Az Uránusz búcsúlátogatása a Kosban

Uránusz a Kosban (2018 november 6 – 2019 március 6)

November 6-án az Uránusz visszatolat a Kosba, ahol négy hónapig időzik. 2019 január 6-án vált direktbe, aztán 2019 március 6-tól  már újra a Bikában dübörög. Az elmúlt hét évhez hasonlóan ez az időszak sem lesz unalmas…

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Az Uránusz jegyváltásait sokféle, nagy horderejű változás kíséri. Ezek gyakran teljesen váratlanul érkeznek. (Persze, precedens mindig van, csak nem mindig tulajdonítunk fontosságot az új folyamatokra figyelmeztető jeleknek). Május 16 -november 5 között, amíg rövid időre bekukkantott a Bikába, csak kapkodtuk fejünket a sok, e tranzittal analógiába hozható esemény közepette. (Bővebben: Bika Uránusz tranzitok a történelem tükrében, Bika Uránusz – beharangozó, Bika Uránusz : vulkánkitörések, földrengések, árvizek )



Mint e bejegyzésekben már szó volt róla, a Kos Uránusz 2011 – 2019 közötti tranzitja számos változást hozott. Az I. mundánház uraként Kos az individualitás jegye. Szabadságvágyó, spontán, önérvényesítő, pionírszellemű, a kihívások és az új területek vonzzák. A Mars (életerő, asszertivitás, agresszió, háború) uralma alatt áll, míg az Uránusz egyebek mellett a váratlan változásokkal, forradalmakkal, újító szellemmel hozható összefüggésbe.

Az elmúlt hét év folyamán számos, jól sikerült és tragikus megnyilvánulási módját láttuk ennek a kombinációnak. A folyamatok egyik pillanatról a másikra gyorsultak fel és eszkalálódtak – ld az Arab Tavasz eseményeit, megingathatatlannak tűnő szövetségek és társulások estek szét. Ez a tranzit a párkapcsolatokra is nagy hatással volt, hiszen az individuális Kos a kapcsolatorientált Mérleggel szemben álló jegy. Az egyéni utak keresése, egyéni önkifejezés, saját érdekek előtérbe helyezése nagyobb fokú szabadságot adott, sok esetben szüntetett meg egészségtelen függőségi viszonyokat. Máskor olyan ego-tripekre  teremtett lehetőséget, amelyek egyik érintett félnek sem váltak javára, rosszabb esetben végzetes baklövéseket eredményeztek. A közösségi médiában teret hódító selfie – mánia is ennek az időszaknak az egyik tipikus kor -és kórtünete.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

A novemberi előrejelzésben azt írtam, hogy az Uránusz jelenlegi visszakukkantása üdítően nyugalmas időszaknak tekinthető ahhoz a földinduláshoz képest, amire azt követően számíthatunk, hogy újra bedübörög a Bikába, így most kell összekapnunk magunkat. Ez azonban nem jelenti, hogy a készülődés zavartalan lesz..A jegyek 29°-a úgynevezett kritikus fok, és a következő 4 hónap alatt számos, a Kosban töltött hét éves tranzitjához kapcsolódó krízisre is számíthatunk.

November folyamán az Uránusz egy T- kvadrátnak is része lesz ( szemben áll a Mérleg Vénusszal és kvadrátot képez a Rák 29 °-án levő Északi Holdcsomóponttal.)

Az Uránusz 2019 január 6-án fejezi be tolatását és vált direkt stacionáriusba. Mivel ez egybeesik az ugyanaznap hajnalban bekövetkező részleges napfogyatkozással, nagy horderejű események előhírnöke lehet. (Mint még lesz szó róla, ez az eklipsz a Bak 15°-án jön létre, helyi idő szerint 0:28′ kor, a Bak Szaturnusz szomszédságában. Ez a napfogyatkozás jelentős – és nem túl kedvező gazdasági, társadalmi változásokat jelez, mintegy elővetítve a 2020-as krízist).  Általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról: Eklipszek tematikus oldala



2016 március 6-án az Uránusz visszatér a Bikába. A tranzit érdekessége, hogy, akárcsak 2018 májusában ismét kvadrátban lesz egy Vízöntőben levő bolygóval, éspedig urával, a Vénusszal. Mivel a Vénusz pénzügyi jelölő, ez nem kimondottan jó hír. A jegyváltás előzményei sem valami megnyugtatók. A teljesség igénye nélkül néhány elgondolkoztató szempont:

Február 13-14-én, még a Kosban együttállást képez a Marssal. A Mars a Kosban uralkodik, otthonában tartózkodik ebben az időszakban, és ameddig az Uránusz is a Kosban halad,  ura neki is. Hogy világviszonylatban milyen váratlan, meggondolatlan esemény(sorozat) okozhat gazdasági mélyrepülést (arról se feledkezzünk meg, hogy a Mars háborúkat is jelölhet), nem e blog feladata találgatni. Pár tippem azért van, de inkább megtartom magamnak 🙂 …Egyéni szinten arra figyelmeztetnék, hogy az impulzív költekezésnek, meggondolatlan befektetéseknek most a szó szoros értelmében is „hét szűk esztendő” lehet a jutalma.

A Vénusz február folyamán a Bakban halad, a Plútóval képezett együttállása február 22-én pontosul be. Ez a kombináció önmagában is utalhat érzelmi, pénzügyi válságokra, ill. az ezek által kikényszerített fordulópontokra. A 2010 – 2017 közötti időszakot oly eseménydússá tevő Uránusz – Plútó kvadrát elvileg már a múlté, de a viszonylag gyors mozgású Vénusz ún. fényátvitel révén közvetít a két kozmikus nehézfiú között. Uránusszal képezett kvadrátja tulajdonképpen március 1-én pontosul be, amikor a Bak legvégén tartózkodik (29°46). Ekkor mindkét bolygó a két kardinális jegy kritikus fokán áll. Amikor, 6-án az Uránusz ténylegesen belép a Bikába, a fényszög fellazulóban van, de azért még mindig erőteljes.

A hatás pedig kézzel fogható – azaz jelen esetben éppen az okozhatja majd a legnagyobb problémát, hogy nem lesz mit megfogni, mert a kasszák üresen tátonganak, az éléskamrák kiürülhetnek. Innentől felgyorsulnak az események, nő a zűrzavar (ebben más tranzitoknak is nagy szerepük van, l. Jupiter – Neptun kvadrát I rész , II rész ) és lehet gondolkozni a következő 7 év folyamán gyökeresen megváltozó gazdasági, pénzügyi viszonyokhoz való alkalmazkodás stratégiáin.




 

Kapcsolódó

Liz Greene: Az Uránusz

Retrográd Uránusz

Mars a Kosban tranzitként

Újhold és részleges napfogyatkozás a Bakban

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!