Szaturnusz és Plútó : nem csak 2020

 

A Szaturnusz (úgy is, mint a Küszöb Őre, Feladatosztó, Öreg Kaszás) és a Plútó (az Alvilág Ura) már 2019 folyamán is gyakorlatilag együtt állt, de a konjunkciójuk 2020 január 12-én pontosult be. Ez az erőteljes aspektus nagyjából 33- 38 évenként ismétlődik és globális átalakulásokat hoz.  Nem csupán 2019-2020-ban, hanem sokkal hosszabb távon is elementáris hatással lesz a társadalomra és a gazdaságra. Természetesen egyéni szinteken is jelentős befolyást gyakorol.

E hatások közül külön figyelmet érdemel, amikor a tranzit Szaturnusz és Plútó a személyi horoszkópok Szaturnuszával és Plútójával képez fényszögeket. Az Asztropresszen a közeljövőben saját közlések mellett magyarul nem elérhető világhírű szerzők könyveiből lefordított részletek lesznek olvashatók a tájékozódást és a felkészülést megkönnyítendő. A tematikus oldal folyamatosan bővül.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

 

A Plútó archetípusa

Plútót, az alvilág komor urát már az ókori görögök sem kedvelték – de legalább rendszeresen áldoztak neki. Eközben, nem csupán az iszonyattól fordították félre tekintetüket, hanem azért is, mert felismerték : emberi tudatuk számára talán megsemmisítő tapasztalás lenne túl sokat tudni az élet – halál misztériumairól. ( kattints a Plútó tematikus oldalára)

Szaturnusz  a Bakban – tematikus oldal

témák, feladatok merülnek fel a

A Szaturnusz 2017 december 19 -én lépett be a Bakba és 2020 március 21 -ig tartózkodik ott, aztán 2020 július 1 – 2020 december 17 között visszatolat oda. Nem lehet elég korán kezdeni a töprengést azon, mit is jelent ez a tranzit személyes és kollektív szinten. Óriási befolyást gyakorol a társadalmi, gazdasági, politikai eseményekre. (…) A Szaturnusz világos definíciókat, struktúrákat és elköteleződéseket akar. De mihelyt a dolgok egyértelműen meghatározottakká, strukturáltakká váltak, elköteleződés jött létre, sokan közülünk kalitkába zárva, csapdába esve vagy korlátozva érzik magukat. A Bakban a Szaturnusz megtaníthat arra, hogy bizonyos szabályok elfogadása és bizonyos fokú önfegyelem, nagyobb szabadságot ad és felszabadító hatású is lehet. Ez olyan időszak, amikor egyértelműen választanunk kell, világos döntéseket kell hoznunk és ki kell gyomlálnunk mindazt, ami nem működik számunkra. El kell engednünk az elveszett ügyeket, különösen ha ezek életutunkkal, hivatásunkkal, hosszú távú céljainkkal állnak kapcsolatban. Kattints a tematikus oldalra
Szaturnusz – Plútó fényszögek a horoszkópban (Donna Cunningham)

Szaturnusz - Plútó fényszögek
Szaturnusz – Plútó fényszögek

Akiknek Szaturnusz – Plútó aspektus (együttállás, félkvadrát, szextil, kvadrát, trigon, kvinkunx, szembenállás) van születési képletükben, a hangvilla érzékenységével reagálnak a két bolygó között létrejövő tranzit-fényszögekre. Mint többször szó volt róla, a Szaturnusz és a Plútó lassú bolygók, így egymással képezett fényszögeik hosszabb időszakon keresztül érvényesülnek és kollektív, generációs hatásként értelmezendők. Legközelebbi találkozójuk 2020-ban esedékes, de már 2019 tavaszán, aztán őszén is elég közel voltak egymáshoz. A gazdaságra, társadalomra gyakorolt, mindenkit érintő kollektív folyamatok mellett a nem éppen könnyen kezelhető páros talán azok számára tartogatja a legbonyolultabb feladványokat, akiknek születési képletében is fényszögeket képeznek. Donna Cunningham tanulmánya a személyi horoszkóp Plútó – Szaturnusz kapcsolatairól. (kattints a cikkre)Erőpróbáló Szaturnusz – Plútó aspektusok a horoszkópban

Szaturnusz- Plútó kapcsolatok
Szaturnusz- Plútó kapcsolatok

Erőpróbáló Szaturnusz – Plútó aspektusokkal (együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) akkor sem leányálom együtt élni, ha nem tranzit hatásként, hanem a személyi horoszkópban szereplő formációról van szó. (ld. A történelmi áttekintésben szereplő dátumok között születettek). Az a tény azonban, hogy ezekben az időszakokban is születtek emberek, sokan közülük értékes, alkotó életet éltek, élnek tisztes öregkort érve meg, elegendő okot ad az optimizmusra. (kattints a cikkre)
Szaturnusz és Plútó: az ember árnyéka

Szaturnusz és Plútó: az ember árnyéka

A Szaturnusz és Plútó két olyan bolygó, amelyet gyakran hoznak kapcsolatba árnyékanyagunkkal. Születési képleteinkben elfoglalt helyzetük sokat árul el arról, mit fojtunk el, mit nyomunk el magunkban, mit titkolunk és mi van lebénítva bennünk. (The Astrology Place Membership) kattints a cikkreNaaagy kérés kleptomániás félig- sem- barátaimhoz 😈 Sajnálatos módon az oldalamon levő másolásvédő dacára is még mindig nagyon sokan „inspirálódnak” ( = gátlástalanul lopják a tartalmakat) innen. Ezt a tevékenységet akkor is LOPÁSNAK nevezik, ha már nem tudják olyan könnyen szó szerint lemásolni, “csak” összefoglalózzák, esetleg más igényes blogokról, YouTube-csatornákról összemazsolázott tartalmakkal kombinálva) . Amennyiben Te magad is azon „kollégák” cseppet sem tisztelt csoportjába tartozol, aki tárgyi tudása mélyítése helyett kizárólag oldala marketingezésével, és azon platformok tallózásával foglalkozik, ahol igényes tudásanyagokból lopkodhat ( többek között pl  az én oldalamat is e céllal követed, ahogy teszitek sajnos elég sokan), kérlek, legalább ebben az esetben tegyél kivételt. Rengeteg munkám van ebben a tematikus oldalban, így ha idézel a posztokból, kérlek jelöld meg a forrást, tüntesd fel a cikkeimre mutató linket !!!! Ez természetesen az oldalamon elérhető többi saját közlésre és fordítsára is érvényes.Ez az egyik olyan fontos gesztus, amely megkülönböztet a  tartalomtolvajoktól.  Nagyon jó lenne, ha ez máskor is szokásoddá válna, és nem csak az én írásaimat illetően, hanem akkor is, amikor a többi hiteles tudással rendelkező, posztjaikba, videóikba komoly munkát fektető asztrológus- társam oldalain „tallózgatsz” ( = nézel lenyúlnivaló után).

Szaturnusz – Plútó fényszögek a szinasztriában | Liz Greene

Ahhoz, hogy átlássuk, hogyan működnek a Szaturnusz – Plútó aspektusok a szinasztriában – azaz párkapcsolati képletekben, először a személyi horoszkópok ilyen jellegű bolygókapcsolatát kell megértenünk. Részlet Liz Greene the Outer Planets and Their Cycles. The Astrology of the Collective (A külső bolygók és ciklusaik. A kollektív asztrológiája) című, magyarul szintén nem elérhető könyvéből. A szerző elsősorban a Szaturnusz – Plútó együttállásokról beszél, de meglátásai a két bolygó más fényszögeire is érvényesek. (kattints a cikkre)
Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Szaturnusz – tranzitok : általános tudnivalók

A Szaturnusz az egyik legfontosabb olyan bolygó , amely tranzitjának megkülönböztetett figyelmet kell szentelned. Azt mutatja meg ugyanis, hogy ama struktúráknak köszönhetően, amelyeket létrehoztál, mi módon látod és tapasztalod meg a világegyetemet. A tranzit – Szaturnusz képletedbeli pozíciója jelzi életed vizsgáknak és próbatételeknek alávetett részeit. A ház, amelyen a Szaturnusz áthalad, életed legnagyobb feszültségnek kitett területeit jelöli, amelyeket megkülönböztetett figyelemmel kell kezelned. A radix-bolygók, amelyekkel a tranzit – Szaturnusz aspektusokat képez, a kihívásokkal szembesülő energiákat és a felülvizsgálandó viselkedésmintákat jelképezik. Robert Hand : Planets in TransitErőpróbáló Szaturnusz – tranzitok: a megvalósítás és érés ciklusai

 

Plútó – tranzitok – általános tudnivalók

A Plútó természete hasonlít a teremtő és a romboló Siva istenéhez. A Plútó rendszerint egy struktúra lerombolásával kezdi, aztán újat hoz létre a helyében. A halál, rombolás, megújulás teljes ciklusa folyamán hatalmas erők hatnak, ugyanis a Plútó nem valami szelíd, de még csak nem is kimondottan finom bolygóhatás. Hatásait mindig igen világosan láthatod: a lerobbanó- és generáljavítást igénylő gépektől kezdve a minden szinten végbemenő rombolásig és a pusztulásig. Az egyik vagy másik szinten tapasztalható hanyatlás, amelyet követően a régi formákból új élet sarjad, tipikusan plútói folyamat. (Robert Hand : Planets in Transit – kattints a bejegyzésre)

Szaturnusz – Plútó tranzitok (túlélési útmutató)

Szaturnusz - Plútó tranzitok
Szaturnusz – Plútó tranzitok

A nehéz Szaturnusz – Plútó aspektusok által fémjelzett történelmi időszakok nem túl kellemesek: gazdasági válságok, mélyreható társadalmi átalakulások, háborúk, környezeti katasztrófák társulnak hozzájuk. Személyi horoszkópban előfordulva szintén erőpróbákban bővelkedő életutakat jelezhetnek. Időszakos hatásként (tranzit) nagy átalakítóerőt képviselnek, amellyel hosszabb távon is számolni kell. Az elakadás, különböző típusú krízishelyzetek, nyomás, veszteség, frusztrációk általános tünetek lehetnek, de nem mindegy milyen válaszokat adunk rájuk. Mindenkire egyformán érvényes receptek természetesen nincsenek, de sokat segíthet, ha megismerkedünk néhány általános témával, a tranzitokra jellemző életérzéssel és a feladatokkal, amelyet ezek közvetítenek.Szaturnusz – Plútó tranzitok | Bil Tierney

Szaturnusz – Plútó tranzitok, Bil Tierney
Bil Tierney, a Békességben az Uránusszal, Békességben a Plútóval című, magyarra is lefordított könyvei miatt idehaza is népszerű szerző Twelve Faces of Saturn – Your Guardian Angel Planet ( A Szaturnusz tizenkét arca. Őrangyal-bolygód ) című művében a Szaturnusznak a személyi horoszkóp Plútójával képezett tranzit -fényszögeit tárgyalja. Plútóról írt könyve után, amelyben a tranzit Plútó radix Szaturnuszra gyakorolt hatásait boncolgatja, tanulságos lehet ez a perspektívaváltás. Sajnálatos módon Tierneynek ez az 1997-ben megjelent és világszerte népszerű munkája sem érhető el magyarul. ( kattints a cikkre)
Plútó – Szaturnusz tranzitok | Howard Sasportas

Plútó – Szaturnusz tranzitok, Howard Sasportas

„Jól játsszuk szerepünket, minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy elégedettnek, boldognak, vonzónak, intelligensnek tűnjünk, stb. E fájdalmunk és bizonytalanságaink leplezésére irányuló kísérleteink ideig-óráig sikeresek lehetnek, de aztán a Szaturnusszal tranzit – fényszögeket képező Plútó alaposan próbára teszi védelmi rendszereinket, és így arra kényszerülhetünk, hogy szembenézzünk magunkban mindazzal, amitől a legjobban félünk. A Szaturnusz korlátokat épít, a Plútó azonban lerombolja őket”. Részlet Howard Sasportas magyarul szintén nem elérhető The Gods of Change, Pain, Crisis and the Transits of Uranus, Neptune and Pluto – A változás, a fájdalom és a krízis istenei: az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó tranzitjai című könyvéből. A szerző észrevételei elsősorban a személyi horoszkóp Szaturnuszát érő Plútó – tranzitokra vonatkoznak, de más jellegűekre is alkalmazhatók. Hogy kire mi módon, milyen életterületen hat, ezúttal is a horoszkóp egyéni adottságaitól függ. (kattints a cikkre)

Szaturnusz – Plútó/ Plútó – Szaturnusz együttállás tranzitként | Robert Hand

A személyi horoszkópok Plútóját érintő Szaturnusz együttállás, valamint a  Szaturnuszt érintő Plútó együttállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik. (kattints a cikkre)

Szaturnusz – Plútó fényszögek és a történelem (Marjorie Orr)

Amikor a Szaturnusz és a Plútó, ez a két kemény, lényegében férfias energia egyesül, a sorscsapásokkal szembeni hallatlan ellenállás, rendkívüli védekező-képesség témái kerülnek előtérbe. Tandemjük általában meghívó az élet sötétebb oldalára tett sétára. A mereven fegyelmezett, státusz – orientált, melankolikus és autoriter Szaturnusznak semmi oka engedékenységet tanúsítani, amikor a hatalomra és kontrollra éhes Plútóval társul. Ha valami biztosan elmondható e két bolygó energiáinak egyesüléséről, hogy mindkettő még hangsúlyosabbá válik. Figyelemreméltó eredmények is születhetnek ilyenkor, de csakis lassú, türelmes, kemény munka révén és rendszerint kiadós szenvedés árán. Amikor működésbe lépnek sokat számít a kitartás és az állóképesség , és mindig szükség van valamilyen fajta áldozatra is. Marjorie Orr cikke nyomán. (kattints a cikkre)

Szaturnusz – Plútó együttállás, 2019 -2020, beharangozó 

„2020 – ban a Szaturnusz a Bak 22°-án együttállást képez a Plútóval egy merőben új ciklus kezdetét jelezve. És valóban, ez veszélyes időszak lesz a világban, amikor nagyon sok minden megtörténhet….és meg is fog történni. Az együttálláskor kulminálódó események már jóval a fényszög bepontosulása előtt elkezdődnek.” 2017 december 20-án a Bakba lép, ahol 2020 március 23 -ig időzik, aztán kis időre átmegy a Vízöntőbe, 2020 július 2 – 2020 december 17 között pedig újra a Bakban tartózkodik. Kis ízelítő Leslie Hale-től az időszak hangulatáról és témáiról, saját észrevételeimmel kiegészítve. (kattints a cikkre)

Szaturnusz és Plútó – 2020 : találkozás a sötét árnyékkal (Leslie Hale)

A Szaturnusz és a Plútó már gyakorlatilag együtt áll, de a konjunkciójuk 2020 január 12-én pontosul be. Ez az erőteljes aspektus nagyjából 33- 38 évenként ismétlődik és globális átalakulásokat hoz. Személyes szinten is nagy változások várhatók. Asztrológiai szempontból 2020 januárja jelentős váltást képvisel, új korszakot jelezhet a világban és az emberek fejlődésében egyaránt. Ennek trendjei év közben, fokozatosan bontakoznak ki, ahogy a Szaturnusz, a Plútó és a Jupiter találkozni fognak egymással. Év vége felé a Szaturnusz és a Jupiter másodszorra is találkozni fognak a kollektívet képviselő Vízöntő jegyében. (Együttállásuk, az ún Nagy Konjunkció majd itt pontosul be). A változások az évek óta halmozódó – és most tetőző feszültség miatt következnek be. (kattints a cikkre)
Fontosabb állomások

A Notre – Dame leégése (2019 április 15) a Szaturnusz – Plútó együttállás beköszönésének is tekinthető. A bejegyzést 2019 április 22-én írtam, a hónap történelemformáló bolygóhatásait soroltam fel benne.

A Hableány – katasztrófa ( 2019 május 29) Sajnos a súlyos balesetek, szélsőséges időjárás szintén hozadékai lehetnek a 2019 tavaszán-koranyarán érvényesülő változó T- kvadrátnak. A Halak Neptun érintettsége vizekkel kapcsolatos eseményeket jelez. A szeles, viharos időjárás szintén összhangban van az Ikrek Merkúr, Nyilas Jupiter, Halak Neptunusz kombóval. A  Bika Uránusz – jelezte környezeti hatásokkal több bejegyzés is foglalkozott és még lesz is róla szó. A Szaturnusz – Plútó együttállás 2019-nek és 2020-nak is megadja az alaphangulatát.

Égetően fontos problémák , Merre mutat Isten ujja  ? (2019 augusztusi tűzvészek kapcsán a klímaváltozásról) Ahogy bepontosulás felé közeledik a Szaturnusz – Plútó együttállás, egyre nehezebben érthetők félre a jelek: gyökeresen kell változtatnunk eddigi hozzáállásunkon…. Persze, a közelmúlt és a jelen környezeti katasztrófái, társadalmi trendjei nem írhatók kizárólag e két bolygó számlájára. Tudom, sokkal kényelmesebb lenne ha így lenne, mert akkor kozmikus szinten is meg lehetne találni a „felelősöket” és a bűnbakokat, az egyéni szintű reflexióval, problémakezeléssel pedig már nem is kellene foglalkozni.

Vénusz – Szaturnusz – Plútó együttállás a Bakban

őszi utazás, csónak

A Vénusz – Szaturnusz – Plútó együttállás elsőként kötötte össze és tette ilyen vagy olyan formában személyes tapasztalati tartományunk részévé a Szaturnusz – Plútó duót. A Vénusz – Szaturnusz együttállás 2019 december 11-én, a Vénusz  – Plútó együttállás december 13 -án pontosult be. (kattints a cikkre)

Tomboló elemek – 2019 november. Ahogy bepontosulás felé közeledik a Szaturnusz – Plútó együttállás, egyre nagyobb erővel tombolnak az elemek. Természeti katasztrófák az elmúlt években is voltak, ahogy az emberek sem mostanában vetkőznek ki először magukból, de az összkép egyre inkább apokaliptikus vízióra kezd emlékeztetni. A leírtakat nem riogatásnak szánom, sok más magyarországi és külföldi asztroblog is foglalkozik vele.

Szaturnusz és Plútó, ausztrál bozóttüzek : óév-búcsúztató tűnődések „Egy szeles napon a bozótban támadt tűznek elég pár perc ahhoz, hogy a haragvó Plútó pillanatok alatt elpusztítsa világi ragaszkodásainkat. Még csak el sem búcsúzhatunk múltunk helyszínétől, ami tragikus módon a szemünk láttára válik a lángok martalékává. Nehéz megmondanunk miért volt szükségünk erre a tapasztalatra, ám ha az esemény egy Plútó – Szaturnusz tranzit alatt történik, akkor bizonyosan nem csupán a szeszélyes véletlen műve, amely esetlegesen és személytelenül szedi áldozatait. Ez a két bolygó ennél határozottabban és célirányosabban cselekszik. ”. Bil Tierney: Békességben a Plútóval, 1999, Édesvíz kiadó 271- 272 old, 2003

 

Szaturnusz – Plútó együttállás – 2020 január 12

A Szaturnusz – Plútó együttállás január 12-én, helyi idő szerint 17:59′-kor pontosult be. 2019 – 2020 legjelentősebb hatásáról már nagyon sok bejegyzésben volt szó; a fontosabbak e konjunkciónak szentelt tematikus oldalon is megtalálhatók. Arról is részletesen írtam, hogy a hozzá társítható, nagy horderejű átalakulások nem egyetlen nap, hanem hónapok, évek alatt zajlanak, a folyamatok átlátásához pedig további évek szükségesek. A konjunkciót a 2020 január 10-i penumbrális holdfogyatkozás aktiválta, a Bakban tartózkodó Merkúr és Nap pedig szintén részt vett az együttállásban. (kattints a cikkre)
Mars a Bakban – 2020

A Mars idén 2020 február 16-tól március 30-ig tartózkodott a Bak jegyében. Ebben az időszakban a  Mars- Jupiter, Mars- Plútó, Mars- Szaturnusz együttállások hatása együttesen, összeadódva érvényesül.  Az időszak legismertebb hozadéka a koronavírus – járvány elszabadulása volt.

 

Koronavírus – járvány 2020: a prognózis lehetőségei és korlátai

A blogon többször volt szó arról, hogy a Szaturnusz – Pútó együttállás húzós időszakot fémjelez. 2019, amikor még nem volt pontos a konjunkció, sem volt könnyű, 2020 pedig még nagyobb próbatételeket tartogat. A Jupiter – Szaturnusz nagy konjunkcióinak szintén korszakváltó jellegük van, és a váltást válságok, bizonytalanság kísérhetik. Természetesen ezúttal sem lehet egy aspektust kiragadni a kozmikus környezetből, hanem a többi, egyidejűleg érvényesülő hatásokkal kell értelmezni. Néhány szó a koronavírus-járványról és hozadékairól ( káosz, pánik, rendkívüli intézkedések) lesz néhány szó. A fejlemények a prognózis lehetőségeit és korlátait is szemléltetik.

 

2020 : hogyan tovább? Mi jöhet még ?

Éves előrejelzés helyett: 2020 főbb trendjei a tavaszi napéjegyenlőség apropójából. Hogyan tovább? Mi jöhet még ? Esemény-szinten fogalmam sincs, csupán a trendek felvázolására, időszakok minőségének jellemzésére teszek kísérletet–az asztrológia eszköztára segítségével .

 

Karanténban: önmagunk kellemetlen társasága

Egy területet ragadtam ki a 2020-as tavaszi napéjegyenlőség – képletből: a bolygókkal telített 12-es házat és a hozzá tartozó analógiákat. A régi idők asztrológiája a „bajok házaként” tartotta számon ezt az életterületet. Nos, a mainstream narratíva szerint otthon lenni, szeretteink körében csupa öröm és boldogság. Hát a napéjegyenlőségképletben a 12 házas Hold, többek között a nők jelölője, meg a szűk térbe szorult sok agresszív energia nem egészen ezt mutatja. Az arcbabumm  valószínűbb forgatókönyv lehet, mint a bébibumm – írtam akkor. A későbbi hetek, hónapok eseményei ezt maximálisan igazolták.

Disztópikus lidércnyomás az asztrológia tükrében

2020 március végén töprengtem a koronavírus -pándémia lehetséges gazdasági – társadalmi hozadékairól. Fejtegetéseimet a mainstream-médiából idézett cikkekkel állítottam práhuzamba.

 

Jupiter, Szaturnusz, Plútó a Bakban, egymás tőszomszédságában

Bak Szaturnusz-Jupiter-Plútó

E trióhoz a gazdasági – társadalmi földindulások mellett a szó szoros értelmében vettek is hozzárendelhetők: pl. a szokásosnál nagyobb pusztítóerőt képviselő földrengések, földcsuszamlások, a Plútó érintettsége miatt vulkánkitörések is. Nem szeretném, ha igazam lenne, de nukleáris fegyverekkel, rádioaktivitással kapcsolatos tragédiák is bekövetkezhetnek.

 

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon. Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni. Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak. Tehát amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy  ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

Merre tart Amerika ?

George Floyd halála óriási tiltakozáshullámot váltott ki Amerika-szerte. A demonstrációk számos helyen vandalizmusba, fosztogatásba torkolltak. Az események asztrológiai háttere: penumbrális holdfogyatkozás a Nyilasban 2020 június 2, Amerika Plútó – visszatérése, koronavírus – játvány, Szaturnusz – Plútó együttállás, Jupiter – Plútó együttállás, Szaturnusz – Uránusz kvadrát.

 

Telihold és penumbrális holdfogyatkozás a Bakban:  2020 július 5

A július 5-i Bak telihold ( Bp 06h 44′) egyszersmind gyenge, penumbrális holdfogyatkozás is volt, egyszersmind az utolsó a 2018 július 18-án kezdődött, Rák – Bak tengely mentén létrejött eklipszekből. A következő sorozat 2028 júliusában kezdődik; a közeljövő nap-és holdfogyatkozásaira az Ikrek – Nyilas tengely mentén kerül sor. A szokásos elemzés helyett a bejegyzésben inkább annak az útszakasznak az általános sajátosságairól van szó, amelynek az elmúlt két év eklipszei is jelentős mérföldkövei. A teljesség igénye nélkül néhány, a továbbiakban egyre erősödő trend.

A Mars áthaladása a Kos jegyén : 2020 június 28 – 2021 január 6

A Mars 2020 június 28-án lépett otthonába, a Kosba, és retrográd szakasza miatt sokáig, 2021 január 6-ig tartózkodik itt.  Ebben az időszakban tettvágy, szenvedély, kezdeményezőkészség túlcsordul, az indulatok felizzanak, az emberek nagy lendülettel követik impulzusaikat.  Sajnos azonban adottak a hosszú kényszerparkolópályák is,  miközben óriási feszültségeket gerjesztő hatások érvényesülnek. Ezért 2020 második fele az év első hat hónapjánál is nehezebbnek ígérkezik. Jogos kérdés, lehet-e még fokozni a már előző hónapokban sem könnyen kezelhető nyomást ? Lehet….Saját jegyén való tranzitja során ugyanis a Mars nem csupán hátraarcot vág, hanem többször is megismétlődő erőpróbáló fényszögeket is képez a Jupiterrel, Szaturnusszal, Plútóval. Ez egyéni és kollektív szinten is óriási feszültségeket gerjeszt. A legrosszabb forgatókönyvek elkerüléséhez nagyfokú tudatosságra, körültekintésre van szükség. Személyes szinten ezt talán könnyebb megvalósítani, mint kollektíve.

 
A tematikus oldal kiemelt képe: A Sötét Nagyurak völgye (Star Wars Fandom) . Igazi szaturnikus – plútói hely, a Star Wars galaxisban . A Sötét Nagyurak völgye a Korribanon volt, itt temették el a legnagyobb sith harcosokat

 

 

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2019A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!