Menu
Jupiter-Plútó szextil 2022
2022-05-03 tranzit

Május 3-án pontosul be a Halak Jupiter tranzit utolsó, jelentős fényszöge, a Plútóval képezett szextil. Mint már szó volt róla, az asztrológia jótékonyaknak tartja ezeket a 60°-os bolygókapcsolódásokat, de az általuk képviselt lehetőségek kiaknázása tudatos erőfeszítéseket igényel.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A 2020 márciusi emlékezetes Bak Jupiter-Plútó együttállással kezdődött Jupiter-Plútó ciklus első nyitószextiljéről van szó; hogy mennyire jótékony kollektív szinten majd kiderül. Egyéni szinten jobb esélyekkel lőhetők be konstruktív irányok, mint a két bolygó erőpróbáló kapcsolatainál – így a 2020-as Jupiter-Plútó konjunkció tanulságai és felismerései eredményesebben kamatoztathatók. (Vagy egyáltalán, eljöhet a felismerések, és ezek gyakorlatba ültetésének ideje.)




Ezek egy része, a két bolygó természetéből adódóan világnézeti jellegű lesz; hiedelmeink, életfilozófiánk átalakulását, esetleg spirituális gyakorlataink mélyülését eredményezve. A lehetséges hozadékok: megújulás, regeneráció, gyógyulási, a még oly fájdalmas átalakulási folyamatok elfogadása, ezek értelmének a felismerése.

Persze, mint a Plútó archetípusánál részletesen szó volt róla, a plútói metamorfózis végterméke nemcsak főnixmadár, hanem farkasember is lehet. A Jupiter az utóbbira jellemző, nem kimondottan szimpatikus adottságokat ebben az esetbn kimaxolhatja . A háborús fosztogatók gyarapodása, a fanatizmus, paranoia, összeesküvéselméletek, a kollektív tudattalan tartalmaktól való elárasztottság egyéni és kollektív szintű beteges állapotai a torz megnyilvánulások közé tartoznak.




Szerencsésebb helyzetben,  erőfeszítéseket téve, a fentebb felsorolt (tömeg)pszichotikus) tudatállapotokból ki is lehet jönni. Enyhébb esetekben saját erőforrásokra és eszköztárra támaszkodva, érdemi önismereti munkával, tanulással egészségesebb életszemlélet is kialakulhat. Az árnyékkal való munka, ebből adódóan a projekciók visszavonása, tárgyi tudás bővítése (pl pszichológia, vallástörténet, antropológia, szociológia területei), egy hiteles szellemi út megtalálása hozzájárul a gyógyuláshoz. Más természetű válságokból való felépülés útjai is felderenghetnek. Mindez természetesen munkát, erőfeszítést igényel, több-kevesebb idő is szükséges hozzá, a folyamat sosem tekinthető befejezettnek, de az aspektus egészséges megélései szintjéhez tartozik.




A szextil hatása április végétől május közepéig érvényesül, valamelyest átfedve a Jupiter-Neptunusz együttállással. Legutóbb 2018-ban volt részünk ilyen bolygókapcsolatban, akkor az év elején, tavasszal aztán nyáron pontosult be, dinamikájával részletes bejegyzés foglalkozik. Akkoriban egy Jupiter-Neptun trigon segített hozzáférni belső erőforrásainkhoz; a belső képekkel, álmokkal végzett munka ugyanúgy katalizálhatta a folyamatot, mint most.




Mivel idén egy új, rendkívül jelentős Jupiter-Neptun ciklus is elkezdődött, mindkét bolygóval a saját jegyében, a Jupiter- Plútó szextil által jelképezett regeneráció, érés, szellemi-világnézeti fejlődés folyamataiban  kulcsszerepet játszanak ezek a belső képek.  Feldolgozásuk, integrációjuk szerves részét képezi az egészséges megélési módoknak; C. G. Jung és tanítványai, Marie-Louise von Franz, Erich Neumann, Aniela Jaffé munkái kitűnő tájékozódási pontokat adhatnak. Bill Tierney: Békességben a Plútóval című könyvének szemelvénye a Jupiter-Plútó /Plútó – Jupiter tranzitok általános sajátosságait tárgyalja.  A jelenlegi személyes szintű hozadékait illetően Jessica Davidson észrevételei is hasznosak lehetnek:




„A Jupiter-Plútó-szextil a terjeszkedés és a jólét és az erőforrások növekedésének időszakát jelenti. A Jupiter fokozza a Plútó erejét és ösztöneit, és növeli az ambíciót és az előrejutás vágyát. Ez jó időszak lehet a sikerhez az üzleti életben vagy bármilyen olyan projektben, amely energiabefektetést és önbizalmat igényel. Kerüld a hatalmi harcokat a hatóságokkal, de mivel ez egy harmonikus aspektus, képesnek kell lenned pozitívan felhasználni az energiákat.

Ez jó alkalom életed bármely olyan részének megreformálására, amely átalakításra szorul, és könnyedén meg kell találnod a módját a konstruktív változtatások eszközlésére. Jobban ráláthatsz mélyebb motivációidra és tudattalan beidegződéseidre, ami segíteni fog életed jobbá tételében. Miközben feloldod a blokkokat és integrálod az árnyékodat, jobban elfogadod magad és gyarapszik erőd.




Ez jó alkalom életed bármely olyan részének megreformálására, amely átalakításra szorul, és könnyedén meg kell találnod a módját a konstruktív változtatások eszközlésére. Jobban ráláthatsz mélyebb motivációidra és tudattalan beidegződéseidre, ami segíteni fog életed jobbá tételében. Miközben feloldod a blokkokat és integrálod az árnyékodat, jobban elfogadod magad és gyarapszik erőd.

Ez a tranzit betekintést nyújthat rejtett erőforrásaidba, és egy mélyebb spirituális átalakulás felvállalására ösztönözhet. Tudatosságod és erőd növekedtével jobban megérted személyiséged és életed sötétebb oldalát, de ismétlem, mivel ez egy szextil, tenned kell azért, hogy a lehető legtöbbet hozd ki belőle”.





Kapcsolódó

Május 2022

A Jupiter és Mr Hyde
A Jupiter, a Nyilas és a kilences ház
A Plútó archetípusa
Jupiter-Plútó kölcsönhatások – Bil Tierney
Jupiter – Plútó szextil 2018

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *