Tomboló elemek – 2019 november

Ahogy bepontosulás felé közeledik a Szaturnusz – Plútó együttállás, egyre nagyobb erővel tombolnak az elemek. Természeti katasztrófák az elmúlt években is voltak, ahogy az emberek sem mostanában vetkőznek ki először magukból, de az összkép egyre inkább apokaliptikus vízióra kezd emlékeztetni. A leírtakat nem riogatásnak szánom, sok más magyarországi és külföldi asztroblog is foglalkozik vele.

Beleértve a szakképzett és/vagy számottevő szakmai tapasztalattal rendelkező, hivatásukat komolyan vevő asztrológusok oldalait, nomeg azoknak a piti kis tartalomtolvajoknak a felületeit is, akik… hát hogy is fejezzem ki magam nyomdafestéket tűrő módon – a mi igényes platformjainkról, hmmm, hmmm, hmm …”inspirálódnak”…(Legközelebb nemcsak célozgatok – jelen pillanatban bevallottan baráti figyelmeztetés céljával teszem –  hanem neveket, oldalakat, és az “inspiráció” tényét is megörökítő képernyőfelvételeket is közzéteszek Ha jogi eljárásra kerül sor,  közjegyző által hitelesített példányokat is. Sajnálatos módon persze nem egyedül engem találnak meg a mások szellemi termékein élősködők, hanem valamennyi igényes oldalon körbejárnak mazsolázgatni és aztán az innen -onnan összeszedett infokat saját bejegyzéseikbe kombinálva  osztják, egyéni alkotásokként feltüntetve őket).

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Az analógiák egész egyszerűen összetéveszthetetlenek – bár nem feltétlenül illenek a new ages Disneylandben élő széplelkek világképébe. Természetesen, mint öbbször is szó volt és még lesz is szó róla a blogon, hogy egyetlen hatás sem elszigetetlten érvényesül, hanem másokkal összeadódva. Az említett, bepontosulni készülő Szaturnusz – Plútó konjunkcióhoz például idén ősszel a Mars is becsatlakozott, előbb az egyik, aztán a másik bolygóval képezve kvadrátot. Ezekről az önmagunkban is problémás aspektusokról sok szó esett a blogon: ld október, novemberi előrejelzés, újhold a Skorpióban -október 28, telihold a Bikában – november 12, Szaturnusz – Mars kvadrát itt, itt, itt, Mars – Plútó kvadrát. Itt most csak a teljesség igénye nélkül sebtében kiragadott néhány közelmúltbeli eseményről lesz szó, de bőven akadnak még példák.

A tűzesetek tipikusan Marshoz társítható katasztrófák; amikor pedig a Plútó is szerepet kap, még nagyobb pusztító erővel, még nagyobb területen tombolnak.




Bozóttüzek Ausztráliában

Forr: Insight AstrologyThe Daily Telegraph

Ausztráliában ugyan meglehetősen gyakoriak a bozóttüzek, idén novemberben azonban a szokásosnál is nagyobb pusztítást végeztek. A Mars – Szaturnusz (október 27), Mars – Plútó kvadrát (november 5) bepontosulása környékén elszabadult pokolról a helyi és a nemzetközi sajtó is részletesen beszámolt (pl Portfolio, Euronews) így nem térek ki a részletekre.

Ehelyett inkább a környezeti katasztrófa egyik érintettjének benyomásait szeretném közzétenni, aki történetesen maga is asztrológus. Beszámolója arra is példa, hogy az asztrológia segítségével előrejelezhető valamely időszak minősége, jellege, de maga a konkrét esemény nem. Annak hatása alól gyakran maga az asztrológus sem képes kivonni magát, akkor sem, ha érzékeli, be tudja azonosítani, bizonyos szintig előre is tudja jelezni  az adott befolyásokat. Maximum, a legjobb esetben időben el tud menekülni. Faith Thomas az Insight Astrology blog szerzője , és Ausztráliában él.

Faith, az Insight Astrology blog szerzője horoszkópja

A 2019-es ausztráliai bozóttüzek egyeseket súlyosabban érintenek, mint másokat.

Ha az elmúlt három hét folyamán a Mars, a Szaturnusz és a Plútó születési képletednek valamely érzékeny pontját érintette és Ausztrália keleti partján élsz, valószínű, hogy a 2019 ausztráliai bozóttüzek súlyos hatással voltak életedre.

Abban az időszakban pl, amikor a legvadabbul tomboltak a tüzek és egy Mars – Szaturnusz kvadrát érvényesült tranzithatásként az égen, a Mars az én Mérleg 16°-on álló radix Plútómmal is együttállást képezett, Eközben a tranzit Szaturnusz együtt állt képletem Napjával, Holdjával és Vénuszával ! (Esküszöm, hogy ha véget ér ez a tranzit, egy szót sem fogok többet írni róla 🙂 )

Előre látható módon különösen nehéz három hétben volt részem, tele kapcsolati zűrökkel, lakhatási viszonyaim körüli felfordulással, kiborulásokkal, kimerültséggel és általános őrülettel. A csemetéim is magukon kívül voltak, nyűgösen és kiszámíthatatlanul viselkedtek.

November 8 -án, a Mars – Plútó kvadrát bepontosulását követően tűz ütött ki a házunktól mintegy 20 km-re levő Mount Nardi nemzeti parkban. Néhány nap múlva már több ezer hektárnyi bozót lángolt, a tűzvész otthonainkat és közösségeinket fenyegette.

November 11-én, hétfőn nehéz döntést hoztam: kiürítettem a lakásomat és elmenekültem a gyerekeimmel. Hat órán keresztül vezettem, hogy eljussak szüleimhez; az eget alacsonyan szálló füst borította. A következő napra katasztrofális mértékű tűzvészt jeleztek Sydneyben, Ausztrália legnagyobb városában és komoly tűzveszély fenyegette környékünket is. Az ausztráliai vidéki tűzoltóparancsnokság a legmagasabb szintű vészjelzést adta ki.

A radix Vénuszom fölött áthaladó Szaturnusz, a radix Holdamon áthaladó Plútó és a radix Plútóm fölött áthaladó Mars hatására nagyon megsínylettem ezt a tranzitot. Valószínűleg mindenkit érzékenyen érintett, akinek a kardinális jegyek (Kos, Rák, Mérleg, Bak ) 11 – 24° vannak bolygói vagy horoszkóptengelyei, akár Ausztráliában élnek, akár nem.”

Emlékezzünk vissza, a nyáron, amikor az Oroszlánban levő bolygók – köztük természetesen a Mars kvinkunxot képeztek a Szaturnusszal és a Plútóval, a Halak Neptun részvételével pedig Yod, Isten ujja formációk is létrejöttek, elemi erejű tűzvészek pusztítottak a világban. (Ld Égetően fontos problémák, Merre mutat Isten ujja ?) Nem csak a brazíliai esőerdők borultak lángba, hanem Görögországban, Spanyolországban, Oroszországban is elszabadult a pokol. Áprilisben, amikor a Kos Nap egyaránt kvadrátot képezett a Szaturnusszal és a Plútóval, az akkor Nyilasban tolató Jupiter a Halak Merkúrral és Vénusszal, az Ikrek Mars pedig az Aldebaran állócsillagon tartózkodott ( súlyos tűzvészek egyik tipikus kapcsolódása) a Notre Dame égett le,

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Árvíz Velencében


A világörökségben esett jóvátehetetlen károk listája azonban tovább gyarapszik, és sajnos a jövőben sem lesz másképp. Az oly erőteljes november 12-i telihold környékén, mint várható volt, a víz elem kezdett pusztításba. Velencében persze máskor is gyakoriak az árvizek, november 13-án azonban a sajtó arról számolt be, hogy ötven éve nem látott mértékű áradás sújtotta a települést. Amitől az első napokban csak tartottak, mára sajnos bizonyossággá vált : a Szent Márk székesegyházban végzetes károkat okozott az árvíz. A Szaturnusz – Plútó kapcsolatok, különösen egy Bakban bekövetkezett együttállás persze a korrupció témáival is kapcsolatban vannak. Mint kiderült, az árvíz-okozta károk jelentős mértékben csökkenthetők lettek volna, ha a folyamatos sikkasztások és állami szintű korrupció miatt nem tűnnek el az árvízvédelemre fordítható összegek, és nem lassulnak le a történelmi várost árvízbiztosabbá tevő munkálatok. Persze, ez a folyamat régebb kezdődött, de amikor az anyagi világgal szerves kapcsolatban álló föld jegyben bepontosul a Szaturnusz- Plútó konjunkció, a (visszafordíthatatlan) következményekkel is szembesülnünk kell. Akkor már lehetetlen homokba dugni a fejünket. Az analógiák nyilván nem csak a velencei eseményekre érvényesek….

Tűzvész Püspökladányban

Jóllehet a Mars a saját jegyében, a Skorpióban sokkal kevésbé kártékony, mint exiliumában, a Mérlegben, az Uránusszal képezett szembenállása a szó fizikai értelmében is robbanékony kombinációt képezhet. November 18-án, hétfő hajnalban, amikor még a Mérlegben tartózkodott, de már érzékelhető az Uránusz – oppozíció hatása is, a Püspökladány külterületén bekövetkezett vezetékhasadás egy gázfogó állomáson, amelyet követően a kiáramló gáz meggyulladt és nagy lánggal ég,ett a tűz foltokban a környező nádasra is átterjedt. Félő, hogy a közeljövőben szintén tanúi lehetünk robbanásokkal, tűzvészekkel, váratlanul kitörő/ eszkalálódó fegyveres konfliktusokkal kapcsolatos eseményeknek.





Levegővé vált bankbetétek

A Bika Uránusz természetesen, mint több más bejegyzésben (Uránusz a Bikában: beharangozó, Bika Uránusz – tranzitok a történelem tükrében) is szó volt róla a pénzpiacok kiszámíthatatlan mozgásákkal, pénzintézetek, monetáris rendszerek körül felmerülő problémákkal is kapcsolatban van. Ezek a trendek a teljes Bika Uránusz -tranzitra jellemzők lehetnek. 2017-ben, az akkori Bika telihold kapcsán, aztán idén tavasszal, amikor a Nap , MerkúrVénusz ebben a jegyben tranzitált azt írtam, hogy a következő években, valahányszor a Bika , a Skorpió, az Oroszlán és a Vízöntő jegyén haladnak át bolygók, hallani fogunk ilyen jellegű híreket. Először a későbbi fejleményeket előrevetítők jönnek, majd a konkrét földindulás. Jóllehet az idei, november  12-i Bika telihold nem állt együtt az Uránusszal, a Takarékbank október – novemberi fejleményei kitűnően szemléltethetik, hogyan válhatnak levegővé egyik pillanatról a másikra akár többmilliós tételek is bankszámláinkon e tranzit időszakában. (Vegyük hozzá ehhez a recessziót jelző Bak Szaturnusz – Plútó együttállást, a már 2020-ban is érezhető, de igazán nagy fejfájást 2021-ben okozó Szaturnusz – Uránusz kvadrátot -egész pontosan  2021 egy ütős Vízöntő Jupiter / Szaturnusz – Bika Mars/ Uránusz kvadráttal köszön be – és nem is kell különösebben jártasnak lenni az asztrológiában ahhoz, hogy felismerjük: nincsenek garantáltan biztos befektetések, nincsenek bevált módszerek, eszközök a padlót fogás elkerülésére. Kollektív szinten persze nagyobb a sodrás, egyéni esetekben , szerencsésen kombinálódó egyéni adottságoknak köszönhetően talán egyesek számára elkerülhető. Talán….Az asztrológia azonban nem tud tuti tippeket, varázsfogásokat adni a mikénthez -én a magam részéről ilyen jellegű tanácsadást tehát nem is vállalok).

Tömegmészárlás készül Hong -Kongban ?

Hong Kong , 2019 november 17,látkép a politechnikai egyetem előtt, Reuters, Daily Star

És végül, de nem utolsó sorban, ha Szaturnusz – Plútó együttállás, akkor önkény, erőszak, kegyetlenkedés, ha a Mars is betársul, még véresebben, még látványosabban zajlik. A Tienanmen-téri eseményekről többször is volt már – egyszer épp egy diszharmonikus Mars – Szaturnusz hatásokat tárgyaló cikkben. Arról is, hogy ’89-es vérfürdő Szaturnusz – visszatérése alkalmából újabb tömegmészárlás készül Kínában, a célpontok most épp a demokráciáért küzdő hongkongiak. ( Bővebben: Telihold a Kosban – 2019). Éles lőszereket már október elején is bevetettek, november közepére pedig szintén idáig fajult a helyzet. Békés megoldásban reménykedni valószínűleg naivitás.





Kapcsolódó

Novemberi előrejelzés

Szaturnusz – Plútó – tematikus oldal

Szaturnusz és Plútó, ausztrál bozóttüzek : óévbúcsőztató tűnődések

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!