Vízöntő Vénusz a horoszkópban

Az ilyen pozícióval rendelkező szülöttek nagyon kedves és nagyon humánus szeretők, akik boldogok, ha hozzájárulhatnak a körülöttük levők jólétéhez. A barátság mindennél fontosabb a számukra és gyakran ez képezi szerelmük alapját is: olyan szerelmest választanak, aki egyszersmind a barátjuk is és közös ideálokat, közös politikai eszméket vallanak. A szülött előítéletmentes és befogadó, így nyitott az övétől eltérő kulturális, anyagi hátterű, neveltetésű partnerekre is. Gyakran túlságosan is nyitottak és engedékenyek. Képtelenek a kicsinyes zsarnokoskodásra és gyermeteg féltékenységre. Kapcsolataikat hajlamosak lehetnek túlságosan idealizálni. (Astrology Place Membership nyomán)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

 

„A Vízöntő Vénusszal rendelkező férfiak nagyon távolságtartók a szerelemben. Kapcsolataikat inkább a barátság-szintjén szeretnék tartani és kissé talán elköteleződés- fóbiásak. Így tehát az olyan kapcsolatokhoz vonzódnak, ahol a nő nagyon önálló. Az akaszkodás elriasztja ezeket a pasikat és kényelmetlenül érzik magukat tőle. Az én partnerem úgyszólván teljes mértékben lehasította magáról érzelmeit. Majdnem olyan volt, mint egy érzelmek nélküli robot. Nem árasztott semmiféle melegséget, olyan volt az élet mellette, mint egy magányos jégbarlangban. Mit szólsz ehhez?” – kérdezte  egyszer valaki.

A fentebb írtak abszolút jellemzők lehetnek egy diszharmonikus, rosszul intergált Vízöntő Vénuszra, de a típus harmonikus változatainál nem okoz problémát az elköteleződés. A Vízöntő fix jegy és nagyon nagyfokú lojalitásra is képes. Fejlett kötelességérzete van és odaadó. Inkább a fojtogató érzelmi légkörtől fél, semmint az elköteleződéstől. A szülött teljesen lojális is lehet, akinek esze ágában sincs máshol keresni a szerelmet és az érzelmeket, mint partnerénél. Ennek ellenére azonban fuldokolni kezdhet ha túl sok érzelmi elvárást támasztanak irányában.



Az ilyen pozícióval rendelkező szülöttek nagyon kedves és nagyon humánus szeretők, akik boldogok, ha hozzájárulhatnak a körülöttük levők jólétéhez. A barátság mindennél fontosabb a számukra és gyakran ez képezi szerelmük alapját is: olyan szerelmest választanak, aki egyszersmind a barátjuk is és közös ideálokat, közös politikai eszméket vallanak. A szülött előítéletmentes és befogadó, így nyitott az övétől eltérő kulturális, anyagi hátterű, neveltetésű partnerekre is. Gyakran túlságosan is nyitottak és engedékenyek Képtelenek a kicsinyes zsarnokoskodásra és a gyermeteg féltékenységre. Kapcsolataikat hajlamosak lehetnek túlságosan idealizálni.

A Vízöntő Vénusz borzad a kontrollálatlan, zabolátlanul áradó érzelmektől. Életveszélyesen fojtogatónak találja őket. Ezeknek az embereknek térre van szükségük társulásaikban, hogy levegőt kapjanak. Bizonyos dolgoknak pedig kimondatlanoknak kell maradniuk, különösen viták során, amikor a pillanat hevében kellemetlen dolgok is elhangozhatnak. Ez alaposan felbőszíthet egyeseket, mások azonban imádják ezt a hűvös és másokra is frissítő hatást gyakorló, szabad szellemű jegyet.

Vigyázat: bizonyos horoszkópbeli kombinációknál, különösen amikor a Vízöntő Vénusz kvadrátot képez valamilyen Skorpió bolygóval – ld bonyolult kombinációk, legjellemzőbb módon a Plútóval, a rosszul kezelt emocionális és ösztönszféra elemi indulatokat vonzhat be a szülött környezetéből. Ez – mint a Vízöntő Vénusz (egyébként bármely más ebben a jelben levő bolygó) „ tenyérbe mászó flegmasága”, „érzelmi analfabetizmusa”, „rideg, cinikusan provokatív viselkedése”- mint saját és más asztrológusok tapasztalatai is bizonyítják-  komoly, adott esetben súlyos fizikai sérüléseket okozó bántalmazáspkat vonzhat be a külvilágból. Az idézőjelbe tett kifejezések NEM AZ ÉN KITALÁCIÓIM, hanem az érintettek beszámolói szerint bántalmazóik használták őket. A tettes legtöbbször a partner, akire az árnyékkal és mindenféle más plútói témával hadilábon álló Vízöntő/ uránikus típus kivetíti e számára elfogadhatatlan tartalmakat. A támadások „véletlenszerűen” is érkezhetnek a külvilágból. – ford megj

Van bennük valami, gyakran vonzó, rejtélyes hidegség. Mielőtt túlságosan belebonyolódnának egy kapcsolatba, először csak barátkozni szeretnének, hogy kiderítsék: van-e közös érdeklődési körük. Ennek függvényében kezelik a későbbiekben a kapcsolatot. Az érzelmi manipulációra irányuló kísérletek különösen ellenséges reakciókat válthatnak ki belőlük. A Vízöntő Vénusz barátjának tekinti partnerét , a másik privát szférájának tisztelete, a tolerancia és a sportszerűség pedig a barátság alapkövetelményeit jelentik számára. A Vízöntő Vénusszal rendelkező szülöttel való kapcsolatban van valami éteri természetű, mélyebb rálátást ad és az eszmecserén alapszik. A Vízöntő Vénusz azonban távolságtartóvá válhat abban a kapcsolatban, ahol azt tapasztalja, nem tartják tiszteletben a határait.




Egy érzelmesebb természet – mondjuk Rák, Skorpió, Halak típus számára – a Vízöntő Vénuszú partner meghátrálása, az a mód, ahogy kisétál az ajtón – különösen ridegnek tűnhet. De egy fojtogató kapcsolattól való félelem és a kötődéstől való félelem nem egy és ugyanaz. Nem mindenki fejezi ki a szerelmet ugyanolyan módon. Mivel a Vízöntőnek nem csak az Uránusz, hanem a Szaturnusz is ura, e jegyben a Vénusznak biztonságban kell érezze magát a kapcsolatban ahhoz, hogy teherbíró struktúrákat építsen fel. Ezek nem annyira anyagi szinten, mint inkább a közös eszmék révén jöhetnek létre, de a számukra hisztérikusanak tartott – értsd: túlságosan intenzív – érzelmi reakciók egyik pillanatról a másikra romba dönthetik őket.

Ha a Vénusz ebben az agytornára hajlamos jegyben áll, nagyfokú, a legkülönbözőbb formákban megnyilvánuló kísérletező kedv jellemzi. Kevésbé fejlett változatainál ez az újabb meg újabb partnerek keresésében nyilvánulhat meg. Szerencsésebb esetben velük azonos kaliberű szellemi társak után kutatnak, akikkel megvitathatják a legújabb trendeket, beszélgethetnek az űrkutatásról vagy éppenséggel az asztrológiáról, vagy valami más, rendhagyó témáról. De lehetnek földhözragadtabbak is, pl politika, technológia vagy szociológia.

Egy Vízöntő Vénusz a nagyon intelligens emberekhez vonzódik, akik a saját fejükkel gondolkoznak, akik intellektuálisan vonzzák őket. Szeretik a látnokokat, a kreatív elméket, az emberiség feltaláló zseniit. Ellenállhatatlanul – gyakran szexuálisan is – vonzzák őket azok a személyek, akikről úgy találják, mesterfokon értenek bizonyos témákhoz.

Ez a különleges tudás vonatkozhat az illető szakmájára, valamilyen projektjére, hobbijára. Ha az illető kiemelkedő tehetséget tanúsít, ők azonnal hatása alá kerülnek és csodálóivá válhatnak,




A Vízöntő Vénuszú szülötteknek nehezükre eshet szabad folyást engedni szenvedélyének és igyekeznek fenntartani a barátságot ameddig csak lehet. ( Előszeretettel tetszelegnek az idősebb testvér vagy barát/barátnő szerepében). Azt a benyomást keltik, mintha nem akarnák, hogy a prózai valóság összetörje ideáljukat, ami túlságosan tökéletes ahhoz, semhogy holmi tények összepacázzák.

A régebbi korok asztrológiakönyvei arra figyelmeztetnek, hogy az ilyen pozícióval rendelkező szerelmesnek, különösen az epedezés időszakában, nagyon oda kell figyelnie, nehogy lecsapják kezéről szíve választottját. Ha ugyanis túl hosszú idün keresztül tartja fenn a „bármi lehet belőle”- barátság állapotát, betoppanhat az övénél egészségesebb ösztönökkel rendelkező rivális, aki egyik percről a másikra kiüti a nyeregből a jégmezők lovagját. Hozzá hasonlóan, az életszerűség tüze az előbb még oly kívánatos jégkirálynőt is jelentéktelen párává oszlathatja.

Máskor a partner viselt dolgaival szembeni túlzott toleranciájuk vezet akapcsolat kudarcához. A Vízöntő karakterekről köztudott ugyanis, hogy könnyebb egy közösséggel mint egyetlen emberrel meghitt kapcsolatot ápolniuk. Így, miközben szívén viseli a világ gondjait, állítólagos szerelme érzelmi szükségletei fel se tűnnek neki. Amikor az – figyelmeztető szándékkal – másfelé kacsintgat, Vízöntő Vénuszunk tolerálja, vagy észre sem veszi (vagy úgy tesz, mintha észre sem venné), hiszen semmi sem alantasabb számára, mint a féltékenység és a birtoklás. Ő pedig véletlenül sem akar ilyen alpári lenni. Így aztán azon sem szabad csodálkoznia ( pedig mit ad Isten- nagyon meglepődik), amikor párja úgy értelmezi rugalmasságát, hogy nem is fontos neki igazán – így faképnél hagyja.

Kép forrása : Margarita Kareva fotója



Kapcsolódó

Vénusz a Vízöntőben – tranzit

A Vízöntő (Liz Greene)

Az Uránusz (Liz Greene)

Az örökifjú archetípusa

Az örök ífjúság ára

Érettek és éretlenek, felelősek – felelőtlenek

A levegő elem és a levegős típus

Vénusz – Uránusz együttállás személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

Vénusz – Uránusz kvadrát személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz kvadrát személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz szembenállás személyi horoszkópban

Vénusz – Uránusz szembenállás tranzithatásként

Vénusz – Uránusz tranzitok (Howard Sasportas)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!