Jupiter – Nap szextil | Planets in Transits

A személyi horoszkópok Napját érő Jupiter szextil értelmezése tranzithatásként a Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvből származik. Ez a több mint 500 oldalas összefoglaló Robert Handnek, az egyik ma élő legnagyobb asztrológusnak az első munkája. 1976-ban jelent meg, és a radix-horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgálja. Természetesen, az amit a „receptekről” már annyiszor elmondtam, most is érvényes: az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ebben az időszakban úgy tűnik, olajozottan működnek a dolgok életedben. Kis erőfeszítéssel is képes vagy abba az irányba haladni, amelybe szeretnél, és még eszményeid is közel kerülhetnek a beteljesüléshez. A növekedés, optimizmus szakasza ez, amikor könnyedén veheted a dolgokat. Sok szempontból ez olyan időszak, amikor hátradőlhetsz és elgyönyörködhetsz benne: milyen remekül működik az életed.

Jó kapcsolatban vagy befolyásos emberekkel illetve olyanokkal, akik valamilyen szempontból segítségedre lehetnek. Mivel kivetíted a világba a hatékony, sikeres emberek képét, hasonló adottságokkal rendelkezőket fogsz magadhoz vonzani. Ha élettelinek és energikusnak érzed magad, ez kitűnő időszak ahhoz, hogy szinte bármely területen érvényesítsd érdekeidet ( elsősorban persze a Nap-és a Jupiter által összekötött, és ezek uralma alatt álló területeken – ford megj), bár az ehhez szükséges hajtóerő rendszerint hiányzik.Másokkal való kapcsolataid rendszerint jók ebben az időszakban és örömöt lelsz barátaid társaságában. E tranzit gyakran utal arra, hogy kellemesen telnek napjaid, túlcsorduló életkedved ugyanis másokra is átragad.

Ez a tranzit tervezésre is kiváló, hiszen hajlamos vagy „nagyban gondolkodni”. Optimizmusod rendszerint ebből táplálkozik. Jóllehet e téren is hajlamos lehetsz túlzásokba esni, valószínűleg észreveszed azokat a lehetőségeket is, amelyek általában vagy elkerülnék figyelmedet vagy nem mernéd kiaknázni őket.

Nagylelkűség és tolerancia hat át, és akkor sem jössz ki könnyen a sodrodból, ha valami félresiklik a világodban. Rájössz, bőven van idő kijavítani a problémát, így aztán nem kapod fel a vizet. Azok az emberek sem bosszantanak fel, akik általában irritálni szoktak, sőt , még megromlott vagy nehézkessé vált kapcsolataidat is hajlamos lehetsz toldozgatni- foltozgatni. Se azt nem bírod sokáig elviselni, hogy haragudj valakire, sem azt hogy ő haragudjon rád. A békéltető folyamat során azonban nem engeded csorbulni érdekeidet, inkább olyan egyezségre törekszel, amiből mindketten profitálhattok.

E tranzit időnként váratlan bevételeket is hozhat és kétségtelen, hogy a legtöbb pénzügyi tranzakció számára kedvező időszakról van szó.

Forrás: Robert Hand, Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) – Whitford Press, 1976 – 275 old


Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.

Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek ?

A Jupiter, a kilences ház és a Nyilas

A Jupiter általános jelentéstartalma

A Nap ereje

Nap – Jupiter trigon tranzithatásként

A könyv letölthető, pdf változata a Scribden németül elérhető : Robert Hand – Das Buch der Transite

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!