Vénusz – Jupiter trigon….árukapcsolásokkal :-)

A Kis-és a Nagy Jótevő harmonikus találkozásai mindig nagy várakozásokat keltő asztrológiai esemény, és nem is alaptalanul. Az augusztus 8-án bepontosuló Vénusz – Jupiter trigont mégis ajánlott fenntartásokkal kezelni, hiszen olyan “árukapcsolások” tartoznak hozzá, mint az ugyanaznap egzakttá vált Nap – Szaturnusz kvinkunx. Másnap maga a Vénusz is 150°os fényszöget képez a Szaturnusszal, és arról a Yod alakzataról se feledkezzünk meg, amely az Oroszlán bolygók, a Bak Szaturnusz és Plútó, valamint a Halak Neptun között újra meg újra összeáll. Erőteljesen érvényesül a Jupiter – Neptunusz kvadrát (I.rész, II.rész) hatása is. A lehetőségek tehát csak látszatra korlátlanok…

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Augusztus 8: Vénusz – Jupiter trigon, 22:27 (helyi idő), Oroszlán – Nyilas 14°30

A Kis-és a Nagy Jótevő harmonikus találkozásai mindig nagy várakozásokat keltő asztrológiai események, és nem is alaptalanul. Ez a tranzit elsősorban az anyagi helyzetre és a szívügyekre van kedvező hatással. A megfelelő időben a megfelelő helyen találhatjuk magunkat, a céljaink megvalósításához legalkalmasabb emberekkel találkozhatunk, nagyszabású terveket szövünk. Fortuna áldásai váratlan bevételek, (kereskedelemben forgalmas napok), ajándékok, nyeremények, alkalmi munkák, üzleti ötletek formájában érkezhetnek, a nagy szerelem pedig egyik pillanatról a másikra is felbukkanhat a láthatáron. Hogy egy nyári kaland- e vagy hosszú távú egymásra találás, a képlet más tényezőitől is függ, akárcsak az, hogy a pénzügyi sikerek tartósak vagy átmeneti jellegűek.

Ebben az időszakban annyira elkényeztethet a sors, hogy kicsit talán még sok is lehet a jóból. A Vénusz és a Jupiter olyan árnyoldalai, mint a lustaság, kényelmesség, felelőtlenség, túlköltekezés, könnyelműen tett ígéretek, túlzásba vitt szórakozás, evés, ivás komoly problémák forrásaivá válhatnak. Jelen esetben a Vénuszt ráadásul a Nap elégeti (combusta), így árnyoldalai, a pazarló hajlam, nemtörődömség, felelőtlen szerelmi kalandokra való fogékonyság – fokozottan érvényesülnek. Az a tény, hogy Oroszlán Vénuszról van szó, tovább növeli a kicsapongás, tékozlás veszélyét. A szerencsejátékok szintén jelentős kockázati tényezőt képviselnek.

Vénusz – Jupiter trigon – és “árukapcsolásai”, 2019 augusztus 8, 22:27′, Budapest. Ezért kell minden fényszöget más hatásokkal együtt értelmezni….
Augusztus 8 – Nap – Szaturnusz kvinkunx, Oroszlán – Bak 15°08′

Arról sem szabad megfeledkezni, hogy komoly feszültségek is hatnak a háttérben. A Nap – Szaturnusz kvinkunx szintén 8-án pontosul be az Oroszlán – Bak 15°08. Mivel a Nap is és a Szaturnusz is a saját jegyében áll, erőteljesen hat és megkülönböztetett figyelmet érdemel. Azonban, hogy pontosan mire is figyelmeztet, már nehezebben kihámozható, hiszen kvinkunxok esetén sokkal „megfoghatatlanabb” a probléma, mint mondjuk egy kvadrát vagy egy félkvadrát esetében. A feladatok, határidők, kötelességek, korlátok beárnyékolhatják a nyár örömeit. A túlterheltség- kiégés jellegzetes szaturnikus forgatókönyvei most is bekapcsolhatnak. Egyeseknél pl úgy nyilvánulhat meg ez a hatás, hogy olyan feladatokat és felelősségeket is cipelnek, amelyekkel másoknak kellene foglalkozni, másoknál pedig éppen az okoz frusztrációt, hogy megpróbálnak ugyan elmenekülni a felelősség és az elvégzendő munka elől, de nem sok sikerrel. (A túl-és alulvállalásnak egyaránt lehetnek pszichoszomatikus tünetek a következményei.)
Augusztus 9 – Vénusz – Szaturnusz kvinkunx, Oroszlán – Bak 15°08‘

A Vénusz- Szaturnusz hasonló jellegű fényszöge a téma egy másik aspektusát helyezi fókuszba. Ilyen Vénusz – Szaturnusz aspektusoknál pl. nem könnyű felismerni, mi mindenért vagyunk mi felelősek egy kapcsolatban és mi a másik dolga. Ha pl félremegy valami, hajlamosak lehetünk egymagunk dolgozni az egyensúly helyreállításán vagy épp ellenkezőleg: mindenért a másikat felelőssé tenni. Érzelmi és üzleti kérdésekben egyaránt fontos a befektetés/ elvégzett munka – megtérülés egyensúlya. E témák természetesen más erőpróbáló Vénusz – Szaturnusz fényszögeknél is felmerülnek, de jelen helyzetben nehezebben megragadható a probléma.

Gondot okozhat  a túlzott költekezés is. A szakácskönyvekben írtakkal ellentétben ugyanis a Vénusz – Jupiter trigon nem jár törvényszerűen együtt az anyagi gyarapodással. Természetesen ez is lehetséges, akár ajándékok, nyeremények formájában is – de sokszor inkább arról van szó, hogy jobban bízunk az univerzum nagyvonalúságában, így majd csak lesz valahogy meggondolásból lazábban bánunk a pénzzel, mint általában. Ez még önmagában nem lenne baj. Jelen helyzetben azonban a Bak Szaturnusz jelenléte arra figyelmeztet: ebből sokkal kevesebb áll rendelkezésre, mint szeretnénk. Ha ahelyett, hogy kreatív megoldásokat keresve a szűkös tartalékokból is meglepően sokat hoznánk ki, alaposan kiköltekezünk, a Vénusz – Jupiter kedvező fényszöge hosszú távon csak a mínuszokat fogja gyarapítani. A legrosszabb forgatókönyvek idén akkor kapcsolhatnak be, ha kölcsönökből, hitelekből, könnyű és gyors meggazdagodással kecsegtető “üzleti ajánlatok” révén, neadj’ isten szerencsejátékok segítségével próbáljuk feltölteni a kasszát….
Kapcsolódó

Augusztusi előrejelzés

Bolygók az Oroszlánban: hurrá, itt a nyár !

Újhold az Oroszlánban

Az Oroszlán Vénusz

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter és Mr Hyde

A kvinkunx és a Yod (Isten ujja)

A kvinkunx nem jelentéktelen fényszög !

Általános tudnivalók a Yod- alakzatokról

Jupiter – Neptunusz kvadrát (I.rész, II.rész)

 

Kép: A bűvész születésnapja, Michael Cheval

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!