Menu
Részleges napfogyatkozás a Bikában – 2022
2022-04-30 eklipszek

A hónap újholddal kezdődött és újholddal is végződik, a Bika 10°28’-en, helyi idő szerint 22h28’-kor. Az eklipsz Magyarországról nem látható, ezért nem érvényesül olyan erőteljesen. (Egyes asztrológiai iskolák szerint semennyire sem, mások figyelembe veszik. Tapasztalataim szerint, ha egy személyi horoszkóp vagy mundánképlet fontos pontjára esik, érzékelhető hozadékai vannak). Az eklipszek, mint a velük foglalkozó tematikus oldalon szó van róla, általában negatív események: mint nevük is mutatja, valami megfogyatkozik; jó esetben „csak” kevesebb hozható ki az általuk jelzett lehetőségekből, mint megelőlegeztük.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Bika újhold többek között földdel, terméssel, tulajdonnal, élelmezéssel, anyagi javakkal, pénzügyekkel függhet össze, az ebben a jegyben bekövetkezett napfogyatkozások károkat jeleznek a termésben, és általában a mezőgazdaságban; kedvezőtlenül hatnak a gazdaságra, üzleti világra, kereskedelemre. (Leszámítva persze a háború, és az azt megelőző járvány miatt már meglévő, és egyre növekvő gazdasági károkat. Annak megállapításához azonban, hogy az ilyen jellegű bukóspirál legelején tartunk, nem kell asztrológusnak lenni.)



Napfogyatkozás a Bikában 2022 április 30 Bp 22h28

A hagyományos álláspont szerint jelezhetnek szárazságot is. A hónap elején azt írtam, hogy a vizes jegyben levő Vénusz, Mars, Jupiter, Neptun miatt azonban én inkább az esőzések, árvizek által okozott problémákat tartanám valószínűnek. Az áprilisi időjárás valóban meglehetősen esős volt, a Jupiter közelgő együttállása a Halak 29°22-án levő kártékony állócsillaggal (bepontosulás május 8-9) többek között nagy esőzésekkel is kapcsolatba hozható. Szárazságot inkább majd a Jupiter tüzes Kosba lépése hozhat (és ott társulása a Marssal, majd az Oroszlán bolygókkal való nyári kapcsolódása).




A fővilágítók az Uránusz közelében vannak, bár az együttállás még nem egzakt. Így az eklipszekkel egyébként is összefüggésbe hozható váratlan, meglepetésszerű, sőt sokkoló események még esélyesebbek, mint egyébként. A Nap-Uránusz együttállás május 5-én pontosul be, de a jelenlegi napfogyatkozás-képletben is érezteti hatását, és a bepontosulást követő 5-7 napban is fogja. Május 8-9-én is, amikor a Jupiter a Halak anaretikus fokán együtt áll a fentebb említett Scheat állócsillaggal, amely extrém balszerencsét, gyilkosságokat is jelezhet. A közelgő ruszki győzelem napi pszichózis – harmadik világháborús fenyegetőzések közepette gondolom nem okoz túl nagy fejtörést az extrém balszerencsés forgatókönyvek elképzelése. Ha az atomháborútól meg is óv a sors, „lightosabb” vérfürdők (micsoda morbid kifejezés) simán benne vannak a pakliban.

A kollektív őrület más fajta megnyilvánulásai persze már régóta velünk vannak; jelenleg éppen a Nap-Hold/Uránusz együttálláshoz kapcsolódnak az analógiák. Nézzünk körül közelebbi-távolabbi környezetünkben, kukkantsunk be a közösségi platformokra, tallózgassunk a hírekben, politikai, világnézeti irányultságtól függetlenül – úgyhogy nem strapálom magam példák felsorolásával.




Szerencsésebb esetekben az Uránusz jelenléte ártalmatlanabb irracionális, impulzív megnyilvánulásokat jelezhet, amelyeknek hosszabb távú következményeivel adott pillanatban nem számoltunk. (A számla majd a május 16-i, Magyarországról is látható holdfogyatkozáskor nyújtódik be, amikor is a fővilágítók kvadrátba kerülnek a Szaturnnusszal). Erre a lehetőségre utaló sajátosság, hogy akárcsak az április 1-i Kos újholdképletben a Kos Nap, Hold, Merkúr és a Vízöntő Mars-Szaturnusz között, most is felbukkan az olyan hajszálrepedéseket jelző félkvadrát, amelyekből majd törésvonalak lesznek. A 45°-os fényszög ezúttal a Bika Nap, Hold, illetve a Halak Vénusz, Jupiter és Neptun között van.



Ez sok mindenre magyarázatot adhat. Az asztrológiai szakácskönyvek szerint ugyanis a Vénusz- Jupiter együttállások a bőség és a gazdagság jelölői. Most azonban, legalábbis kollektív szinten éppenséggel példátlanul magas inflációt tapasztalunk, melyeket a bérek nehezen tudnak követni. Magyarországon még nehezebben. A következő hónapokban pedig nem annyira a gazdaság feldübörgése, mint inkább a válság eszkalálódása várható.

A szájba repülő sült galamb receptet az alábbi „apróságok” írják felül: a Vénusz és a Jupiter egyszersmind a Neptunnal is együtt áll, konjunciójuk egybeesik egy Nap-Uránusz együttállásos napfogyatkozással, megvan még a fránya Szaturnusz-Uránusz kvadrát is, amelyet most éppen az Uránusz-konjunkciótól a Szaturnusz kvadrát felé tartó Nap köt össze,  május 2-án pedig a Vénusz átmegy a Kosba, száműzetése jegyébe. A 3-i, elvileg jófényszög Jupiter-Plútó szextil sem szükségszerűen a béke és prosperitás hírnöke.

A viszonylagosság persze jelen helyzetben is kulcsszerepet játszik: a másik három idei fogyatkozáshoz képest a jelenlegi még kimondottan jól konstellált. (Képleteiket ld a tavaszi napéjegyenlőségnél). Mint a korábbi bejegyzésekben többször is felhívtam a figyelmet, a jelenlegi, viszonylagos konszolidáció és prosperitás (igen, még a koronavírus-járványt követően is) olyan állomás, amely hamarosan már csak fájdalmas-kedves emlék lesz. Ebből a perspektívából nézve a jelenlegi eklipsz sokkal inkább e szakasz záró-fejezeteinek egyike, semmint a további gyarapodás nyitánya.




.Megfelelő kapcsolódások esetén természetesen elképzelhető, hogy egyéni szinten némelyeknek valóban bőséget hoz ez az újhold. Sokkal valószínűbb azonban a csodavárásra való ráfaragás. A jelenleg nyerőnek tűnő kezdeményezések ugyanis néhány hónapig még prosperálhatnak, de legkésőbb az újévi kártyavetésnél és a tavaszi napéjegyenlőségképletnél említett július végi/augusztus elei nagy törésnél ( Mars-Uránusz együttállás, ill. az Oroszlán bolygók, Vízöntő Szaturnusz – Bika Uránusz között létrejött újabb T-kvadrátok) zátonyra futhatnak, vagy legalábbis jelentős pályamódosítással, visszaeséssel kell számolniuk. A közelebbi-távolabbi jövő hatásainak tükrében én már azt is állati nagy mázlinak tekinteném, ha sikerül az eddig szerzett értékeket megtartani, átmenteni, vagy akár, best case scenario, az ínségesebb időszakokban kamatoztatni.

A Vénusz/Jupiter – Plútó szextil (bepontosulások május 2-3) energiája ebben nyújthat segítséget. Természetesen, szextilként, feltételes módon, és ezúttal is inkább egyéni szinten mint kollektíve. Pl. meg tudva különböztetni a megérzéseket a vágyfantáziáktól, hallgatni az intuícióra, ráérezni, hogyan fordíthatnánk javunkra (mások megkárosítása nélkül) a válságot, az adott feltételekből a legjobbat kihozni, önként lenyesegetni a felesleges sallangokat és a valódi értékeket megmenteni, megkülönböztetni az elkerülhetetlen próbatételeket a sors felesleges kísértésétől, stb.




Kapcsolódó

Eklipszek tematikus oldala

A Bika (Liz Greene)

Jupiter-Neptun együttállás (Jessica Davidson)

Tavaszi napéjegyenlőség 2022

A bejegyzés illusztrációja: Hieronymus Bosch, Bolondok hajója

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2022A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *