Halak Mars – Bak Plútó szextil – 2018

Bepontosuló Mars – Plútó szextillel kezdődik a hét (Halak 20°- Bak 20°), amelynek segítségével most újra van esély megfelelő mederbe terelni az energiát. Ha az előző napokat, heteket némi zűrzavar jellemezte, most több – kevesebb tudatos erőfeszítéssel visszaszerezhető a fókusz.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Jóllehet a Plútót a Mars felsőbb oktávjának tekintik, a két őselv különböző szinteken nyilvánul meg. Kettejük közül a Mars extrovertáltabb, egyebek mellett az önérvényesítés, akarat, életerő, agresszió, kezdeményezőkészség princípiuma. Az ösztönszférával, ösztönös beállítottsággal is kapcsolatban van, akárcsak a Plútó. Azonban sokkal extrovertáltabb, láthatóbb és személyesebb.

A Plútó többek között a legarchaikusabb ösztönök , a kollektív tudattalan tartományai, az élet és a halál, válságon keresztüli megújulás, túlélés őselve. Introvertáltabb jellegű, hatása a háttérből, megfoghatatlanabbul érvényesül, mint a Marsé. Míg amaz hajlamosabb muníciója elpufogtatására, a Plútó időzít, kívár. Mint a Plútó archetípusa című bejegyzésben részletesen szó volt róla, a plútói harcmodor hatékonyabb, mint a Marsé: előbbi csatákat, utóbbi hadjáratokat képes megnyerni.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Persze, a fentebb írtak durva általánosítások, hiszen sok függ attól, milyen jegyben, horoszkópházban áll a két bolygó, milyen fényszögeket kapnak, stb. Egy Kos Mars például sokkal extrovertáltabb, dinamikusabb, határozottabb, mint egy Halak Mars. Egy Skorpió Mars céltudatosabban munkálkodik, működési módja sokkal inkább hasonlít a Plútóéhoz, mint a szintén vizes jellegű Halaké. Ebbe most nem megyek bele részletesebben, mert a Skorpió – és a Halak Marsnak szentelt bejegyzésekben már megtettem.

Így, egy Skorpió Mars és Bak Plútó közötti szextil, amilyenben pl. 2018 januárjában részünk volt, sokkal hatékonyabb, mint a jelenlegi, Halak Mars és Bak Plútó közötti. De azért ez az energia se lebecsülendő. Vele dolgozva azonban nem szabad elfelejteni, hogy a Halak víz jegy, az egyebek mellett akaratot, erőkifejtést, megvalósító-készséget jelképező Marsot itt jelentős mértékben motiválják vonzalmaink és vágyaink.  Fáradékonyabb, fókuszálatlanabb is a szintén vizes Skorpiónál.

Ezért, amellett hogy hasznosak, praktikusak, a céloknak olyanoknak is kell lenniük, amelyekkel érzelmileg is azonosulni tudunk. Bár a Halak inkább a kisebb ellenállás irányába úszik, és el- elsodródik az áramlatokkal, a Bak Plútó növelheti kitartását, valamint arra való hajlandóságát, hogy a dolgok mélyére hatoljon, a megoldás érdekében vállalja és elviselje a konfliktust. (Túl nagy követelményeket támasztani, túl dinamikus haladásra, nagyon látványos áttörésekre számítani azonban nem érdemes.)

Az álmokkal, belső képekkel végzett munka is eredményes lehet ezekben a napokban: pl. összefüggések, motivációk motivációk átlátásában, életerő, motiváció , kezdeményezőkészség visszaszerzésében, kitartás, állóképesség, fókuszáltság növelésében.

Kapcsolódó

Decemberi előrejelzés

Mars a Halakban

A Mars princípiuma

A Plútó archetípusa

Álmok tematikus oldala

A vizes jegyek és az agresszió

Így kezeld a dühödet !

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!