Menu
Vénusz a Halakban tranzitként – 2019
2019-03-27 aktuálasztro

Március 26-tól április 20-ig Vénusz a Halakban tartózkodik. A szerelem, a szépség, a társas kapcsolatok, pénzügyek jelölője erőben van ebben a jegyben. Karakterének megfelel ez a fantáziadús, érzelmes, romantikus, határok nélküli vízi világ; ami a Bak és a Vízöntő jeges tartományai után jelentős energiaváltás-és kimondott megkönnyebbülés is lehet. Csakhogy a mostani, és az április folyamán érvényesülő hatások mellett nem garantált a gondtalan lubickolás. Aki ebben az illúzióban ringatja magát, egy sor kijózanító tapasztalás érheti.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

A Vénusz hatása erőteljesen érvényesül a Halakban. A jegy fogékony a tudattalan tartományok üzeneteire, a spiritualitásra, jó esetben már- már látnoki képességek birtokában van, ihletett, fantáziadús, művészi (főleg zenei érzéke és rajzkészség, de lehetnek színészi képességek is), jószívű, nagyvonalú, segítőkész, empatikus, odaadó, alkalmazkodó, együtt érző, kedves, érzelmes, romantikus.

Árnyoldala a valóság elkendőzésére való hajlam (ez önáltatás és/vagy mások félrevezetése formájában nyilvánulhat meg), valamint az érzelmi/kémiai függőségekre, sodródásra. A határok megvonásával is nehézségei lehetnek.

Rossz esetben könnyen kihasználható, túlságosan is áldozatkész, álmodozó, manipulálható. (Személyi horoszkópban e tulajdonságok állandó jelleggel érvényesülnek, tranzithatásként átszínezik a légkört, hozzáállásunkat)

Jóllehet a Vénusz igen jól érzi magát a Halakban, ez most, a látszatok ellenére sem az az időszak, amikor a pozíció jótéteményeit ( az érzelmi-és pénzenergiák problémamentes áramlása, érzéki örömökkel egybekötött kozmikus szerelem, a világmindenséggel való egység átélése, oldottság) élvezhetjük. Éppen ellenkezőleg, a Vénusz által uralt témákban – társas viszonyok, szerelem, pénz, értékek, gyönyör – körül rengeteg gubanc adódhat. Ezek főleg a lehetőségek túlértékelésének, irrealitásnak, saját hiszékenységünknek és/vagy mások tisztességtelen húzásainak, túlköltekezésnek, mértéktelenségnek tudhatók be.

(Az április 10-én bepontosuló Vénusz – Neptun együttállás, az április 15-én egzakttá váló Vénusz – Jupiter kvadrát már az egzakttá válás előtti és az azt követő napokban is nagy kihívást jelent a realitásérzékre. Továbbra is fontos szem előtt tartani, hogy 2019 egyik fő fényszögének, a Jupiter – Neptun kvadrátnak, l. I rész, II rész – a hatása is folyamatosan érvényesül; a Jupiter tolatása miatt pedig a tavasz folyamán egyre erősödik.

A Szaturnusz  -bepontosulás április 12 – és a Plútó Vénusszal -bepontosulás április14 – képezett szextiljei valamelyest ellensúlyozzák ezeket a hatásokat. Bármennyire jótékony fényszög is azonban a szextil, az általa jelzett lehetőségek és könnyebbségek nem adódnak automatikusan. Így jelentős munkát kell befektetni annak érdekében, hogy realisztikusan kezeljük a vénuszi témákat.)



Minél hamarabb szabadulunk meg a rózsaszín szemüvegtől, annál jobb. Ellenkező esetben hajlamosak lehetünk még akkor is úgy érezni, a létező világok legjobbikában élünk és csak kis pozitív gondolkodás, néhány szeretetmantra kérdése, hogy még jobb legyen, ha épp most ég minden porig körülöttünk. Hajlamosak lehetünk túlságosan együttérzőkké, adakozókká válni olyanokkal szemben, akik ezt nem érdemlik meg, a valóban támogatásra szorulókkal viszont csipetnyi empátiát sem tanúsítjuk. Ebben az időszakban azt is megtapasztalhatjuk, hogy a „megmentő” -komplexusban szenvedők olykor a legnagyobb energiarablók. Őket ugyanúgy kell kezelnünk, mint a többi energiavámpírt.

A fehér lovas királyfi vagy a tündérkirálylány sem mindig az, akinek látszik. A béka cuki kis kétéltű, ha képesek vagyunk olyannak elfogadni, amilyen. Ha viszont azért csókolgatjuk, hogy herceggé vagy hercegkisasszonnyá változzék, könnyen előfordulhat, hogy mi fogunk majd vele együtt kuruttyolni egy tócsában. És még egy, most különösen megszívlelendő igazság: a Naaaaaagy Karmikus Kapcsolat, ikerláng, lélektárs idealizált modelljei éppenséggel egy, a valóságban is elérhető társ oldalán elérhető boldogság esélyeit csökkentik.

A hatalmas üzletek (főleg a gyors és könnyű meggazdagodás varázsreceptjeit kínálók) helyett inkább a rosszul csoportosított, nem a megfelelő célokra fordított tartalékok miatti problémákra, váratlan kiadásokra, anyagi károkra, következményként pedig a bevételforrások elapadására lehet számítani. Természetesen, jól sáfárkodva a Szaturnusz/ Plútó – Vénusz szextilekkel, a veszteségek csökkenthetők, sőt talán némi nyereség is elérhető, de az évszázad üzletét nem biztos, hogy most sikerül nyélbe ütni.




Főbb hatások

Az alább felsoroltak csupán a Vénusz jelentősebb fényszögei. Ezek azonban nem önmagukban, elszigetelten, hanem a többi, áprilisi bolygóhatással kombinálódva érvényesülnek. És egyéni szinten ezúttal is a horoszkóp egyéni adottságaitól, tudatossági szinttől, szabad akarattal hozott döntésektől függően.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Március 27 : Vénusz – Uránusz szextil (1°)

Némi megkönnyebbülést jelezhet az előző napok nyomását követően. Ha fájnak is még a korábbi sebek, ráérezhetünk, mennyivel kreatívabb, spontánabb, teljesebb élet vár ránk ha kitörünk testi – lelki függőségeink börtönéből. Mint a szextileknél általában, a lehetőségek most sem maguktól értetődően pottyannak az ölünkbe, hanem nekünk kell észrevenni és kimunkálni őket.

Azt is fontos tudni, hogy a most adódó tehermentesítési módszerek nem biztos, hogy hosszú távra szólnak. De a következő 2- 3 napban már egy kis szusszanás – a hozzánk közelállók társaságában, hobbiinkkal töltött idő is elég lehet a feltöltődéshez. Ha teret adunk a vitális impulzusoknak, tudatosan keressük ennek módjait és mindennapjaink részévé tesszük, később is segítségünkre lehetnek.

Április 10 : Vénusz – Neptun együttállás (Halak 17°)

A Vénusz – Neptun együttállása aznap pontosul be, amikor a Jupiter tolatni kezd. E konjunkció amellett, hogy kellemesen oldja a feszültséget, arra is hajlamossá tesz, hogy a későbbi következményekkel nem törődve bújjunk ki a felelősség alól, a dolgok könnyebbik végét fogjuk meg, destruktív hatású kapcsolattal, alkohol, drogok segítségével, túlköltekezéssel meneküljünk a valóság elől. Pedig a már egymáshoz elég közel levő Bak Szaturnusz és Plútó arra figyelmeztet: sokkal jobb lenne mindkét lábbal szilárdan a földön maradni. A közeljövőben minden józan ítélőképességünkre és gyakorlati érzékünkre szükség lesz, ha nem akarjuk, hogy magukkal sodorjanak az események.

Április 12 : Vénusz – Szaturnusz szextil (Halak -Bak 20°)

Ez a támogató jellegű bolygókapcsolat kitűnő alkalmat ad arra, hogy őszintén szembenézzünk érzelmi igényeinkkel, az adás és a kapás egyensúlyával társulásainkban, és ha szükséges, dolgozzunk kapcsolatmintánkon. Megfelelő realitásérzék, tudatos erőfeszítések mellett ez az aspektus abban is segíthet, hogy tőkét kovácsoljunk álmainkból. Rá lehet érezni azokra a stratégiákra és megoldásokra is, amelyek révén a jelenlegi és a közeljövőbeli szűkösebb időszak átvészelhető. És/ vagy, éppenséggel ennek tudatában gátat szabhat a Neptun – Jupiter hatások által támogatott felelőtlen költekezésnek is.

Április 14 : Vénusz – Plútó szextil ( Halak – Bak 23°)

E jótékony hatásnak köszönhetően könnyebben hozzáférhetünk belső erőforrásainkhoz, emberismeretünk jobban működik és akkor is képesek lehetünk új ösvényekre lépni, ha nemrég azt hittük, elfogyott az út a lábunk alól.

A harmonikus fényszög energiáit arra is felhasználhatjuk, hogy beazonosítsuk és elengedjük mérgező kapcsolatainkat, ily módon pedig visszanyerjük testi- lelki egészségünket. Önbecsülésünk ugyanis most elég szilárd lábakon áll ahhoz is, hogy ha a helyzet úgy kívánja, kilépjünk egy rosszul működő kapcsolatból. Lelki mélységeink feltárása (pl. valamilyen alkotó tevékenység révén) tartalmassá teszi az önmagunk társaságában töltött időszakot, így az egyedüllétet nem érezzük magánynak.

A bolygóállás üzleti tranzakcióknak is kedvez (amelyeknek azonban lehet valamilyen alvilági jellege is)

Április 15 : Vénusz – Jupiter kvadrát (Halak – Nyilas 24°)

Sajnálatos módon a fentebbi, a realitásérzéket és gyakorlatiasságot  erősítő hatásokkal egy időben erőteljesen érvényesül a Vénusz kvadrátja is a Nyilasban tolató Jupiterrel.

E fényszög arra figyelmeztet, hogy nagyon könnyű túlzásokba esni. Jóllehet a Jupiter diszharmonikus aspektusait nem tartják túlságosan kártékonynak, az általuk jelzett pazarlásnak, túlkapásoknak lehetnek kellemetlen következményeik. Jelen esetben ez fokozottan igaz, hiszen a Vénusz, mint pénz-és szívügyek jelölője egy álmodozásra hajlamos, romantikus, érzelmes jegyben áll, amelynek a korlátok érzékelése sem kimondottan az erőssége. ( A határok megvonásáról már nem is beszélve). A Nyilas Jupiter sem éppen visszafogottságáról és realitásérzékéről híres, így fennáll a fedezet nélküli ígérgetés, az anyagi és érzelmi témák felelőtlen kezelésének a veszélye. A lehetőségek, látomások összetévesztése a jelenleg rendelkezésre álló forrásokkal további súlyos hibákhoz vezethet, különösen ha a nagy álmok, utópisztikus törekvések a megvalósítás elől rabolják az energiát




Kapcsolódó

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Vénusz – Neptun kapcsolatok: szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van

Vénusz – Neptun kapcsolatok: Elérhetetlen Uraság

Vénusz – Plútó tranzitok

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde

Jupiter – Neptun kvadrát  I rész, II rész

Szaturnusz és Neptunusz: a Nagy Ismeretlen feltérképezése

Az örök háromszög

Ikerlángok, lélektársak

Karmikus kapcsolatok” : az önbecsapás új eszköztárából

A mérgező kapcsolatokról – más szemszögből

Szaturnusz – Plútó fényszögek és a történelem

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *