Menu
Közelgő asztrológiai ciklusok és tranzitok: 2022-2032 | Jessica Davidson
2021-06-06 Ajánlott szerzők

“Most éppen a vihar szemében vagyunk, és a dolgok hamarosan még őrültebbé válnak – ha ez egyáltalán lehetséges.” -írja a blogomon már többször megszólaltatott Jessica Davidson a közeljövőben várható fejleményekről. A 2022 – 2032 közötti időszak főbb mérföldköveinek szentelt sorozat első részében a következő tíz év tendenciáiról van szó. A tudatosság átalakulása jobb világot teremthet, de egy világégés ugyanúgy benne van a pakliban…

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…

A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. 

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában  próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerinti) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet),  erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését !

Nos, nem nagyon élvezem a korona Mormota – napját, és a ködösítések homályában nehéz megtalálni az igazságot. De azt tudom, hogy minden ciklikusan történik. Most éppen a vihar szemében vagyunk, és a dolgok hamarosan még őrültebbé válnak – ha ez egyáltalán lehetséges. Az átmenet időszakában vagyunk, egy potenciálisan jobb jövő felé vezető nagyszabású átmenetben és a tudatosság átalakulásában.

Ez a jövő csak akkor fog eljönni, ha mi – vagyis te meg én! – úgy döntünk, hogy fejlődünk, felnövünk és megtestesítjük azt, amit igaznak tartunk. A játszadozás ideje lejárt. A régi rendszer felbomlása a nyakunkon van, és valakinek pozitív magvakat kell ültetnie a jövő számára. De nincs értelme túl korán vagy rossz talajba ültetni.




Ezért a jelenlegi a bejegyzésben gyorsan végignézzük, hol tartunk a dolgok nagy rendszerében a ciklusok és a tranzitok szempontjából. Később aztán részletesen megvizsgálhatjuk az egyes fő jellemzőket. A ciklusok működésének áttekintéséhez olvasd el: Az asztrológiai ciklusok és a kollektív (szerző blogján : Astrological Cycles and the Collective, 2017 – 2024  )

A Plútó most érkezik a Bak végére, és az evolúciós erők lebontják a régi korrupt rendszert. Eközben a Halakban tartózkodó Neptunusz az illúziók feloldásával van elfoglalva, és járvánnyá fokozza a kollektív őrületet. Az Uránusz bajt kever a gazdaságban, és forradalmi meglepetéseket tartogat a jövő évre, amikor is a Plútó visszatér az Egyesült Államok horoszkópjában.




A tavalyi év folyamán három ciklus kezdődött: a Szaturnusz-Plútó (saját tematikus oldalam; szerző blogja) , a Jupiter-Plútó (saját bejegyzés), majd a Jupiter-Szaturnusz [konjunkció] váltott át a materializmus és a birodalmon alapuló hierarchiák végének kezdetét jelző a 200 éves levegős ciklusba. A Szaturnusz-Uránusz kvadrát jelenleg is tart, és a jövő évben is folytatódik. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Szaturnusz van fölényben, de ez jövőre megváltozik, amikor az északi csomópont belép a Bika jegyébe, és bekapcsolja az Uránuszt: rombolások várhatók.




E mókák és játékok több nagyobb ciklus összefüggésében zajlanak, amelyek hosszabb időn keresztül kapcsolódnak egymáshoz. Ezek a három külső bolygó ciklusai: Uránusz-, Neptunusz- és Plútóé, amelyek az elkövetkező évtizedben kulcsfontosságú pontokat érnek el. Íme a legjelentősebbek:

  • A Jupiter konjunkciója a Neptunusszal a Halakban – 2022 (új ciklus)
  • A Plútó belép a Vízöntő jegyébe – 2023-24
  • A Jupiter konjunkciója az Uránusszal a Bikában – 2024 (új ciklus)
  • A Neptunusz belép a Kosba – 2025
  • Az Uránusz belép az Ikrekbe – 2025
  • A Szaturnusz konjunkciója a Neptunusszal a Kosban – 2025-26 (új ciklus)
  • Uránusz – Neptunusz szextil – 2025-27
  • Uránusz – Plútó trigon – 2026-28
  • Neptunusz – Plútó szextil – 2026-28
  • Szaturnusz Plútó kvadrát – 2028-29
  • Jupiter – Szaturnusz szembenállás – 2029-31 (cikluscsúcs)
  • A Szaturnusz konjunkciója az Uránusszal az Ikrekben – 2032 (új ciklus)

Ennél sokkal több dolog történik még, például a Jupiter és a Szaturnusz jegyet vált a közbeeső években, de ezek a főbb események, amelyekre oda kell figyelni. Néhány ciklus idén vagy jövőre tág orbisba kerül, de lehet, hogy csak az évtized közepén kezdjük el érezni hatásukat, miután a külső bolygók jegyet váltottak. (A teljes lista pdf formátumban letölthető a szerző blogjáról  )




A külső bolygók legnagyobb ciklusa a tengelykorszakban (ford megj: ang Axial Age) vette kezdetét az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó együttállásával a Bikában, i. e. 579-577-ben. Ez a ciklus 4000 évig tart, tehát már több mint a felénél járunk. A három külső bolygó következő együttállására körülbelül 3370-ben kerül sor az Ikrekben – ezt jegyezd fel a naptáradba! (Ford megj: blogon Külső bolygók történelemformáló ciklusai I rész, II részCharles Harvey, Michael Baigent és Nicholas Campion , Mundane Astrology című könyve alapján)

Ennek a 4000 éves ciklusnak az 1390-es években volt a félideje, 1398-99-ben, amikor az Uránusz szembenállást képezett az Ikrek Neptunusz-Plútó konjunkcióval. Az Uránusz 1391 és 1396 között képezett szembenállást a Nyilasból a Neptunusszal, majd a Plútóval. Ez egyszersmind kulcsfontosságú fordulópontot képviselt a Neptunusz-Plútó-ciklusban.

A mód, ahogy e bolygók pályája egymáshoz viszonyul, azt jelenti, hogy a ciklusok egy mintát követnek. A Neptunusz pályája nagyjából kétharmada, az Uránuszé pedig egyharmada a Plútóénak. Így a 493 éves Neptunusz-Plútó-ciklusban a Plútó kétszer, míg a Neptunusz háromszor kerüli meg az Állatövet. Mindegyik konjunkció majdnem ugyanabban a pozícióban történik, minden alkalommal néhány fokkal előrébb kerül, és apránként halad az Állatövben.

Hosszú idő óta az 1398-as konjunkció volt az első, amely az Ikrekben jött létre. Ezt megelőzően i.e. 1071 óta a Bikában  tartózkodtak. Ezek a következő jegybe való átlépések fontos fordulópontokat jelölnek a civilizáció fejlődésében. Az Ikrek jegybe való elmozdulás az európai reneszánsz kezdetével esett egybe, amikor sok magot vetettek el.

Az i. e. 577-ben bekövetkezett tengelykorban születtek meg a modern világot alakító eszmék. Ezek az eszmék tovább fejlődtek, és a reneszánsz idején, az Ikrek jegyében szökkentek szárba igazán. Sajnos sok eszmével visszaéltek vagy eltorzították őket. Például a vallást arra használták, hogy hatalmat és kontrollt kényszerítsenek az emberekre, a racionális gondolkodást és a matematikát pedig arra, hogy materialista babszámlálásra redukáljanak mindent.




Az következő tranzitok lehetőséget kínálnak hibáink korrigálására, de még mélyebbre is beáshatjuk magunkat azokba a problémákba, amelyeket eddig létrehoztunk. A legkedvezőbb esetben az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó fényszögei a humanitárius és kreatív fejlődés időszakát jelezhetik, amely számos megoldást kínálhat. De ez attól függ, ki tudjuk-e mosni a korrupciót az összeomló rendszerből. Ha nem sikerül, akkor könnyű dolga lesz a digitális gulágnak, amely jelenleg formálódik körülöttünk.

A kulcsmomentum az évtized közepén következik be, amikor a külső bolygók, a Szaturnusz-Neptunusz együttállással egy időben jegyet váltanak. A Szaturnusz-Neptunusz együttállások gyakran esnek egybe a rendszerből való kiábrándulás és/vagy a rendszer összeomlásának időszakával. Az utolsó konjunkció 1989-ben jött létre, amelyet az Uránusz-Neptunusz együttállás követett 1993-ban, mindkettő a Bakban. Ebben az időszakban következett be a Szovjetunió összeomlása és átszervezése, valamint a berlini fal leomlása.

A 2025-26-os konjunkció az 1989-ben kezdődött ciklus végét jelzi, ezért úgy tűnik, hogy a Nyugat most ennek az átstrukturálódási folyamatnak a saját verzióján – a saját kulturális forradalmán – megy keresztül.

A konjunkció ezúttal a Kosban áll össze, pontosan a Kos ponton, a zodiákus kezdetén. Ez nagy dolog. Mi több, ez a külső bolygók között kialakuló fényszögek tengelye is – az Uránusz -Plútó trigon, a Neptunusz pedig mindkettővel szextilt képez középről. Mivel mindketten jegyet váltanak, a Szaturnusz csatlakozik a Neptunuszhoz így ő is szextilbe kerül az Uránusszal és a Plútóval.

Ez a hihetetlenül jelentős pillanat történetesen az Egyesült Államok horoszkópjának IC-jére is esik. A legutóbbi időszak, amikor a Neptunusz a Kosba lépett, egybeesett az amerikai polgárháború kezdetével. Amerika szintén hajlamos háborúzni, amikor az Uránusz az Ikrekben áll, így a légkör kimondottan puskaporossá válhat.

A nyugati világuralom végének és a régi materialista paradigma összeomlásának vagyunk tanúi. A hierarchikus uralom és a birodalomépítés helyett valami decentralizáltabb, hálózatos és humánusabb irányba mozdulunk el. Nyilvánvaló, hogy azok, akik hasznot húznak a haldokló rendszerből – a vállalatok és a plutokraták – nem fognak harc nélkül elbukni, és ebben rejlik a veszély.

Hosszú küzdelemre kerülhet sor azokkal az erőkkel, akik megpróbálnak ragaszkodni a hatalomhoz, még akkor is, amikor a rendszer recsegve-ropogva omlik össze körülöttük. Elég ostobák ahhoz, hogy újabb világháborút robbantsanak ki, ha nem kapják meg, amit akarnak – nagy csecsemők, nemde ?




A legfontosabb dátumok, amelyeket figyelni kell:

Ha a korrupt hatalmak még addig a pontig is kitartanak (jesszus, hagyjátok már abba!), akkor 2032 után két nagy ciklus csúcspontja következik, amelyek mindent felborítanak, ami még állva maradt:

  • Szaturnusz a Plútóval szemben – 2034-35
  • Uránusz a Plútóval szemben – 2046-48





Addigra a világ teljes hatalmi struktúrája átalakul, és a Nyugatnak meg kell tanulnia szépen játszani a többi csecsemővel – hoppá, úgy értem, nemzettel!

Az évtized végére felbomolhat az Amerikai Egyesült Államok, valamint az Európai Unió és az Egyesült Királyság. Nyilvánvaló, hogy a világ többi része is átmegy a saját átalakulásán, különösen Kína. Az, hogy a harcok lokálisak maradnak-e, vagy valami szörnyű világégésbe torkollnak, attól függ, mennyire képesek megőrizni az emberek a józan eszüket.

Spirituális válság van folyamatban, és ez kulturális és társadalmi szinten játszódik le azok számára, akik nem tudnak vagy nem akarnak belülről átalakulni. Hogy ez egyáltalán működik-e, még kérdéses, és lehet, hogy nem jutunk át a másik oldalra. Lásd: Jegyzetek az Apokalipszisről: mi a f@sz történik ? ( Notes on Apocalypse: WTF is going on?  )

Az előttünk álló évtized döntő jelentőségű, de a kihívással még sokáig, az évszázad hátralévő részében is dolgoznunk kell. A folyamat elején tartunk – és még közel sem értünk a végéhez. Rengeteg hibát fogunk elkövetni, és ezeket a most kezdődő ciklusok későbbi pontjain ki kell majd javítani.

De a változás elkerülhetetlen. A rendszer alapjaiban rothadt, és nem tud ellenállni annak, ami jön. A hatalmon lévők kiásták a talajt a saját lábuk alól, és úgy tűnik, nem vették észre. A hatalmuk semmi valóságosra nem épül – az egész csak szemfényvesztés, átverés. Amint az emberek elveszítik a rendszerbe vetett bizalmukat, vége.



Ez azt jelenti, hogy a propagandát továbbra is csúcsra járatják, legalábbis addig, amíg a Neptunusz át nem lép a Kosba. De az identitások felbomlása és az összes  korábbi rendszer összeomlása egyre nagyobb mértéket ölt – a politikában, a tudományban, az orvostudományban, a vallásban, az oktatásban, a pénzügyekben – minden szinten.

Ennek az átalakulásnak a nyomása vagy áttörést, vagy összeomlást fog előidézni – és valószínűleg mindkettőt. Paradox helyzet, amely még több illúziót hoz egyeseknek, mások számára pedig az illúzió végét.

Akiket magukkal ragadtak a 4. ipari forradalom tömeges téveszméi, elsodorja majd az önbecsapás hulláma. Boldogan haladnak a Nagy Zöld Átveréssel, abban a hiszemben, hogy megmentik a világot. Eközben a bolygót továbbra is fosztogatják majd és tönkre fogják tenni, az ő életük pedig tovább zsugorodik, egy képernyő mögé rekesztve.

Végül a valóság utoléri őket, és a következmények katasztrofálisak lesznek, társadalmi, pszichológiai és valószínűleg spirituális szempontból is. Megőrülnek majd és darabokra szaggatják magukat, akárcsak Herkules – lásd: Korona beavatás – egy támpont a sorsunkhoz. (Corona Initiation- a clue to our fate  ) Végül, nem lehet adatokkal feltérképezni a tömegpszichózist . Ahogy Yeats mondta A második eljövetelben – a középpont nem bírja el!

„Forog és forog a kiszélesedő örvényben.
A sólyom nem hallja a sólyomkergetőt;
A dolgok szétesnek; a középpont nem bírja;
Puszta anarchia szabadul rá a világra,
Elszabadul a véres áradat, és mindenütt
Az ártatlanság szertartása megfullad;
A legjobbakból hiányzik minden meggyőződés, míg a legrosszabbakból
tele vannak szenvedélyes hevülettel”.
(szabad fordításban)



Spirituális perspektíva, a valóság alapját képező transzcendencia nélkül elvesztünk. Az univerzum tudatos, és amit teszünk és ahogyan gondolkodunk, megváltoztatja, miként játszódnak le ezek a ciklusok. Ez jó hír, mert azt jelenti, van választásunk.

Minden lehetséges áttörés azoktól fog származni, akik képesek kiszabadulni az illúziókból. Létrejöhet egy spirituális reneszánsz, de lehet, hogy – legalábbis egy ideig- a föld alá kell vonulnia,. A valódi, egy emberbarátibb életmód irányába mutató változások az árnyékban kezdődhetnek, a kémkedők vizslató tekintete elől rejtve, de az összeomlás metasztázisainak terjedésével ki kell törniük a fedezékből.

A legjobb esetben ez az évtized olyan spirituális ébredésre nyújt lehetőséget, amely materialista szcientizmus elutasítását, a világ oly szükséges újjávarázsolását és a valóság tágabb perspektívája felé való nyitást foglalja magában. De ne ücsörögjünk tétlenül, arra várva, hogy ez az ölünkbe hulljon – mert nem így működik.

Ha olyan ébredést akarunk, ami valóban megváltoztatja a világot, a Szaturnusz-Neptunusz pozitív megnyilvánulásával összhangban – azt meg kell testesítenünk és valósággá kell tennünk. Gyökeresen át kell alakítanunk a tudatosságunkat és azt, hogy hogyan élünk együtt ezen a bolygón.

Itt az ideje, hogy mi legyünk a változás!

A következőkben az előttünk álló évtized minden egyes fontos tranzitját és ciklusát megvizsgáljuk, a Vízöntő Plútóval kezdve

 

Az eredeti bejegyzés:  Forthcoming Astrological Cycles and Transits: 2022 to 2032





A szerzőről

Jessica Davidson az Egyesült Királyságban élő író, zenész, misztikus
Blogja: Jessica Davidson (Writer – Storyteller – Mystic)
Változatos témákban publikál: önismeret, közélet, kultúra, zen buddhizmus, asztrológia.
Látásmódjával sok szempontból egyetértek, de vannak kérdések, amelyeket teljesen másképp látunk. Lefordításra azokból a munkáiból válogattam, ahol nagyjából közös a hullámhossz. Angolul értők sok érdekes cikket találhatnak oldalán, amelyek kisebb -nagyobb szemléletbeli különbségek esetén is gondolkodóba ejtenek.




Kapcsolódó

Jessica Davidson blogomon elérhető írásai

Szaturnusz a Vízöntőben : társadalmi reform és identitáspolitika

Szaturnusz – Uránusz ciklusok : archetípusok és történelem

A Jupiter- Szaturnusz ciklus és a levegős jegyekbe való átmenet

Jupiter – Szaturnusz együttállás: a New Age kezdete?

Jupiter-Neptun együttállás a Halakban

Szaturnusz a Halakban: kiábrándulás és spirituális fegyelem

Plútó a Vízöntőben: történelmi visszatekintés




További bejegyzések

Miért lett ilyen a világ ? – mundánasztrológiai bejegyzések tematikus oldala

Külső bolygók történelemformáló ciklusai I rész, II részCharles Harvey, Michael Baigent és Nicholas Campion , Mundane Astrology című könyve alapján)





Könyvajánló

Charles Harvey, Michael Baigent és Nicholas Campion , Mundane Astrology

Richard Tarnas : Cosmos and Psyche

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *