Menu
Október – 2018
2018-09-30 asztropszichológia

 

Október valamilyen értelemben a kapcsolatokról szól. Ezek újraértékeléséről, átalakulásáról, megszűnéséről vagy újak létrejöttéről, a társas viszonyainkat működtető törvényszerűségek felismeréséről. Legmélyebb érzelmi, biztonsági igényeink is górcső alá kerülnek. A Vénusz megkezdi negyven napos tolatását, felszínre hozva az értékrendünkkel, önértékelésünkkel, érzelmi – biztonsági igényeinkkel, pénzügyekkel kapcsolatos témákat is.

A hónap elejét feszültségek, elakadások jellemzik, második felétől enyhülhet a nyomás. (A javulásban nekünk is aktívan közre kell működnünk. Ez akár eddigi hozzáállásunk gyökeres megváltoztatását is jelentheti.)

Az október 3 -án bepontosuló Merkúr – Plútó kvadrát (Mérleg – Bak 18°45′ ) már az előző napokban is feszült kommunikációs helyzeteket teremtett. Mire hatása feloldódna, a Nap képez erőpróbáló fényszöget az alvilág urával, így a találkozók kapcsán felmerült témák folytatódnak.

Merkúr – Plútó kvadrát rögeszméssé és vitatkozóvá tehet. Az emberek megszállottan hajlamosak lehetnek ragaszkodni igazukhoz és a legcsekélyebb kompromisszumra se hajlandók. Ezek a napok nem túl alkalmasak kényes kérdések tisztázására. A környezetünkben élők hajlamosak lehetnek ránk kényszeríteni elképzeléseiket, akárcsak mi másokra. Ez a bolygóformáció balesetekre is hajlamosíthat: közlekedés, utazások közben akkor is legyünk fokozottan elővigyázatosak, ha nem mi ülünk a volánnál.(Ez a következő napokban bepontosuló fényszögekre is érvényes.

A Mérleg diplomáciai érzéke tompíthat a viták élén – és ezt érdemes is kihasználni amennyire csak lehet, hiszen attól, hogy más véleményen vagyunk, még nyugodtan emberszámba vehetjük a miénktől különböző álláspontot képviselőket is. A Mérlegtől szokásos szőnyeg alá söprési kísérletek, a kozmetikázás, kibúvókeresés, halogatás azonban most inkább súlyosbítják a problémákat. Megnőhet pl. annak a veszélye, hogy a Mérleg előzékenysége és tapintata manipulációk, kegyes hazugságok sorozatává torzul, amikor is azzal a jelszóval sunnyogunk el, hogy nem akarunk senkinek sem fájdalmat okozni.(Vagy pedig mások teszik ezt velünk). Persze, az ilyesminek a Bakból érkező Plútó hatások miatt igen kellemetlen következményei lehetnek.

Hiszen éppen arról van szó, hogy az előző hónapokban több-kevesebb sikerrel kikozmetikázott szépséghibák az előttünk álló hetekben igencsak észre vétetik magukat. (A Mérleg ura, a Vénusz október 5-én elkezdi 40 napig tartó tolatását, a Nap – Plútó kvadrát pedig október 11/12-én pontosul be) Ezek a súrlódások magánéletünkben és tágabb környezetünkben is megváltoztatják az erőviszonyokat a nyomás hatására a korábbi társulások, struktúrák felbomolhatnak, talán azok is, melyeket eddig lebetonozottan stabilnak véltünk.

A Vénusz hátraarcot vág

Október 5-én a Vénusz retrográd stacionáriusba vált a Skorpió 10°-on, hogy megkezdje november 16 – ig tartó tolatását. Mint már volt és még lesz is róla szó, a teljes retrográd ciklus ennél hosszabb időszakot ölel fel; szeptember 3-án kezdődött, amikor a Vénusz retrográd árnyékba lépett és december 18 -ig tart, amikor kilép a retrográd árnyékból. (A Vénusz tolatásának időszakaival kapcsolatos általános tudnivalók: Aphrodité a tükörbe néz, Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakaira; a Skorpió Vénuszról : A boszorkány, a kurtizán és a lélekvezető. A jelenlegi retrográd időszak sajátosságairól is lesz bejegyzés)

Itt és most röviden annyit, hogy pénzügyek, társas viszonyok, értékek jelölőjének tolatása általában nem valami kellemes időszak, de az ilyenkor szerzett élmények alkalmasak arra, hogy prioritásokat állítsunk fel életünkben. Fel kell tennünk magunknak azt a kérdést is, valóban összhangban élünk értékeinkkel ? Górcső alá kell vennünk érzelmi -és üzleti befektetéseinket: vajon mindegyikük megérte a ráfordított időt, energiát.

Fontos szem előtt tartani azt is, hogy jóllehet a Vénusz tolatási szakaszait olyan időszakokként tartják számon, amikor megmutatkozik a „kapcsolat karmája”, ajánlott nagyon csínján bánni ezzel a kifejezéssel. Nem csupán azért, mert tágabb értelemben inkarnációink teljes sorozata – beleértve társulásainkat is, karmikus. Hanem azért is, mert nem minden ilyen jellegű erős köteléknek az a feladata, hogy tartós legyen. Némelyek egyetlenegy tanítást hordoznak: annak a képességét kell elsajátítanunk, hogyan lépjünk ki belőlük, illetve, időben azonosítva a vészjeleket, legközelebb bele se menjünk hasonlókba. Másfelől, a new ages ezogagyi-dömping hatására hajlamosak lehetünk „ikerlángokként”, „lélektársakként” kezelni a legbetegebb társulásokat is. Azonban az ezek – generálta folyamatos érzelmi hullámvasutazás, és az így leszívott energia önmagában is jelentősen csökkentheti az egészséges kapcsolatok kialakításának esélyét. Arról már nem is beszélve, hogy mérgező kapcsolatokhoz ragaszkodva magunk is mérgező partnerekké válunk.

Újhold a Mérlegben

újhold a Mérlegben, 2018 október 9, Budapest, 05:46

A két fővilágító október 9-én, budapesti idő szerint reggel, 5:46’-kor találkozott egymással a Mérleg 15°47′ -en. Hogy kinél hol esedékesek a leginkább a változások, attól függ, hogy képlete melyik területe áll ebben a jegyben. Általánosságban véve azonban elmondható, hogy a társulások, partnerségek, a külvilággal való kapcsolat témáiban számíthatunk új fejleményekre.

A Vénusz uralma alatt álló újhold akár új szerelmek, jövedelmező lehetőségek kezdete is lehetne, de figyelembe véve, hogy a Vénusz nem csupán száműzetésben van, hanem még tolat is, erőpróbáló fényszöget képez a Marssal és közeledik az Uránusszal való szembenálláshoz, a helyzet nem ennyire rózsás. További súlyosbító tényező, hogy az újhold a Plútóval is kvadrátot képez, így érzelmi, anyagi természetű veszteségek, nehézségek is lehetségesek. A különböző rögeszmék, szélsőségek, a társulások ellenőrzésére való törekvés sok gondot okozhat, akár saját hozzáállásunkat jellemzi, akár a külvilágban találkozunk vele. Az újhold kvinkunxa a Neptunnal (a Nap – Neptun kvinkunx  előző nap pontosul be) egészségi problémákat (főleg függőségekből, túlzásokból származók) jelezhet.

Bár az újhold hagyományosan az új kezdetek ideje, a minimum, ami elmondható, hogy a most születő szerelmek, üzleti vállalkozások körül nem mennek majd olajozottan a dolgok, egy meglévő kapcsolatban egy harmadik felbukkanása, pénzügyi helyzetben bevételforrás elapadása, túlköltekezés, rossz befektetés okozhat veszteségeket. És, mint a hírekből látjuk, a nagyvilágban (gazdaság, politika, közélet, biztonság) is folytatódik a zűrös időszak.

Mivel az újhold a retrográd Vénusz uralma alatt áll, rávilágíthat a tolatás időszakának legfontosabb teendőire is. Új projektek elkezdése helyett szerencsésebb ezekkel foglalkozni. (A 24-i Bika telihold szintén a Vénusz uralma alatt áll, így a feladatokról írtak mit sem veszítenek aktualitásukból. Más, a hónap folyamán érvényesülő bolygóhatások is újra meg újra rájuk irányíthatják a figyelmet. Az üzenetek általában nem túl kellemes formában érkeznek és a kellemetlen igazságok kikozmetikázását pedig a Mérlegre jellemző valóságelhárító mechanizmusok is segítik. Magunknak hazudni azonban sosem kifizetődő – most különösen nem. A helyzetek értelmezését asztrológiai tanácsadás segítheti. )

A frusztrációkat legegyszerűbb önkéntes áldozathozatallal csökkenteni: pl. megszabadulni saját viselkedésünknek valamelyik elemétől. (Az ilyesfajta jelentős, erőpróbáló Vénusz – tranzitok idején az egyik legjellemzőbb kihívás valamilyen, a princípiummal analógiába hozható függőség, pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, étkezési rendellenesség, költekezés – és persze a társfüggőség felszámolása is. Persze, ez egy hosszabb távú, több hónapos, ha nem egyenesen éves folyamat, de akkor is jó ötlet az időszak energiáit felhasználni az ilyesfajta áttörések eszközlésére).



Az alábbiakban bemutatott befolyások az újholdképletben is érvényesülnek, és együttesük határozza meg az időszak jellegét. Külön – külön az áttekinthetőség kedvéért tárgyalom őket.

Október 10-én három fontos hatás érvényesül:

Újra bepontosul a Vénusz – Mars kvadrát. Ez a fényszög már a szeptember 9-i újholdképletből is ismerős, a Vízöntő (Mars) – Skorpió (Vénusz) közötti feszültségek jellegét pedig külön bejegyzés taglalta.

Dióhéjban, ezt az aspektust hagyományosan a férfi – nő kapcsolatokban felmerülő feszültségekhez szokták társítani. Ennek meg is van a valóságalapja: a krónikus civakodás, rivalizálás, húzd meg – ereszd meg, se veled se nélküled játszmák a megélési lehetőségek közé tartoznak, akár egy egyéni képletben, akár időszakos hatásként, akár szinasztriában érvényesül. A trófeagyűjtés, reménytelen esetek hajszolása, konkrét és átvitt értelemben vett kielégületlenség szintén hozadékai lehetnek, ha más hatások is alátámasztják.

Mondani sem kell, hogy pénzügyi döntésekre sem ez a legjobb alkalom. (Ez egyébként a teljes retrográd időszakról elmondható). A Mars- Vénusz erőpróbáló kapcsolatai ugyanis anyagi természetű vitákat, feszültségeket is jeleznek. A gyors és könnyű bevételszerzés trükkjei most jó eséllyel még a maradék tartalékokat is felemészthetik. A mondás, miszerint aki sokat markol, keveset fog, most is érvényes. A túlköltekezés is eredményezhet a későbbiekben nehezen betömhető lyukakat.

A Merkúr jegyet vált: idén október 31-ig halad a Skorpióban, majd december 2 – 12 között még visszatolat. Ez a jegyhelyzet elmélyíti gondolatainkat és a kommunikációt – így könnyebb rátapintani a jelenlegi elakadások előzményeire. Tranzitja folyamán remélhetőleg biztosabbakká válhatunk abban is, mit szeretnénk és hogyan akarjuk elérni. Csalhatatlanul ráérzünk a lényegre, szavaink célba találnak, bár hajlamosak lehetünk kissé csípősen fogalmazni, nem kímélve mások Achilles -pontját sem.

Utóbbi különösen a Merkúr Skorpióban töltött első napjaira lehet igaz, ugyanis közvetlenül jegyváltásakor farkasszemet néz az Uránusszal. A Merkúr – Uránusz szembenállás által inspirált, váratlanul támadó ötleteink egyaránt lehetnek zseniális felismerések és szeszélyes, őrült vagy éppenséggel veszélyes elmeszülemények. Környezetünkből szintén érkezhetnek ilyen impulzusok. Ezt, az előző és a következő napot meghökkentő fordulatok, kellemes vagy kellemetlen meglepetést okozó hírek, találkozások teszik eseménydússá. A meghibásodó vagy elveszett műszaki eszközök, a váratlanul kitörő, majd nyomtalanul elmúló vagy éppenséggel tovább mérgesedő perpatvarok további bosszúságokat okozhatnak. A két bolygó diszharmonikus kapcsolata kapkodásra, balesetekre is hajlamosíthat: ezt közlekedéskor, hosszabb- rövidebb utazások során nem árt szem előtt tartani.

Jó esetben a túl nagy lendületet Merkúr és a Szaturnusz október 12-én bepontosuló szextilje fékezi. Ez a fényszög valamelyest lehűti a kedélyeket és felcsillantja annak a reményét is, hogy önfegyelemmel, diplomáciai érzékkel, hosszú távban gondolkozással, józan érveléssel, no és a gyakorlati megoldásokra való nyitottsággal orvosolhatjuk a helyzeteket.

Nap – Plútó kvadrát

A visszafogottság el is kell, ugyanis 11/12-én a Nap – Plútó kvadrát is bepontosul. Ez a fényszög már az újholdképletben is erőteljesen érződött és nagyjából október 17 körül enyhül. A Nap – Plútó kvadrát befolyására úgy érezhetjük, identitásunkat, haladási irányunkat olyan, elemi erejű hatások kérdőjelezik meg, melyekre vajmi kevés befolyást gyakorolhatunk. Hatalmi harcok, övön aluli támadások, nehéz emberek, olyan kötélhúzások, melyeknek nincs igazi győztese – keresztezhetik utunkat. A mobbing, bullying- jelenségek (pszichoterror) szintén lehetnek erőpróbáló Plútó – fényszögek hozadékai .

Az ilyen helyzetek kezeléséhez szükséges eszközök hiánya persze elemi túlélőkészleteinket is aktiválhatja, úgyhogy a végén kellemes meglepetéssel tapasztaljuk: erősebbek vagyunk, mint hittük. Mielőtt élethalálharccá fajuló vitába bocsátkoznánk persze azon is érdemes eltöprengeni: mindenáron azt akarjuk-e hogy nekünk legyen igazunk, vagy egy olyan egyezségnek örülnénk jobban, aminek köszönhetően a legjobban jövünk ki a helyzetből.

Mindennapi projekcióink. A Plútó és a Szaturnusz többi bolygóval képezett fényszögei kivetítésekre is hajlamosíthatnak. (Bővebben: Mi és az árnyékunk) Ezek hatására mások szemében azonnal meglátjuk a szálkát, sajátunkban még a gerendát sem, az elakadásokért, kudarcokért kizárólag „mások” (a partner, a munkakörnyezet, a családi háttér, a társadalom, a titkos összeesküvések, a bolygóállások, a „karmikus” visszahúzóerők, stb) a felelősek, mi csupán áldozatok vagyunk. Ezzel nem akarom azt mondani, hogy ne lennének olyan kapcsolatok és élethelyzetek, amelyek rossz hatással vannak ránk, és még az is lehet, hogy átmenetileg nem tudunk változtatni rajtuk. Rengeteg ilyen van. Az ilyen életszakaszok hosszabb -rövidebb ideig tarthatnak. (Jelen esetben pl. a Vénusz tolatásának időszaka lehet ilyen, de a megfelelő alternatívákat megtalálása hosszabb időt is igénybe vehet.) Mégis, majdnem mindegyikről elmondható, hogy a javuláshoz vezető első lépés megvizsgálni: mi módon járultunk mi magunk is az áldatlan állapotok kialakulásához. (Fontos szem előtt tartani, hogy a kritikus önvizsgálat nem jelent egyet az önostorozással. Utóbbi nagyon destruktív.)

( A Plútó, amellett hogy válsághelyzeteket generál, arra is ösztönzést ad, hogy az érintett téma mélyére hatoljunk, a gyakorlatban is hatékony megoldásokra törekedjünk A Nap, egyebek mellett a tudatosság jelölőjeként abban is segíthet, hogy felismerjük: milyen igazságok ütköznek, eldöntsük, mikor kell felvenni a kesztyűt és teljes mellszélességgel, akár harc, kenyértörés árán is kiállni szempontjaink mellett és mikor szerencsésebb, a békesség érdekében kisebb nagyobb kompromisszumokat kötni, kitérni a viták elől. A konfliktus elkerülése, amennyiben erőgyűjtéssel és célravezetőbb stratégiák kidolgozásával párosul nem a gyengeség jele. )

Ez az erőpróbáló fényszög a nagyvilágban is komoly feszültségeket, erőszakos eseményeket jelezhet.

A következő napokban az egyensúlyt borító hatások mellett a stabilizálók is erőteljesen képviseltetik magukat. A kívánt változások eléréséhez azonban a mi tudatos erőfeszítéseinkre is szükség van, hiszen elsősorban szextilek állnak össze. Ezek a fényszögek nem maguktól kínálják az eredményeket.

Október 15-én a Vénusz együttállásba kerül a Merkúrral. Ez a fényszög rendszerint oldja a kommunikációs helyzeteket, békülékeny hangulatot teremt. A múlt egyes szereplői is felbukkanhatnak. (Mivel a Vénusz tolat, ezek lehetnek szerelmek, barátok, üzleti partnerek, de nem mindig konkrét találkozásról van szó). Nagy tisztázó beszélgetésekre mégsem a legalkalmasabb ez az időszak, mert az erőpróbáló hatások miatt manipulációkra, különböző típusú játszmákra, hatalmi harcokra is lehetőségeket teremthet.

Legjobb most górcső alá venni kommunikációs mintáinkat, társulásainkat (nem csupán a párkapcsolatokat, hanem más jellegűeket is), érzelmi sztereotípiáinkat, anyagiakhoz, biztonsághoz való viszonyulásainkat ! Mielőtt újra reagálnánk, feltétlenül kezdeni akarnánk valamit a helyzettel, a partnerrel, álljunk meg és reflektáljunk. Ne csak társunkra, hanem magunkra is. Ehhez bizonyos mértékű visszavonulás ajánlott: erre a Vénusz teljes retrográd időszaka alkalmas. A következő napokban apránként helyre állíthatjuk egyensúlyunkat, legalább annyira, hogy ráérezzünk a követendő irányokra.

Az október 19 -én bepontosuló Merkúr – Neptun trigon tovább enyhítheti az előző napok nyomását, finomíthat megérzéseinken, együtt érzőbbé tesz, könnyebben hangolódhatunk környezetünkre és sorsunkra. Eközben valóságérzékünket és megkülönböztető-képességünket is megőrizzük. Az előző és a következő a nap a kreatív tevékenységeknek is kedvez.

Vele egy időben azonban egy Merkúr – Mars kvadrát fokozza az eddig is meglévő irritációkat és vitatkozókedvet. Hogy érdemes – e felvenni a kesztyűt, helyzete válogatja. A Neptun- hatások a félreértéseknek is lehetőségeket teremthetnek, így talán mégis jobb meditációs gyakorlatokkal, alkotótevékenységgel, sétával levezetni a feszültséget.

Merkúr – Plútó szextil

Az október 22 -én bepontosuló Merkúr – Plútó szextil további kapaszkodókat adhat, ha igyekszünk megragadni az általa képviselt lehetőségeket. Megérzéseinket könnyebb tényekkel alátámasztani, a valóságban is leellenőrizni fantáziáinkat, a belső képek és a gondolatok, szavak tartományai között pedig könnyebben sikerülhet hidat építeni.



A Nap a Skorpióba lép

Október 23 -án a Nap a Skorpióba lép. A halállal, újjászületéssel, a lélek mélységeivel, a nagy üzletekkel és adósságokkal kapcsolatba hozható nyolcadik jegy a legintenzívebb a tizenkettő közül. A szintén ott tartózkodó Jupiter felerősíti az átalakulás már eddig is markánsan érzékelhető plútói energiáit.

Az ugyanaznap bepontosuló Nap – Uránusz szembenállás hatására azonban eddigi koncepcióinkat és terveinket a legmeglepőbb fordulatok írhatják felül. Persze, ez sem jelent szükségszerűen kellemetlen fordulatokat, hiszen a kiszámíthatatlanság megnövelheti spontán reakciókészségünket, arra sarkallhat, hogy eredeti, újszerű, előítéletektől mentes megvilágításban szemléljük a dolgokat, az új nézőpontok pedig akár új utakat is megnyithatnak. Ha pl. a bolygóhatás szerencsésen kombinálódik képletünk adottságaival, a szokatlan ötletek, nézőpontváltás, új környezet sikeres áttörést is hozhat. Más esetekben azonban elhamarkodott döntéseket, értelmetlen konfliktusokat, szakításokat jelezhet.

Telihold a Bikában

telihold a Bikában, 2018 október 24, Budapest 18:45′

A telihold október 24-én telihold a Bika 1°-on teljesedik ki, helyi idő szerint 18:45′ -kor. A Hold erőben van ebben a stabil, földies jegyben. Mivel a Bika az anyagiakkal, a tulajdonnal, a biztonságérzettel, önbecsüléssel kapcsolatos életterületet uralja, most elsősorban ezeket a témákat illetően törekszünk stabilitásra (persze, attól függően, hogy a születési képlet melyik háza áll a Bikában, más életterületek is bevonódhatnak)

Jelen helyzetben azonban ez csak nagyon feltételes módban sikerülhet. Az újhold – Uránusz együttállás önmagában is változásokat, instabilitást, izgalmakat sejtet- főleg szív-és pénzügyek tekintetében. A két bolygó azonban még a Vénusszal is szembenállást képez, ami tovább mélyíti az ellentéteket. A Hold/Uránusz – Szaturnusz trigonja ill. a Vénusz – Szaturnusz szextil akkor képes stabilitást teremteni, ha magunk is erőfeszítéseket teremtünk ennek elérésére. Ez a fényszög abban is segíthet, hogy javunkra fordítsunk olyan, pénzügyeinket és társulásainkat érintő váratlan változásokat, amelyek kezdetben alaposan elbizonytalanítottak. (Pl. megszakad egy rossz kapcsolat, az ezzel járó frusztráció arra késztet, hogy dolgozzunk kapcsolatmintánkon. Ez a későbbiekben lehetővé teszi, hogy alkalmasabb partnert találjuk. Hasonló forgatókönyvek lehetségesek megszűnő bevételforrások, munkák, más jellegű társulások esetén is.)



A telihold utáni néhány nap pompás alkalmakat teremt a következtetések levonására (ha még eddig nem sikerült volna)

A Nap október 26 -án képez együttállást a tolató Vénusszal (Skorpió 03°06′). Ez a találkozás általában könnyedebbé, kellemesebbé teszi a légkört – ha más jótékony hatások is érvényesülnek – kedvez a társasági életnek, flörtöknek, kreatív tevékenységeknek, szórakozásnak. De most mégsem emiatt fontos. A Nap a tudatosság jelölőjeként segíthet ráébredni a Vénusz tolatásának időszakában aktuális feladatokra. Sőt, távolabbra, a Mars idei, Vízöntőn való áthaladása során adódó témákra is érdemes visszatekinteni. Persze, ilyesfajta leltár készítésére az előző hetekben is adott volt a lehetőség – pl. az október 9-i újhold környékén, majd a Nap – Plútó kvadrát kapcsán is felhívtam rá a figyelmet – de ezek a folyamatok nem egyik napról a másikra zajlanak. Az azonban bizonyos, hogy a közelmúlt történései jelzés értékűek, és őszinte önvizsgálatot tartva, hasznos következtetéseket lehet levonni belőlük. Ezek persze nem mindig kellemesek.

A Nap – Szaturnusz október 27-én bepontosuló szextilje sokat segíthet az aktuális változtatások végrehajtásában. (Az elmúlt napok fényszögeinek hatása is összeadódik; továbbra is érvényesül pl. a Vénusz – Szaturnusz szextil befolyása – amely szilárdságot, önfegyelmet is adhat. Így az esetleges hullámvasutazás során is találhatunk fogódzókat. Mint már szó volt róla, tolató bolygók nem kedvezők az új projektek elkezdésére, de alkalmasak az ezekhez szükséges alapok megteremtéséhez. Pontot lehet tenni a továbblépést akadályozó, lezáratlan ügyek végére is. A haladás minden áron való erőltetése helyett most jobb ötlet ilyesmikkel foglalkozni.

Merkúr – Jupiter együttállás

Az október 29-én bepontosuló Merkúr – Jupiter együttállás sokat javít a hangulaton, de túlzásokba is eshetünk. Hajlamosak vagyunk hangzatos ígéreteket tenni, frázisokat pufogtatni és semmi sem tűnik lehetetlennek. A Plútó uralma alatt álló Skorpió jegy azonban gyakorlati követelményeket állít: a nagy szavakat nagy tetteknek kell követniük, a felelőtlenül/ hirtelen felindulásból elhangzott kijelentéseknek, nagyot mondásnak komoly következményük lehet.

A Merkúr ráadásul ezen a napon retrográd árnyékba lép – tolatását november 17-én kezdi el. Ez már csak ilyen év: amint az egyik retrográd időszak véget ér, kezdődik is a másik.

Október 31-én újra sisteregni kezd a levegő: újra egzakttá válik a Vénusz – Uránusz szembenállás. Ez a fényszög szeptemberben már összeállt egyszer és november 30-án, amikor a Vénusz immár direktben halad, újra kavar egy kis felfordulást. Persze, a hatás az előző napokban is érződött, ahogy szeptembernek is meghatározó aspektusa volt. A blogon olvashatók bejegyzések arról, hogyan nyilvánul meg tranzithatásként és a születési képlet állandó szereplőjeként, így most csak röviden annyit róla, hogy váratlan fordulatokat jelezhet társulásainkban, pénzügyeinkben, értékrendünkben. Ezek nem szükségszerűen rosszak, de általában a veszteségek, bizonytalanság is benne lehet a pakliban. Kockázatvállalásra biztos nem ez a legjobb időszak, friss felismeréseink gyakorlatba ültetésével is tanácsos várni egy darabig.

Október 31-én este a Vénusz visszatér otthonába, a Mérlegbe. E tranzit idején oldottabb hatások érvényesülnek majd, így november bizonyos szempontokból könnyedebbnek ígérkezik.

 

Kapcsolódó

A Vénusz tolatása a Skorpióban és a Mérlegben – 2018 ősz

Aphrodité a tükörbe néz (általános tudnivalók a retrográd Vénuszról)

Túlélési útmutató a Vénusz retrográd időszakaihoz

Vénusz a Skorpióban: a boszorkány, a kurtizán és a lélekvezető

Bonyolult kombinációk : Skorpió – Vízöntő

A Mars tolatása a Vízöntőben – 2018

Direktben a Mars : egyenesen előre ? 

Vénusz – Uránusz szembenállás a horoszkópban

Vénusz – Uránusz szembenállás tranzitként

Ami az asztrológia, karma és átalakulásból kimaradt ( a Plútó fényszögei)

Így kezeld hullámvasutazásaidat

A pszichoterror természetrajza

A mérgező kapcsolatokról – más szemszögből

Érzelmi szakítópróbák, életmentő műtétek

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *