Menu
Telihold a Rákban – 2020 december 30
2020-12-30 telihold

A telihold a Rák 8°53′-on teljesedik ki, december 30-án, helyi idő szerint 4h 28′- kor. Egyes vélemények szerint gyenge holdfogyatkozás is, az én meglátásom szerint azonban a fővilágosítók túl messze vannak a holdcsomópontoktól, és ráadásul más jegyben is, semhogy eklipszről lehessen beszélni. Ettől függetlenül a teliholdképletben erőteljes hatások érvényesülnek.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Hold nagyon erős a saját jegyében, a Rákban, így az olyan, lunáris tulajdonságok, mint a jó megérzések, empátiás készség, gondoskodás erőteljesen érvényesülnek. Ugyanez elmondható azonban a kevésbé rokonszenves Hold- tulajdonságokról is: hangulatingadozás, önállótlanság, függőség, a tárgyilagos ítélőképességet elhomályosító érzelmek, irreális igények támasztása, érzelmi zsarolás, a másik fél „elárasztása”, „bekebelezése” ( Nem véletlen hogy a torzultan működő Rák – energiák testesítik meg a legjobban a nőiség egyik legnegatívabb, ún. „Felfaló Anya”-aspektusát.)



Telihold a Rákban, 2020 december 30 Budapest, 4h 28

A szintén aznap bepontosuló (de már az előző napokban is érződő) Vénusz – Neptun kvadrát még kaotikusabbá teszi az ősvizeket.  Mint már szó volt róla, a nehéz Vénusz – Neptun fényszögek irreális elvárásokra, légvárépítésre hajlamosítanak. A csalás, megcsalatás, csalódás, önbecsapás is sok esetben velejárójuk. A túlságosan rózsaszín szemüveg, a naivitás, a valósággal köszönő viszonyban sem levő elvárások, a rossz helyre befektetett energia üzleti- és szívügyekben szinte törvényszerűen vezetnek csalódáshoz. Anyagi vonzatai is lehetnek. Bővebben : Szerelmi csalódások, amelyekre nagy szükséged van, Vénusz – Neptun aspektusok (Liz Greene),  Vénusz – Neptun kvadrát tranzitként (Robert Hand)Elérhetetlen uraságA lovagi szerelem problémás öröksége, A Neptunusz szövevényes ösvényein tematikus oldal további cikkei.



Az instabilitást, kiélezett helyzeteket jelenleg a Plútó kvadráttól a Jupiter-Szaturnusz erőpróbáló fényszög, Uránusszal való együttállás felé tartó Mars is fokozza. (A nagy konjunkció befolyása még javában érvényesül, a mundánasztrológia 15° hatókörig együttállásnak tekinti a Jupiter – Szaturnusz találkozókat. )

Egyidejűleg hat a Szaturnusz – Uránusz kvadrát is, amiről még sok bejegyzés lesz. 2020 tavaszán, márciustól június végéig már ízelítőt kaphattunk belőle, bepontosulni majd 2021-ben fog. Arról is volt szó, hogy ennek a két lassú mozgású bolygó között létrejött fényszögnek az a „küldetése”, hogy alaposan felforgassa a jól ismert világot, struktúrákat. Az Uránusz-hatások egyébként is arról ismertek, hogy csak a kiszámíthatatlan, a váratlan, a meglepetésszerű a biztos. Amikor ősi ellenségével, a Szaturnusszal csap össze, még nagyobb az esély rá, hogy a régi és az új közötti átmenet nem lesz zökkenőmentes. Az is szinte közhely, hogy minél görcsösebben törekszünk a kiszámíthatóságra, biztonságra, minél jobban igyekszünk bebiztosítani magunkat, annál sokkolóbbak a meglepetések .




Rák teliholdnál könnyű ebbe a hibába esni, és a Bak is meglehetősen biztonságorientált. Bővebben : Szaturnusz – Uránusz fényszögek a horoszkópban (Donna CunninghamBil Tierney), Szaturnusz – Uránusz kvadrát tranzitként (Robert Hand), Szaturnusz – Uránusz tranzitok (Bil Tierney), Uránusz – Szaturnusz tranzitok (Howard Sasportas)




A Szaturnusz – Uránusz kvadráttal egyidejűleg a minden erővel változást sürgető Jupiter – Uránusz kvadrát hatása is érvényesül. “Ki a régivel, elő az újjal'”-harsogja teli torokból a két bolygójátékos, és nagy lendületükben nem csak az elavultat, kiselejteztendőt, hanem a hasznos, létfontosságó struktúrákat is kisöprik. Ebből még cifra helyzetek adódnak január – februárban (a következményekkel persze ennél sokkal hosszabb ideig, akár életre szólóan is számolnunk kell), de ne szaladjunk ennyire előre. Aki nyitott szemmel jár-kel a világban már most is képes beazonosítani a közeljövő trendjeit.  Uránuszról lévén szó, konkrét , eseményszintű előrejelzéseket még annyira sem lehet adni, mint általában, de sejtelmeink lehetnek. Ami bizonyosan elmondható, hogy a sorsdöntő események kollektív és egyéni szinten is nagyon hirtelen, akár egyik percről a másikra is bekövetkezhetnek. ( A december 29-i, 6,3 -as erősségű horvátországi földrengés tökéletesen illik az analógialáncba.)




A jó hír, hogy a Nap trigont, a Hold pedig szextilt képez az Uránusszal, így, több rugalmassággal, a komfortzónához való kevesebb ragaszkodással az átmenet is zökkenőmentesebb lesz. A merev elvárásoktól, túlságosan nagy kontrolligénytől is jobb megszabadulni.




Kapcsolódó

Decemberi előrejelzés

Egy szép, új világ hajnalán: Nagy Konjunkció a Vízöntőben

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *