Menu
Jupiter – Neptun szextil tranzitként | Robert Hand
2020-02-02 Ajánlott szerzők

A személyi horoszkópok Neptunját érintő Jupiter szextil, valamint a  Jupitert érintő Neptun szextil értelmezése tranzithatásként Robert Hand Planets in Transits; Life Cycles for Living  ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) című könyvéből származik.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Jupiter – Neptun szextil

Ez olyan időszak, amikor különösen nagy fontosságot tulajdonítasz eszményeid megvalósításának, végső céljaidat pedig igen idealisztikus módon fogalmazod meg. Ilyenkor kevesebbet aggódsz az élet árnyoldalai miatt és képes vagy jobban megbecsülni a pozitívumokat. Vigyázz, nehogy naiv optimizmust tanúsíts életed valós problémáival szemben.

Mostanában nem érzel olyan sürgető kényszert igényeid kielégítésére, mint máskor. Általában véve segíteni szeretnél a nálad kevésbé szerencséseken. Mások segítsége olyan fokú beteljesültség-érzettel tölt el, amely mindenfajta személyes áldozatot ellensúlyoz, amelyet meg kell hoznod. Ezért talán jótékonysági szervezetekkel kezdesz együttműködni, vagy más, a kevésbé szerencséseket segítő intézményekkel.

E tranzit felfokozhatja vallásos, filozófiai és spirituális érdeklődésedet. Erős késztetést érzel a lét magasabb szintjeinek megtapasztalására, de az ortodox vallások talán nem elégítik ki ebbeli igényeidet, így talán valamelyik mostanában népszerű misztikus vagy spirituális csoporthoz csatlakozol. Olyan személlyel is találkozhatsz, aki feltárhat valamit számodra az univerzum eme aspektusáról. E tranzit természete lényegében olyan, hogy valószínűleg spirituális rálátást nyersz eddig magától értetődőként kezelt hétköznapi környezeted bizonyos elemeire.

Egy teljesen más szinten ez a tranzit hazardírozás iránti vágyat is jelezhet. A pénz, amelyhez e tranzit során hozzájutsz, legtalálóbban így jellemezhető : „könnyen jött, könnyen ment”. E tranzit veszélye abban áll, hogy ilyenkor hajlamos lehetsz túlzott elvárásoktól sarkallva vagy abban a hitben ringatva magad, hogy a dolgok csakis jól sülhetnek el, befektetni vagy kockáztatni. Sajnálatos módon ez nem igaz, légy tehát ugyanolyan óvatos, mint eddig.

Robert Hand: Planets in Transit, 302 old



Figyelem ! A tranzitok fontossága és minősége a személyi horoszkóp adottságain és a párhuzamosan érvényesülő többi tranziton kívül az egyidejűleg érvényesülő direkcióktól függ. Ezek szintén ugyanolyan egyén -specifikusak, mint az ujjlenyomat. Azt pedig egy pillanatra se felejtsük el, hogy a tradicionális asztrológiában először direkciókat nézünk, a tranzitokat ezek kiegészítéseként, velük összefüggésben értékeljük. Klasszikus asztrológia esetében szintén ez a helyzet, de még ha egyes iskolák előnyben is részestíjük is a tranzitot, a direkció legalább annyit nyom a latban, a kettő együtt értékelendő. Az említett, együttesen érvényesülő hatások komplex rendszert alkotnak. Ez kizárólag horoszkópelemzés keretén belül értelmezhető, nem pedig szakácskönyvszerűen összeollózott „receptek” segítségével, “ránézésre”. Értelemszerű, hogy a lassú mozgású bolygók tranzitjai sokkal jelentősebbek , mint a gyorsabbaké.

Neptun – Jupiter szextil

E tranzit hatására erőteljesen vágyakozol valamely, igen speciális irányú tudás után. Továbbra is érdekel mindaz, ami racionális tudattal felfogható, egyszersmind azonban nagyon szeretnéd megérteni azokat a finomabb, spirituális igazságokat is, amelyek más dimenziókat és értelmet adnak életednek. Talán okkult tanítások révén szeretnél többet tudni a metafizikai és spirituális tanításokról. Csatlakozhatsz egy vallásos csoporthoz is, amely révén nagyobb rálátást nyerhetsz életed értelmére. E tranzit neptuni oldala is túlsúlyba kerülhet életedben, ilyenkor sutba dobsz mindenfajta emberi tudást a puszta hitért cserében. De minden esetben végül rájössz, hogy ezen ösvények mindegyike pontosan ugyanahhoz a célhoz vezet.

Egy, valamivel evilágibb szinten e tranzit olyan, távoli helyek iránt is felcsigázhatja érdeklődésedet, amelyek merőben másnak tűnnek, mint hétköznapi világod. Talán utazni akarsz, és ez az időszak alkalmas is rá, hiszen az ismeretlen bűvölete még varázslatosabbá teheti az ilyen utazások során tett felfedezéseidet.

Ez rendszerint igen optimista időszak, amikor úgy érzed, semmi nem sülhet el balul. Talán így van, talán nem, de butaság vakmerő és nem kellőképpen megfontolt tettekkel kísérteni a sorsot. E tranzit hatása nem annyira erős, hogy megúszhasd, ha veszélyesen élsz. Másfelől azonban, optimista és pozitív gondolkodásmódod segíthet abban, hogy terveid szándékaidnak megfelelően valósuljanak meg.

Ebben az időszakban örömöd leled barátaid társaságában, és eléggé biztonságban érzed magad és elég nagyvonalú vagy ahhoz, semhogy olyasfajta buta ego- játszmákra fecsérelnéd energiádat, amilyeneket az emberek oly szívesen játszanak egymással. Valójában sokkal hajlamosabb vagy hátradőlni és a távolból figyelve mások ego-játszmáit, megengedve nekik, hogy menjenek a maguk feje után. Most nem látod értelmét másokkal konfliktusba bonyolódni. E tranzit időszakában nagyon bőkezű és nagyvonalú vagy, ugyanis őszintén segíteni akarsz másokon, és ebből nem is csinálsz titkot.

Robert Hand: Planets in Transit, 452 – 453 old





Megjegyzés

Többször rámutattam már, hogy a „receptkönyveket” fenntartással kezelem és másoknak is azt ajánlom. Az ilyen összefoglalók nagyon hasznosak lehetnek, de ha kizárólag belőlük próbáltok összelegózni egy elemzést vagy megérteni egy időszak minőségét, a melléfogás borítékolható. A jelenlegi receptgyűjtemény a legigényesebbek közül való: Robert Handnek, a ma élő egyik legnagyobb asztrológusnak az első munkája. A  Planets in Transits; Life Cycles for Living ( Bolygók tranzitként -Életciklusok útmutatója) c. könyv  személyi horoszkópok bolygóival főfényszögeket – együttállás, szextil, kvadrát, trigon, szembenállás – képező tranzitbolygókat és ezek házakon való átvonulását vizsgáló, több mint 500 oldalas összefoglaló 1976 – ban jelent meg, de mit sem veszítetett aktualitásából. Asztrológiát kezdő – középhaladó szinten tanulók számára ajánlható a leginkább, de csak azzal a kikötéssel (amire egyébként a szerző is felhívja a figyelmet), hogy egy tranzit mindig csak a többi, egyidejűleg érvényesülő hatás és a személyi horoszkóp sajátosságaival összefüggésben vizsgálható. A hatások elbírálása a klasszikus asztrológia szabályai szerint történik úgy radix mint tranzit esetében. Sajnos ez a könyv sem érhető el magyarul.

Az asztrológiát tanulók és gyakorló asztrológusok számára egyaránt hasznos könyv Magyarországon sajnos jószerivel ismeretlen. Korrekt feltételekkel foglalkoztató, fizetőképes kiadónak nagy örömmel lefordítanám.




Kapcsolódó

Ajánlott szerzők : Robert Hand

A tranzitáló Neptun jelentősége (Robert Hand)

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A Jupiter és Mr Hyde (Dawn Bodrogi)

A Jupiter és a Neptun – Stephen Arroyo

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *