Erőpróbáló Nap- Neptun kapcsolatok

Nem gyógyíthatod meg azt, amit nem társz fel

Egyetlen Neptun – fényszög esetén sem könnyű pontosan megfogalmazni, miről szól is valójában ez az aspektus. A Neptun az illúziók, csalódások, fantázia, álmok, a valóságtól való elmenekülés princípiuma. Mindent elhomályosít, és a fotómanipulációs technikákhoz hasonlóan hatására minden csillogóbbá, sejtelmesebbé válik – így torzít és fantáziákat ébreszt. Hollywood, az ideális testképről alkotott képzetek, a plasztikai sebészet, a közösségi média által sugallt „boldogság” – mindeme témák jól szemléltetik a neptuni hatásokat. (  LookUpThe Stars)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Egy Nap – Neptun kapcsolat esetén a valóság és az ego, a személyiség, az énkép, az én-tudat közötti kapcsolatban mindig létrejön valamilyen fajta torzítás, illúzió.

A Neptun – Nap fényszög gyakran jelképez egy olyan szülőt, aki nem volt jelen, vagy ha fizikailag igen, érzelmileg távol volt. Ez az erőpróbáló kapcsolatok (kvadrát, szembenállás, együttállás, kvinkunx) klasszikus szignatúrája. Az egyik szülő talán nem volt egyenes, becsületes ember, vagy valamilyen módon menekült a valóságtól. Távollétével és a tényleges kapcsolat hiányával ez a szülő láthatatlanná, jelentéktelenné, nem létezővé teszi a gyereket. A szülöttnek aztán alacsony lesz az önbecsülése, az önbizalma, nem lesz pontosan tisztában azzal, kicsoda ő és hol tart. Hajlamosak lehetnek annak a magatartásnak a megismétlésére is, amely szenvedést okozott nekik: vagy partnerüket kezelik így, vagy pedig ilyen viselkedésre bátorítják magukkal szemben. Nem vesznek tudomást realitásaikról, nem vesznek tudomást érzelmeikről.

 

A Nap- Neptun kapcsolatok a személy identitását és haladási irányait illetően is vethetnek fel problémákat. Az önmeghatározás nem valami könnyű, és ez oda vezethet, hogy a szülött megengedi másoknak, hogy meghatározzák őt, vagy a körülményektől, a környezettől, az emberek elvárásaitól függően változtatja identitását. A Neptun- Nap fényszögek nagyon képlékenyek és nagyon pontosan érzik az energiákat, hangulatokat maguk körül. Így aztán nagyon könnyen felfogják, mit várnak tőlük mások, hogyan hódítsanak és hogyan kedveltessék meg magukat az emberekkel, hogyan alkalmazkodjanak és rejtőzzenek el. Fontos megérteni, hogy a Neptun – Nap alkat nem különösen manipulatív. Magatartása arra a mélyreható igényre vezethető vissza, hogy elfogadják és szeressék, és ez csábító taktikák bevetéséhez, rejtőzködéshez, a valóság torzításához és ködös képek vetítéséhez vezethet.



Ennek az önbizalomhiánynak tudható be, hogy a Neptun – Nap fényszög tulajdonosa torz tükörben látja magát. A Neptun itt megint csak szakadékot ver aközé, hogyan néznek ki, kik ők valójában és hogyan látják magukat. Teljesítményüket alábecsülik, önmagukat és tetteiket folyton egy szűrőn keresztül szemlélik és ítélik meg. Ez a szűrő hangulataiktól és környezetüktől (hiszen minden energiát magukba szívnak) változik. Nem meglepő, hogy hihetetlenül sok hollywoodi híresség képletében bukkan fel Neptun- Nap fényszög (nagyon gyakran kvadrát). Szükségük van arra, hogy hódítsanak, rejtőzzenek, és az önbizalom hiánya arra kényszeríti őket, hogy folyton – folyvást tökéletesítsék megjelenésüket és személyiségüket, hogy a felszínen egy tökéletes imázst sugározzanak. Egy tökéletes személyiségét, egy tökéletes életét, egy tökéletes pszichéét. A mélyben azonban óceánnyi bizonytalanság rejlik.

Mivel olyan keményen harcolnak azért, hogy meghatározzák magukat, folyamatosan környezetükkel hasonlítgatják össze magukat, igyekezve kideríteni, hol is tartanak. Természetesen, mivel a Neptunról van szó, nem szükségszerűen, sőt valószínűleg nem a tényleges helyzetet látják.

 

forrás :  LookUpThe Stars

Kép : John Alunán montázsa




 

Kapcsolódó

A Nap ereje: a kreativitás kibontakoztatása

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!