Telihold a Skorpióban – 2021

Nem én írtam, de elég hasonlóan látjuk….:-) Néhány gondolat az április 27-i Skorpió teliholdról Nadia Gilchristtől, Leslie Haletól és Jamie Partridgetől, pár, az analógialáncba tökéletesen illő aktuális hírrel és saját észrevétellel kiegészítve…

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtakaki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés vagy zaklatás miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Nadia Gilchrist : Telihold a Skorpióban

A Skorpió telihold (7 fok) április 26-án 23:31-kor teljesedik ki [Ford megj: Magyarországon április 27, 05:31], a sűrű, intenzív energiák csúcspontjaként. A telihold teljes fény, így különösen a Holdnak a Bika Uránusszal való szembenállása miatt valami eltemetett dolog kerülhet a felszínre [Ford. megj: a szó szoros értelmében…Április 25-én jelentették be, hogy megtalálták az eltűnt indonéz tengeralattjáró roncsait; most már biztos, hogy az 53 fős legénység egyetlen tagja sem élte túl a katasztrófát ]. A tisztánlátás sokkja elszakadást fog kikényszeríteni mindattól, ami sötét, tabu vagy erőteljes volt. Ez a rejtett erőforrások feltárulását is jelentheti.

Telihold a Skorpióban, 2021 április 27, Bp 05h31




De ez a Hold a Vízöntő Szaturnusszal kvadrátot képez. Ezért, e nagy revelációk közepette meg kell őrizned a kontrollt. Vagy pedig téged fognak ellenőrizni. Lesz egy olyan felelősségvállalási kényszer, amely meghatározza majd, hogy mit tehetsz és mit nem. Miközben jelen lesz egy erős késztetés a határok túllépésére ( vagy hogy valamit elvigyél a végsőkig), e határokat megerősítik. Ebben a Szaturnusz – Uránusz kvadrátot aktiváló Merkúr-Vénusz együttállás is közrejátszik. A hatás április 22 óta érik.

A Plútó (e Hold uralkodója) április 27-én retrográd stacionáriusba vált. (Bak 26. fok). Irányváltása előtt egy bolygó “lelassul”, ami felerősíti az energiáját. Mivel a Plútó hamarosan hátraarcot vág (vagy befelé fordul), ezt a Holdat az átható átalakulás újabb ütése éri; az utolsó rétegen áttörő fúróé.

A Szaturnusz- Uránusz feszültségével kombinálódva ez a hatás súlyosan, fojtogatón nehezedhet rád. Ki akarsz majd törni/ valamit elvinni egészen a végsőkig, de a hatalom falaiba ütközöl. [ Ford megj: Vagy, ha nincs ott a fal, a mélybe zuhanva összezúzod magad-ld áprilisi előrejelzés, ahol még visszafogott-virágnyelven fogalmaztam. Sz@r dolog, amikor a saját oldaladon, „szabad akaratodból” vagy kénytelen öncenzúrát gyakorolni, sokkal sz@rabb dolgokat megelőzendő, de beletartozik a teliholdképlet Szaturnusz-Uránusz-Merkúr fényszögének analógialáncába:-) ]. Vagy, megpróbálod megőrizni hatalmadat / biztonságodat a destabilizáló leleplezések közepette is. Mit tehetsz ? Használd produktívan a feszültséget. Az Uránusz -Szaturnusz új szabályokat jelent.

A változás itt van, de még mindig felelősséggel tartozol. Kontrollra szükség van. Bármi kerüljön is napvilágra (vagy bármi haljon is meg, hogy megkönnyítse ezt a nagy átalakulást), tudd, hogy a legmegfelelőbb módszer az érett felelősségvállalás gyakorlása. Fogadd el nyugodtan a változásokat, és fontold meg, mit tudsz felépíteni az új szabályok keretén belül.



Ide kívánkozik, némi kiegészítéssel április 26-i Facebook – posztom

A poén kétségtelenül szellemes… Zacher doktor, a közismert toxikológus valóban kommentálta az április 24-25-i hétvégi nyitást, de nemegészen olyan kedélyesen, mint a mémen.Szavai viszont teljes összhangban vannak az asztrológiai realitásokkal-bár nem hinném, hogy az efemeridát böngészve jutott erre a következtetésre. Érdemes a Zacher interjút elolvasni, meg a blogra belinkelt többit is

“Hirtelen kigyulladt a három zöld lámpa, mint a Formula–1-ben, az emberek pedig arra mentek, amerre láttak. Elhiszem, hogy már mindenkinek a töke tele van a bezártsággal, de el kell fogadnunk, hogy a vágyaink és a járványhelyzet még mindig nem párhuzamosak. Nagyon nagy fokú felelőtlenségre, hihetetlen fegyelmezetlenségre vall, amit szombaton és vasárnap láthattunk. És ennek nem holnap, holnapután lesz meg a böjtje, hanem egy-két hét múlva érzi meg az egészségügy. Remélem, tévedek. Remélem, nem lesz igazam”

Veszélyes folyamatok szabadulhatnak el a jelenlegi telihold környékén-mint ezt az Indiában elemi erővel tomboló járványhullám is szemlélteti. Mint az írott és elektronikus médiából értesülhettünk róla, Indiában februárban még a pandémia legyőzését ünnepelték, elindult a nyitás. Az elmúlt 10 napban, vagyis nagyjából április 19, hétfőtől datálhatóan, éppen a Kosból a Bikába történő jegyváltás. környékén még a szakembereket meglepő módon is megugrott az esetszám. A teliholdat megelőző hét végére apokaliptikus állapotokról számolt be a nemzetközi sajtó: 300.000 feletti napi regisztrált megbetegedés, az egészségügyi rendszer térdre kényszerült, sok súlyos beteg nemhogy a tesztelésig nem jut el, de a kórházba is képtelen bekerülni. Az emberek kétségbeesetten járják sorra az intézményeket, hogy valahol segítsenek a szeretteiken, vannak, akik az egészségügyi intézmények lépcsőjén fulladnak meg” (24.hu), olyan, a Skorpió Hold karakterével egyébként tökéletes összhangban levő képek járják be a sajtót, mint az autóból kiesett, vagy a veje és fia közé ültetett, motorkerékpáron szállított halott.

Magyarországi vonatkozásokban is erős a gyanúm, hogy a május 11-i, nagyon zűrös Bika újhold, majd az azt követő május 26-i eklipsz sok munkát ad majd az öreg kaszásnak.

És ez nemcsak az én véleményem.

Egy másik orvos, dr Falus Ferenc : Az indiai duplamutáns eljut Magyarországra: rossz pillanatban történt a nyitás

Illetve, dr Bucsi László : A fél országot elviheti a negyedik hullám

Indiában elemi erővel tombol a koronavírus- járvány, apokaliptikus állapotok uralkodnak

Nekiestek Csonka Andrásnak a kommentelők

Nem biztos, hogy ez a legszerencsésebb módja a szaturnuszi princípium megélésének. (Amúgy nagyon tanulságos végiggondolni, hogyan vonzza be az elszabadult, felelőtlen pozitivizmus, úgy is mint a Bika árnyoldala, a Skorpió elv halál -aspektusát. Persze, puer aeternus kultúránkban erre világviszonylatban kismillió példa van, és bőséges szakirodalom is rendelkezésre áll. Nem új keletű probléma – ahogy az is régi igazság, hogy az örökifjú-mentalitásnak kollektív szinten is megvan az ára. Éppen ezt fizetjük, de ez már egy másik bejegyzés témája…) No és Plútó sem mindig díjazza a sors kísértését. A kollektív őrületeket nem kötelező követni.



A kommentek ennél a posztnál is ki vannak kapcsolva, a privátban észosztókat az eddig jól bevált gyakorlat szerint JELENTEM ZAKLATÁSÉRT VAGY SPAMMELÉSÉRT ÉS LETILTOM.

Ha nem tetszik, amit olvasol, tövábbgörgetsz, vagy leállsz az oldal követésével. Ennyike.





Leslie Hale : Telihold a Skorpióban

Az áprilisi telihold 26-án/27-én jön létre, attól függően, hogy melyik parton élsz [Ford megj: a szerző az Egyesült Államokban él]. A Hold a Skorpió 8° teljesedik ki és szembenállást képez az Uránusszal. Egy ilyen erőteljes fényszögnél váratlan helyzetek kialakulására számíthatunk, amelyek közül néhány igencsak robbanékony lehet. Ez, és az előtte és utána következő néhány nap tele lehet váratlan eseményekkel. Hangulatváltozásokra és a tervek megváltozására is számíthatunk. Olyan témák kerülhetnek felszínre, mint a szabadság és a pénz vagy a kölcsönök, jelzáloghitelek és a közös pénzügyek. Ebben az időszakban a pénzpiacokon is változásokat tapasztalhatunk.

Sokan vágyhatnak nagyobb szabadságra, és egyes kapcsolatok és egyéb helyzetek váratlanul véget érhetnek vagy megváltozhatnak.

A zsenialitás és a változás az Uránusz analógialáncába tartoznak, de a zavarok és a váratlan témákat is. Egyesek számára ez ideális időszak lehet arra, hogy új irányokba tegyenek lépéseket. Ennél a teliholdnál nem ajánlatos merev terveket kovácsolni. Legjobb ha szükség esetén rugalmasan tudunk változtatni tevékenységeinken és áramlunk az eseményekkel.

Mivel ez a Hold a Nappal, a Vénusszal és a Merkúrral is szembenállást képez, az események szeretteinkkel, párkapcsolatokkal és társas viszonyokkal, fiatalokkal, utazással és kommunikációval lehetnek összefüggésben. Mivel a Hold kvadrátot képez a Szaturnusszal, energetikája fárasztó, negatív és úgy érezhetjük, hogy nem vagyunk képesek teljes összhangban viselkedni felelősségeinkkel. Egyesek magukon érzik az „élet súlyos kezét”.




Teliholdkor, vagy az azt megelőző/követő néhány napban jelentős, ha nem egyenesen váratlan eseményekre és hírekre számíthatunk. Világszerte sok változásnak lehetünk tanúi. Az Uránusz puccsokkal és lázadásokkal, repülőgép-szerencsétlenségekkel, hackelésekkel, internetes-számítógépes problémákkal, robbanékony légkörrel, közéleti szereplők halálhírével hozható összefüggésbe, mint láthattuk Walter Mondale volt alelnök esetében. [Ford megj : Walter Mondale  (Ceylon, Minnesota, 1928. január 5. – Minneapolis, Minnesota, 2021. április 19.) az Amerikai Egyesült Államok szenátora (Minnesota, 1964–1976), később az Amerikai Egyesült Államok 42. alelnöke 1977–1981 között.]

Április 27-én a Plútó, vagyis az alvilág istene irányt változtat és megkezdi éves tolatását. A nagyvilágban ilyenkor gyakran történnek jelentős események, de személyes szinten talán alig vesszük észre. Az október 6-ig, direktbe váltásáig hátralevő időszakban a történések, aggályok és megoldások internalizálódhatnak. jobban belsővé válhatnak. Úgy tűnik, hogy ez hatás sokkal jelentősebb befolyással van a perekre, a büntetőeljárásokra, komolyabb pénzügyeki témákra, mint más dolgokra.

Ha jelenleg éppen egy kemény Plútó-tranzitot élsz át, talán fogékonyabb lehetsz a Plútó retrográdba váltásának környékén kezdődő változásokra.





Jamie Partridge : Telihold a Skorpióban

(részletek)

Az április 26, hétői Skorpió telihold szembenállást képez az Uránusszal. Asztrológiai szempontból tehát a 2021 áprilisi telihold váratlan eseményekkel, hirtelenséggel, változásokkal, impulzivitással és lázadozással van kapcsolatban.

A Szaturnusz korlátozó és nyomasztó hatása azonban még erősebb hatást gyakorol a 2021. áprilisi teliholdra, mivel kvadrátot képez a Nappal, a Holddal, a Merkúrral és a Vénusszal. Ezek a Szaturnusz- Uránusz kvadráttal kombinálódó, erőpróbáló fényszögek a restriktív változások teliholdjává teszik a jelenlegi teliholdat.

Szerencsére a telihold egyszersmind trigont képez a Marssal is, ami bátorságot és erőt ad valamennyi váratlan változás vagy akadály leküzdéséhez. Az április 11-i újholdtól pedig jó ítélőképességre és még több bátorságra számíthatsz. [Ford. megj: hát nekem az újholdképletről sokminden eszembe jutna, csak éppen a jó ítélőképesség nem, de mindenkinek joga van a maga véleményéhez 🙂 A Hold-Mars trigonnal kapcsolatos megállapítás valamelyest jogos, de mindkét bolygó fallban van, így a jó hatás még korlátozottabban érvényesül. A trigon elvileg harmonikus jellege pedig nem zárja ki azt sem, hogy kártékony folyamatok szaladjanak ki a kontroll alól. Jelen esetben ez még inkább igaz.]

A 2021 áprilisi telihold az asztrológia tükrében

A Skorpió 07°06′-án létrejött április 26-i telihold három erőpróbáló aspektust képez és csak egy harmonikusat. Mindent egybevéve tehát, nehéz teliholdról van szó.

Ezen aspektusok legerősebbike a teliholddal szembenállást képező Uránusz. A telihold-Szaturnusz kvadrát a gyengébb. Ettől függetlenül azonban, a Szaturnusz korlátozó és depresszív hatása továbbra is erőteljesen érvényesül, mivel a Szaturnusz- Uránusz kvadrát 2021 emblematikus fényszöge.

Az alábbi képleten látható, hogy a Szaturnusz sokkal szorosabb kvadrátot képez a Merkúrral és a Vénusszal. Ez azt jelenti, hogy a négy legszemélyesebb bolygó, a Nap, a Hold, a Merkúr és a Vénusz mindegyike kvadrátban van a Szaturnusszal.

Ráadásul a Nap, a Hold és a Merkúr-Vénusz együttállás mind kártékony állócsillagok hatása alatt áll. E három állócsillag közül kettő szaturnuszi természetű.




A telihold általános jelentéstartalma

Telihold idején a Nap és a Hold szembenállást képez egymással, ráirányítva figyelmed az életedben ható ellentétes erőkre vagy polaritásokra. Ezek sokfélék lehetnek: pl. az egód és az emócióid, a munkád és az otthonod, a tényleges szükségleteid és a vágyaid közötti ellentétek. A belső feszültség és a külső nyomás olyan személyes konfliktusokat és kríziseket eredményezhet, amelyek leszívják energiáidat.

A telihold csúcsra járatja a lunáris emóciókat és ösztönöket. Használd fel érzelmeid erejét és megérzéseidet arra, hogy szembenézz a kihívással. A tudattalan tartalmak tudatosítása hozzásegíthet, hogy pártatlan és kiegyensúlyozott képet kapj társulásaidról. Világosan felismerheted azokat a dinamikákat vagy negatív érzéseket, amelyek diszharmóniát okoznak kapcsolataidban.




A telihold fényszögei

Hold- Uránusz szembenállás.Az Uránusszal szemben álló telihold váratlan eseményeket, hirtelen változásokat, hangulatváltozásokat és impulzív reakciókat jelezhet. Ezek szorongáshoz, idegességhez, izgatottsághoz, érzelmi távolságtartáshoz és párkapcsolati zavarokhoz vezethetnek.

Az erős függetlenségi igény és a lázadás további bomlasztó erők, amelyekkel számolnunk kell. Lehet, hogy tudat alatt az izgalmat keresed. De intuíciód és ösztöneid torzultan működhetnek. Légy tehát nagyon óvatos a nagyobb változtatásokkal, különösen intim kapcsolataidat illetően.

Hold- Szaturnusz kvadrát. A Szaturnusz teliholddal képezett kvadrátja korlátozó és nyomasztó hatással van érzéseidre és a kapcsolataidra. Érzelmileg nehezebben kapcsolódsz másokhoz. A szomorúság, magány, bűntudat és szégyenérzet is hatalmába keríthet, mivel eszedbe jutnak múltbeli kapcsolati kudarcaid, veszteségeid és gyászod. A keserűség vagy az alacsony önbecsülés is visszatarthat attól, hogy megoszd érzelmeid másokkal.

Hold-Mars trigon. A telihold Marssal képezett trigonja bátorságot, kezdeményezőkészséget, érzelmi erőt, szenvedélyt és szexuális vonzerőt hoz. Intuitív módon tudni fogod, mit akarsz és hogyan érheted el, különösen kapcsolataidban. Segít közvetlennek és magabiztosnak lenned anélkül, hogy főnökösködőnek vagy bunkónak tűnnél. Mindezt felhasználhatod a Szaturnusz és az Uránusz jelezte számos kihívás kezelésére.

További fényszögek

A Merkúr Szaturnusz kvadrátja a negatív gondolkodás, kritika, félreértések és kialakuló viták miatt megnehezíti a terveid és elképzeléseid közlését. Ha tanulsz vagy fontos munkát végzel, figyelj a részletekre. Ha szerződésekkel, üzleti vagy jogi ügyekkel akad dolgod, kérj szakmai tanácsot megbízható szakembertől. Ne vedd készpénznek, mit mondanak mások, saját szavaidat pedig válogasd meg.

A Vénusz Szaturnusz kvadrátja feszültséget hoz a szerelmi életébe. A késlekedés, a félénkség, a távolság vagy más korlátok megnehezíthetik, hogy kifejezésre juttasd vonzalmad. A legtöbb ilyen akadály tulajdon félelmeidből vagy önmagad kritizálásából táplálkozik. De mások részéről is szembesülhetsz elutasítással vagy bűntudatot kelthetnek benned. Ne légy tehát szigorú magadhoz, és ne hagyd figyelmen kívül mások vonzalmát. Ezt aspektust pénzügyi nehézségekkel is kapcsolatba hozzák.




Az állócsillagok

A Hold

A Skorpió 07°15′ -án található Khambalia Merkúr-Mars jellegű állócsillag. Erőszak, megbízhatatlanság, változékonyság és vitatkozó természet jellemzi. [Vivian Robson: Állócsillagok, 119 old]

A Khambalia a titkokba való behatolás csillaga. Azokat jelöli, akik bármilyen nemű, mélyreható kutatásban, rendőri jellegű nyomozómunkában, kémkedésben, valamint az olyan tevékenységekben, mint az alkímia és általában az ezotéria jól tudják kamatoztatni intellektusukat.[2,The Living Stars, Dr. Eric Morse ]

A Nap

A Bika 07°56′-án található Hamal Mars-Szaturnusz természetű. Erőszakot, brutalitást, kegyetlenséget és előre megfontolt bűncselekményt jelez. 1] A Hamal önfejűvé és gyakran agresszívvá teszi az embereket, ugyanakkor potenciálisan alkalmas vezetővé és védelmezővé. [2,The Living Stars, Dr. Eric Morse ]

A Nappal együtt: Tékozlás, gonosz társak, veszteség és szégyen. [1]

Merkúr és Vénusz

A Bika 14°36′-en található Menkar állócsillag a Szaturnusz természetű, betegséget, szégyent, romlást, állatoktól származó sérülést, betegséget és vagyonvesztést okoz. [1] Sokféle akadály, gondok és a kitartás erőpróbái. [3,Fixed Stars and Their Interpretation, Elsbeth Ebertin ]

Merkúrral együttállásban : Nehézségek írások révén, jelzáloghitelek kifizetésének nehézségei, házastárs vagy rokon betegsége, a termés pusztulása. [1]

A Vénusszal együttállásban: Erős és féktelen szenvedélyek, féltékenység, családi diszharmónia és átmeneti különélés, a házastárs betegsége. [1]

Szaturnusz

Armus, Vízöntő 12°44

A Bak szívében fekszik. Mars és Merkúr természetű, visszataszító, alávaló, szégyentelen, viharos, veszekedős lény. [Vivian Robson, Állócsillagok]




Kapcsolódó

Áprilisi előrejelzés


Szaturnusz – Uránusz ciklusok tematikus oldala
Szaturnusz – Uránusz kvadrát – néhány fontos tudnivaló
Szaturnusz – Uránusz ciklusok (Jessica Davidson)
A Plútó archetípusa
Bika Uránusz tranzitok és a történelem (Dave Coleman)
Ennyit az enyhülésről

A Bika (Liz Greene)

A Skorpió (Liz Greene)

Járványok a mundán asztrológiában

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!