Menu
Vénusz – Jupiter együttállás a Nyilasban
2019-01-22 napiasztro

A Vénusz – Jupiter együttállás január 22-én pontosult be a Nyilas 16°03-en. Ez a hatás az előző 2 – 3 napban is érvényesült és egész héten kitart. A Kis és a Nagy Jótevő találkozása általában nagyon kedvező – de értékelésénél a többi bolygóállást is figyelembe kell venni. Mint az előző bejegyzésekben (januári előrejelzés, teljes holdfogyatkozás az Oroszlánban) már szó volt róla, ezek hatása jóval sötétebb színekkel árnyalja a rózsaszín képet. Reális keretek között tartva az elvárásokat, mégis sokat lehet profitálni ebből a tranzitból.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az asztrológiai szakácskönyvek ilyesmiket írnak a Vénusz – Jupiter együttállás tranzioktról: „most vegyél lottószelvényt !”, „mágnesként vonzod magadhoz a pénzt, a szerelmet és a jólétet!”, „nem kell tenned semmit, csak élvezd a pillanat kegyét!”, „ez a legjobb időszak arra, hogy beleszeress valakibe!”, „ha valamikor, most találhatod meg ikerlángodat, lélektársadat, lesz részed a naaaaagy, karmikus találkozásban

A vérmes reményeket azonban csalódások szokták követni. A Jupiter és a Vénusz valóban jeleznek könnyebbségeket: bevétel-növekedést, üzleti sikereket, szerencsés vásárlásokat, ajándékokat, sőt nyereményeket is. Harmonikus kapcsolódásaik ténylegesen kedveznek a romantikus találkozásoknak. Ezekből akár mélyebb kapcsolat, házasság is lehet. Bizonyos feltételek mellett (itt sem szabad mechanikusan alkalmazni a recepteket), direkcióban, tranzitként, szolárban akár házassági jelölőként, jó befektetések, nagy üzletek, sikeres vállalkozások indikátoraiként is értelmezhető együttállásuk.

Az ilyen, kimondottan kedvező forgatókönyvekhez azonban más hatásoknak is érvényesülniük kell. (Természetesen, hogy kinél milyen formában, milyen életterületen nyilvánulnak meg, a horoszkópok egyéni adottságaitól függ leginkább. Ezt a blogbejegyzéseknek nem áll módjában részletezni.) A jelenleg, egyidejűleg érvényesülő befolyások azonban jócskán felülírják ezeket a kritikátlanul derűlátó prognózisokat.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.




  • Mindkét bolygó kvadrátot képez a Neptunnal. (A Jupiter – Neptun kvadrát január 13-án pontosult be, ld a vele foglalkozó cikkeket I. részII. rész – de hatása egész hónapban érződik. A Vénusz – Neptun kvadrát január 21-én lett egzakt. (Bővebben: Erőpróbáló Vénusz – Neptun fényszögek: Szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van, Vénusz – Neptun kapcsolatok : Elérhetetlen Uraság). Ezek a fényszögek irreális elvárásokra, légvárépítésre hajlamosítanak. A csalás, megcsalatás, csalódás, önbecsapás is sok esetben velejárójuk. A hiszékenység, naivitás, csodavárás a Nyilasnak és a Halaknak , Jupiternek és a Neptunnak is problémás oldala. Mindez most a szokásosnál nagyobb adag lustasággal is párosulhat. A józanságot a szó szoros értelmében és nehéz megőrizni, de mégis ajánlott, mert a másnaposság most konkrét és átvitt értelemben is igen kellemetlenre sikerülhet. (Bővebben: a Neptunusz szövevényes ösvényein)
  • Egy teljes holdfogyatkozás után vagyunk. Az eklipszek, mint a tematikus oldalukon már sokszor szó volt róla, akármit állítanak is a new-ages „asztrológusok”, cseppet sem alkalmasak valaminek a felvirágoztatására, új projektek indítására. Inkább lezárásokkal, kényszerű kezdetekkel, veszteségekkel állnak kapcsolatban. Egy nap-/holdfogyatkozáskor adódó, akkor igen ígéretesnek tűnő lehetőségről is általában kiderül: a valóság egész másként fest. (Ez a Vénusz – Jupiter együttállás – Neptun kvadrát a január 21-i eklipszképletnek is szerves része, így tehát az általa jelzett problémák a holdfogyatkozással is kapcsolatba hozhatók, és hosszabb távú hatást képviselnek.)
  • A Mars trigonban van a Vénusszal és január 25-én Jupiterrel képezett, 120°-os fényszöge is bepontosul. Ez önmagában véve szintén igen pozitív hatás lenne, főleg, hogy a Kos Mars és a Nyilas Jupiter egyaránt otthonában van. Azt jelenthetné, hogy nagy lendülettel, inspiráltan haladsz célod felé, a dolgok annyira olajozottan működnek, hogy szinte maguktól megtörténnek. Csakhogy, mint szintén szó volt róla más bejegyzésekben is, a Mars egyszersmind kvadrátot is képez a szintén otthonában tartózkodó Szaturnusszal, ami elakadásokra, frusztrációkra, késleltetésre utal.

Ez a 90°-os fényszög igen zavaró, de vannak pozitívumai is. Ennyi tüzes impulzus (és a meggondolatlanságra hajlamosító Nap- Uránusz, Merkúr – Uránusz kvadrátok) mellett nem árt ugyanis némi fékezőerő. Ennek köszönhetően van esély, hogy gondolkodni is fogsz cselekvés előtt, az ösztönös, spontán impulzusokat csak bizonyos mérlegelést követően váltod valóra ( Amikor pl azt latolgatod pusztán azért, mert kicsit uncsibuncsinak tartod stabil kapcsolatodat, hogy megcsald-e vagy sem egyébként teljesen jó fej párodat, ez kimondottan előnyös lehet. Arra is jó esélyed van, hogy nem fogod a teljes fizetésedet ruhákra, csecsebecsékre, bulikra költeni).




Ha csodákat nem is hoz, a jelenlegi időszakban mégis sokat segít ez a Vénusz – Jupiter együttállás. Valljuk be, a január nem mindenkinek volt könnyed, kellemes hónap – de most legalább néhány nap erejéig enyhül a nyomás. Lehet, hogy szerencsés fordulatoknak köszönhetően nem a legrosszabb forgatókönyvek kapcsolnak be, a meglévő nehézségeket könnyebb kezelni, sikerülhet valamit megúszni, ami rosszabbul is végződhetett volna. (Azért a figyelmeztető jeleket nem tanácsos elbagatellizálni, a Szaturnusz és a Plútó áprilisban és májusban is elég közel lesz már egymáshoz ahhoz, hogy úgy érezd: nem csak kerülget, hanem meg is érint a sors….Az év további részéről és 2020-ról már nem is beszélve. A január 6-i, Szaturnusz és Plútó “szendvicsében zajló részleges napfogyatkozás során, ill. az azt megelőző – követő két- két hétben jeleket kaphattunk, milyen témák is lesznek aktuálisak, mi mindenre kell odafigyelni, milyen magatartásformákon kell korrigálni. E leckéket a szó szoros értelmében is életmentő lehet, ha gondosan a fejedbe vésed)

A kellemes találkozások, társasági programok segíthetnek kiengedni a gőzt. Egy váratlan vagy régebb időszerű, de most érkező bevétel ha nem is old meg minden problémát, könnyebbséget okozhat. A fentebb említett, egyidejűleg érvényesülő hatások miatt a most kialakuló szerelmek nem biztos, hogy tartósak lesznek (vagy ha igen, valami kellemetlen „árukapcsolás”- legtöbbször egy harmadik fél, az ügyeletes „igazi” házastársa, élettársa vagy a sajátod- is tartozik hozzájuk), de ha nem vársz tőlük sokat, jól fogsz szórakozni.

A felmerülő lehetőségek tömegéből érdemes kiválasztani a legreálisabbaknak tűnőket, és konkrét erőfeszítéseket tenni megvalósításukért. Ezt azért fontos hangsúlyozni, mert a Jupiter- Vénusz együttállások el is kényelmesíthetnek, Neptunnal való kapcsolódásuk pedig még hajlamosabbá tehet a tétlen álmodozásra. Mindhárom bolygó (főleg, hogy most a Jupiter és a Vénusz a Nyilasban vannak) hajlamos úgy gondolkozni: „a dolgoknak először tökéleteseknek kell lenniük, én pedig csak ez után fogom akár a kisujjamat is megmozdítani.” Ez a hozzáállás most csak a lehetőségek elszalasztásához vezet.

A tényleges, kézzelfogható teljesítményeknek ezzel szemben meglesznek a tényleges eredményeik. Meglehet, szerényebbek a megálmodottnál, de akkor is a Tiédek, és építkezhetsz is belőlük a közelebbi – távolabbi jövőben.



Kapcsolódó

Januári előrejelzés

Teljes holdfogyatkozás az Oroszlánban

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Vénusz – Jupiter együttállás tranzitként (Robert Hand)

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *