Vénusz – Uránusz együttállás a horoszkópban

A Vénusz és az Uránusz nehezen összeegyeztethető princípiumok. A Vénusz kompromisszum kész, szoros kapcsolatokat teremt, összeköt, harmóniára törekszik, az Uránusz robbant, lázadozik, szabadságra vágyik és csak a maga feje után megy. Akiknek képletében ez a két bolygó együttállást képez, nagyon eltérő és sokszor egymással konfliktusban levő igényeket kell összehangoljanak. (Hasonlók érvényesek Vízöntő Vénusz, VII. házas Uránusz esetében is.) Az Uránusz gyakran megbénítja a Vénuszt, számára ugyanis azok a kapcsolatok a biztonságosak, amelyekben nem tengenek túl az érzelmek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jó esetben az Uránusz – Vénusz együttállással rendelkező személy széles látókörű, barátságos, nagyon nyitott, toleráns minden fajta kapcsolattípus irányában, de annak tradicionális formái ellen általában így is lázadozik. A házasság ellen felhozott egyik leggyakoribb érve pl. az, hogy „nem az a darab papír tart össze két embert” – amiben kétségtelenül igaza van. Ő maga azokban a társulásokban hisz, amelyekben az emberek szabad akaratukból maradnak benne, a kapcsolatot pedig nem a megszokás hatalma, a magánytól való félelem, vagy anyagi megfontolások tartják össze, hanem a közös érdeklődési kör, közös elvek -ezek gyakran világmegváltó eszmék, ideálok, a közösen megélt, izgalmas kalandok, a kölcsönös tisztelet, megbecsülés. Függetlenségigénye még az ún. szoros kapcsolatok esetén is nagyon erős. (Pl. akár sok éves kapcsolat estén sem költözik össze partnerével, több programot csinál barátaival, mint a párjával, stb.) Az őszinteség hiánya, a monotónia és az ellenőrzés taszítóan hat rá.

A típus diszharmonikus változatainál mindez kötődésképtelenséggé fajulhat. Ilyenkor nem csupán a hosszú távú kapcsolatokban érzi magát klausztrofóbiásnak, hanem minden olyan helyzetben és társulásban, ahol követelményeket támasztanak vele szemben, felelősséget kell vállalnia és be kell tartania bizonyos szabályokat. Amennyire barátságos, nyitott, rugalmas egyébként, annyira bemerevedik ilyenkor. Öncélúan lázad és bomlaszt, felrúg mindenfajta konvenciót – beleértve az értelmeseket is, mások erőfeszítéseire való tekintet nélkül rombolja a csoport által létrehozott értékeket, jobban tudja, mi az, amit nem akar, mint azt, hogy mit szeretne. (Az örökífjú archetípusánál írtak sok szempontból illenek a diszharmonikus karakter férfi és női változataira.)

Sokuknak annyira fontos a függetlenségük, hogy egész életükben egyedülállók maradnak, ha pedig tartós kapcsolatban élnek, annak hatalmas mozgásteret kell biztosítania számukra és inkább baráti jellegű. Harmonikus változataik, csak ha rajtuk múlik kulturáltan, a másik emberi méltóságát tiszteletben tartva szakítanak, exeikkel pedig akár életre szóló baráti kapcsolatot is képesek fenntartani. Előszeretettel választanak társat baráti körükből. (Időnként számukra sem egyértelmű, hogy amit a másik iránt éreznek, az már szerelem, vagy inkább a haverség kategóriája).

Párkapcsolataikban, társulásaikban valamilyen értelemben a nonkonvencionálisat keresik. (Pl. nyitott kapcsolatok, olyan kommunák, ahol nem csak az elveken, hanem egymás partnerein is osztoznak, barátságok, amelyekbe a párcsere is belefér, azonos neműek közötti kapcsolatok, stb.) Ez esetenként odáig fajul, hogy túlzásba vitt provokatív magatartással tesztelgetik az elfogadhatóság határait.Problémás esetekben a Vénusz – Uránusz együttállással rendelkezők oly módon kerülhetik el az intimitást, hogy sorozatosan valamilyen szempontból elérhetetlen partnerekbe habarodnak bele (pl. már foglaltak, munkamániásak, maguk sincsenek kapcsolatban érzelmeikkel.)

Ez a fényszög a projekcióknak is kedvez, főleg ha az együttállás nem illeszkedik a képlet többi eleméhez (pl. Nap a Szűzben, Hold a Bikában – mindkettő földies, biztonságra, kiszámíthatóságra törekvő jelben, Vénusz – Uránusz együttállás a levegős Mérlegben). Ilyenkor a szülött partnerére vetítve éli meg az uránikus tulajdonságokat. Szokatlan, spontán, eredeti, szabadságszerető társhoz vonzódhat – a kapcsolattípusnak pedig, a képlet egyéni tulajdonságaitól, egymáshoz illőség tényezőitől függően vannak kedvező és kedvezőtlen forgatókönyvei. Jó esetben kissé különc, eredeti, érzelmileg nem valami túlfűtött, de azért a felelősségvállalás kérdéseivel sem hadilábon álló partnert talál, akivel többé-kevésbé kiegyensúlyozott kapcsolata van, bár közös életük gyakorlati kérdéseire egymagában kell választ találnia. Kevésbé szerencsés forgatókönyvek esetén folyamatosan kötődésképtelen csodabogarakba, meg nem értett zsenikbe habarodik, akik saját kiválóságuk ürügyén gátlástalanul kihasználják és sem közös életüket sem pedig őt magát nem értékelik. Ha túl sok fejfájást okoz nekik a kapcsolat irányában támasztott elvárásaival, gondolkodás nélkül lecserélik egy lazább beállítottságú szponzorra.
 

Kapcsolódó

Vénusz – Uránusz együttállás tranzitként

Az örök háromszög

Az örökifjú archetípusa

Illik hozzám a párom ?

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!