Vénusz a Szűzben – tranzitként

Amikor a Vénusz a játékos, kreatív, társaságkedvelő Oroszlánból a gyakorlatias, szorgos Szűz jelébe lép, markáns váltás érzékelhető társas viszonyainkban, pénzügyeinkben.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Gazdaságos megoldások, külső – belső rendrakás

A hagyományok szerint a szépség, a szerelem és a társulások princípiuma nem érzi magát valami jól, esésben van ebben a szerény, puritán, óvatos jegyben. Ezt legkellemetlenebbül abban az esetben tapasztalhatjuk meg, ha Oroszlánban való tartózkodása idején túlzásokba estünk, túlléptük kereteinket, életünk egy valóság-showra vagy egy nagyszabású kerti partyra emlékeztetett. Az effajta dőzsölés időszaka most valóban véget ér, a következő időszakban pedig annak kell kiderülnie, mennyire állják ki társulásaink a hétköznapok próbáját.

A Szűz Vénusz érdemeit azonban oktalanság lenne lebecsülni, hiszen a belső ritmusaira, ciklusaira, tápláléka minőségére oly fogékony jegyet a túlzásoktól is megkímélheti. Hatására például, az egyidejűleg érvényesülő destabilizáló befolyások ellenére is könnyebb ráérezni az egészséges megoldásokra és ezek mellett kitartani.

Pl. anélkül, hogy különösebben törekednénk rá, ebben az időszakban “véletlenül” épp olyan gyümölcsöket, zöldségeket kívánunk enni, mint amilyenek nagyszüleink kertjében teremtek, körülnézünk egy biopiacon, a húsevés puszta gondolatától hányinger környékez l. Asztrodiéta tematikus oldala – felfedezzük, hogy jobban esik természetes anyagokba öltöznünk, stb.

Jóllehet a Vénusz ebben a jegyben a tartalékok szűkösségére figyelmeztet, a Szűz nagy szakértője a gazdaságos megoldásoknak is. Találékony, gyakran jó kézügyességgel, műszaki érzékkel, a részletek iránti fogékonysággal rendelkezik. Így aztán, bármennyire irritáló is lehet piszmogása a nagyban gondolkodó Oroszlánnak, annak látomásait a tőle várható precizitással és költséghatékonysággal valósítja meg. Jó ötlet hát elgondolkoznunk, valóban meg kell válni a kiselejtezésre ítélt ruháktól és más használati cikkektől vagy némi átalakítással, javítással még hasznos darabok lehetnek. A turkálók, bolhapiacok is kincsek lelőhelyeivé válhatnak, a csupán “szépséghibás” – tehát több-kevesebb erőfeszítéssel egészségesen működtethető – emberi kapcsolatainkat pedig meg kell tudni különböztetnünk azoktól, amelyektől valóban el kell távolodnunk.

Ebben az időszakban új készségekre is szert tehetünk vagy a meglévőket fejlesztjük, ezáltal pedig munkánkat hatékonyabbá, kifizetődőbbé, társas viszonyainkat működőképesebbé tehetjük. Egészségesebb, sportosabb életmódra is válthatunk, mindezzel pedig önértékelésünket is növelhetjük.

E tranzit idején, ha más tényezők is ebbe az irányba mutatnak, remélhetőleg abbahagyjuk a viharosabb időszakok folyamán szerzett sebeink nyalogatását. Ehelyett inkább igyekszünk levonni a tanulságokat és sort keríteni az esedékes változtatásokra. Például górcső alá helyezzük párkapcsolatunkat, társulásainkat.

Az olyan kérdések, mint a hogyan válhatok jobb partnerré, hogyan vonzzak magamhoz megfelelőbb társat akkor is időszerűek, ha épp nincs párunk. Az ilyen típusú vizsgálódás aztán óhatatlanul elvezet az önértékelés, önbecsülés témájához. A Szűz Vénusz már nincs olyan feltétel nélkül elragadtatva önmaga nagyszerűségétől, mint az Oroszlán. Ez okozhat önértékelési zavarokat is, de olyan kérdések is felmerülhetnek: mit kell tennem ahhoz, hogy többre értékeljem magam/ mások/ az ellenkező nem jobban megbecsüljön/ jobban értékeljék munkámat, stb.

Bár azt, hogy rokon- vagy ellenszenves -e valaki, rendszerint zsigerből érezzük, az ösztönös reakciókon pedig nem is nagyon tudunk és nem is tanácsos változtatni, ha már sokadszorra is a legalkalmatlanabb partner iránt lobbanunk szerelemre, felmerülhet a gyanú, hogy egy rossz érzelmi minta munkál a háttérben. Ennek beazonosításában asztrológus segíthet, de mi is sokat tehetünk magunkért, ha ahelyett hogy régi beidegződéseinknek megfelelően, ösztönösen reagálnánk, józan eszünket és kritikai érzékünket is használjuk. Készítünk akár listát is mindazokról a tulajdonságokról, amelyeknek egy jól működő szerelmi, baráti kapcsolat, esetleg üzleti társulás meg kell feleljen.

Ugyanakkor nem árt (nagyon őszintén) elgondolkozni rajta: vajon mi megfelelünk ennek a mércének? 

Kapcsolódó

Asztro diéta tematikus oldala: föld elem, Szűz

A föld elem és a szellemi utak

A föld elem és a földes típus

Illik hozzám a párom ?

Valóban szereted magad ?

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!