Újhold a Halakban – 2021

Az újhold a Halak 23°03-án született meg, hely idő szerint 11h 21′-kor. A tizenkettedik jegyként a Halak egy ciklus végével áll kapcsolatban, amely akkor is lezárást jelent, ha ezt valami új születése követi. Halak újholdaknál tehát olyan kezdetekről beszélhetünk, amelyeknél a befejezés, az új létrejöttét megelőző, előkészítő szakasz már- már nagyobb szerepet kap, mint a következő fejezet. Jelen helyzetben a szintén a jegy analógialáncába tartozó bezártságot, visszavonulást a szó szoros értelmében kell venni .

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az előző bejegyzésekhez képest nem tudok sok újdonságot mondani. Embere és helyzete válogatja, hogy a korlátozásokat ki hogyan viseli. Az újholdképlet által vázolt összkép nem túl biztató. Részletekbe nem megyek bele, csak pár sajátosságot ragadok ki.




A fővilágítók együtt állnak a Markabbal (Halak 23°46′) , ezzel a 2-es méretű, a Pegazus szárnyán levő fehér állócsillaggal. „Ptolemaeus szerint Mars és Merkúr, Simmonite szerint Mars és Vénusz, Alvidas szerint Jupiter kvadrát Merkúr a Szaturnusszal, a Halakból az Ikrekbe.
Tisztelet, gazdagság, szerencse, láz, vágás, ütések, leszúrás és tűz, erőszakos halál kíséri. (Mars, Merkúr. Ártó hatás, főleg az elmére vonatkozóan, rossz kapcsolatokban nagy az elmebaj lehetősége. Jó kapcsolatokban az értelmi eszközök sikeres felhasználását segíti elő, de diszharmonikus módon, pl megtévesztő propaganda.)” Vivian Robson: Állócsillagok, 120 old, Szindbád kiadó. A Markabbal együttállást képező Nap és Hold is kapcsolatba hozható csalódással, csalódást okozó ambíciókkal, balesetekkel, betegségekkel.

Újhold a Halakban, 2021 március 13, Bp 11h21




A fővilágítók konjunkciót képeznek a Vénusszal és a légvárak építésére hajlamos Neptunnal is, a Vénusz – Neptun együttállás pedig másnap pontosul be. Ez a bolygótömörülés ráadásul a Szaturnusz – Uránusz kvadrát felezőpontjában áll: a valóságtól túl messzire rugaszkodva nagyon váratlanul nagyon nagyot lehet puffanni.

Akárcsak majd a tavaszi napéjegyenlőség képletében, a 12 ház (benne az Ikrek Mars) és a 8-as (benne az uralmon levő Szaturnusszal) figyelemreméltó szerepet kap. A kevés jó hír egyike, hogy a Mars és a Szaturnusz harmonikus kapcsolatban, trigonban vannak egymással.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentemoderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Kollektív szinten a Halak árnyoldalai kerülnek előtérbe: betegség, gyengeség, bezártság, pszichés problémák, zűrzavar, ködösítés, manipuláció, zavarosban halászás, a folyamatosan változó helyzettel szembeni tehetetlenség -és ennek minden lehetséges eszközzel való hárítása, kimagyarázása. (A  X. házas  bolygótömörülés  azt sugallja, hogy a leírtak a helyzet felső szintű kezelését tükrözik, de az általános egzisztenciális bizonytalanság is adott.)

Egyénileg, mint más hatásoknál is, sokkal könnyebb egészséges, a saját alkatunkra, realitásainkra szabott választ találni. Az önkéntes elvonulás felerősíti az intuíció hangját, így akkor is rálelünk a helyes irányokra, ha odakint minden csupa zűrzavar, és azok is zavarodottak és/vagy össze akarnak zavarni, akiktől útmutatást, irányítást várunk. Ebben az esetben természetesen nem csak a korlátozó előírások betartásáról van szó, hanem az önmagunkba, saját mélységeinkbe való visszavonulásról, ami lehetővé teszi, hogy feltőltődjünk belső forrásainkból. Ebben az esetben a fővilágítókkal szextilt képező Plútó értünk fog dolgozni. A Vénusz – Neptun együttállás energiájából táplálkozva részletesen kidolgozhatjuk belső képeinket, ez a tevékenység pedig önmagában is gyógyító, immunizáló hatású.




A cselekvő energiák értelmes, belső célra való irányításának is sokkal több haszna van, mint fejjel menni a falnak,  a külvilágban vagdalkozni. A bezártság-okozta feszültségek pótcselekvésekkel való levezetése már középtávon is visszafelé sül el. Mint a Szaturnusz – Uránusz kvadrátot bemutató bejegyzésekben (Jessica Davidson, saját cikk) és a Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldalán már rengetegszer volt szó róla, ennél a hatásnál csak a kiszámíthatatlan a biztos. Terveinket bármikor, akár a legutolsó percben is felülírhatja valami váratlan (és sokadjára hangsúlyozom , asztrológiai eszközökkel konkrét események szintjén előrejelezhetetlen) fordulat. Ez az egyetlen bizonyosság 2021-2023 folyamán.




A jelenlegi Mars- Szaturnusz trigon azonban arra is lehetőséget ad, hogy többféle készség kifejlesztésével, a helyzethez gyorsan alkalmazkodva tudjuk kezelni az ilyen fordulatokat. Ez sem tesz senkit automatikusan 100% ütésállóvá, viszont jelentősen csökkentheti az ütközés erejét. Az ilyen stratégiák magunkévá tétele sokkal hasznosabb a tüneti kezelésnél. Olvastam erről, meg a többi, az újholdképlet apropójából is érintett témáról a napokban egy  Csernus Imrével készült interjút, A minden rendben lesz, az hazugság címmel. Maximálisan egyetértek vele. Az oldalon, mint poteniálisan megosztó posztot nem osztottam meg, akit érdekel, kattintson a linkre. A saját bejegyzésem alá kommenteket nem kérek, a kéretlen észosztókat szokás szerint spammelésért vagy zaklatásért jelentem, letiltom, az aranyköpést azonnal törlöm, amint észreveszem. Ha privátban cseszegetsz, erre hatványozottan nagyobb az esélyed.




A diszharmonikus Halak analógiák természetesen egyéni szinten is érvényesülhetnek.A tények megszépítése, a feszültség droggal, alkohollal, túlevéssel, túlköltekezéssel való oldása már rövid távon is sokkal nagyobb problémákat okoz, mint amennyit megold. Személyiségalkat és külső körülmények együttes kombinációján múlik, kinek mennyire lehetséges egészségesebb megélési irányokba terelni ezt a kétségtelenül nehezen kezelhető energiakombinációt. De meggyőződésem, hogy valamilyen szinten, tudatos erőfeszítésekkel kivitelezhető.




Kapcsolódó:

A Halak (Liz Greene)

Halak, sellők, melúzinák (Liz Greene)

A Neptunusz szövevényes ösvényein (tematikus oldal)

Márciusi előrejelzés

Ennyit az enyhülésről…

Vénusz – Neptun együttállás:  Szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged vanA lovagi szerelem problémás örökségeElérhetetlen uraságA Neptunusz tematikus oldala

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!