Őrület – amelyben ezúttal nincs semmiféle rendszer

December első hete: Nap – Mars kvadrát, Nap – Neptun kvadrát, Mars – Neptun együttállás

December első hetét ingerültség, irracionális viták, kaotikus állapotok jellemzik. A fontos döntéseket, pénzügyi tranzakciókat, megbeszéléseket jobb máskorra halasztani.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A decemberi előrejelzésben külön – külön mutattam be a hónap főbb bolygóhatásait. Ez, mint már többször is felhívtam rá a figyelmet, kényszermegoldás, hiszen valójában összeadódva érvényesülnek – de egy blogbejegyzésben felsorolva áttekinthetőbbek. (A születési képlet egyéni adottságai, a tudatossági szint, szabad akarattal hozott döntések pedig átszínezik őket. Így nem mindenkinél érvényesülnek ugyanúgy.)

E héten könnyű elveszíteni a fonalat: együttesen érvényesül a Nyilas Nap – Halak Mars közötti kvadrát , a Mars – Neptun együttállás és a Nap – Neptun kvadrát hatása. E bolygókapcsolódásokból egy is elég lenne ahhoz, hogy elveszítsük  az arány- és irányérzéket, túltoljuk, a lényegesebb dolgokra kevesebb, a hiábavalóságokra több időt fordítsunk.

Érvényesülnek még az elmúlt napokban/ hét szélsőségeket, bonyodalmakat jelző befolyásai is. Legfrissebb közöttük az anyagiakban, érzelmi életben egyaránt hullámvasutazásokat sejtető Vénusz – Uránusz szembenállás. (Ld. Csak a bizonytalan a biztos)

A múlt heti Nap – Jupiter együttállás, Mars – Jupiter kvadrát hatása már sokkal gyengébb, de hogy a Nap is erőpróbáló kapcsolatba kerül a Marssal, újabb olaj lehet a tűzre.
A Nap – Mars kvadrát december 3-án, a Nyilas -és Halak 10°46′-en pontosul be. ( Erőpróbáló Nap – Mars fényszögek: együttállás,félkvadrát, kvadrát, , kvinkunx, szembenállás, Nap – Mars fényszögekről általában ) Mivel e fényszög nagyjából 9 – 10 napon át hat, már november utolsó napjaiban is érződött és a következő 4-5 napban is megmarad. A két bolygó közötti erőpróbáló fényszögek jókora energetikai löketet adnak – és akaratunk vehemens, impulzív kinyilvánítására ösztönöznek. (Tavasszal már létrejött ez a kapcsolat, akkor mindkét bolygó erőben volt: a Mars a Bakban, a Nap a Kosban.)

Agresszióban most sincs hiány, de a Mars Halak-beli tranzitja miatt a nyílt támadásoknál valószínűbbek az alattomos, övön aluli módszerek, a passzív agresszív technikák, a célok körvonalazatlanabbak, a kivitelezés következetlen. A szokásosnál ingerlékenyebbekké, sértődékenyebbekké, követelődzőbbekké válhatunk, illetve ugyanezt tapasztalhatjuk környezetünk részéről is.

A változó energiaállapot, fókuszálatlanság, hangulatingadozás is jellemző lehet. Mindez ingerlékenységgel párosul, így egyébként értelmes, felnőtt emberek is viselkedhetnek úgy, hogy hozzájuk képest egy dackorszakát élő hároméves társasága is kész felüdülés. Ez a tendencia a politikára és közéletre is jellemző, világviszonylatban.

A két bolygó erőpróbáló kapcsolata növelheti a versenyszellemet, kockázatvállalási kedvet is, de a Neptun ködösítő hatása miatt nem mindig sikerül különbséget tenni az értelmes és a meggondolatlan kihívások között. A felesleges rivalizálás, presztízsharc, világnézeti, ideológiai viták, a szándékos vagy tényleges félreértések, játszmák tovább nehezíthetik, hogy közös nevezőre jussunk egymással. Se szóváltásba bonyolódni se impulzív cselekedetekre ragadtatni magunkat nem érdemes: egy- két – három hét múlva jó esély van arra, hogy minden érintett fél másképp gondolja.

Ez a fényszög megfázásos, lázas, gyulladásos betegségeket,baleseteket is jelezhet. (Míg  a Nap – Mars kvadrát a hirtelenkedés, kapkodás esélyét növeli, a Neptun hatások tévedésekre adnak lehetőséget. Ezekben a napokban megnőhet tehát az orvosi műhibák, téves diagnózisok veszélye. Ha csak nem sürgősségi beavatkozásról van szó, jobb más időpontban orvoshoz fordulni. Olyanfajta magatartással sem okos dolog kísérteni a sorsot, amely révén a baleseti sebészeten köthetünk ki…)
A december 5-én egzakttá váló Nap – Neptun kvadrátot nem lehet külön értelmezni: hatása összeadódik a Nap – Mars kvadrátéval és a 7-én bepontosuló Mars – Neptun együttálláséval. A Nap és a Neptun erőpróbáló fényszögeiről vannak bejegyzések a blogon ( Nap – Neptun diszharmonikus fényszögek, Nap – Neptun fényszögek a horoszkópban). Itt dióhéjban csak annyit teszek hozzá, hogy e bolygókapcsolat hatására a tisztánlátás jelentősen elhomályosul. A fényszöget kísérő kiábrándulás, csalódás legtöbbször annak tudható be, hogy elvárásaink, álmaink túlságosan elrugaszkodtak a valóságtól. A csúsztatások, manipulációk, megtévesztő manőverek, hazugságok, rágalmazás valamennyi erőpróbáló Neptun – fényszögre jellemzők.

Ebben az időszakban sok probléma származhat abból is, hogy rögeszmésen ragaszkodunk tévképzeteinkhez, és másokra is rá akarjuk erőltetni őket. Természetesen környezetünk részéről is tapasztalhatunk ilyesmit. A fantáziák időnként veszélyes módon összekeveredhetnek a valósággal, így az ilyen időszakokban a lelki zavarok is gyakoribbak. A meglévő pszichés problémák is felerősödhetnek.Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

Egy Mars – Neptun együttállásról, akár születési képlet állandó elemeként fordul elő, akár ideiglenes tranzithatásként érvényesül, szintén elmondható, hogy általában irracionális cselekedetek jellemzik. Ezeket a tudattalanból érkező impulzusok motiválják, a józan ész, ítélőképesség nem mindig tud rájuk nagy befolyást gyakorolni. Ezekben a napokban pl. biztos nem. Az érzelmeknek, hangulatoknak, sejtelmeknek (valós megérzéseknek és képzelgéseknek egyaránt) jóval nagyobb szerepük van. Az elragadtatottságnak jó esetben lenyűgöző művészeti alkotások (pl. festmények) vagy mély vallási/ spirituális élmények lehetnek a gyümölcsei, de sajnos konkrét vagy átvitt értelemben vett ámokfutásra is ösztönözhet.

A Mars – Neptun fényszögeket nem könnyű harmonikusan megélni, hiszen színjózanul is jelezhet változó energiaállapotot, határozatlanságot, céltalanságot, kimerültséget jelezhetnek. Érzékenyebbé tehet a gyógyszerek, tudatmódosító szerek hatásaira is, az immunrendszer gyengül, növekszik a fertőzések, mérgezések veszélye.

Ez a bolygókapcsolódás azonban tehet nagyon aktívvá is: féktelenségre, kicsapongásokra hajlamosíthat. Egy kis tombolással önmagában még nincs semmi baj, de a jelenlegi hatások mellett könnyű eltéveszteni az egészséges mértéket, A konkrét vagy átvitt értelemben vett öntudatvesztésnek súlyos következményei lehetnek.

Az energiák kreatív tevékenységekkel, álmokkal való munkával (ez a kettő össze is köthető, pl. az álommotívumok lerajzolása, lefestése, a rajtuk való meditáció révén) , meditációs gyakorlatokkal, jóga, taichi révén terelhetők egészségesebb mederbe. A takarítás, rendrakás a Szűz princípium bevonása révén járulhat hozzá az egyensúly megteremtéséhez.

 

Fotó: Ködtől megzavarodott vadlovak harcolnak a kancákért (Olson Farlow)

Kapcsolódó

Erőpróbáló Nap – Mars fényszögek: együttállás,félkvadrát, kvadrát, , kvinkunx, szembenállás

Nap – Mars fényszögekről általában

Így kezeld a dühödet !

Decemberi előrejelzés

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Álmok tematikus oldala

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!