Menu
Csak a bizonytalan a biztos
2018-11-30 asztropszichológia

Újra pontos a Vénusz – Uránusz szembenállás: spontán impulzusok, felelőtlen döntések és telitalálatok, érzelmi – pénzügyi hullámvasutazás

Jóllehet csak december 1-jén pontosul be, már napok óta erőteljesen érződik a Vénusz – Uránusz szembenállás befolyása. Ez december első 5 – 6 napjáról is elmondható. A Vénusz tolatása miatt ez a hatás egyébként az egész őszt átszínezte: először szeptember 12-én vált egzakttá, aztán október 31-én, de a két bolygó nagyjából orbison belül maradt.

 A vélemény fontos. A Tiéd is az. Mielőtt azonban hozzászólnál a Facebook-oldalon közzétett posztokhoz, kérlek tanulmányozd át gondosan a kommentelési etikettről szóló bejegyzést. Ezzel megelőzheted azt a mindkettőnk számára igen kellemetlen helyzetet, hogy hozzászólásod töröljem, vagy le kelljen tiltsalak az oldalról. Köszönöm.

Ez azt jelenti, hogy a bolygókhoz kapcsolódó témák folyamatosan aktuálisak maradtak az elmúlt két és fél hónap alatt. Ez természetesen mindenkinél mást és mást jelent a személyi horoszkóp adottságaitól függően, de azért vannak általános sajátosságok. Ezeket a Vénusz – Uránusz fényszögek személyi horoszkópban és tranzitként tárgyaló bejegyzések nagyjából érintették. Pillanatnyilag a Vénusz Uránusz együttállás a radixban és tranzitként, Vénusz – Uránusz kvadrát a radixban és  tranzitként, Vénusz – Uránusz szembenállás a radixban és tranzitként című posztok érhetők el. Még lesznek ilyenek a közelebbi – távolabbi jövőben, időmtől függően 🙂





Ami nagyjából elmondható:

A társulások (nem csak a párkapcsolatok, hanem baráti, üzleti jellegűek is) sokféle változáson mehetnek keresztül. Ezek akár váratlanul is bekövetkezhetnek, de akkor is mindig van előzmény. Az átértékelődési folyamatok eredményeképp a személyes függetlenség, saját úton járás igénye konfliktusba kerül az összetartozáséval. Mivel a Vénusz október 5 – november 16 között tolatott, sokan gondolkoztak el azon, mennyire szolgálják javukat társulásaik, mennyire maradhatnak együvé tartozva önmaguk, és megéri -e mindazt feladni magukból a társulás érdekében, amit szükségszerűen fel kell adni ilyenkor… A hat hetes gondolkodási idő alatt gyakran mutatkozik meg a megoldás is, de az is előfordulhat, hogy leválásra való igény nem mindig jár együtt annak gyakorlati feltételeivel. (Pl. hiányzik hozzá az anyagi függetlenség, nincs megfelelő alternatíva, stb)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

A veled vagy nélküled kérdései is egyre feszegetőbbé válnak az ilyen időszakokban. A szerelmi háromszögek klasszikus tartozékai ezeknek a tranzitoknak. Ilyenkor általában nem az a megoldás, hogy választani kell A, B (esetleg C, D – az ABC hosszú, tetszés szerint lehet a betűket sorolni 🙂 🙂 🙂 ) partner között, hanem ezek egy mélyebb hiányérzet, valamilyen meg nem oldott téma tüneteiként jelennek meg. Ezt a kérdezőnek nem oly módon kellene orvosolnia, hogy pótcselekvésként kapcsolatból – kapcsolatba ugrándozik, hanem hosszabb – rövidebb egyedüllétet vállalva hiteles önismereti útra lép, érdemben kezd el valóságos feladataival foglalkozni.

A pénzügyek is ingatagakká válhatnak. Ezt egyaránt okozhatja meggondolatlan költekezés, az anyagi lehetőségek túlbecsülése és olyan, tőlünk független helyzetek, mint egy megszűnő munkahely, instabil gazdasági helyzet. Természetesen van, amikor a két tényező együtt jár. Érhet pl. olyan kellemetlen meglepetés: hogy a biztos bevételforrás tudatában kiköltekezünk, ezt követően azonban, egyik napról a másikra az elapad, nagyobb tételű, kényszerű kiadás (pl. betegség, baleset, ingatlanban, ingóságban esett kár miatt) zúdul a nyakunkba.

A z Uránusz tranzitjaira nagyfokú türelmetlenség is jellemző, ezért a könnyelmű, gyors döntések esélye is nagyobb, mint máskor. A spontán reakciók természetesen nem minden esetben rosszak. Van, amikor szerencsésebb dolog a bizonytalanba ugrani, mint az ismert rossz mellett kitartani, de az időzítés kérdése ilyenkor is komoly problémákat okozhat.



A előző bejegyzésekben már volt szó arról, hogy az egyidejűleg érvényesülő bolygóhatások szintén könnyelműségre, meggondolatlanságra, felelőtlenségre, a lehetőségek túlértékelésére hajlamosítanak. ( A Nyilas Jupiter Mr. Hyde oldala, Nap – Jupiter együttállás, Jupiter – Nap – Merkúr együttállás a Nyilasban, kvadrátban a Halak Marssal, ld Zűrzavaros időszakban vagyunk stb).

Bár rendszerint, amikor egy bolygó abbahagyja tolatását és kilép a retrográd árnyékból, tisztulni kezd a kép, jelen esetben, az egyidejűleg érvényesülő hatások miatt még jó darabig nem lesz egyértelmű bizonyosságunk.

Kedvező esetben jó esély van arra, hogy ha egy kapcsolat véget ért (akár mert önként léptünk ki belőle- pl. felmondás, szakítás, csoportból, szervezetből való kilépés, vagy mert a másik fél köszönt el tőlünk), akkor is jól jártunk, ha egyelőre még nem tűnt fel stabil alternatíva a láthatáron. Hasonlóképpen, a kereteinket meghaladó, esetleg az utolsó tartalékokat is felemésztő befektetések is lehetnek nagyon jók. Talán még ugródeszkát is jelenthetnek a folytatáshoz.

Meg kell azonban mondanom, hogy a jelenlegi bolygóállások mellett az ilyen forgatókönyveknek van kevesebb valószínűsége. A stabil (de már kissé bejáratott és ezért uncsibuncsi hidak) felégetése  légvárakért, vágyfantáziákért cserében súlyos következményekhez vezethet. Ezek akár végzetesek is lehetnek. A vakmerő ugrás nyereséges vagy veszteséges mivoltának reális kiértékelésére csak később lesz alkalom. Ez azonban egyszersmind túl későt is jelenthet.

A jelenleg is érzékelhető bizonytalanság, a garanciák, a biztosítékok hiánya egyébként egész 2019 folyamán végigvonul. Ezért, ha csak nem kényszerülünk rá, a sorsot nem mostanában kell kísérteni….





Kapcsolódó

A Vénusz tolatása a Skorpióban és a Mérlegben 2018

Érzelmi viharok – viharos érzelmek: Vénusz – Uránusz szembenállás október 31

Az örök háromszög

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *