Utazás különös terepen

Nap – Mars trigon és más, fontosabb bolygóhatások

A szeptember 27-én bepontosult Nap – Mars trigon jó lehetőségeket ad ahhoz, hogy dolgozni kezdjük a telihold környékén felborult egyensúly helyreállításán. A helyzet még mindig képlékeny, az elmúlt napok viharai után pedig egy némi lazítás is elkel, de tanácsos inkább a megoldandó feladatokra koncentrálni. Ezekben a napokban a „véletleneknek” is fontos üzenetük lehet.

A Mars Nap trigon megnöveli az energiaszintet, kezdeményezőkészséget, önbizalmat. Az életerőre is jó hatással van, így edzéssel, kiadós sétákkal vagy a vitalitás visszaszerzésének más eszközeivel ellensúlyozható a még szintén érvényesülő Nap – Szaturnusz kvadrát hatása. Kreativitást, spontaneitást kölcsönöz, egyszersmind cselekvésre sarkall, így segítségével remélhetőleg az egyéb bolygóhatásokból adódó halogatási vágy (Mérleg Nap, Merkúr, Bika Hold), tehetetlenség (Szaturnusz kvadrát), vagy….valljuk be, lustaság (Mérleg Nap, Bika Hold) is leküzdhető.

Mindenki nyugodjon le a ...... :-)
Gátlástalan kommentelők figyelmébe 🙂

A kedvező Nap – Mars fényszög céltudatosabbá tesz, könnyebben, de nem arrogáns, tolakodó módon érvényesítjük elképzeléseinket. Konfrontáció esetén határozottabban védjük meg szempontjainkat, mint általában – de ebben az esetben is betartva a kulturált kommunikáció alapszabályait. Utóbbi kritérium a Mérleg Nap számára igen fontos szempont, a Vízöntő Mars pedig gondoskodik arról, hogy ésszel, eredetien, szellemesen érvényesítsük igazunkat. Megkönnyítheti a tárgyalásokat, hivatalos ügyek, kisebb- nagyobb utazások lebonyolítását, szerződések megkötését, de vizsgákon, cikkek, dolgozatok megírásakor is segítségünkre lehet. E fényszög hatása 3 – 4 nappal bepontosulás előtt és azt követően is érződik.

(A harmonikus Nap – Mars fényszögek általában kedvezők új projektek indításához. Itt azonban, mivel egy 40 napos retrográd Vénusz időszak előtt állunk, inkább a korábbiak befejezése a feladat. A Mars nyári tolatásához kapcsolódó elakadásokat, késedelmeket is most lehet ellensúlyozni. A soron következő nagy leállás előtt tanácsos minél több teendőt tető alá hozni, a veszteségeket megelőzendő/csökkentendő.)



A fentebb felsorolt pozitívumoknak most nagyobb jelentősége van, mint általában. Mint a Mars direktbe váltását követő időszak összefoglalójában már szó volt róla, e hónap vége felé kezd kiderülni, miről is szóltak, milyen változásokat követeltek a Vízöntőben való tolatásának állomásai. A nyári eklipszek (július 13-i részleges napfogyatkozás, július 27-i teljes holdfogyatkozás, augusztus 11-i részleges napfogyatkozás) sokféle hullámvasutazást tartogattak, de abban az időszakban több bolygó is tolatott, így nem volt mindig egyértelmű a folyamatok iránya.

Az immár direktben haladó Mars szeptember 27-én tér vissza a július 27-i holdfogyatkozás hold- pozíciójára. ( A Magyarországról is látható eklipszet a Vérhold a Vízöntőben – Jamie Partridge, Vigyázz magadra, viselkedj okosan, állj készen a változásra ! – Nadia Gilchrist, Teljes holdfogyatkozás a Vízöntőben – Leslie Hale című blogbejegyzések taglalták.) Szeptember 25-én, teliholdkor a Mars az eklipszképletben elfoglalt pozícióján állt, szeptember 26-án pedig harmadszorra is együttállást képezett a leszálló holdcsomóponttal. Ismét olyan néhány napos időszakban vagyunk tehát, amikor abban az esetben is oda kell figyelnünk a külvilágból vagy bensőnkből ( pl. felismerések, álmok, bevillanások) érkező üzenetekre, ha azok látszólag apróságok.

Hozzá kell tennem, rendszerint nem azok, akkor sem, ha hajlamosak lehetünk elbagatellizálni őket. (A szintén 27-i Bika Hold Mérleg Nap közötti kvinkunx a szokásosabbnál is hajlamosabbá tehet, hogy túlevéssel, túlivással, felesleges társasági interakciókkal tompítsuk Egónknak ugyanis nem mindig kellemesek és/vagy olyan helyzetre utalnak, amellyel most már tényleg kezdenünk kell valamit. Ezeknek a „véletlen egybeeséseknek” az üzenete azonban általában elég egyértelmű módon érkezik, és aki csak egy kicsit is őszinte magához, veszi az adást.




A Mars először június 8-án, még direktben mozogva érte el a leszálló holdcsomópontot, aztán július 20-án visszatolatott, a harmadik együttállásukra pedig szeptember 26-án került sor. Mint a nap -és holdfogyatkozásokról szóló általános összefoglalóban részletesen szó volt róla, a holdcsomópontok jelentős szerepet kapnak eklipszek idején is. Nagyon leegyszerűsítve a leszálló a múlthoz, a kiindulópontokhoz, az elhagyandó/már elhagyott témákhoz, a felszálló a jövőhöz, az elérendő, megvalósítandó dolgokhoz kötődik.

A leszálló holdcsomópontnak szaturnikus természete van. A Mars aktiválja a hozzá tartozó témákat (ez mindenkinél mást jelent a képlet egyéni adottságai szerint– kommentekre válaszolni nem áll módomban) így ismét előkerül valami jelentősebb, amely egész nyáron feladatot adott. Ez az ügy most valamilyen értelemben fordulópontra ér. ( A Mars és ura, az Uránusz leválasztó jellegéből adódóan a múlttól, egy korábbi helyzetből, kapcsolatból, különféle interakciókból való szabadulás lehet a téma. A leszálló holdcsomópont jellege miatt a frusztráció is adott, így a felszabadulást – különösen ha valami fontos beáldozásával jár, nem mindig fogjuk akként megélni.)

A diszkomfortérzetet fokozhatja, hogy a Bikában haladó Hold egyszersmind az Uránusszal, a Mars urával képezett együttállást, és hat egy Mars – Hold kvadrát is. Ez persze jelezhet olyan önként hozott áldozatot is, amelynek révén kimozdulunk a komfortzónából, kicsit lekanyarodunk a járt útról, nem érjük be az első, azonnal adódó (és nem mindig a legjobb) lehetőséggel, hanem tovább keresünk. Elviselve akár a megtalálásig vagy az új dolog/ helyzet létrejöttéig tartó bizonytalanságot is. Konkrét erőfeszítéseket téve, kézzelfogható eredményeket produkálva, elviselve a pillanatnyi- vagy nem is annyira pillanatnyi frusztrációkat. (Ez szaturnuszi kritérium)

A jó hír az, hogy a nyári bénultságánál így is mindenképpen élettelibb időszakról van szó, az eseményekre is több a hatásunk, mint akkoriban. Ha néhány fejlemény, részlet váratlanul is ér, az elmúlt hónapokban elég idő állt rendelkezésre ahhoz, hogy a történtek alapján összelegózgassuk a lehetséges forgatókönyveket. Így talán a lehetséges problémák sem a nyáréhoz hasonlóan, derült égből villámcsapásként érkeznek, hanem többé – kevésbé tisztában vagyunk vele, minek mi lehet a következménye. A stratégiák kidolgozásában, a helyzet átlátásában, józan ítélethozatalban a jelenleg érvényesülő hatások is segíthetnek. Több eszköz is áll rendelkezésre a kialakult állapotok kezeléséhez, mint az előző hónapokban.

 

Kapcsolódó

Szeptemberi előrejelzés

Telihold a Kosban 2018

Direktben a Mars : egyenesen előre ?

Nap – Szaturnusz kvadrát

Az elnyelt életerő visszaszerzése

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!