is. A két bolygó erőpróbáló kapcsolata növelheti a versenyszellemet, kockázatvállalási kedvet is, de az egyidejűleg érvényesülő jupiteri és uránikus hatások miatt nem mindig sikerül különbséget tenni az értelmes és a meggondolatlan vállalkozások között. Pontosabban fogalmazva: dagadó önbizalommal, felfújt egókkal fényévekre lehet rugaszkodni a valóságtól, a garantált zuhanás / robbanás aztán a lehető legkellemetlenebb terepken következik be. Ez a fényszög megfázásos, lázas, gyulladásos betegségeket, baleseteket is jelezhet.




Vénusz –  Mars kvadrát

A Vénusz – Mars kvadrát február 20-án pontosul be a Vízöntő – Bika 23°-on. Ezt az aspektust hagyományosan a férfi – nő kapcsolatokban felmerülő feszültségekhez szokták társítani. Ennek meg is van a valóságalapja: a krónikus civakodás, rivalizálás, húzd meg – ereszd meg, se veled se nélküled játszmák a megélési lehetőségek közé tartoznak, akár egy egyéni képletben, akár időszakos hatásként, akár szinasztriában érvényesül. A trófeagyűjtés, reménytelen esetek hajszolása, konkrét és átvitt értelemben vett kielégületlenség szintén hozadékai lehetnek, ha más hatások is alátámasztják.

Mondani sem kell, hogy pénzügyi döntésekre sem ez a legalkalmasabb időszak. A Mars- Vénusz erőpróbáló kapcsolatai önmagukban is anyagi természetű vitákat, feszültségeket jeleznek. Jelen helyzetben a február 17-én először bepontosuló Szaturnusz – Uránusz kvadrát megsokszorozza az ilyen forgatókönyvek lehetőségét. (előzményként meg ne feledkezzünk meg a januári Jupiter – Uránusz kvadrátról, aminek megintcsak lehetnek súlyos gazdasági vonzatai). A gyors és könnyű bevételszerzés trükkjei most jó eséllyel még a maradék tartalékokat is felemészthetik. A veszteségek nem csupán mások szélhámossága miatt következhetnek be, hanem saját valóságérzékünk hiánya miatt is. (Sajnos, jelenleg nagyfokú irrealitásra vallhat abban a hitben ringatni magunkat, hogy a járvány -okozta tavalyi kényszerpihenőt követően a gazdaság-és ezzel együtt a megszokott életszínvonal- visszatérhet). A mondás, miszerint aki sokat markol, keveset fog, most is érvényes. A túlköltekezés is eredményezhet a későbbiekben nehezen betömhető lyukakat.

A Szaturnusz – Uránusz kvadráttal kombinálódva azonban van ennek az aspektusnak egy még szélesebb körű vonzata: a pénz levegővé válik. Ez még akkor is esélyes lenne, ha a Bika Mars tranzit hullámvasutazása kizárólag belső szinten zajlana, és kizárólag a 2020-as események gazdaságra gyakorolt dominoeffektusával kellene számolni. Eme optimista prognózis esetén is borítékolható a gazdasági mélyrepülés. (És nem, nem, a februári Vízöntő stellium nem a szép új világ nyitánya, hanem a küszöbön álló gazdasági-társadalmi felfordulás egyik jelentős állomásáé). A realistább előrejelzés oly módon árnyalja a képet, hogy a januári, februári most még előreláthatatlan fejlemények még nagyobb löketet adnak a gazdasági bukósprirálnak.




Mars – Plútó trigon

A február 25-én bepontosuló Mars és a Plútó trigon (Bika- Bak 25°55′) elvileg jótékony hatás. Befolyására úgy érezzük, senki és semmi nem képes megállítani bennünket. Ösztöneinket követve most tartós és pozitív változásokat eszközölhetünk – de egyszersmind túl is tolhatjuk a dolgokat, túlságosan rámenőssé, erőszakossá válhatunk. Sajnálatos módon a Mars együttállása az Algollal, az egyik legrosszabb indulatú állócsillaggal megint csak nem a kedvező forgatókönyveket valószínűsíti, és akkor nagyon- nagyon finoman fogalmaztam. (Arról nem is beszélve, hogy a néhány napja bepontosult Szaturnusz – Uránusz kvadrát  javában tombol, a még mindig érvényesülő Vénusz – Mars kvadrát hatása pedig sajátos adalékokat adhat a már így is nehezen fogyasztható koktélhoz.)

A trigon mindössze annyit mutat ebben az esetben, hogy a föld elem energiái akadálytalanul és nagy mennyiségben áramlanak. Hogy ez azt jelenti-e, hogy a folyamatosan változó mostoha körülmények, bizonytalanság kellős közepén is álljuk a sarat ? Vagy azt, hogy egy földrengést/ vulkánkitörést (Szaturnusz- Uránusz) nagy horderejű földcsuszamlások kísérnek?

Esetleg azt, hogy nemtelen, mi több, aljas módszerekkel, mások kárára kerekedünk bírkózunk meg a megpróbáltatásokkal ? Ne legyenek illúziók, a Bikában száműzetésben levő Mars megfelelő kombókban a “legelvetemültebb” Kos vagy Skorpió Marsokat is kenterben veri, miközben még csak tudatában sincs alávalóságának. Vagy pedig felmenti magát, esetleg el sem gondolkodik rajta. Az Algol éppen eléggé átszínezi minőségét az ilyen megnyilvánulási módokhoz, a Plútó trigon meg a gátlástalanságot és a könnyed gyakorlatba ültethetőséget adja. Azért ebben az esetben sem kell elfelejteni, kedves érintettek, hogy a kozmikus Hannibal Lecter szabad kezet adhat ugyan, hadd derüljön ki, milyen mélységekig vagytok képesek dagonyázni személyiségetek legposványosabb bugyraiban, de a végén a számlát is benyújtja. Ha másként nem, egy  igen gyötrelmes és lassú lefolyású halálos betegség formájában…





Kapcsolódó

Robert Hand A rossztevők kezelése

Januári előrejelzés- 2021

 

Kép forrása: Daily Mail

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!