Vénusz – Jupiter együttállás | Planets in Transit

A személyi horoszkópok Jupiterét érintő Vénusz együttállás, valamint a Vénuszt érintő Jupiter együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living   ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik. Természetesen, az amit a „receptekről” már annyiszor elmondtam, most is érvényes: az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…





Vénusz – Jupiter együttállás

A Vénusz gyors mozgású bolygó, kb 225 nap alatt tesz meg egy kört a Nap körül. Így tranzitjai is gyorsan múló hatásokat jeleznek; kb 3 -4 napig tartanak. (Ha a Vénusz retrográd, akkor hosszabb távon érvényesül a hatás) A bepontosulás napján a legintenzívebb a befolyás. A Vénusz tranzitok önmagukban nem túl jelentős indikátorok (kivéve amikor más hatásokkal kombinálódnak: ezért sem lehet a „recepteket” bárkire, bármikor alkalmazni). Társulásokkal – különös tekintettel a párkapcsolatokra, a szerelmi élettel, társasági eseményekkel, értékrenddel, pénzügyekkel, biztonságérzettel kapcsolatos témákkal vannak összefüggésben. (ford megj)

Összhatását és életviteledre gyakorolt befolyását illetően valószínűleg ez az egyik legkellemesebb tranzit. Az egyetlen gond vele, hogy csupán egy napig tart. (Ford. megj: Hand kis hatókörökkel számol, tapasztalataim szerint 3-4 napig is érezhető egy Vénusz – Jupiter fő-aspektus, de tény, hogy a bepontosulás napján a legerősebb) E tranzit rendkívül kedvező hatással van mindenfajta kapcsolatra, beleértve a szakmai, a személyes, a társadalmi vagy az intim jellegűeket is. Optimista, társaságkedvelő hangulatban vagy, élményekre sóvárogsz, meleg szeretettel és barátságosan viszonyulsz mindenkihez, egyetlen porcikád sem kíván vitákba bonyolódni.

E tranzit a pénzügyekre is kedvező hatással van. E tekintetben – noha nem tartozik a legtipikusabb megnyilvánulásai közé – egyik pillanatról a másikra is rád mosolyoghat a szerencse. A pazarlásig menően hajlamos lehetsz kényeztetni magad, pénzedet főleg szép holmikra és felesleges csecsebecsékre költöd. Sok tekintetben az önfegyelem nem erősséged ebben az időszakban, de nincs is rá különösebb szükséged. Az ebben az időszakban tartott rendezvények és ünnepségek általában véve sikeresek, akárcsak más fajta társasági és szórakoztató jellegű események. Ez nem csekély mértékben ragályos jókedvednek tulajdonítható. Az emberek élvezik társaságodat.

Ez az időszak igen kedvező a szerelmi kapcsolatok számára. Ez a fajta melegség más társas viszonyaidra is kedvező hatással van, esetenként e tranzit időszakában egy teljesen új kapcsolat is elkezdődhet.

Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az újlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.





Jupiter – Vénusz együttállás

A Jupiter 11 év 315 nap alatt kerüli meg az ekliptikát. Nagyjából egy évet tölt egy – egy jegyben. Tranzitjai általában  három hetet – egy hónapot  tartanak, de tolatása miatt az adott jegyben való tartózkodása során többször is fényszöget képezhet a radix bolygóval. Először amikor direktben halad, majd amikor tolat, aztán amikor megint direktben halad. A hatás az aspektus  bepontosulása előtti és az azt követő héten a legintenzívebb.

Ez a tranzit mindenfajta kapcsolati nehézség fölött segít átsiklani és jó hatással van a barátságokra is. Ebben az időszakban nagyon vágysz arra, hogy békésen és kellemesen töltsd idődet. Szeretsz barátaid társaságában időzni, beszélgetni velük, és mostanában valószínűleg szívesen veszel részt társasági eseményeken, vagy te rendezel ilyeneket. Valamilyen okból kifolyólag még az érdeklődés középpontjába is kerülhetsz és előszeretettel sütkérezel a reflektorfényben.

Ez a tranzit időnként új szerelmet is hozhat életedbe. Amennyiben ez a helyzet, és más tényezők is támogatnak, e kapcsolat rendkívül sikeresnek bizonyulhat, mindketten sokat fejllődhettek benne és a szabadság és a szerelem is kitűnően kiegyensúlyozza egymást. Egy ilyen kapcsolatra sokkal kevésbé lesz jellemző a féltékenység és a kicsinyesség, mint általában.

Ugyanez az energia más társulásaidra is hatással van, így könnyen képes vagy kapcsolódni szeretteidhez. Mivel kapcsolataidban is a nagyobb léptékek foglalkoztatnak, nem sokat problémázol a dolgokon, hacsak nem valami rendkívül fontos ügyről van szó. És nem valószínű, hogy e tranzit időszakában ilyen jellegű problémák merülnének fel.

Ebben az időszakban jobban vonzódsz az eleganciához és hajlamos lehetsz kísértésbe esni, hogy valami nagyon drága vagy hóbortos dolgot vásárolj. Legrosszabb esetben akár még csiricsárévá vagy ízléstelenné is válhatsz. E tranzitnak tulajdonképpen kevés igazi veszélye van, de egyikük az, hogy pazarlóan vagy felelőtlenül bánsz a pénzzel vagy más forrásokkal. Azonban, tudatállapotodtól függően ez a tranzit pénzt is hozhat aházhoz és forrásaid is gyarapodhatnak. Bármilyen irányról legyen is szó, alaposan kontroll alatt kell tartanod.

A mértéktelenség egy másik, az előbbinél kisebb veszély, amitől óvakodnod kell. Minden tekintetben, de különösen evésben – ivásban fennáll a túlzás veszélye. Ily módon eléggé meg is betegítheted magad, ezért körültekintőnek kell lenned.

Ebben az időszakban nagyon vágysz arra, hogy szép dolgokkal vedd körül maga. A piszkos vagy csúnya környezetet sokkal nehezebben viseled, mint általában, azért igyekezz elkerülni. Általános értelemben is inkább az élet szép oldala érdekel, és ebben az időszakban minden tőled telhetőt meg kell tenned, hogy ilyen benyomások érjenek.




Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.





Kapcsolódó

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter általános jelentéstartalma

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Egy posztmodern asztrológia irányában (Robert Hand)

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!