Mars – Neptun kvadrát: elszivárgó energia, intrikák, titkok, botrányok

A Mars és a Neptun erőpróbáló fényszögei igen fárasztók és önbizalom – apasztók lehetnek. A Neptun a titokzatos, rejtett dolgokat uralja. Akkor azonban, amikor kapcsolatba lép a Marssal, eddig ismeretlen, eltitkolt témákra is fény derülhet. Jóllehet bizonyos szintű tudatosság, reflexiós készség birtokában tisztában lehetünk belső feszültségeinkkel és ezek okával, ha átadjuk magunkat e tranzit hatásának, energiáink elszivároghatnak.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Neptun hajlamos lehet a légvárépítésre, egyszersmind spirituális, álmodozó, kreatív és éntelen. A Mars cselekvés- és ego orientált. Kvadrát esetén nehéz összhangot teremteni e kétféle irányultság között. A keletkezett feszültséget hajlamosak lehetünk alkohollal és más tudatmódosító szerekkel oldani, különösen, ha a képlet egésze is hajlamot jelez az effajta látszatmegoldásokra. Szervezetünk egyébként is érzékenyebbé válhat a kémiai hatásokra (gyógyszerek, különféle készítmények, pl. kozmetikumok, festékek, háztartásban használatos vegyszerek, élelmiszerek.)

Ily módon allergiás tünetek is jelentkezhetnek. (E téma kapcsán érdemes elolvasni Rüdiger Dahlke Az agresszió, mint esély című könyvét. Az allergiás reakciók az elnyomott, a konkrét feladat helyett az azzal analóg szimbolikus témákra irányuló, nem megfelelő módon megélt agresszió tünetei. Természetesen amikor a szimptómák már fizikai szinten jelentkeznek, akkor azon a szinten kell kezelni őket; a téma tudatosítása tehát nem jelent automatikusan gyógyulást is és nem helyettesíti minden esetben az allopatikus gyógykezelést. A tudatosság azonban felgyorsíthatja a helyrejövetelt. Az analógiák helyettesítése más, a helyzethez jobban illő változataikkal idővel tünetmentességet eredményezhet. Ezek a lépések azonban gondos előkészítést igényelnek, az asztrológiai konzultáció, jóllehet értékes kiegészítő információkat adhat, semmilyen körülmények között nem helyettesítheti a szakszerű orvosi ellátást.)A Mars – Neptun erőpróbáló tranzitjai botrányokat, lelepleződéseket is jelezhetnek. Hogy valójában mennyi a most felszínre kerülő dolgok valóságtartalma, jó kérdés, ugyanis a Neptun egyszersmind az illúziók, a szemfényvesztés, zűrzavar, tisztánlátás hiányának princípiuma is. Ebbe az öncsalás, a mások által való megcsalatás éppúgy beletartozik, mint az olyan helyzetek, amikor nem látjuk át világosan az összefüggéseket.

Ez a tranzit arra is lehetőségeket adhat, hogy tudatára ébredjünk vakfoltjainknak és azoknak a rejtett motivációknak, amelyek nem engednek továbblépni. Az eszmélés meglehetősen kellemetlen formában történhet: azon kapjuk magunkat, hogy üresjáratban pörgetjük az agyunkat, árnyékboxolunk, anélkül, hogy tudatára ébrednénk motivációinknak. (Pl. bár látszólag nem tudjuk az okát, megmagyarázhatatlan dühöt érzünk egy személy vagy egy helyzet iránt. Vagy, épp ellenkezőleg: a kiváltó okkal tisztában vagyunk, csak épp nem tudunk fogást találni az illetőn, esetleg annak vagyunk tudatában, hogy a helyzettel való szembesítés, elégedetlenségünk kifejezésre juttatása önmagában nem visz közelebb a megoldáshoz.)

Megpróbálhatunk valamilyen konkrét megoldást erőltetni valamilyen kétértelmű/ körvonalazatlan helyzetre, aztán csodálkozunk, miért is nem működik a módszerünk. Akár saját viselkedésünkben érjük tetten őket, akár a külvilágban tapasztaljuk, a kihívásokra adott passzív – agresszív és/ vagy manipulatív válaszok szintén jellemzők lehetnek erre a tranzitra. E reakciók általában abban gyökeredznek, hogy vagy mi vagy azok, akik részéről elszenvedjük, nem tudják, hogyan adhatnának közvetlen és hatékony válaszokat. A direkt konfrontációtól való megalapozott (pl. hiányos eszköztár) vagy túlzott félelem (önbizalomhiány) vagy önszabotázs -akciókat vagy mások fáradozásainak tönkretételét eredményezheti.

A probléma részét képezheti az is, hogy titokban saját idealizmusunk ellen harcolunk, illetve képtelenek vagyunk elfogadni azt, hogy ellenlábasunk helyzete/hozzáállása valójában egészen más, mint róla alkotott vágyálmaink és előfeltevéseink. Ilyformán a csüggedtség, eszköztelenség érzése saját, sokkal mélyebben gyökerező tudattalan viszonyulásainkból táplálkozhat, ami megnehezítheti, hogy hatékonyan reagáljunk az itt és most kihívásaira. A saját motivációinkkal, igényeinkkel, sóvárgásainkkal való szembesülés, az önmagunkkal szembeni őszinteség tehát sokkal közelebb visz célunkhoz, mint annak a személynek a macerálása, akikkel látszólag problémánk akadt.Az a hét – tizenkét nap, amely alatt a kvadrát hatása érvényesül, nem az az időszak, amikor jó ötlet szerződéseket aláírni, nagy horderejű döntéseket hozni. A mások által elmondottakat is jobb kettővel…vagy inkább többel elosztani. A kommunikáció még a legjobb esetben is zavarossá válhat. Jóllehet a kimondatlan, elmondatlan dolgok nagyon gyakran válhatnak a probléma forrásaivá, mégsem ez a legjobb alkalom a nagy, tisztázó beszélgetésekre.

A Neptun erőpróbáló fényszögei nedves időjárást, vízzel, penészesedéssel kapcsolatos problémákat is jelezhetnek. Influenzás megbetegedésekre is fogékonyabbak lehetünk, könnyebben fázunk meg. Ha lassú mozgású bolygók más, erőteljes diszharmonikus hatásai is érvényesülnek, súlyosabb járványok is felüthetik fejüket , vagy a meglévők terjedhetnek szélesebb körben.

E tranzit úgy kezelhető a leghatékonyabban, ha időt hagyunk magunknak a pihenésre, regenerálódásra. A Neptun és a Mars erőpróbáló fényszögeit alacsony vagy legalábbis hullámzó energiaállapot, borongós hangulatok, a koncentráció, célirányos cselekvés nehézségei jellemezhetik. Ha ilyesmiket tapasztalunk, nem érdemes erőlködni: néhány napos pihenőt követően teljesítőkészségünk magától visszatér. Az alvásra azért se sajnáljuk az időt, mert az álomtevékenység felélénkülhet, álmainkat lejegyezve pedig hasznos kiindulópontokat kaphatunk a későbbi folytatást illetően. A kreatív tevékenység, meditáció, különféle típusú tisztítókúrák is tehermentesíthetnek . ( Húsmentes, gyümölcsökben, zöldségekben, gyógyteákban bővelkedő étrend mindenképpen ajánlott, egyéni erőnléttől, állóképességtől függően a különböző hosszúságú böjtkúrák is.)

Kapcsolódó

Növeljük állóképességünket öt lépésben

Mars – Neptun szembenállás: alacsony energiaállapot, zavaros helyzetek

Párbeszéd álmainkkal

Az elnyelt életerő visszaszerzése

Öt tipp, hogyan kezeld érzelmi hullámvasutazásaidat

Hogyan szoktam le a dohányzásról ?

Csak tudnám, miért nem tudom abbahagyni az evést ?

Az (energia)vámpírok közöttünk járnak

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Mars – Neptun tranzitok: a mámor

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!