Most rakj rendet !

Az előttünk álló napok kitűnő alkalmat adnak a külső – belső rendrakásra. Ez segíthet megfelelően kezelni a közeljövő viszontagságosabb hatásait is.

Viszonylag nyugodt hét vége várható, a 22-én bepontosuló Vénusz – Jupiter szextil energiái már most is érződnek. Az Uránusz – Szaturnusz – Vénusz nagy földtrigonja által fémjelzett elmúlt napok lehetőséget adtak azoknak, akik felismerték, hogy a föld elem eszköztárával élve – (bővebben: A föld elem és a szellemi utak) bizonyos fokú állandóságot teremthetnek a változásban.

A kis-és nagy Jótevő hét végén egzakttá váló, kedvező fényszöge jó hatással van a társasági életre és az üzleti tevékenységre. E formáció remek alkalmakat teremt arra, hogy új barátságokat kössünk, flörtöljünk, illetve megbékítsük azokat az ismerőseinket, akiket esetleg magunkra haragítottunk. Azonban, mint már többször is szó volt róla, a szextil segítő energiái nem automatikusan, maguktól értetődő módon állnak rendelkezésünkre – mint egy trigoné, hanem bizonyos erőfeszítéseket is tennünk kell ahhoz, hogy kihasználjuk őket.

Azt sem árt szem előtt tartani, hogy a Vénusz is, a Jupiter is hajlamosak a könnyebbik végén megfogni a dolgokat (szerencsére jelenlegi jegyhelyzetükben – Szűz Vénusz, Skorpió Jupiter– ez a tendencia visszafogottabban érvényesül). E két princípium nem kezeli valami jól a nyomást, így hatásukra mi is hajlamosak lehetünk túlköltekezéssel, kényelmességgel, mértéktelenséggel, a feladatok hárításával, pótcselekvésekbe merüléssel reagálni a valóságos teendőkkel való szembesülés helyett.

Pedig az összeszedettség, hatékonyság, önfegyelem, önmérséklet most nagyon ajánlott (a július 14-én bepontosult Vénusz – Szaturnusz trigon ugyan már felbomlott, de a tudatosság vele kapcsolatba hozható pillanatai reprodukálhatók), hiszen napokon belül a fix T-kvadrát destabilizáló erői kerülnek túlsúlyba, egy igen erős teljes holdfogyatkozással megfűszerezve. Ami azt illeti, a haladás eddig sem volt zökkenőmentes, de a június végén – július elején összeállt nagy víztrigonok, majd július 8 – 16 között a nagy földtrigon révén lehetett egyensúlyt teremteni a számos megrázkódtatást is tartogató változások közepette. (Ezekről az egyidejűleg ható tendenciákról a Cukor és ostor című bejegyzés írt bővebben)

A Nehezen összehangolható ellentétek c. bejegyzésben részletesen volt szó arról, hogy a július végét meghatározó T -kvadrát tengelypontjában az Uránusz, a kiszámíthatatlanság, váratlan, nem egyszer sokkoló változások princípiuma áll. Bár az uránuszi hatásokkal szemben a görcsös bebiztosítási kényszer teljesen hatástalan – sőt gyakran éppenséggel ellentétes hatást vált ki – az alábbi tippek igen hasznosak lehetnek:    • A következő napok viszonylag kiegyensúlyozott hatásait kihasználva hozzunk tető alá minél többet függőben levő teendőinkből. Akinek módjában áll, akár előre is dolgozhat valamelyest – a későbbi, akár egyik óráról a másikra bekövetkező események ugyanis alaposan szétzilálhatják napirendjét.
    • Egy alapos nagytakarítás gondolatainkban is segíthet rendet teremteni; munka közben pedig könnyebb tisztába jönni más életterületek prioritásaival és elhanyagolandó trivilaitásaival is.
    • A belső megtisztulás, méregtelenítés (bővebben Asztro – diéta) szintén sokat javíthat a tapasztalási szinteken. Ugyanilyen hatásuk van a különböző típusú meditációs gyakorlatoknak (főleg a vipassana, dzogchen jellegűeknek), jógának, taichinak, különböző típusú harcművészeti irányzatoknak, de a testedzés, kiadós séták, kirándulások is egészségesebb megélési szinteket nyithatnak ilyenkor. Életem folyamán már többször volt alkalmam meggyőződni arról, hogy ha „akarással”, görcsös igyekezettel nincs is hatásunk az uránuszi, plútói eseményekre, napi életvitelünk igenis befolyással van rájuk.
    • A legkevesebb, ami elmondható ilyenkor, hogy az alkohol és más tudatmódosító szerek kerülendők. Húst hússal evőknek is érdemes szem előtt tartaniuk, hogy az ilyen étrend nehézkesebb, „karmikusan terheltebb” tapasztalási szinteket vonz. (Utálom az effajta, new ages körök által lejáratott kifejezéseket, de sajnos nem tudok jobbat. ) A leírtakat ráadásul saját, sok éves tapasztalataim is alátámasztják. Legutóbbi, nagyon tanulságos, egyszersmind megrázó élményem egy nálam alig néhány évvel idősebb ismerősöm hirtelen, a jelenlegi bolygóállások szinkronicitásaként bekövetkezett halála. Ö nagyon lesújtó véleménnyel volt az egészséges életmód híveiről, és ez nem is leplezte.  Jómaga a legkevésbé sem volt “vádolható” ilyesmivel, két végén égette a gyertyát – amelynek egy nappal a július 13-i részleges napfogyatkozás előtt meg is lett a maga tragikus végeredménye. Ezzel nem azt akarom állítani, hogy az ilyesfajta forgatókönyvek elkerülhetetlen velejárói a jelenlegi időszaknak, de azt a lehető leghatározottabban állítom, hogy a mindennapi életvitelnek hatása van a tudatállapotra, és az azáltal bevonzott megélési szintekre is.
 

kép: Tekin Türe

 

Kapcsolódó

Júliusi előrejelzés

Vénusz a Szűzben

Hozd ki a legtöbbet a Skorpió Jupiter tranzitból !

Válság és változás: részleges napfogyatkozás a Rákban

Sorsfordulók hírnökei – nap és holdfogyatkozások az asztrológiában

Eklipszek tematikus oldala

Asztro -diéta

Öt tipp hogyan kezeld hullámvasutazásaidat

A föld elem és a szellemi utak

Cukor és ostor: nagy trigonok, T-kvadrátok

Nehezen összeegyeztethető ellentétek: fix T-kvadrátok, 2018 nyár

Tűzvihart, jégesőt tartogathat a nyár

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!