Menu
Mars – Uránusz szembenállás | Robert Hand
2021-11-17 Ajánlott szerzők

A személyi horoszkópok Uránuszát érintő Mars szembenállás, valamint a  Marsot érintő Uránusz szembenállás értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népessége több mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Mars egy év és 322 nap alatt tesz egy kört az ekliptikán. A Mars az aktivitás, asszertivitás, harc princípiuma. Tranzitjai nagyjából 10-12 napig tartanak; a bepontosulás, ill az azt megelőző/követő 3 – 4 nap a legintenzívebb. Amennyiben retrográd, a befolyás hosszabb időn keresztül érvényesül; a tranzit fényszög többször is ismétlődhet (amikor előre halad, amikor hátraarcot vág, aztán amikor újra direktbe vált). A Mars energizálja, aktiválja a horoszkóp azon területeit, amelyekkel kapcsolatba kerül. Ebből kifolyólag eseményeket, történéseket kiváltó szerepe is van. Erőt ad, lendületbe hoz, cselekvésre ösztönöz, fokozza a harci szellemet, vállalkozókedvűvé, kockázatvállalóvá tesz. Hogy ez jó vagy sem, más, egyidejűleg érvényesülő hatásoktól függ. Adott esetekben konfliktusokra, sérülésekre (főleg égés, szúrás, vágás hajlamosít), balesetekre hajlamosít. Megfelelő egyidejűleg érvényesülő hatások esetén egészségi problémák, pl lázas betegségek, gyulladások is társíthatók hozzá. – ford megj




Mars- Uránusz szembenállás

A legtöbb oppozíciós tranzithoz hasonlóan ennek is két oldala van. Leggyakrabban arra késztet, hogy hogy meggondolatlanul rátámadj azokra az emberekre, akik úgy tűnik, valamilyen módon hátráltattak, vagy akik a múltban folyamatosan feldühítettek. Vagy hirtelen, impulzívan cselekedhetsz, hogy megszabadulj azoktól a kötelességektől és kötelezettségektől, amelyeket a körülmények róttak rád.

Ez a tranzit leggyakrabban a feszültség robbanásszerű felszabadulását jelzi, valaki elleni hirtelen harag formájában, különösen a hozzád közel álló személyek ellen. Ezek az emberek nyugtalanná és ingerlékennyé tesznek, és könnyen kirohanhatsz ellenük. Számíthatsz arra, hogy nagyfokú türelmetlenség lesz úrrá rajtad.

Ezt a tranzitot kivetített formában is tapasztalhatod, vagyis esetleg meg kell küzdened valakivel, aki váratlan lépéseket tesz ellened. Egy ellenség vagy valaki, aki gyakran cselekszik az érdekeid ellen, megzavarhatja az életedet ebben az időszakban. E tranzit során gyakoriak a váratlan egó-konfliktusok, valamint azok a hirtelen zavaró események, amelyek terveid teljes megváltoztatására kényszerítenek. Ha nem te magad vagy az életedben a kreatív változások mozgatórugója, akkor ez a tranzit zavaró körülmények formájában hoz változást.

Másrészt ez a tranzit olyan időszakot jelenthet, amikor arra irányuló erőfeszítéseid, hogy felszabadítsd magad a felesleges és gátló korlátozások alól, sikerrel járnak. Most már valóban érezheted, hogy megszabadulsz ezektől a kötelékektől. Az életed új irányt vehet, amely radikálisan új perspektívát jelent számodra. Ha felkészültél, és tudatosan próbáltad ezt a helyzetet előidézni, nagyon jó időszak következik, mert szabadabban és önállóbban cselekedhetsz

Mások részéről azonban jelentős ellenállásra számíthatsz, és ez nem lesz könnyű. A többiek ellenállására adott válaszlépéseid miatt körülbelül hat hónap múlva, a Mars és az Uránusz következő kvadrát tranzitjánál nagyon fontos kihívásokkal leszel kénytelen szembenézni. Dolgozz tovább, mert az életed kiterjesztésére és felszabadítására irányuló erőfeszítéseid még nem értek véget. A folyamat még sokáig folytatódik, de ez az időszak a legfontosabbak közé tartozik.

Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az ujjlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.





Uránusz – Mars szembenállás

Uránusz – Mars tranzitok (Howard Sasports), Általános tudnivalók az Uránusz – tranzitokról : Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

Ettől a tranzittól lázadó és robbanékony energiák belépésére számíthatsz az életedbe. Háborogni kezdhetsz az életedre vonatkozó korlátozások miatt, és kitörhetsz belőlük, vagy mások lázadhatnak azok ellen a korlátozások ellen, amelyeket te róttál rájuk. A Mars a saját egyéniséged érvényesítésének késztetését képviseli, az Uránusz pedig a szabadság és a strukturálatlanság iránti vágyat. Nagyon dinamikus kombinációról van szó.

Valószínűleg harcias hangulatra gerjedsz bárki iránt, aki azt állítja, hogy valamit nem tudsz megtenni. Impulzívabban cselekszel majd, és a legkisebb provokációra is elszabadul a pokol, különösen akkor, ha általában hajlamos vagy mindent magadban tartani. Érvényt akarsz szerezni igazadnak, és rohadtul nem foglalkozol azzal, milyen akadályokba ütközöl.

E tranzit egyik megnyilvánulási formája lehet egy újfajta kockázatvállalási kedv. Kockázatot vállalsz, és olyan dolgokat teszel, amelyeknek nem sok esélyük van a sikerre. Tudat alatt talán úgy próbálsz bizonyítani, hogy valami “nagy dobást” viszel véghez, vagy nagy feltűnést keltesz, ha kudarcot vallasz. Ez azonban balesetekhez és sérülésekhez is vezethet, ha túlságosan meggondolatlan vagy.

Néha elnyomhatod a lázadó önérvényesítés eme késztetését, és úgy folytathatod az életed, mintha mi sem történt volna. De nem túl jó ötlet, mert az energia nem tűnik el. Ha elnyomod, az eredmény valamilyen fizikai betegség lesz, amelyről látszólag nem te tehetsz. Ez a tranzit azt jelzi, hogy olyan változtatásokat kell eszközölnöd az életedben, amelyek lehetővé teszik, hogy magabiztosabb legyél, mint eddig.

Ez a tranzit hatással lehet a másokkal való kapcsolataidra is. Ha a többiek úgy érzik, hogy határozottabbnak kell lenniük veled szemben, engedd, hogy kifejtsék álláspontjukat, és utána próbálj meg velük megbékélni. Ha megengeded másoknak, hogy önmaguk legyenek veled szemben, könnyebb lesz velük szemben is önmagad lenni. Ha a régi terved szerint próbálsz élni, valószínűleg nem nagyon fog működni ebben az időszakban. A pszichológiai robbanások olyan megoldatlan feszültségek kifejeződései, amelyeket már korábban kezelni kellett volna, amikor még kevesebb energia feszült mögöttük. De még most sem késő kezelni őket, amennyiben hajlandó vagy rugalmasnak lenni. Lehet, hogy valóban forradalmi változásokat kell eszközölnöd életedben, de hosszú távon jól jársz majd.




Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.




Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

Az archetipális Mars – Linda Reid

Gondolatok egy Uránusz – tranzitról (Bil Tierney)

Uránusz – Mars tranzitok (Howard Sasportas)

Az Uránusz ( Liz Greene)

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *