Menu
Álhírek, összeesküvéselméletek – és az igazság
2020-01-06 asztropszichológia

Hétfőn reggel megosztottam a FB-oldalon egy videót arról, hogy vasárnap több helyen is eleredt az eső Ausztráliában. Aztán egy olvasó figyelmeztetett, hogy egy régebbi, novemberi felvétel volt. Vagy igen vagy nem, sajnos rengeteg téves info, álhír kering a közösségi médiában. Van, amikor messziről ordít, hogy kacsa, van, amikor szinte lehetetlen, vagy egyáltalán nem is lehet megkülönböztetni a valós tényanyagtól. Így az ember a legjobb szándékkal, akarata ellenére is hozzájárulhat az álhírek terjedéséhez. Ezekre semmi szükség ; van baj éppen elég. Így biztos ami biztos, azonnal töröltem. (A bejegyzés megosztását követően néhány helybéli olvasó kommentjéből kiderült, hogy még a cikkben idézett BBC sem volt pontos. Minimális, 15 percig tartó esőcskék voltak, ahol voltak, és ahol a legnagyobb szükség lett volna rájuk, sajnos nem.)

Mi az igazság az ausztráliai eseményeket illetően? Némi eső csakugyan volt tegnap – a BBC-t használtam hírforrásként. Beágyaztam videójukat és belinkeltem a hozzá tartozó, január 6-i cikket.

 

Néhány mondat a hírből: „Kormos eső esett a keleti parton Sydneytől Melbourne-ig; New South Wales (NSW) néhány részéről szakadó esőről számoltak be. De vasárnap este a hatóságok arra figyelmeztettek, hogy csütörtök környékén újra emelkedni fog a hőmérséklet.”

Sajnos a jelenlegi esőzések csak átmeneti megkönnyebbülést hoznak, a levegő szennyezettsége továbbra is nagyon magas és újabb tűzesetek is lehetségesek. (A bejegyzés megosztását követően néhány helybéli olvasó kommentjéből kiderült, hogy még a BBC sem volt pontos. Minimális, 15 percig tartó esőcskék voltak, ahol voltak, és ahol a legnagyobb szükség lett volna rájuk, sajnos nem.) Eközben a világ más részein, pl Indonéziában hatalmas árvizek pusztítanak.




„Az év végén kezdődött heves esőzések váratlan áradásokat és földcsuszamlásokat okoztak Jakarta térségében és a fővárostól 100 kilométernyire délnyugatra fekvő Lebak térségében.

A katasztrófa-elhárítás szóvivője szombaton közölte, hogy a katasztrófában 53 ember halt meg, egy ember pedig eltűnt. Az elárasztott területen élők közül több mint 170 ezren vannak továbbra is ideiglenes menedékhelyeken”. (Forr: Világgazdaság)

Indonézia – 2020 január




Nagyon- nagyon megrázó események, amelyeknek hosszabb távú következményei beláthatatlanok. De mind részei annak a nagyobb horderejű folyamatnak, amelyet  asztrológiai szempontból próbálok értelmezni ezen az oldalon. A 2019 – 2020-as Szaturnusz – Plútó együttállás ennek egy fontos mérföldköve, az eddig ismert világunkat alapjaiban átformáló változások társíthatók hozzá. Ezek egy része nem idén fog kibontakozni, ahogy az idáig vezető út sem tegnap, és nem is tegnapelőtt kezdődött. (Érdemes pl visszalapozni a 2010 – 2017 közötti időszak emblematikus aspektusához, az Uránusz- Plútó kvadráthoz, a 2009 – 2011-es Szaturnusz  – Plútó kvadráthoz, a 2010 – 2011 -es Jupiter – Szaturnusz szembenálláshoz, a 2008 – 2010 -es Szaturnusz – Uránusz szembenálláshoz. És ez csupán az elmúlt 12 év blogomon több – kevesebb részletességgel tárgyalt krónikája.)

Ami jelenleg zajlik -és még csak ez után fog eszkalálódni, sokkoló, félelmetes , fájdalmas és abszurd. Józan ésszel felfoghatatlan. Biztonságérzetünknek jót tenne, ha legalább abba kapaszkodhatnánk, hogy szándékos rombolómunka, az emberiség tönkretételére irányuló összeesküvések sorozatának eredménye. Mert így vagyunk megalkotva mi, emberek. Komteóknak, bűnbakkeresésnek -és a belőlük adódó boszorkányégetéseknek – amúgy is kitűnő táptalajai az erőpróbáló Szaturnusz – Plútó fényszögekkel fémjelzett időszakok, így nem csoda, ha a külső, puszta létünket fenyegető környezeti hatásokkal egyidejűleg ezek a lelki-szellemi mérgek is terjednek. Stílszerűen fogalmazva, futótűzként – és ehhez kivétel nélkül minden tábor hozzájárul, a folyamatban pedig gyakran a fősodrú média is aktív szerepet játszik. Világnézet, vérmérséklet, érdekek szerint mások és mások e sztorik szereplői, mások a bűnösök és mások az áldozatok, de a forgatókönyvek ugyanazok. Majd lesznek további fordítások is Liz Greene The Dark of the Soul ( A lélek sötétje) című könyvéből, ahol asztropszichológiai szempontok szerint tűpontosan felvázolja a társadalmi anomáliák e folyamatát. (Jelenleg A természet bosszúja címmel érhető el egy épp idevágó rész)



Az egyik komment az eltávolított sok közül, amely a bejegyzés megírására inspirált. Egy egyébként teljesen jóindulatú – de sajnos hogy úgy mondjam nagyon egyszerű gondolkodású olvasótól származik. Ez a típus egyértelműen nem az oldalam célközönsége, Az ilyen tartalmakat kommentelőket azonnal letiltom,  hogy ily módon is védjem a toxikus hatásoktól azt a szellemileg igényes olvasóréteget, akinek cikkeim szólnak.

Különféle összeesküvés elméleteket (gyíkemberek, szabadkőművesek, földönkívüliek, mikmekek, rézf@szú baglyok, lábcápák és társaik – a lista a végtelenségig folytatható) tartalmazó hozzászólásokat nem szeretnék látni az oldalamon. Erre azért tartom szükségesnek felhívni a figyelmet, mert tegnap, ahogy az előző napokban is, több ilyen jellegű hozzászólást kellett törölnöm. Ilyen esetekre is maximálisan érvényes az a gyakorlat, amire minden bejegyzésben felhívom a figyelmet : a  szerzőket le is tiltom és jelentem is spammelés miatt. Hogy ki milyen ok-okozati összefüggésekkel értelmezi a jelenlegi helyzetet, egyéni meggyőződés, világnézet (és nem utolsó sorban intelligenciaszint) kérdése, amit maximálisan tiszteletben tartok. Akkor is, ha nagyon távol áll a sajátomtól. EGÉSZEN ADDIG A PONTIG, AMÍG NEM  AZ ASZTROPRESSZEN KOMMENTEL ILYESMIKET.

Az Asztropressz küldetése az aktuális és várható bolygóhatásokkal, a személyi horoszkópban rejlő lehetőségekkel és korlátokkal kapcsolatos reális tájékoztatás. Akkor is, ha ez nincs összhangban a new ages „szellemiség” által diktált minden szép-minden jó narratívákkal. Erre az esetre is vonatkoznak a kommentelési etikettben írtak: aki nem ért egyet az itt megfogalmazott szempontokkal, nyugodtan abbahagyhatja oldalam követését és keressen magának lightosabb olvasnivalót. Nincs harag 🙂 Mindkettőnknek időt, energiát spórol meg 🙂 Nekem legalábbis rengeteget, hiszen nem kell az irreleváns kommentek moderálására, nagyon sok esetben ezzel egyidejűleg szerzőik spammelés miatti jelentésére és letiltására is pazarolnom értékes időmet. Így ezt további hasznos tartalmak írására fordíthatom. Bevallom, annak ellenére, hogy naponta többször is kénytelen vagyok sort keríteni rá, utálom használni a “Törlés”, “Tiltás” funkciókat. Mindkettőnknek szebb lesz a napja, ha egyáltalán nem kerülök, vagy a jelenleginél sokkal ritkábban kerülök ilyen kínos döntéshelyzetekbe. Bízom benne azonban, hogy az ezogagyi helyett a valósággal nagyobb összhangban levő tartalmakra fogékony, azokat kimondottan igénylő többség -vagyis a tényleges célközönségem – a jövőben is velem marad.





Ami kétségtelenül igaz a dologból, hogy ezek a folyamatok nem csak úgy maguktól indultak, majd mostanra szabadultak el a kontroll alól – hanem elvileg intelligens lények aktív közreműködésével. Egészen konkrétan: ami jelenleg van, az a MI művünk, kollektíve az emberiségé. Sajnos a tiétek is, meg az enyém is, mert mi is részei vagyunk a fogyasztói társadalomnak. Akkor is, ha sokan – egyre többen – vagyunk olyanok , akik igyekszünk minél tudatosabban élni, magunknak és más érző lényeknek minél kevesebb kárt okozva. Próbálkozásaink egyelőre szélmalomharcnak tűnnek, de ettől függetlenül, Buddhát idézve, törekednünk kell, fáradhatatlanul.

A projekciók felismeréséhez és visszavonásához pedig nagy szeretettel ajánlom többszöri elolvasásra Marie Louise von Franz Projection and Recollection in Jungian Psychology című munkáját, illetve magyarul is elérhető Az árnyék és a gonosz a mesékben című könyvét.



Kapcsolódó

A természet bosszúja (Liz Greene)

Tomboló elemek – 2019 november

Szaturnusz és Plútó: ausztráliai bozóttüzek

Égetően fontos problémák

Merre mutat Isten ujja ?

Szaturnusz és Plútó – nemcsak 2020

Szaturnusz és Plútó : az ember árnyéka

 

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!

Comments are closed
* *