Decemberi előrejelzés – 2018

December első felében folytatódik a novemberi zűrzavar. A kép később se tisztul le teljesen, de a hónap közepétől több a kapaszkodó. Ezek kihasználásához persze elkel némi realitásérzék és tudatos erőfeszítés.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

December 1 Vénusz – Uránusz szembenállás (Mérleg – Kos 29°09′)

A hónap felfordulással kezdődik: 1- én újra bepontosul a Vénusz – Uránusz szembenállás. Ezt a fényszöget ingatag anyagi és érzelmi ügyekkel, ezeket érintő hirtelen változásokkal hozzák kapcsolatba. A hirtelenkedés, a nem jól felmért kockázatok, a szándékainktól függetlenül bekövetkező váratlan változások veszteségeket is eredményezhetnek. Természetesen ezeknek nem kell szükségszerűen bekövetkezniük; a horoszkóp egyéni adottságaitól függően mindenki más és más módon éli meg őket.

Fontos szem előtt tartani azt is, hogy egy nagyobb időintervallumot felölelő befolyásról van szó. (Bővebben: Csak a bizonytalan a biztos). A Vénusz tolatása miatt ez a hatás egyébként az egész őszt átszínezte: először szeptember 12-én vált egzakttá, aztán október 31-én, de a két bolygó nagyjából hatókörön belül maradt.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Ugyanezen a napon a Merkúr is visszatér a Skorpióba, ahol december 12. ig időzik. Az előző napok eufóriáját (amikor együtt állt a Nyilas Jupiterrel és Nappal, a Neptunnal és a Marssal pedig kvadrátot képezett), valamivel óvatosabb és reálisabb megközelítésmódok váltják fel. Ez nem jelent búskomorságot, csupán sokkal készségesebben kapirgáljuk a tetszetős felszínt, hogy kiderítsük, mi van alatta, a vágyfantáziákat valós intuíciók váltják fel, szépen hangzó hazugságok helyett pedig a kellemetlen igazsággal való szembenézést választjuk.

December 2: a Vénusz visszatér a Skorpióba (2018 december 2 – 2019 január 7)

December 2-án a Vénusz visszatér a Skorpióba, ahol 2019 január 7- ig tartózkodik. Az idén, tolatása miatt a szokásosnál hosszabb ideig tartózkodott száműzetése jelében. (A Skorpió Vénusz működését személyi horoszkópban a Boszorkány, a kurtizán és a lélekvezető című bejegyzés mutatja be, az idei retrográd időszakot pedig a Vénusz tolatása a Skorpióban és a Mérlegben – 2018 című tárgyalja). Az ősz folyamán fókuszba került, párkapcsolatainkat és egyéb társulásainkat, biztonságérzetünket, önértékelésünket, pénzügyeinket érintő témákkal újra intenzíven kell foglalkozni. Bár az elmúlt hetek nem mindig és nem mindenkinek teltek könnyen, a jelenlegi időszak inkább a következtetések levonásáról és ezek gyakorlatba ültetéséről szól.

Amennyiben sikerül különbséget tenni a működőképes, javunkat szolgáló kapcsolatok, tevékenységek, helyzetek és az előmenetelünkre, önértékelésünkre, közérzetünkre kártékonyak között, a megtérülő, értelmes befektetések (nem csak anyagi természetűek) és a nettó energiacsapolás között, felismeréseink fényében pedig gondosan szelektálunk, máris jó úton vagyunk az elmúlt hetek tanulságainak gyakorlatba ültetéséhez.



Sajnos azonban a hónap folyamán még mindig elég sok olyan hatás is érvényesül, amely valóságelhárításra, indokolatlan optimizmusra, a felelősség és a feladatok hárítására hajlamosít. Ez december első hetére fokozottan igaz.

 

December 3 : Nap – Mars kvadrát Nyilas – Halak 10°46′

A Nap – Mars kvadrát december 3-án, a Nyilas -és Halak 10°46′-en pontosul be. ( Erőpróbáló Nap – Mars fényszögek: együttállás,félkvadrát, kvadrát, , kvinkunx, szembenállás, Nap – Mars fényszögekről általában )   Mivel e fényszög nagyjából 9 – 10 napon át hat, már bepontosulása előtt néhány nappal is érződött és a következő 4-5 napban is megmarad. A két bolygó közötti erőpróbáló fényszögek jókora energetikai löketet adnak – és akaratunk vehemens, impulzív kinyilvánítására ösztönöznek. (Tavasszal már létrejött ez a kapcsolat, akkor mindkét bolygó erőben volt: a Mars a Bakban, a Nap a Kosban.)  Most, a Mars Halak-beli tranzitja miatt a nyílt támadásoknál valószínűbbek az alattomos, övön aluli módszerek, a passzív agresszív technikák, a célok körvonalazatlanabbak, a kivitelezés következetlen.) A szokásosnál ingerlékenyebbekké, követelődzőbbekké válhatunk, illetve ugyanezt tapasztalhatjuk környezetünk részéről is. A két bolygó erőpróbáló kapcsolata növelheti a versenyszellemet, kockázatvállalási kedvet is, de a Neptun ködösítő hatása miatt nem mindig sikerül különbséget tenni az értelmes és a meggondolatlan vállalkozások között, Ez a fényszög megfázásos, lázas, gyulladásos betegségeket, baleseteket is jelezhet.

December 5: Nap – Neptun kvadrát

A december 5-én egzakttá váló Nap – Neptun kvadrátot nem lehet külön értelmezni: hatása összeadódik a Mars Neptun együttálláséval és a fentebb röviden bemutatott Nap – Mars kvadrátéval. A Nap és a Neptun erőpróbáló fényszögeiről vannak bejegyzések a blogon ( Nap – Neptun diszharmonikus fényszögek, Nap – Neptun fényszögek a horoszkópban). Itt dióhéjban csak annyit teszek hozzá, hogy e bolygókapcsolat hatására a tisztánlátás jelentősen elhomályosul. A fényszöget kísérő kiábrándulás, csalódás legtöbbször annak tudható be, hogy elvárásaink, álmaink túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól

December 6: direktbe vált a Merkúr (Skorpió 27°)

December 6-án, a skorpió 27°-án a Merkúr abbahagyja tolatását. Ez hatalmas megkönnyebbülést jelenthet, hiszen az irányváltás egyszersmind az előző 6 hónap retrográdjainak egy lépést előre – kettőt hátra stílusú cammogásának végét is jelzi. Már csak az Uránusz tolat, az is csak 2019 január 6 – ig, aztán március 9-ig ismét valamennyi bolygó direktben halad. Egyelőre azonban még mindig jobb nem teljes sebességre kapcsolni, mert a bolygók direktbe váltásainak időszakai is sok zűrzavart tartogathatnak. Ezt a tendenciát idén az egyidejűleg érvényesülő hatások is fokozzák.

December 7 : újhold a Nyilasban

 

újhold a Nxilasban, 2018 december 7, Budapest, 20:20

A december 7-i újhold a Nyilas 15°-on születik meg, helyi idő szerint 20:20′ -kor. Az újholdképlet a fentebb bemutatott hatásokat ötvözi, ráadásul a Mars – Neptun együttállás is ugyanazon a napon pontosul be. Ez a bolygókapcsolatot nem könnyű harmonikusan megélni, hiszen színjózanul is jelezhet változó energiaállapotot, határozatlanságot, céltalanságot, kimerültséget. Érzékenyebbé tehet a gyógyszerek, tudatmódosító szerek hatásaira is, az immunrendszer gyengül, növekszik a fertőzések, mérgezések veszélye. Kedvezőbb esetben egy intenzív útmutató álom, meditációs élmény, valamilyen kreatív tevékenység adott indító impulzust  az új holdhónaphoz

Egy Nyilas újhold új horizontok, látomások keresésére inspirál, de a jelenlegi bolygóállások mellett nehéz megkülönböztetni a délibábot a megvalósítható vízióktól. A Nap, Mars – Neptun erőpróbáló fényszögei csökkentik a tisztánlátást, céltudatosságot, egyértelműséget. Köd nem csak a fejekben létezhet, hanem a nyirkos, párás idő miatt a látásviszonyok is rosszak lehetnek. Ez megnövelheti a balesetek veszélyét is. Ezek létrejöttében tudatmódosító szerek is szerepet játszhatnak. A fontos döntéseket, pénzügyi tranzakciókat jobb elhalasztani. A neptuni energiákat meditációs gyakorlatok, kreatív tevékenység terelheti egészséges mederbe.

Fontos adalék, hogy ugyanezen a napon pontosul be újra a Szaturnusz együttállása az egyik legrosszabb indulatú állócsillaggal, a Faciessel. (Legutóbbi találkozásukra április 17– én került sor, amikor a Szaturnusz elkezdte tolatását ). Ez még nehezebben kezelhetővé teheti az előttünk álló időszakot: látszólag apró figyelmetlenségeknek, félreértéseknek, mulasztásoknak is lehet súlyos következményük.

December 12 : a Merkúr visszatér a Nyilasba (2018 december 12 – 2019 január 5)

December 12-én a Merkúr visszatér a Nyilasba, ahol 2019 január 5-ig időzik.Az a tény, hogy a Merkúr száműzetésben van a Nyilasban, nem jelent automatikusan rosszat, de mindenképp feszültséget jelez a specifikus tények és a lehetőségek végtelen tárháza között. Problémák akkor adódnak, ha a Jupiter uralma alatt annyira lefoglalja a nagy egész látomása, hogy közben fontos részleteket is hajlamos figyelmen kívül hagyni.




A hónap közepétől már stabilizáló hatások is érvényesülnek. Ha a lehetőségek nem is állnak automatikusan rendelkezésre, van mód kimunkálni őket. Tudatos erőfeszítésekkel nagyobb rálátás nyerhető, kitartásunk, állóképességünk növekszik.

December 15 : Vénusz – Szaturnusz szextil (Skorpió és a Bak 9°34′-en)

Ez a fényszög először szeptember 12-én pontosult be, amikor mindkét bolygó direktben haladt, aztán október 24-én, a direkt Szaturnusz és már tolató Vénusz között, a harmadik találkozóra pedig ismét két direkt mozgású bolygó közt kerül sor, a Skorpió és a Bak 9°34′-en

A Vénusz – Szaturnusz szextil akkor képes stabilitást teremteni, ha magunk is erőfeszítéseket teremtünk ennek elérésére. Ez a fényszög abban is segíthet, hogy javunkra fordítsunk olyan, pénzügyeinket és társulásainkat érintő váratlan változásokat, amelyek kezdetben alaposan elbizonytalanítottak. (Pl. megszakad egy rossz kapcsolat, az ezzel járó frusztráció arra késztet, hogy dolgozzunk kapcsolatmintánkon. Ez a későbbiekben lehetővé teszi, hogy alkalmasabb partnert találjuk. Hasonló forgatókönyvek lehetségesek megszűnő bevételforrások, munkák, más jellegű társulások esetén is.)

Mivel ismétlődő bolygókapcsolatokról van szó, valószínű, hogy a szeptember óta eltelt időszak folyamán többször is találkoztunk az adott témákkal, és az „értelmes véletlenek”, ún. szinkronicitások segítettek a feladat beazonosításában is. Jó esetben a Nap és a Vénusz október 26-i találkozója növelte a tudatosságot. Azóta elég idő volt a felismerések gyakorlatba ültetésére. Ebben az esetben most kezdenek megmutatkozni az eredmények. Ha mégsem, jobb mielőbb hozzákezdeni: a folyamatos instabilitás időszakában nem ártanak a kapaszkodók, a viszonylag szilárd felületek.

December16 – 17 Mars- Plútró szextil Halak – Bak 20°06′

A másnap egzakttá váló Mars – Plútó szextil szintén arra utal, hogy ha az előző napokat, heteket némi zűrzavar jellemezte is, most újra van esély megfelelő mederbe terelni az energiát. Jóllehet tudatos erőfeszítésekre szükség van, nem szabad elfelejteni, hogy a Halak víz jegy, az egyebek mellett akaratot, erőkifejtést, megvalósító-készséget jelképező Marsot itt jelentős mértékben motiválják vonzalmaink és vágyaink. Ezért, amellett hogy hasznosak, praktikusak, a céloknak olyanoknak is kell lenniük, amelyekkel érzelmileg is azonosulni tudunk. Bár a Halak inkább a kisebb ellenállás irányába úszik, és el- elsodródik az áramlatokkal, a Bak Plútó növelheti kitartását, valamint arra való hajlandóságát, hogy a dolgok mélyére hatoljon, a megoldás érdekében vállalja és elviselje a konfliktust. Az álmokkal végzett munka is eredményes lehet ezekben a napokban.

December 18 -án a Vénusz végre kilép a retrográd árnyékból, ami újabb lendületet ad a hozzá kapcsolódó ügyeknek.

December 20 : Nap – Uránusz trigon (Nyilas – Kos 28°43′)

A december 20-án bepontosuló Nap- Uránusz trigon további további lehetőségeket ad az előrelépésre. Váratlan hírek, találkozások, felismerések kellemes meglepetéseket tartogathatnak. Hirtelen, formabontó ötleteink támadnak, régi témákat újszerűen közelítünk meg és ez meghozhatja az áttörést is. Ahhoz azonban, hogy hosszabb távon is ki tudjunk hozni valamit a most adódó lehetőségekből, több – kevesebb erőfeszítés szükséges, A lendület, újító szellem mellett elkel a józan ítélőképességet és a gyakorlati érzék is.



December 21: téli napforduló

téli napforduló, 2018 december 21, 23:23′ Budapest

A Nap december 21-én , helyi idő szerint 23:23′-kor lép be a Bak jegyébe. Ezzel asztrológiai értelemben is elkezdődik a tél. Mint már többször szó volt róla, a napforduló / napéjegyenlőség képletek igen jelentősek, hosszabb távú időszakokra utalnak.

A jelenlegiben a fentebb felsorolt hatások összeadódnak, illetve még ugyanaznap bepontosul egy Vénusz – Neptun trigon és egy Merkúr – Jupiter együttállás is. Ezek hatása már korábban is érződött; a Merkúr – Jupiter együttállás pedig a november 27-i Nap – Jupiter – Merkúr hármas találkozó témáihoz vezet vissza (Bővebben: Novemberi előrejelzés, Zűrzavaros időszakban vagyunk, Nap – Jupiter együttállás- 2018 )

Nem megyek bele a képlet elemzésébe, de ami „kapásból” feltűnik, hogy ismét válaszút előtt állunk. A Merkúr – Jupiter együttállásokra jellemző jelenség, amikor a látomást összetévesztjük a valósággal, komfortzónánkhoz való ragaszkodásunkhoz ideológiákat.gyártunk, a tényleges tudást hiedelmek és vágyfantáziák helyettesítik. A két bolygó majdnem egzakt kvadrátja a Neptunnal a gondolkodás és ítélőképesség zavaraira figyelmeztet. (A Jupiter – Neptun kvadrát, ne feledjük, egyszersmind 2019 egyik meghatározó fényszöge is, bővebben itt: I. rész, II. rész. Jóllehet csak január 13-án pontosul be, máris elég erős ahhoz, hogy ízelítőt kapjunk belőle. A Merkúr „hírvivő”: figyeljünk az általa közvetített szinkronicitásokra. A figyelem hiánya, a lényeges és a lényegtelen egybemosása is lehet ilyen jel 🙂  )

A Mars – Nap kvadrát már nagyon gyenge, de még mindig  hatékony ahhoz, hogy szétzilálja az irányokat.Ez sok mindenben megnyilvánulhat: túl jól sikerült előszílveszteri bulikban, szétszórtságban, hiszékenységben, elnagyoltságban, de nagyobb közösségek, akár teljes társadalmak is kelthetnek olyan benyomást, mintha varázsgombát ettek volna. Bár még messze van, a január 6-i, Szaturnusz és Plútó szomszédságában zajló teljes napfogyatkozás arra figyelmeztet, hogy az ilyen betépett száguldozásnak nem biztos, hogy jó a végük. 2019 tavaszát, aztán az év második felét illetően, amikor már majdnem egzakt a Szaturnusz – Plútó együttállás pedig arra: hogy az összeütközés azzal a bizonyos kozmikus megállítótáblával, agyvelő-kiloccsantó erejű is lehet.

A Vénusz – Neptun trigon felezőpontjában levő Szaturnusz, a Vénusz és a Neptun vele képezett szextiljei sokkal kedvezőbb forgatókönyvekre is lehetőségeket adhatnak. Persze, ezek nem annyira látványosak, sok aprómunka, tudatos erőfeszítés szükséges hozzájuk. Lépésről- lépésre haladva, a gyakorlati szempontokat is figyelembe véve, jó esélyeink adódnak megvalósítani álmainkat. Ha nem akarjuk elsietni, levágni a kanyarokat, a Nap – Uránusz trigon – adta váratlan lehetőségekből is profitálhatunk hosszú távon.

December 22 : telihold a Rákban

telihold a Rákban, 2018 december 22, 18:48 Budapest

A december 22-i telihold a Rák 0°49′-en teljesedik ki, helyi idő szerint 18:48′- kor. Az előző hónapokéval összehasonlítva ebben a teliholdképletben lágyabb hatások érvényesülnek. Így év vége felé nem is árt némi enyhülés. A Rák Hold kedvez a meghitt hangulatú, családias összejöveteleknek, előcsalogatja az emlékeket, lendületet ad a fantáziának. Az egyetlen probléma, hogy minden túl szép, túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. Persze, a nagy családi ünnepek általában együtt járnak a megszépítő hazugságokkal.

A Merkúr és Neptun december 24-én bepontosuló kvadrátja (Nyilas – Halak 13°57′), amely a teliholdképletben is erőteljesen érződik, arra utal, hogy ezekből a szokásosnál kissé több jut, mint általában. Hogy mindez mennyire zavaró, mennyire árnyékolja be kapcsolatunkat az érintettekkel és önmagunkkal, milyen hatással van ügyeinkre, majd kiderül. December 25-én a Merkúr kilép a retrográd árnyékból, és innentől fokozatosan letisztul a kép.

December 28: Vénusz – Plútó szextil (Skorpió – Bak 20°29)

Az év újabb lehetőséggel búcsúzik: december 28-án, a Skorpió – Bak 20°29′-en bepontosul egy Vénusz – Plútó szextil. A jótékony hatásnak köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól.

 

 

Kapcsolódó:

December első hete: Nap – Mars kvadrát, Nap – Neptun kvadrát, Mars – Neptun együttállás

Erőpróbáló Nap – Mars fényszögek: együttállás,félkvadrát, kvadrát, , kvinkunx, szembenállás

Nap – Mars fényszögekről általában

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!