Menu
Nap a Bikában : 2019 április 20 – május 21
2019-04-20 aktuálasztro

Az előző hetek hullámvasutazásait követően a Nap Bikába lépése bizonyos fokú megkönnyebbülést jelenthet. Ez a földjegy valóságérzék, gyakorlatiasság mellett az élet kellemes dolgait is nagyra értékeli. Olyan apróságoknak is tud örülni, mint a tavaszi napsütés, a virágzó fák – így egy kiadós séta még a legmélyebb mélyponton is gyógyító hatású lehet. Arról nem is beszélve, hogy közben kitűnő ötleteink támadhatnak azt illetően, mi módon tehetnénk örömtelibbé életünket.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre kerülnek…

A Bika – elv többek között az anyagi világgal, mindazzal, amit az életben értékelünk, ami biztonságérzetet ad, a megszerezhető/ birtokolt anyagi javakkal, a testhez való viszonnyal áll szoros kapcsolatban. (Természetesen az, hogy melyik életterületet foglalja el a személyi horoszkópban, vannak-e benne bolygók és ha igen, milyenek – egyénenként jelentősen átszínezi az általános jelentéstartalmat).

Amikor a Nap a Bikában jár, a fentebbi témák kerülnek fókuszba. Jobban odafigyelnünk egészségünkre, kimegyünk töltődni a természetbe, engedelmeskedünk kreatív impulzusainknak, stb. (Ez a földjegy a valóságérzék, gyakorlatiasság mellett az élet kellemes dolgait is nagyra értékeli. Olyan apróságoknak is tud örülni, mint a tavaszi napsütés, a virágzó fák – így egy kiadós séta még a legmélyebb mélyponton is gyógyító hatású lehet. Arról nem is beszélve, hogy közben kitűnő ötleteink támadhatnak azt illetően, mi módon tehetnénk örömtelibbé életünket.)




Egy jegy tulajdonságai azonban a gyakorlatban csak ritkán érvényesülnek a maguk teljességében. Jelen helyzetben az időszak karakterén nagyon sokat módosít, hogy az Uránusz is a Bika jegyében tartózkodik (és ez így is marad a következő hét évben), a Vénusz, a jegy ura pedig a Kosban, száműzetésben. Így a szokásos Bika- analógiák nem a kényelmes tavaszi ejtőzés kontextusában merülnek fel, viszont sürgősen és érdemben kell foglalkozni velük.

Talán, a közelmúlt eseményeinek hatására úgy érezzük, ez így nem mehet tovább, itt az ideje magunkról is gondoskodnunk. Jöhet (vagy már volt is) elkerülhetetlen kiadás, anyagi kár, kiderül, nem halogathatunk tovább, muszáj tenni valamit egy pénzügyi bukóspirál megállítása érdekében. A nagy nyomás, törések, figyelmeztető jelek (l. áprilisi előrejelzés, újhold a Kosban, telihold a Mérlegben, Szaturnusz – Plútó együttállás a Bakban) mellett szerencsére segítő hatások is érvényesülnek.

Jelen esetben a Bika elv segíthet rátalálni erőnkre, belső szilárdságunkra akár a legnagyobb zűrzavarban is (Illetve, mivel a Nap a tudatosság princípiuma, ebben az időszakban könnyebben tudatára ébredhetünk, milyen fontos is ez.). Ily módon nem csupán saját egyensúlyunkat őrizhetjük meg, hanem másoknak is támaszai lehetünk. Az Uránusz tranzit hozadékaként ugyanis a következő 7 év folyamán jó eséllyel a legtöbb dolog darabokra hullik majd, ami eddig biztonságot, kapaszkodót, stabilitást nyújtott. Ha sejthető is a változások jellege, ezek pontos forgatókönyve, külső megnyilvánulási formái nem számíthatók ki előre. Így csak egy módon biztosíthatjuk be magunkat: ha olyan készségeket fejlesztünk ki magunkban, amelyek a legnehezebb, legváltozékonyabb körülmények között is segíthetnek talpon maradni. (Ez több dolgot is jelenthet, új szakmai jártasságok elsajátításától a testi- lelki állóképesség növeléséig).

Így ez az időszak alkalmas lehet bizonyos fokú stabilitás megteremtésére. Az Uránusz kizökkenti komfortzónájából az egyébként kényelmességre (sőt lustaságra) is hajlamos Bikát – ami jó esetben ösztönzőerőt ad új utak keresésére, új lehetőségek megteremtésére. Természetesen utóbbiak spontánul is felbukkanhatnak a láthatáron. Azonban, hogy ez így történjen, a mi aktív közreműködésünkre is szükség van.





A Bikában haladó Nap fontosabb fényszögei

Április 22 : Nap -Uránusz együttállás ( Bika 2°)

Május 4 : Újhold a Bikában (Bika 14°)

Május 8: Nap szextilben Neptunnal (Bika – Halak 18°)

Május 10: Nap trigonban a Déli-, szextilben az Északi holdcsomópontokkal (Bika – Bak/Rák19°)

Május 11: Nap trigonban a Szaturnusszal Rx (Bika – Bak 20°)

Május 13: Nap kvinkunxban a Jupiterrel Rx (Bika – Nyilas 22)

Május 13: Nap trigonban a Plútóval Rx ( Bika – Bak 23°)

Május 18: telihold a Skorpióban (Skorpió 27°)

Május 21: a Nap az Ikrekbe lép





A Kos Vénusz (a Vénusz a Bika ura) tranzit fontosabb állomásai

Április 23: Vénusz – Chiron együttállás ( Kos 2°)

Május 6 : Vénusz kvadrátban a holdcsomópontokkal ( Kos – Rák/Bak19°)

Május 7 : Vénusz kvadrátban a Szaturnusszal Rx (Kos – Bak 20°)

Május 9 : Vénusz trigonban a Jupiterrel Rx ( Kos – Nyilas 23°)

Május 9: Vénusz kvadrátban a Plútóval Rx ( Kos – Bak 23°)

Május 14: Vénusz szextilben a Marssal (Kos – Ikrek 29°)

Május 15: Vénusz a Bikába lép




Kapcsolódó

A föld elem és a földies típus

A föld elem és a szellemi utak

Bika Uránusz tranzitok és a történelem

Uránusz a  Bikában – beharangozó

Nap – Uránusz együttállás tranzitként

Nap – Szaturnusz trigon

Vénusz  a Kosban tranzitként

Áprilisi előrejelzés

 

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *