Telihold az Ikrekben – 2019

A december 12-i telihold  az Ikrek 19°51′-en teljesedett ki helyi idő szerint 6h12′-kor.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A decemberi előrejelzésben és a Vénusz – Szaturnusz – Plútó együttállásról szóló bejegyzésben bemutatott hatások a teliholdképletben is érvényesülnek, és ki is használhatók. A két fővilágító Neptunnal képezett T-kvadrátja alaposan megnehezítheti a tisztánlátást és a fontossági sorrend felállítását.

Mint többször szó volt róla, a T kvadrát nagyon erős, két kvadrátból és egy szembenállásból álló formáció, amely három bolygó energiáit ötvözi magában. Ezek olyan jegyekben állnak, amelyek között nehéz összhangot teremteni T- kvadrát esetén pedig a nagy nehezen létrejött egyensúly folyamatosan megbillen. Akárcsak egy széken, amelynek kitörött az egyik lába, folyamatosan mozognunk, egyensúlyoznunk kell, hogy le ne huppanjunk.

A bolygók egy derékszögű háromszöget képeznek egymással (nem tévesztendő össze a kvadráttal épp ellentétes hatású trigonnal, amelynek résztvevői egymásól 120°-os távolságra vannak). A szembenálló bolygók energiája a háromszög csúcsában összpontosul, az ott levő bolygó (a jelenlegi teliholdnál a Neptun ) témái kerülnek a figyelem középpontjába.

A tavaszi- koranyári Ikrek – Nyilas – Halak , ill őszi Szűz – Nyilas – Halak jegyekben létrejött T-kvadrátokkal fémjelzett időszak emlékei visszaköszönhetnek (na meg az akkori melléfogások következményei is), de szerencsére most egy sokkal rövidebb időintervallumról van szó.



Más asztrológusokhoz hasonlóan én sem tartom túl jó ómennek, hogy az Egyesült Királyságban (horoszkópja itt  ) épp ezen a napon zajlanak a brit parlamenti választások. Úgy látszik, szegény angolokat mostanában üldözik ezek a formációk ( Emlékeztetőül: 2016 június 23-án, a Brexitről tartott népszavazás idején egy Nyilas Szaturnusz, Szűz Jupiter, Halak Neptun változó T- kvadrát , egy- két nappal azelőtt, az Ikrek Merkúr részvételével még változó nagy kereszt uralta az égboltot. ) A témával kapcsolatban azóta is teljes a káosz és a bizonytalanság, a helyzet akár a Monty Pythonba is illene, ha nem lenne annyira tragikus. És, amikor összeállnak a változó T-kvadrátok, mint történt 2019-ben is, újra meg újra terítékre kerül a dolog, az ellentétek pattanásig feszülnek, döntés nem születik. 2016 óta ráadásul nagyon sok víz lefolyt a Temzén, így JÓ döntést sem ebben sem abban az esetben nem lehetne hozni.

Telihold az Ikrekben, 2019 december 12, Bp 6h 12

A teliholdképlet másik sajátossága, hogy a Bak Vénusz- Szaturnusz – Plútó hármasfogata kvinkunxot képez az Ikrek Holddal. (A Hold ura, a száműzetésben levő Merkúr pedig az Uránusszal) Mint már sokszor szó volt róla, a Szaturnusz – Plútó együttállás arra utal, hogy az évek során feltorlódott problémák kritikus pontra jutottak, így most már elkerülhetetlenül foglalkozni kell velük. Ez nehéz döntéseket tesz szükségessé. A kvinkunx azt jelzi, hogy a feszültségek elviselhetetlenné fokozódtak, az elmélet és a gyakorlat közötti szakadék áthidalása érdekében nagyon kellemetlen lépéseket kell tenni, de kielégítő megoldás aligha születik. A krízis egyaránt lehet anyagi és érzelmi természetű; egyének és közösségek életében természetesen más és más formában nyilvánul meg. A Mars – Szaturnusz/Plútó szextil, Mars – Neptun trigon bemutatásánál (decemberi előrejelzés, Vénusz – Szaturnusz – Plútó együttállás)  arról is volt szó, hogy egyéni szinten jelenleg még a megoldások is elérhetőbb közelségben vannak, mint mondjuk akár egy hónap múlva.





Kapcsolódó

Decemberi előrejelzés – 2019

Vénusz – Szaturnusz – Plútó együttállás a Bakban

T kvadrát

Jupiter a Bakban

Szaturnusz – Plútó együttállás tematikus oldala

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!