Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

A Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként is váratlan fordulatokat jelez társulásainkban és pénzügyeinkben. Hogy kellemes izgalmakról van-e szó, amikor teret engedhetünk kísérletező kedvünknek, függetlenebbekké válunk, érdekes új emberekkel ismerkedünk, vagy épp ellenkezőleg: addig biztonságosnak vélt világunk darabokra hullik szét, csak a kiszámíthatatlanság a kiszámítható, már más kérdés.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Rövid tranzithatásként

Ha a gyors mozgású Vénusz halad át a születési képlet Uránusza fölött, vagy általános bolygóhatásként jön létre egy ilyen találkozó az égen, az izgalom, a formabontás és a kaland csupán néhány napos időszakairól van szó. (Ha a Vénusz retrográd, több hetes intervallumban gondolkodunk).

A fényszög elsősorban az anyagi helyzetre és a szívügyekre van hatással. Kedvező esetben ez a befolyás váratlan bevételek, (kereskedelemben forgalmas napok), ajándékok, nyeremények, alkalmi munkák, üzleti ötletek, váratlanul felbukkanó barátok, izgalmas társasági események formájában jelentkezhet, a nagy szerelem pedig egyik pillanatról a másikra is felbukkanhat a láthatáron. Hogy egy futó kaland- e vagy hosszú távú egymásra találás, a képlet más tényezőitől is függ, akárcsak az, hogy a pénzügyi sikerek tartósak vagy átmeneti jellegűek.

A kihívások szeretete, az újdonság utáni vágy azonban felelőtlen kalandozásba is torkollhat. A túlzások ilyenkor sok kárt okozhatnak (pl. felelőtlen költekezés, meggondolatlanul, „első felindulásból” kötött üzletek, beruházások, szerelmi kalandok vagy éppenséggel szakítások –esetleg a kettő együtt.



Hosszabb távú tranzitok

(A lassúbb mozgású Uránusz áthaladása a Vénusz, Desc, VII. fölött, ugyanez szolárképletben)

Az ilyen időszakokban nagy változások mennek végbe társas viszonyainkban. (Vagy, akár tudatában vagyunk, akár nem, a mi hozzáállásunk változik – és ennek hatására alakulnak át.) Ha kapcsolataink ellaposodnak, fojtogatóvá válnak, egyre nagyobb késztetést érzünk a szálak lazítására. Nagyobb szabadságra, függetlenségre, változatosságra vágyunk. Értelemszerű, hogy ez véget vethet a túlságosan bemerevedett társulásoknak. (Főleg ha mozgásterünk megnövelésére irányuló kísérleteinket a másik fél árulásként, a személye és/vagy a kapcsolat elleni támadásként érzékeli és korlátozni próbál. Az érzelmi zsarolás, ellenőrzési kísérletek kudarca törvényszerűen borítékolható ilyenkor.)

Meg kell hagyni persze, hogy ha fogalmunk sincs, mi zajlik bennünk, nem vagyunk tudatában, hogy változásokat kell eszközölnünk, és ezek milyen jellegűek legyenek, mi sem vagyunk a legkönnyebben elviselhető társaság. Izgágaság, ingerlékenység keríthet hatalmába, mindenbe belekapunk, vagy épp ellenkezőleg, a közelgő változás előérzetétől rettegve szorosabbra fűzünk olyan szálakat, amelyeket éppenséggel lazítani kellene. (Ez főleg olyan esetekben jellemző, amikor a képlet tulajdonosa nincs jóban az Uránusz -princípiummal – pl. személyi bolygók földes vagy vizes jelben – ld. előző, a radix Uránusz – Vénusz együttállást bemutató bejegyzést ) Pl. sietősen házasságot kötünk, amikor valójában szakítani kéne, ott kéne hagynunk lélekölő munkahelyünket, de félünk a váltástól, így hitelt veszünk fel, hogy nyugton maradjunk, stb. Ilyenkor a bennünk lévő uránuszi kópé a környezetünkből érkező hatás álarcában tréfálhat meg: a házasságnak egy váratlanul felbukkanó harmadik vet véget, a megszűnő munkahely vagy egy elbocsátás pedig a hitel törlesztésében okoz bonyodalmakat, stb.

Az ilyen tranzitok még akkor is tartogathatnak meglepetéseket, ha felkészülten és éretten kezeljük a változásokat. Jó esetben ez új ismeretségeket jelent, beleértve a váratlanul felbukkanó szerelmeket is, bár ezek nem biztos, hogy tartósak lesznek. Az is valószínű, hogy bennünk is inkább személyiségünk fejlesztésére, egyéniségünk kibontakoztatására van igény, semmint egy szoros kapcsolatra, így azok a társulások lesznek tartósak, amelyek elegendő mozgásteret biztosítanak számunkra. A tranzit kreativitásnak, az újszerű, szokatlan önkifejezési formáknak is kedvezhet.

A pénzügyeket még szerencsés forgatókönyvek esetén is bizonyos fokú kiszámíthatatlanság jellemzi. (Szabadúszóknál pl. a megbízások között hosszabb- rövidebb szünetek telhetnek el, de ha mind a vénuszi, mind az uránuszi princípiumot jól kezelik, be tudják osztani tartalékaikat a következő bevételig. Ellenkező esetben az egyszer hopp máskor kopp kiszámíthatatlanul váltakozó időszakaira kell felkészülniük). A bevételek és források kiszámíthatatlansága más helyzetekben is jellemző lehet. Az ötletszerű költekezés (amelyre ilyenkor egyébként nagy a kísértés), a jelentősebb beruházások szintén kerülendők. Hacsak a születési képlet és más, egyidejűleg érvényesülő tranzithatások nem utalnak az ellenkezőjére (pl. harmonikus, stabilizáló Szaturnusz), ilyen időszakokban vállalkozást sem tanácsos alapítani.





Kapcsolódó

Vénusz – Uránusz együttállás a személyi horoszkópban

Uránusz – Vénusz tranzitok (Howard Sasportas)

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!