Vontatott, lassú nyár

Idén nyáron sokszor lehet az a benyomásunk, hogy ólomlábakon vánszorog az idő. Nem véletlenül: 2018 június 26 – július 10 között öt retrográd bolygó, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz, a Neptun és a Plútó lassítja a haladást. Jóllehet július 10-én a Jupiter abbahagyta tolatását, július 26-án a Merkúr  , augusztus 7-én az Uránusz vág hátraarcot. Így augusztus 19-ig hat retrográd bolygó fékezőerejével kell számolnunk. Legutóbb 2016 májusában tapasztalhattunk ekkora leállást, amelyet aztán egy igen kaotikus nyár (l. a 2016 júniusi, júliusi, augusztusi előrejelzéseket is), majd nagy őszi robbanások követtek. Az akkori tapasztalatokból okulva nem szükségszerű elkövetni ugyanazokat a hibákat.

Jóllehet a bolygók látszólagos hátrálása egy természetes ciklus része, nem megfelelő hozzáállás mellett az ilyen időszakok sok frusztrációt is tartogathatnak. A hétköznapokban az emberek oly módon tapasztalhatják meg ezt a hatást, hogy hiába próbálnak meg erőnek- erejével valamilyen új kezdeményezést elindítani, zsákutcában találják magukat, nehézen találnak befogadó közegre vagy, ha mégis, hiányoznak a kivitelezés eszközei.

A minimum, ami elmondható, hogy az idei nyár nem megfelelő időszak új tevékenységek, projektek elkezdésére. (A Vénusz október 6 – november 14 közötti tolatása miatt később sem ajánlott a túl nagy lendület: retrográd szakaszának hatása a pénz-és szívügyekre közismert. Akinek nem jutnak kapásból eszébe a Vénusz tolatásához társítható élmények, idézze fel 2017 tavaszát. A Vénusz akkoriban március 4 – április 15 között tolatott a Kos és a Halak jegyében, retrográd árnyékban való tartózkodása miatt azonban lényegében egy 2017 január 30 – május 18 közötti időintervallumról volt szó.)



A jövőben való kalandozás helyett tehát idén sokkal előbbre jutunk, ha visszapillantunk a múltba, javításokat eszközlünk, pótoljuk a hiányosságokat, alaposabban kidolgozzuk a részleteket. Ez a hozzáállás idén nyáron különösen nagy nehézséget okozhat, hiszen a Mars, a cselekvés princípiuma éppenséggel a jövő – orientált és nem túl gyakorlatias Vízöntő jegyében tolat. A „fixa ideáihoz” ragaszkodó szilárd jegyben komoly kihívást jelent felismernie, zseniálisnak vélt ötletei nem állják ki a valóság próbáját, a sikerhez nem elég újra meg újra nekirugaszkodni, hanem irányváltásra is szükség lehet. Ráadásul, ha nem is folyamatosan pontos, Uránusszal képezett kvadrátja miatt a szokásosnál is rosszabbul bírja  a kényszerpihenőt. Folyamatosan kezdeni akar valamit  a helyzetekkel, új, nem eléggé kiforrott ötletek tesztelésével pufogtatja az amúgy is fogytán levő muníciót, a borítékolható elakadásra pedig dühödten, impulzívan reagál.

Rengeteg energiát, frusztrációt (és gyakran jelentős összegű pénzt is) spórolnak meg azok, akik veszik az adást. A továbblépés erőltetése helyett jobb ötlet az itt és mostban élni, illetve visszalapozni, leltárt készíteni az eddigi eredményekről és kudarcokról. Ez önmagában is segíthet levonni a tanulságokat.Kreatív foglalkozásúak számára különösen hasznos lehet felülvizsgálni korábbi alkotásaikat. A be nem fejezett munkák új inspiráció forrásává válhatnak, a meglévőket új ötletek, koncepciók dobhatják fel, részletes kidolgozásuk év végére/ 2019 elejére új ösvényeket nyithat meg.





Az időszakot persze nem mindig könnyű kezelni, hiszen a megrekedt energiák depressziós állapotokat, érzelmi hullámvasutazást, különböző egészségi problémákat okozhatnak, az átmenetileg szünetelő bevételforrások, kapcsolati húzd meg – ereszd megek, az ilyenkor szokásos váratlan, és az egész nyáron ható Mars – Uránusz kvadrát „jóvoltából” még kevésbé irányítható események nehezen kezelhető helyzeteket eredményezhetnek. Lehet fennkölt frázisokat zengedezni elengedésről, nem kötődésről – de aki már megtapasztalta egy – egy ilyen időszakban, milyen érzés, amikor egy létfontosságú munkaeszköz bedobja a törölközőt, pótlására pedig nem állnak rendelkezésre anyagi eszközök – egész biztos nem szennyezi sem a saját sem embertársai tudatát ilyen álspiri szövegekkel. Váratlan balesetek, betegségek a legrosszabbkor vonhatják ki az egyént a forgalomból.

loading…

Ilyenkor helyzete  válogatja, hogy épp azért kellett ilyen radikális beavatkozásnak történnie, mert ennek híján az egyén továbbra is ragaszkodott volna kedvenc zsákutcájához, vagy épp ellenkezőleg: arra van szükség, hogy a nehézségek ellenére is kitartson, a kényszerszünetet követően ugyanabban az irányban folytassa tovább útját. Az álmok kitartó figyelése és érdembeli feldolgozása segíthet ráérezni, melyik változatról van szó. Egy részletes képletelemzés is hasznos fogódzókat adhat.

A testi – lelki állóképesség növelése, a regenerációra, kreatív tevékenységekre, hobbikra fordított idő a legnehezebb időszakban is segít kapcsolatban maradni belső erőforrásainkkal.



Retrográd mozgások menetrendje

június 19: a Neptun retrográd stacionáriusba vált

retrográd Mars: június 26 – aug 27, retrográd árnyékból kilép okt 5

június 26 – július 10: egyszerre tolat a Mars, Jupiter, Szaturnusz, Plútó

július 10 : a Jupiter direkt stacionáriusba vált

retrográd Merkúr az Oroszlánban: július 26 – augusztus 19, kilép a retrográd árnyékból szept 1

augusztus 7 : az Uránusz retrográd stacionáriusba vált

augusztus 27 : a Mars direkt stacionáriusba vált

szeptember 6 : a Szaturnusz direktbe vált

szeptember 30 : a Plútó direkt stacionáriusba vált

retrográd Vénusz: október 6 – november 14- kilép a retrográd árnyékból dec 16

retrográd Merkúr Nyilas: nov 17- dec 7, kilép a retrográd zónából dec 25

 

Kép:

Salvador Dali : Az emlékezet állandósága (1931)



Kapcsolódó:

Retrográd Merkúr

Retrográd Vénusz

Retrográd Mars

A Mars tolatása a Vízöntő jegyében – 2018 nyár

Retrográd Jupiter 2018

Direktbe váltott a Jupiter – 2018

Retrográd Szaturnusz

A Mester visszatekint és értékel

Retrográd Plútó

Növeljük állóképességünket !

Hogy bírod a gyűrődést ?

Így kezeld hullámvasutazásaidat !


A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!