Erőpróbáló Vénusz – Mars fényszögek

A Vénusz – Mars együttállással, kvadráttal vagy szembenállással rendelkezőket erős érzelmek és vágyak hatják át, különösen ha románcról és szexről van szó. Azt mondják, ezek az aspektusok kiemelkedő szerepet játszanak a szerelmi perpatvarokban, huzakodásban, tányérhajigálásban. Ezek azonban időnként az előjáték szerepét is betölthetik, így a háborúskodással kezdődő jelenetek lepedőcsatákkal is végződhetnek. A mondás, miszerint a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról érkeztek találóan jellemzi az ilyen fényszögekkel rendelkezők kapcsolatait. (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Míg egy Vénusz – Mars fényszög világosan kihangsúlyozhatja a férfiak és nők közötti különbséget, az erőpróbáló jellegűek kifejezetten a másik nemre irányuló haragra utalhatnak. Ez tükröződhet az anyagiakon, tulajdonon való veszekedésben vagy egymás cincálásában is. Természetesen képesek nagyon érzelmesen, melegszívűen, szeretetteljesen is jelen lenni kapcsolataikban, ingerlékenységük miatt azonban túllóhetnek a célon. Gyakori, hogy így vélekednek magukban partnerükről : „Képtelen vagyok kijönni vele, de imádom a kihívást, miatta érzem úgy, hogy élek, szenvedélyes érzelmekkel viseltetem iránta”.

Az ilyen Vénusz – Mars aspektussal rendelkezők talán gyorsan ágyba bújnak, rögtön kimutatják érzelmeiket, sőt akár házassági szándékaikat is. Igen karizmatikusak, így a velük való kapcsolat rabul ejtő, és olyasféle állati magnetizmus árad belőlük, amelynek meglehetősen nehéz ellenállni. Szerelemben tanúsított demonstratív viselkedésük és ahogy rögtön a „lényegre” térnek, önzőnek, tolakodónak és agresszívnek tűnhet mások számára. Általában nagy a szerelmi étvágyuk, valószínűleg szeretnek flörtölni, személyiségüknek lehet egy rendkívül romantikus oldala is és izgalmasnak találják a szerelmi versenyhelyzeteket. (Ez tudatos szándékaik ellenére is háromszögekbe bonyolíthatja őket).



Az ilyen kombinációkkal rendelkező férfiakat egy Joey Tribbiani ( ford megj : a Jóbarátok című amerikai szituációs komédiasorozat egyik főszereplője. ) -féle viselkedés jellemzi. Előszeretettel viselkedhetnek macsó módjára, és rendszerint imádnak nőket hajkurászni. ( Ford megj: Tribbianinak – 1967. július 25, Massachusetts, 04:18 – egy nagyon gyenge Vénusz – Mars szextilje van, viselkedése kényszerességét az Oroszlán Nap – Skorpió Mars közötti kvadrát adja, felezőpontjában a generációs Uránusz – Plútó együttállással. Ettől függetlenül, a Jóbatrátokban megformált karakter viselkedése akár egy diszharmonikus Vénusz – Mars fényszögre is jellemző lehet.) Gyakran vágynak egy kis csetepatéra, hogy ne laposodjanak el a dolgok, és szenvedélynek sincsenek híján. Mivel metakommunikációjukat erősen áthatja a szexualitás, nagyon oda kell figyelniük, milyen jelzéseket adnak, mert ez nem minden esetben szerencsés és mások félreérthetik. Általában kalandvágyók, szeretik a mókát és a szórakozást.

Az ilyen formációval rendelkező nők a sportos, férfias, harcias típusokhoz vonzódnak, akiknek személyisége talán az erőszakos vonásoknak sincs híján. Mindkét nem társulásaiban agresszivitással, önzéssel, szerelmi perpatvarokkal kapcsolatos problémák merülhetnek fel. Kedvezőtlen helyzetben ezek az aspektusok komoly viszályokat és vitákat, időnként durva, erőszakos, szélsőséges érzelmektől terhelt párkapcsolatokat jelezhetnek. A Vénusz és a Mars a szerelmi kalandokban is szerepet játszhat, így a két bolygó közötti diszharmonikus aspektusokkal rendelkező szülöttek gyakran találhatják magukat szerelmi háromszögekben. Ilyesmi főleg akkor fordul elő, ha házasságukat/ tartós kapcsolatukat túlságosan egyhangúnak találják. (Ford megj: ez túl durva leegyszerűsítés; más horoszkóptényezőknek is ebbe az irányba kell mutatniuk. És egy Vénusz – Mars szextil, trigon is jelezhet háromszögeket, más hatásokkal kombinálódva. Pl: Nap – Hold diszharmonikus kapcsolatban, Vénusz – Mars harmonikus fényszögben utalhat arra, hogy a szülöttnek több szerencséje van a szerelmi kalandokban, mint egy ún stabil kapcsolatban. ) Hajlamosak lehetnek gyorsan szerelembe esni és kiszeretni, illetve, ha véget ért a románc -és állítólag összetört a szívük- gyorsan belevetik magukat a következőbe.Némelyek gondolkodás nélkül hajlamosak fejest ugrani egy kapcsolatba.




A szerelmi élet erőpróbáló Vénusz – Mars szögek által jelzett zavarai, a teljesség igénye nélkül: a szülött újra meg újra nehezen elérhető/ érzelmi elköteleződésre alkalmatlan partnerek kegyeiért harcol, olyan versenyhelyzeteket teremt, ahol összeugraszthatja az ő kegyeire sóvárgókat, vetélytársai elszeretik a partnereit, lebukik kalandozás közben.

A megtanulandó leckéknek a kompromisszumra való képesség, az egyensúly megteremtésének képessége, bizonyos szintű inkompatibilitás tolerálása is részét képezheti. Egyes ilyen formációval rendelkező nőknek óvakodniuk kell attól, nehogy bántalmazó kapcsolatokba keveredjenek, vagy más fajta atrocitásoknak tegyék ki magukat. Az ilyen kombinációknál jelen levő hasadás gyakran arra vezethető vissza, hogy a szülöttek egyszerre törekednének harmóniára és akarnák kielégíteni saját igényeiket. Ezen aspektusok nehézsége azonban abban áll, hogy ahol felbukkan a szerelem lehetősége, ott egyidejűleg a konfliktusé is felbukkan, így az ellentétek egyesítése nagyfokú erőfeszítést és tudatosságot kíván.

Talán rajonganak vágytól égő kapcsolataikért és némi civakodást is élveznek, de vigyázniuk kell, nehogy egy húzd meg ereszd meg típusú kapcsolatba ragadva pufogtassák el muníciójukat. Mint minden nehéz fényszög esetén ( bizonyos típusú együttállások, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) erőpróbáló Vénusz – Mars aspektusoknál is valószínű, hogy a szülöttnek az egyik bolygóhoz nagyobb affinitása van, mint a másikhoz. Amennyiben a Vénusz áll közelebb hozzá, ő lesz az, aki kapcsolódni akar, szeretetteljesebb, együttműködőbb. Amennyiben inkább a Marssal azonosul, ő lesz az, aki jobban érvényesíti egyéniségét a kapcsolatban, többet vesz el, mint amennyit ad és mindig eléri azt, amit akar.

Az erőpróbáló Vénusz – Mars kombinációk szeretlek – gyűlöllek típusú kapcsolatokat hozhatnak a szülöttek életébe és vitákra hajlamosítanak. Amennyiben azonban sikerül összhangot teremteniük az adok és a kapok között, párkapcsolataik nagyszerűen alakulhatnak. Ez folyamatos éberséget, tudatos odafigyelést igényel, de a szerelem örömei bőségesen kárpótolni fogják őket.





Kapcsolódó

Párkapcsolat, szerelem – tematikus oldal

Illik hozzám a párom ?

A mérgező kapcsolatokról – más szemszögből

Az archetipális Mars (Linda Reid)

Az örök háromszög (Liz Greene)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!