Telihold a Rákban – 2018

A december 22-i telihold a Rák 0°49′-en teljesedett ki, helyi idő szerint 18:48′- kor. Az előző hónapokéval összehasonlítva ebben a teliholdképletben lágyabb hatások érvényesülnek. Így év vége felé nem is árt némi enyhülés.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A Rák Hold kedvez a meghitt hangulatú, családias összejöveteleknek, előcsalogatja az emlékeket, ösztönzi a képzeletet. Előző nap, a téli napfordulókor bepontosult Vénusz – Neptun trigon fokozza ezt a hatást. December 23 -án hármójuk részvételével egy nagy víztrigon is létrejön. Ez igen jótékonynak tekinthető befolyáss, amelytől fantáziánk még nagyobb lendületet kap, álmaink felélénkülhetnek, fogékonyabbakká válhatunk belső világunk üzeneteire, jobban ráhangolódunk környezetünkre, intuíciónk, empátiás készségünk is nagyobb szerepet kaphat, mint általában. Hozzá kell tenni azonban, hogy számos előnye mellett e formációnak megvannak az árnyoldalai is: amellett hogy túlzásokra, elkényelmesedésre, mértéktelenségre hajlamosíthat, túl rózsaszín szemüvegen keresztül szemlélhetjük a világot.

telihold a Rákban, 2018 december 22, 18:48 Budapest
Pedig bizonyos fenntartások elkelnének: minden túl szép, túl jó ahhoz, hogy igaz legyen. Persze, a nagy családi ünnepek általában együtt járnak a megszépítő hazugságokkal. A Merkúr és Neptun december 24-én bepontosuló kvadrátja (Nyilas – Halak 13°57′), amely a teliholdképletben is erőteljesen érződik, arra utal, hogy ezekből a szokásosnál kissé több jut, mint általában. Hogy mindez mennyire zavaró, mennyire árnyékolja be kapcsolatunkat az érintettekkel és önmagunkkal, milyen hatással van ügyeinkre, majd később kiderül. December 25-én a Merkúr végre kilép a retrográd árnyékból, és innentől fokozatosan letisztul a kép.
A napforduló- képletnél bemutatott többi hatás is érvényesül még, pl a Merkúr – Jupiter együttállás. Ez a november 27-i Nap – Jupiter – Merkúr hármas találkozó témáihoz vezet vissza (Bővebben: Novemberi előrejelzés, Zűrzavaros időszakban vagyunk, Nap – Jupiter együttállás- 2018 ) A Merkúr – Jupiter együttállásokra általában is jellemző jelenség, hogy a látomást összetévesztjük a valósággal, komfortzónánkhoz való ragaszkodásunkhoz ideológiákat gyártunk, a tényleges tudást hiedelmek és vágyfantáziák helyettesítik. Mivel a Merkúr száműzetésben van a Nyilasban, a Jupiter pedig saját jegyében tartózkodik, ez a tendencia fokozottan érvényesül. A két bolygó majdnem egzakt kvadrátja a Neptunnal a gondolkodás és ítélőképesség zavaraira is figyelmeztet. (A Jupiter – Neptun kvadrát, ne feledjük, egyszersmind 2019 egyik meghatározó fényszöge is, bővebben itt: I. részII. rész. Jóllehet csak január 13-án pontosul be, máris elég erős ahhoz, hogy ízelítőt kapjunk belőle. A Merkúr „hírvivő”: figyeljünk az általa közvetített szinkronicitásokra. A figyelem hiánya, a lényeges és a lényegtelen egybemosása is lehet ilyen jel )

szerencsére egy Nap – Uránusz trigon is érvényesül még, így .ha túlságosan összekutyulódnak a dolgok, a hirtelen támadt, formabontó ötletek, a régi témákat újszerű megközelítése segíthet kiutat találni a zűrzavarból. Váratlan hírek, találkozások, felismerések is tartogathatnak kellemes meglepetéseket.A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!