Telihold a Nyilasban: 2019 június 17

A telihold június 17-én teljesedett ki, a Nyilas 25°53′-án, délelőtt 10:30-kor. Nagyon intenzív telihold ez, ugyanis több jelentős hatás is összeadódik és együttesen érvényesül.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

E befolyásokkal több bejegyzés részletesen foglalkozott: Júniusi előrejelzések, Változó T – kvadrátok: 2019 tavasz- koranyár, Kardinális oppozíciók: sok stressz, Termékeny, de veszélyes vizeken.

A jelenleg érvényesülő hatások mellett azonban nem csupán az egyre sűrűbb viharfelhőket, hanem akár egy tornádót is hajlamosak is lehetünk elbagatellizálni, pedig a légvárak, pótcselekvések, a nem megfelelő célra fordított energia kedvezőtlen sorsfordulatokat is jelezhet. A különböző típusú tudatmódosító szerek, hangulati hullámzások, az érzelmek áradata szintén árthat ítélőképességünknek. Jó esetben azonban a borulékony egyensúly még komolyabb ösztönzőerőt ad projektjeink valóra váltásához. Tudatossággal, érdemi erőfeszítéssel, kézzelfogható eredményeket produkálva javunkra fordíthatók a visszás hatások. A kedvező forgatókönyvek elősegítéséhez érdemes kivárni, üljön el a vihar.




A tavasz végét- nyár elejét oly ingataggá tevő változó T- kvadrát sorozat még mindig hat, jóllehet a Nap- Jupiter – Neptun közötti már fellazulóban, az Ikrek Vénusz részvételével létrejövő pedig csak június 23-án pontosul be. Köddel és zűrzavarral tehát továbbra is számolni kell. A Nyilas Hold laza együttállást képez a mindent felnagyító Jupiterrel. A jegy analógiái tehát fokozottan érvényesülnek: nagy eszmények, látomások, az igazság, a dolgok magasabb értelmének a keresése. A Nyilasról azonban az is köztudott, hogy könnyen elszalad vele a ló, vágtázás közben át-átesik hátasa másik oldalára, miközben pedig az impozáns horizontokat fürkészi, hatalmasakat botlik az orra előtt levő buckákban. Mivel a jelenlegi, egyidejűleg érvényesülő hatások igen balesetveszélyesek, ez a szó fizikai értelmében is bekövetkezhet. A szerencsére tehát most jobb nem alapozni: a tolató Jupiternek ugyanis inkább árnyoldalai mutatkoznak meg .

telihold a Nyilasban, 2019 június 17, Bp 10:30

A Jupiter – Neptun kvadrát előző nap, a Szaturnusz – Neptun szextil másnap, ( Bak – Halak 18°43) pontosul be, így az általuk jelzett lehetőségek és kockázatok most még szembetűnőbbek. Mindkét fényszögről részletesen szó volt a blogon.

A Jupiter – Neptun kvadrát (bővebben: I. rész, II. rész) túlzott hiszékenységre hajlamosíthat, könnyen félrevezethetnek bennünket. Hasonló veszélyek leselkedhetnek a belső világból is, amennyiben saját irreális, túlzó elvárásaink áldozatává válunk. Nehezebb a fontos és praktikus részletekre összpontosítani…egyáltalán, összpontosítani…., a kedélyes rendetlenség könnyen átcsaphat mindent elborító káoszba. Az extravagancia nagyobb vonzerővel bír a járt utaknál, a rutintevékenységeket hátunk közepére se kívánjuk. Ebben önmagában még nincs semmi rossz, sőt, a meglódult fantázia, a nagy látomások, a saját képességeinkbe és az univerzum segítő energiáiba vetett hit hajtóerőt adhat, hogy kitörjünk a hétköznapok taposómalmából.

A gondok a túlzásokkal kezdődnek. A gyakorlati szempontokat is hajlamosak lehetünk figyelmen kívül hagyni, a dolgok könnyebbik végét fogjuk meg, kibújunk a felelősség alól – és mindehhez még ideológiákat, filozófiákat is gyártunk. (Utóbbiakat persze tálcán kínálják a „szeressük egymást gyerekek, gondolkodj pozitívan, kérd az Univerzumtól, és a kisujjadat sem kell mozdítanod” típusú, spiritualitásnak álcázott népbutító irányzatok is. Nem lehet nem felismerni a Földgolyó vizeinek végzetes ökológiai katasztrófával fenyegető szennyezettsége és az ezogagyi kollektív szellemí örökségünket elborító szennyáradata közötti párhuzamot. Ez is az is kapcsolarba hozható a Neptun-princípiummal, az analógiák pedig ezúttal is egyaránt érvényesek külső- belső szinteken.) A fókusz hiánya, a mindenfajta valóságalapot nélkülöző álmodozás, illetve az álmok valóra váltásához szükséges realitásérzék, kitartás további problémás hozadékok lehetnek.




Szerencsére ezzel egyidejűleg a Szaturnusz – Neptun szextil hatása is érvényesül.(Bővebben : A Nagy Ismeretlen feltérképezése) A Szaturnusz fegyelme segíthet struktúrát adni, megfoghatóvá tenni álmainkat, eszményeinket. Ahhoz, hogy a folyamat eredményes legyen, az inspiráció és a lelkesedés önmagában nem elég. A Szaturnusz rutinja, rendszeressége, módszeressége, gyakorlati érzéke, minden részletre kiterjedő figyelme nélkül nem ölthet formát a látomás. A szextil nem tálcán kínálja jótéteményeit, a tudatos erőfeszítések nélkülözhetetlenek. A két bolygó természetéből adódóan némi áldozathozatal sem árt: pl lemondani az illúziókról, munkára fogni magunkat, amikor legszívesebben bambulnánk, a szó konkrét és átvitt értelméében rendet rakni, rendszerezni, hogy a dolgok letisztuljanak, a víziók és lehetőségek tarka forgatagából kiragadni a legéletképesebbet, kitartani mellette, a többiről pedig lemondani, stb.

Mint az Ikrek újholdról szóló bejegyzésben már kifejtettem, továbbra sem mindegy tehát, hogyan kezeljük a Neptunt. A legrosszabb tulajdonságaival mindannyian tisztában vagyunk: illúziók, csalódások, önbecsapás, hazugságok, szemfényvesztés. De ott vannak legnagyobb ajándékai is: az inspiráció, az intuíció, a kreatív látomások, együttérzés.

Mivel most egyidejűleg a komoly feszültségeket és akár válsághelyzeteket is jelző kardinális szembenállások is érvényesülnek, a megélési szintek megkülönböztetése, a tudatos döntés életbe vágó kérdés lehet. A közelmúltban írt bejegyzésekben többször volt szó arról, hogy június folyamán, a hónap közepén a Rákban haladó Mars és Merkúr képeznek szembenállást a Szaturnusszal és a Plútóval. Ez a kvartett sokféle stresszt, elakadást, jelezhet. A fizikai és lelki értelemben vett erőszak, brutalitás, balesetek, lezárások is hozadékaik közét tartozhatnak. A Mars és a Merkúr egyszersmind a Neptunnal is trigont képez, amely megfelelő módon kezelve sokat enyhíthet a nyomáson. A legrosszabb forgatókönyvek így elkerülhetők. Bár e feszültségek teliholdkor tetőznek, jó szem előtt tartani, hogy e fényszögek a nyári napforduló képletében is jelen vannak, a most terítékre kerülő témákkal egész nyáron kénytelenek leszünk foglalkozni. A jó vagy rossz döntések következményeivel pedig ennél is hosszabb távon kell együtt élni.





Kapcsolódó

Júniusi előrejelzések

 Változó T – kvadrátok: 2019 tavasz- koranyár

 Kardinális oppozíciók: sok stressz

 Termékeny, de veszélyes vizeken

Jupiter – Neptun kvadrát : I. rész, II. rész

Szaturnusz és Neptunusz  : A Nagy Ismeretlen feltérképezése

 

Kép: Natacha Einat

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!