Újhold a Szűzben – 2019

A hónap újholddal kezdődött és újholddal búcsúzik. Az augusztus 30-i újhold a Szűz 6°46′-en született meg, helyi idő szerint 12:37′ -kor.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A nyár vége a betakarítás ideje is. A régi kalendáriumokban az állatöv hatodik jegyét Arató Szűznek is nevezik. A mindannyiunk előtt ismerős szólás, miszerint ki mint vet, úgy arat, mélyebb értelmet nyer, ha figyelembe vesszük, hogy az asztrológiában a 6. ház az ebben az életben csinált karmáról is értékes felvilágosításokat adhat. Ily módon tehát, miközben új fejezetet kezdünk, akár akarjuk, akár nem, szemrevételeznünk kell az eddigi termést. Eredményeinket és mulasztásainkat egyaránt. A most esedékes felfedezések remélhetően örömtelibbek, mint az előző évek Szűz újholdjai idején. Akkor is, ha a helyzetértékeléshez sok esetben hozzá kapcsolódik a károk felmérése is. Ezt olyan stratégiák kidolgozása követi, amelyek révén véget vethetünk a zűrzavarnak.

Újhold a Szűzben, 2019 augusztus 30, Bp 12h37




Az újhold- képletben az augusztusi előrejelzésben bemutatott, hó végi kedvező hatások összeadódva érvényesülnek. Általánosságban véve a Szűz princípiuma az egészség, a betegség, a munka, a szolgálat, a napi szokások témáival áll összefüggésben.

A föld elem túlsúlya a dolgok gyakorlati oldalára, megvalósíthatóságukra helyezi a hangsúlyt. Ez a szellemi utakra, spirituális törekvésekre is érvényes. Augusztus 29 -től szeptember 14-ig a Merkúr is második otthonában, a Szűzben jár. Ebben a jegyben, a Merkúr által közvetített információknak tehát praktikusaknak és a gyakorlatban azonnal alkalmazhatóknak kell lenniük. Elnagyolt megoldások helyett most a részletek alapos kidolgozásán, a hatékony, gazdaságos stratégiákon van a hangsúly.

A hónap elei Oroszlán újhold környékén felmerült ötleteket és látomásokat tehát most könnyebb kivitelezni. Míg az Uránusz akkoriban erőpróbáló fényszögeket, kvadrátokat képezett az Oroszlánban haladó bolygókkal (a Marssal már július 11-én, a Nappal július 29-én, a Vénusszal augusztus 2-án, a Merkúrral augusztus 16-án), így a sziporkákat és újító törekvéseket nehéz volt összehangolni a gyakorlati élet követelményeivel.




Most, hogy ugyanezek a bolygók trigont képeznek vele, a feladat könnyebbé válik. (Augusztus 26 – Vénusz – Uránusz trigon, augusztus 28 – Mars – Uránusz trigon, augusztus 30 – Nap – Uránusz trigon, szeptember 1 Merkúr – Uránusz trigon Szűz – Bika). A Nap és a Hold Szűz Marssal képezett együttállása nagy igyekezetet sejtet. Ennek van is realitása abból a szempontból, hogy az ún, “nyugodtabb időszak” a szeptember 14-i teliholdig tart, így tető alá kell hozni amit csak lehet. Azonban irritációkból is bőven kijuthat, a dolgok minden áron való erőltetése konfliktusokhoz, kimerültséghez, sérülésekhez is vezethet. Szeptember folyamán e gyors mozgású bolygók a Szaturnusszal és a Plútóval is harmonikus fényszögbe kerülnek, így az életképes kezdeményezések tartósíthatók.

Szerelők, ezermesterek, kézművesek, orvosok sokat profitálhatnak e hatásokból – és persze mások is, attól függően, kinek milyen életterületére esik az újhold. Akiknek horoszkópjában földes – vizes jegyekben (Bika, Szűz, Bak, Rák, Skorpió állnak bolygók, könnyebben hangolódhatnak rá ezekre az energiákra.)




Lesznek persze most is buktatók, hiszen a Szűzben haladó bolygók és a Jupiter – Neptun kvadrát, bővebben I. rész, II. rész kombinációjából szeptember folyamán újra összeáll egy változó T- kvadrát, ami növeli a zűrzavar és prioritástévesztés veszélyét, ha nem is olyan mértékben, mint tavasszal – koranyáron.

Azzal is fontos tisztában lenni, hogy az Oroszlán stellium, és egyáltalán, a Nyilas Jupiter tranzit nagy vízióit követően a Szűz időszakban kikristályosodott eredmények igen szerényeknek tűnhetnek. „Csak ennyi?” – kérdezhetjük csalódottan. Amennyiben nem voltunk képesek reálisan megítélni a lehetőségeket vagy nem használtuk ki őket eléggé, bűnbak-keresés helyett nem árt felidézni a mondást: ki mint vet, úgy arat. Szerencsésebb esetekben az elmúlt hónapok folyamán is meg tudtuk különböztetni a mutatós látszatot a valóságtól, ennek tudatában pedig jól sáfárkodtunk lehetőségeinkkel és forrásainkkal. Ekkor, ha a termés nem is valami bőséges, táplálni fog az ínségesebb időszakokban is.




Kapcsolódó

A Szűz (Liz Greene)

Vénusz a Szűzben – tranzitként

Mars a Szűzben – tranzitként

Ami meggyógyít és ami megbetegít _ a Szűz Mars tranzit és az egészség

A föld elem és a szellemi utak

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!