Menu
2019 május 7 – május 14 közötti bolygóhatások
Rózsák és tövisek : 2019 május 7 – május 14 közötti bolygóhatások
2019-05-07 aktuálasztro

Május második hetében erőteljes, cukor és ostor jellegű bolygóhatások érvényesülnek. Ha nem is mindegyikük kellemes, jelen vannak a segítő erők is. Ez az együttes kitűnő alkalmat ad arra, hogy őszintén szembenézzünk érzelmi igényeinkkel, az adás és a kapás egyensúlyával társulásainkban, és ha szükséges, dolgozzunk kapcsolatmintánkon. A fehér lovas királyfi/ aranyhajú királylány, ikerláng, lélektárs idealizált modelljei helyett így elérhető boldogságban is részünk lehet, a meglévő vagy egy, a valóságban is elérhető társ oldalán. Az alábbi gyűjtemény segíthet ebben a folyamatban.

A május 7 – 14 között bepontosuló fényszögek összeadódva hatnak, igen komplex forgatókönyveket eredményezve:

  • május 7 Vénusz – Szaturnusz kvadrát (Kos – Bak 20°28),
  • május 8 Merkúr – Uránusz együttállás (Bika 3°23),
  • május 9 Nap – Neptun szextil (Bika – Halak 18°13 )
  • május 9 – 10 Vénusz – Jupiter trigon (Kos – Nyilas 23°8)
  • május 9 – 10 Vénusz – Plútó kvadrát (Kos – Bak 23°05)
  • közben nagyon laza Yod, „Isten ujja” formáció is kialakul 9- 10 én: a Vénusz Kos 23°, Plútó Bak 23°, Mars Ikrek 26° között;
  • május 11 Nap – Szaturnusz R trigon (Bika – Bak 20°25),
  • május 13 – 14 Nap – Jupiter kvinkunx (Bika – Nyilas 22°44),
  • május 14 Nap – Plútó trigon (Bika- Bak 23°3),
  • május 14 Vénusz – Mars szextil (Kos – Ikrek 28°37)
Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

És most dióhéjban e hatások – jelezte kihívásokról és fejlődési esélyekről:

A Vénusz – Szaturnusz kvadrát (Kos – Bak 20°28) május 7-én pontosul be, de hatása összeadódik a 9-én egzakttá váló Vénusz – Plútó kvadrátéval.

A szív -és pénzügyekre egyaránt nyomást gyakorló tranzittal a blog több bejegyzése is foglalkozik: Vénusz – Szaturnusz kvadrát, Vénusz – Szaturnusz kapcsolatok: karmikusan terhelt viszonyok?, Valóban szereted magad ?

Az erőpróbáló fényszög pozitívuma, hogy ha nem előbb, most elemi késztetést érezhetünk arra, hogy górcső alá helyezzük párkapcsolatainkat, eltöprengjünk: javainkat szolgálják-e társas viszonyaink, gyarapítanak, fejlesztenek-e vagy inkább lehúznak és hátráltatnak bennünket. Szerencsésebb esetekben nem csupán a külvilágban keressük a bűnbakokat, hanem párkapcsolattal, társulásokkal, értékrenddel, önértékeléssel, anyagiakkal, vonzerővel kapcsolatos egészségtelen hiedelmeinkkel és mintáinkkal is konfrontálódunk.

A május 8 -án bepontosuló Merkúr – Uránusz együttállás meglehetősen vegyes hatás. Az eredeti ötletek, gondolatsziporkák, frappáns megoldások (pl üzleti ötletek, pénzügyi stratégiák) mellett vannak kevésbé áldásos hozadékai is: nagyfokú feszültség, idegesség, szétszórtság, csapongás. Az elhamarkodott kijelentések, derült égből villámcsapásként kitörő perpatvarok, meggondolatlan döntések, az eredeti szándékok, álláspont megváltoztatása rengeteg kárt okozhatnak. (Vénusz – Szaturnusz/Plútó kvadráttal összeadódva egyaránt felmerülhetnek túlköltekezésből adódó problémák és a továbblépéshez nélkülözhetetlen jelentősebb kiadások is.)

A május 9-én bepontosuló Vénusz – Plútó kvadrát fájdalmas tapasztalásokat is tartogathat. A Szaturnusz- hatással együtt arra utal, hogy a legnagyobb nyomást a társas viszonyok, azokon belül is a párkapcsolat, a pénzügyek, értékek, befektetések területein tapasztalhatjuk meg. ( Illetve azokon a speciális életterületeken, amelyekre a születési képletben hat. Ez személyenként változó).

Általánosságban véve elmondható, hogy ez a tranzit kíméletlenül felszínre hozza a szőnyeg alá söpört témákat, és ez valamilyen értelemben vett átalakulásokhoz vezet. Ha egy egyébként működésképtelen párkapcsolatot csak a felek (gyakrabban csak az egyik fél) görcsös akarása tartott életben, most véget érhet. A Plútó ezúttal is hozza a formáját: minél kétségbeesettebb volt a ragaszkodás, annál traumatikusabb a befejezés. Viszonylag jól működő kapcsolatoknál nyilván nem ez a helyzet, de ott is lehetnek kisebb -nagyobb feszültségek vagy a kapcsolat fennmaradásához nélkülözhetetlen irányváltások.

A legrosszabb forgatókönyvek esetén érzelmi -pénzügyi összeomlásra, fizikai brutalitásra (a nagyvilágban és a magánéletben egyaránt) is számítani lehet. Ez végképp nem az a tranzit, amikor ajánlatos lenne ultimátumokat adni, hatalmi játszmákba bonyolódni. Ha nem feltétlenül szükséges, a kényes kérdéseket sem most kell megvitatni. Persze a bolygókapcsolat természetéből adódóan elképzelhető, hogy minden tudatos igyekezet ellenére belesodródunk olyan interakciókba vagy helyzetekbe, amikor elkerülhetetlenül radikális döntéseket kell hozni.




Az effajta egészséges lépéseket az ugyanaznap egzakttá váló Vénusz – Jupiter trigon is támogatja. A Kis -és Nagy Jótevő harmonikus fényszöge lehetővé teheti, hogy a kvadrátok által gerjesztett feszültség értelmes irányokba mozdítson. Hatására a Kos Vénusz mondhatja azt is: „szeretem magam annyira, hogy egy nappal se szenvedjek tovább egy mérgező kapcsolatban”, „szeretem magam annyira, hogy itt és most leálljak a dohányzással/ ivással/ túlevéssel vagy más vénuszi függőséggel”

A Kis és Nagy Jótevő közreműködésével a legrosszabb forgatókönyvektől is megmenekülhetünk. (Kizárólag a szerencsére azonban ezúttal sem szabad alapozni, hiszen a nemtörődömség, az élj-a -mának – mentalitás, a felelősség elhárítása, a „pozitív gondolkodás” kártékony formái éppenséggel be is vonzhatják őket). Optimális esetben azonban a folyamatosan fennálló csapdás helyzetek mellett jó lehetőségek is adódhatnak, illetve, saját hozzáállásunk, élettapasztalatunk, tudatossági szintünk dönti el, hogy egy adott szituáció, ismeretség javunkra vagy kárunkra válik.

A szükségszerű műtétek fájdalmán tompít a szintén aznap egzakttá váló Nap – Neptun szextil is. Ez a jótékony fényszög nem csupán abban segít, hogy kreatív irányba tereljük a frusztrációt, hanem rá is érezhetünk az életképes haladási irányokra. További, egész héten át ható segítő, mérséklő erő a május 11-én bepontosuló Nap – Szaturnusz trigon és május 14-én egzakttá váló Nap – Plútó trigon.

E kedvező hatások lehetővé tehetik, hogy csak a valóban életképtelen, életszerűtlen dolgok pusztuljak, a váltásnak pedig nem kell szükségszerűen drámainak lennie. A vágásokat ilyenkor oly módon kell megejteni, hogy egyszersmind az egészségesebb folyamatok is beindulhassanak. Pl. lehet, hogy egy szakítás valóban elkerülhetetlen, de a gyász fájdalmát önmagunk egészséges jutalmazásával (sport, hobbik, baráti kör, szakmai építkezés, tanulás, valamilyen, a kapcsolatminta tudatosítását és megváltottabb szinten való megélését szolgáló terápia elkezdése, stb) enyhíthetjük.

Ha úgy érezzük, hogy egy projekt, amibe egyébként rengeteg időt, energiát, talán pénzt is fektettünk, csak veszteséget termel, vagy stratégiát váltunk (az ehhez szükséges ismeretek megszerzése járhat komoly anyagi áldozattal is, de ez hosszú távon kevésbé költséges, mint veszteségesnek maradni), vagy teljesen új irányokat keresünk. Ezek ugyan nem teszik semmissé az előző veszteségeket, csak a jövőbelieket előzik meg, és ez önmagában is nyereség.


Az alábbi gyűjtemény segíthet ebben a folyamatban:

 

Illik hozzám a párom ? Néhány tisztáznivaló mindjárt az elején 🙂

Mottó:“…még el kell mondanom egy szomorú hírt. Az “Igazi” sem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne “igazi”. De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált. “ Popper Péter : Hét undok megjegyzés a szerelem kínjairól

A születési képletek összevetése, szakkifejezéssel szinasztria az asztrológiának az az ága, amely két ember kapcsolatát vizsgálja. Többek között felvilágosít arról, mi működteti viszonyainkat, melyek azok az életterületek, amelyeken jól elboldogulunk egymással és hol számíthatnunk súrlódásokra, mennyire tartós szövetségünk, problémák esetében pedig, hogy bizonyos életszakaszokban elkerülhetetlenül jelentkező, átmeneti válságokról, vagy mélyebb szintű, alkati összeférhetetlenségről van-e szó.
Szerelmi partnerek, házastársak, szülők és gyerekek, barátok, munkatársak, üzlettársak kapcsolatától kezdve bármilyen típusú interakció leírható a módszer segítségével. A gyakorló asztrológus számára sokszor teszik fel a kérdést: miért mindig ugyanazokat a típusokat vonzom, ugyanazokkal a problémákkal? S persze a következő kérdés már az: mi lehet velem a gond, miért vonzom be folyamatosan azt, amit nem tudok kezelni?

Valóban szereted magad ?

Önmagunk szeretete, az áldozat-szerepet feladása önbecsülésünkre is jó hatással van, a helyes önértékelés pedig érzelmi és üzleti kapcsolatainkat is előnyösen befolyásolja. Ha az alábbi hét megállapítás rád is igaz, azt jelenti, sikeresen megfeleltél a retrográd Vénusz időszakok egyik kötelező házi feladatának . Ha még van pótolnivaló sincs semmi gond: kitűnő lehetőségeid vannak elkezdéséhez. 🙂





Érzelmi szakítópróbák, életmentő műtétek

Akár a születési képlet állandó szereplőjeként, akár tranzithatásként érvényesülnek, a Vénusz és a Plútó/Szaturnusz erőpróbáló fényszögei igen szélsőséges tapasztalatokat tartogathatnak. Bár a plútói és szaturnuszi hatások jellege nagyon különbözik egymástól, intenzitásuk, a velük járó érzelmi, hangulati hullámvasutazás miatt az általuk hordozott üzenetek is félreérthetők. Ily módon elhamarkodott döntések, önmagunknak és másoknak feleslegesen okozott szenvedés, konkrét vagy átvitt értelemben vett önpusztító magatartás forrásai lehetnek. Tudatos kezelésük tehát létfontosságú ahhoz, hogy “megváltottabb síkokon” lehessen megélni őket.

Érzelmi sérülések vs. az önbecsülés felépítése, az egészséges határok megvonása

Jóllehet a Vénusz -Szaturnusz kvadrátok rengeteg kihívást tartogatnak, óriási lehetőségeket adnak gyengeségeid korrigálására is. Az állandó kihívások ugyanis, amelyekkel az önértékelés és a szerelem területein szembesülsz egyszersmind azt is lehetővé tehetik, hogy idővel részese lehess a tartós boldogságnak, amiért harcolsz.




Ikerlángok, lélektársak és hasonlók

Ikerlángok, lélektársak, duálok

Az „Igazi”, „lelkem másik fele”, “lélektárs” „duál”, „ikerláng” kényszeres hajkurászásától való megszabadulás hosszabb távon előfeltétele egy kielégítően jó kapcsolat felépítésének. Az asztrológia is segítséget nyújthat ahhoz, hogy realisztikusabb szemmel tekintsünk párkapcsolatainkra és a partnerrel szemben támasztott elvárásainkra.

Az a szakember azonban, aki minden neurotikusan túlpörgetett (és jó eséllyel hosszú távon működésképtelen) társulásban ikerlángok egymásra találását véli felfedezni, csupán az önbecsapásban válik cinkossá. Csakhogy a tárgyilagos tanácsadás hálátlan feladat. A spiritualitásnak álcázott valóságelhárítás new ages irányzatai ugyanis óriási jelentőséget tulajdonítanak az ikerlángoknak, duáloknak. Így aztán az értelmesebb célokra is fordítható asztrológiai konzultációt (Ld. Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ? sokan csupán azért veszik igénybe, hogy segítséget kapjanak a Tökéletes Társ bevonzásához. Ami, adott pillanatban önmagában is egy egészséges párkapcsolat kialakítása akadályává válik, hiszen arra hajlamosít, hogy a szóba jöhető partnerek után kutatva irreális elvárásokat támasszunk.

Karmikus kapcsolatok : az önbecsapás eszköztárából

Karmikus kapcsolatok

Karmikus kapcsolatok

Karmikus kapcsolatok tényleg vannak. És vannak ilyenekként feltüntetettek is. Ezek valójában az önbecsapás eszköztárának kellékei. A spiritualitásnak álcázott valóságelhárítás new ages irányzatai imádják ezeket az eszközöket. A bejegyzés arra a kényes témára is részletesen kitér, amikor a kérdező számára az asztrológiai tanácsadás csak ürügyül szolgál, hogy elkerülje a tényleges problémákkal (pl. társfüggőség, rögeszmés – kényszeres magatartásformák, hatalmi játszmák, stb.) való szembesülést és hozzákezdjen az érdemi belső munkához. Szó van arról is, miért ajánlott ilyenkor – valamennyi érintett fél érdekében – elzárkózni minden további együttműködéstől…

Miért és mikor vonzunk be ún. „karmikusan terhelt” viszonyokat életünkbe ?

Nemet mondva valódi feladatainkra, “karmikusan terhelt” kapcsolatokat vonzhatunk be

Azok számára, akiknek születési képletében a Szaturnuszt és a Vénuszt erőt próbáló fényszögek kötik össze (ezek megállapításában asztrológus segíthet), gyakran vonzanak életükbe olyan társat, aki mellett a cikkben felsorolt tapasztalatokban lehet részük. Ilyen jellegű élményeik besűrűsödnek, ha nem csupán a saját -és a partnerük horoszkópjában, hanem, akárcsak jelenleg, a külvilágban is diszharmonikus Szaturnusz – Vénusz fényszögek hatnak, illetve a Szaturnusz, vándorlása közben, saját képletük megfelelő pontjait is érinti. (E bolygóbefolyások kisebb mértékben azokra is hatnak, akiknek születési képletében a Szaturnusz és a Vénusz harmonikus kapcsolatban van egymással, de rájuk természetesen enyhébben, rövidebb ideig)

Ezekben az életszakaszokban megnő az ún. „karmikusan terhelt”kapcsolatok bevonzásának lehetősége is. Azonban az ilyen viszonyokba rendszerint nem a vakvégzet játékaként bonyolódik bele az ember, hanem legtöbbször azért, mert elmulaszt belépni egy fontos fejlődési szakaszba, vonakodik megtenni egy már régóta szükséges lépést, nem vállalkozik egy nehéz, de haladásához nélkülözhetetlen feladatra.




Ha egy mérgező partnerrel maradsz, meglehet, te is mérgező partner vagy

Mérgező kapcsolatok

Kép: „Toxikus” – Ben Heine belga fotóművész Johannes Vermeer Lány, gyöngyház fülbevalóval című festménye által inspirált montázsa.

„Amikor kapcsolatunk egészségtelennek tűnik, főleg ha már hosszú időt töltöttünk benne, kezd az az érzésünk lenni, hogy csapdájába estünk. De jó kérdés, valóban csapdában vagyunk-e, vagy azért vagyunk hajlandók ilyen készségesen benne maradni, mert mi magunk is toxikusak vagyunk ? Az effajta nézőpontváltás meglehetősen kellemetlen lehet, és ezt valószínűleg sokunk nem akarja beismerni. Mindannyian emberek vagyunk, és azt érezzük a legnagyobb kihívásnak, hogy személyes felelősséget vállaljunk életünkért. Ezért vagyunk hajlamosak másokat, a körülményeket, a balszerencsét vagy magát az életet okolni.” Az Elephant Journal című jóga – magazinból lefordított cikk nem asztrológia, hanem pszichológiai szempontból tárgyalja a mérgező kapcsolatok témáját.

Öt tipp, hogyan kezeld érzelmi hullámvasutazásaidat

érzelmi hullámvasutazás

Akár egy asztrológiai időszaknak betudható, átmeneti jellegű érzelmi hullámvasutazásról van szó, akár a születési képleted állandó kihívásának tekintendő – az alábbi öt módszert alkalmazva könnyebben, tudatosabban fogod kezelni. Így, ahelyett hogy elvetnéd a sulykot, idővel pontosan az aktuális helyzetnek megfelelően reagálsz majd és jobb döntéseket is hozol.




Kapcsolódó

Májusi előrejelzés

A lovagi szerelem problémás öröksége (Liz Greene)

Az örök háromszög (Liz Greene)

A reinkarnációs asztrológia kritikus felülvizsgálata (Glenn Perry)

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ?

Mikor értelmetlen felkeresni az asztrológust és mikor segíthet ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *