Menu
Mars - Szaturnusz erőpróbáló fényszögek
Mars- Szaturnusz erőpróbáló fényszögek a horoszkópban
2019-06-05 asztropszichológia

Akiknek születési képletében a Mars együttállást, kvadrátot vagy szembenállást képez a Szaturnusszal, általában rengeteg frusztrációval, akadállyal szembesülnek és emberfelettien nehéz feladatokat kell megoldaniuk  (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ez az aspektus gyakran szerepel olyanok horoszkópjában, akiknek nehéz fizikai munkát kell végezniük, nagy kihívásoknak kell megfelelniük. Úgy tűnik, mintha a nagy erőpróbák is részét képeznék karmikus tapasztalási tartományaiknak. Ez persze nem azt jelenti, hogy ne lennének sikeresek. Az alkalmatlanság érzete tulajdonképpen gyakran válik olyan ösztönzőerővé, amelynek hatására ezek a szülöttek minden akadályt legyőznek és elérik céljaikat. Azonban, ha sikertörténetükről faggatod őket, többségük azt is elmondja majd, hogy mindenért keményen meg kellett harcolniuk, és hosszan sorolják majd azt a rengeteg viszontagságot, amelyen vágyaik megvalósítása érdekében át kellett küzdeniük magukat.

Jó esetben a Mars- Szaturnusz fényszöggel rendelkezők igen kitartók, elszántak és hosszú távon is képesek erőfeszítéseket tenni. Tisztában vannak azzal, hogy az eredményekért sok -sok órán át, alaposan és keményen meg kell dolgozniuk. Nem pazarolják felesleges dolgokra idejüket és energiájukat. Ennek a fényszögnek azonban olyan jellege van, amely blokkolja az energiaáramlást. Így amikor a Mars cselekedni akar, a Szaturnusz útjába áll és egy tapodtat sem hajlandó tovább lépni. Ez a dinamika saját természetük része, de az illetők gyakran egy olyan, hozzájuk közel álló férfi, autoritásszemély révén fogják megtapasztalni, aki durva, rideg és időnként fizikailag is erőszakos lehet. Ez az aspektus feszült kapcsolatra is utalhat férfiakkal; a Mars pedig nehezen tud szabadon megnyilvánulni a szaturnuszi elnyomás és tagadás mellett.




A szülött rendszerint ellenőrzés alatt tartja érzelmeit, az elnyomott düh és szexualitás problémákat idézhet elő. Az illető gyakran küzd szexuális gátlásokkal, önbizalomhiánnyal, és ez időnként odáig fajulhat, hogy teljesen leblokkol. Az ilyen fényszögekkel rendelkezők súlyos terheket cipelhetnek, vagy van valami olyan elköteleződésük, kötelezettségük, amely elől nem szökhetnek meg. Ez sokszor fizikailag is igen megterhelő, de a Marsnak ki kell fejlesztenie állóképességét, bátorságát, kitartását és küzdőszellemét pedig különböző próbatételek során kell bizonyítania.

Az ilyen fényszögekkel rendelkező nők férfi-partnerük révén is szembesülhetnek a brutalitással. Rossz esetben oly módon, hogy  erőszakos társat vonzhatnak be, aki vagy fizikailag is bántalmazza őket vagy átvitt értelemben igyekszik izzé – porrá zúzni identitásukat. Szerencsésebb esetben, azaz magasabb tudatossági szinten az illető „csak” ugyanolyan nehézsúlyú birkózó, mint ők, de a mérkőzések barátiak maradnak. Sokszor választhatnak veszélyes szakmában- pl fegyveres testületnél, különleges alakulatoknál – dolgozó partnert is.

Mindkét nem esetén gyakori, hogy a hatóság képviselőitől szenvednek el atrocitásokat. Úgy érzik, folyamatosan leigázzák, ellenőrzik őket, kötekednek velük. Egyesek közülük igen nehezen jönnek dühbe és mások reakcióitól való félelmükben elnyomják ezeket az érzéseket. Nem ritkaság, hogy ez a felhalmozódott és megéletlen harag egy szép napon kirobban, és látványos dührohamban jut kifejezésre. Ezek az emberek vagy rettegnek mindenfajta versenyhelyzettől vagy pedig olyan területeket keresnek, ahol próbára tehetik erejüket, és időnként túlságosan is komolyan veszik a versengést.

Az erőpróbáló Mars- Szaturnusz aspektusok gyakran utalhatnak gyerekkorban elszenvedett fizikai vagy szexuális bántalmazásra. Az esetek nagy részében az apa volt a tettes. Egy ilyen formációval rendelkező fiatal lánynak pl erőszakos apja volt, aki oly módon végzett egész családjával, hogy rájuk gyújtotta a házat. Általában van valami gyerekkori téma, amellyel a szülöttnek újra foglalkoznia kell és meg kell gyógyítania, bármi volt is, ami kisebbrendűségi érzésekkel töltötte el, megrémítette, és elrettentette haragja kifejezésétől. Olyanok is vannak közöttük, akik folyamatosan elvesztik önuralmukat és mások feletti dominanciára törekszenek. Ez talán annak tudható be, hogy valamelyik szülőjük nagyon szigorú volt és gyakran kijött a sodrából. A szülöttnek egyszerűen túl sokat korlátozták gyerekkorában, így erős autoritás-komplexus fejlődött ki benne.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Charles E O Carter asztrológus szerint ezek az aspektusok testi szenvedést is jelezhetnek, hiszen gyakoriak fizikai erőszak és gyilkosságok áldozatainak képleteiben. Magam is számos olyan képlettel találkoztam, amelyek igazolják ezt az értelmezésmódot. De ha a nagy számokkal dolgozó statisztikákat nézzük, vajon hány embernek kell számolnia ilyen súlyos következményekkel? E fényszögek bőrproblémákra, égési sérülésekre és balesetekre is utalhatnak. Mindez így elolvasva talán hátborzongatóan hangzik, de ilyenkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy – egy aspektus nagyon sokféleképpen nyilvánulhat meg, az erőpróbáló Mars – Szaturnusz fényszögek által jelzett feladat pedig annak megtanulása: hogyan érvényesítheti a szülött hatékonyan akaratát a világban anélkül, hogy túlzásokba esne, vagy épp ellenkezőleg, rettegne kifejezésre juttatni.

Az élet sok érzelmi és fizikai próbatételt tartogathat a nehéz Mars – Szaturnusz aspektusokkal rendelkezők számára, rendkívül fejlett kötelességérzetük pedig felülkerekedhet személyes vágyaikon. Rengeteg neheztelés és frusztráció halmozódhat fel bennük amiatt, hogy valami/valaki folyamatosan keresztezi útjukat, megpróbálják őket eltéríteni szándékaiktól, mindig falakba ütköznek, sorozatos visszautasításokban részesülnek. Ezeknek a személyeknek tudatosan ki kell fejleszteniük a siker és a jó dolgok elfogadására való képességüket, és azt, hogy ne habozzanak túl sokáig mielőtt cselekvésre szánnák magukat. Meg kell tanulniuk megbízni képességeikben is. Türelemmel, szorgalommal, kemény munkával ez is sikerülni fog. Az erőpróbáló Mars – Szaturnusz fényszögekkel rendelkezők hol rendkívül aktívak, energikusak, hol pedig teljesen elhagyja őket az erő, céljaik elérésében pedig bénító szorongás, félelem akadályozza őket.

Azt tartják, ezek a fényszögek nehezebben kezelhetők férfihoroszkópokban. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy a férfiassággal, erővel, potenciával is összefüggésben vannak – és ezek tipikusan maszkulin megnyilvánulási módok. Liz Greene asztrológusnő szerint az ilyen formációkkal rendelkező férfiak, más férfiakkal vagy nőkkel szembeni kisebbrendűségi érzéseiket kompenzálandó, túlhangsúlyozhatják férfiasságukat. Ezen aspektusoknál a kihívás abban áll, hogy az illetőknek akkor is el kell sajátítaniuk az asszertivitás megfelelő formáit, ha gyerekkorukban ehhez nem álltak rendelkezésükre alkalmas szerepmodellek. Meg kell tanulniuk hogyan használhatnák konstruktív módon ezt azt az energiát, hogy elérhessék rég áhított céljaikat. Meg kell tanulniuk, hogyan fogják vitorlájukba a bennük levő bizonytalanságot és félelmet, hogy hajtóerejük révén megvalósíthassák szándékaikat. Ki kell fejleszteniük belső erejüket, amelynek révén szembenéznek a megpróbáltatásokkal, és akkor is bátorságot kell tanúsítaniuk, vállalniuk kell a kihívást, ha úgy érzik, ők a legkevésbé alkalmasak rá.

Forrás: The Astrology Place Membership




Kapcsolódó

Mars – Szaturnusz együttállás: áttörés vagy összeomlás ?

Mars – Szaturnusz kvadrát

Mars Szaturnusz kvadrát (Robert Hand)

A Mars archetípusa (Linda Reid)

Az elnyelt életerő visszaszerzése

Így kezeld a dühödet !

Öt módszer az állóképesség fejlesztésére

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *