Menu
Telihold a Halakban – 2019
2019-09-13 telihold

A szeptember 14-i telihold a Halak 21°-án teljesedik ki, helyi idő szerint 06:32 – kor. Egy Halak telihold mindig vegyes hatásokat tartogat.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A jegy a Neptunusz uralma alatt áll, amely egyaránt kapcsolatba hozható a magasabb rendű megismeréssel, látomásokkal, fantáziával, álmokkal, kreativitással, együttérzéssel, de az illúziókkal, csalódásokkal, zűrzavarral, szenvedélybetegségekkel is. A Halakhoz társítható a titkos és rejtett dolgokat, visszavonulást, próbatételeket, kórházakat, zárt intézményeket, lezárásokat, a kollektív tudattalan tartományait felölelő 12. ház is.

A Halak teliholdak nagyon kreatívvá, együttérzővé tehetnek, meglódítják a fantáziát, megelevenítik a lelki képeket, ezáltal pedig a probléma-megoldás és a gyógyulás folyamatainak is kedvezhetnek. Egyszersmind azonban hazugságokkal, csalással, önbecsapással, az őszinteség és tisztánlátás hiányával is kapcsolatba hozhatok. Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, minimum fenntartásokkal kell kezelnünk.

telihold a Halakban, 2019 szeptember 14 Bp, 06:33




Mivel szeptemberi előrejelzésben felsorolt hatások a teliholdképletben is érvényesülnek, nagy tengeri viharok, cunamik, kiadós esőzések, árvizek konkrét és átvitt értelemben is lehetségesek. A szeptemberi változó T- kvadrát sorozat által gerjesztett feszültség a szeptember 14-i Halak teliholdkor tetőzik. A Mars – Jupiter kvadrát szeptember 11-én vált egzakttá, a Neptunnal képezett szembenállása pedig 14-én, teliholdkor pontosul be. A Mars, mint tudjuk, aktivátor- szerepet is betölt, így az addig borotvaélen billegő vagy kétesélyes helyzetek ebbe vagy abba az irányba billenhetnek el. Mondani sem kell, hogy a túlzások, szélsőségek is hangsúlyozottabban érvényesülnek. (Bővebben: Mars – Neptun kapcsolatok: a mámor, Veszélyes passzivitás, Menekülés a valóság elől, A 12. ház és az elmebetegségek)

Szerencsére a Szaturnusz és a Plútó Nappal, Marssal képezett trigonjai, valamint a Holddal és a Neptunnal képezett szextilek kapaszkodókat és támpontokat kínálnak. A teliholdképletben is érvényesül a hónap nagyon érdekes sajátossága: a kibillenésre, elszállásra hajlamosító tendenciákkal egyidejűleg olyanok is érvényesülnek, amelyek megtartanak a valóság talaján.




A szeptember 14-i teliholdat követően újabb váltás kezdődik. A gyors mozgású bolygók, elsőként a Merkúr és a Vénusz szeptember 14-én elhagyják a Szűz jegyét. Szeptember 23-án, őszi napéjegyenlőségkor a Nap is jegyet vált, a Mars pedig október 4-én csatlakozik. Innentől kezdve egyre mostohábbá válik a terep. A Mérleg időszakok általában a káprázatos őszi színkavalkád, rendezvények, kulturális események, társasági események jegyében telnek. Ha jó az idő, ezek egy része még a szabadban zajlik. Most azonban a Mérlegben haladó bolygók egymás után kerülnek majd kvadrátba a Szaturnusszal és a Plútóval, amazok pedig ismét közeledni kezdenek egymáshoz. E találkozók hatása igen ünneprontó, főleg ha olyan tipikus Mérleg – magatartásformákra kapott reakcióról van szó, mint a szőnyeg alá söprés, kikozmetikázás, felületesség, külvilág (partner) elvárásainak való megfelelés, a másiktól való függés.




Kapcsolódó

Szeptemberi előrejelzés

Változó T- kvadrátok – 2019 ősz

Mars – Jupiter fényszögek

Mars – Jupiter : a szerencsejátékos

Mars – Neptunusz szembenállás tranzitként

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *