Szaturnusz – Neptunusz tranzitok a horoszkópban

„Míg a Szaturnusz a struktúrákat uralja, a Neptun idővel hajlamos feloldani helyzeteket. Szaturnusz – Neptunusz tranzitok idején életed struktúrái, helyzetei és kapcsolatai elkezdenek feloldódni és valami mássá alakulni. Amikor a Neptun feloldja mindazt, amit struktúráinknak éreztünk, bizonyos dolgok véget érhetnek vagy ráeszmélhetünk, hogy a dolgok valójában nem azok, amiknek hittük őket. Esetenként emiatt úgy érezhetjük, félrevezettek bennünket.” – Jóllehet nagy különbség aközött, hogy a Szaturnusz halad át a születési képlet Neptunja vagy a Neptunusz a születési képlet Szaturnusza fölött, Leslie Hale alábbi észrevételei mindkét esetben alkalmazhatók. Az itt írtak elsősorban erőpróbáló fényszögek (együttállás, félkvadrát, kvadrát, kvinkunx, szembenállás) esetén érvényesek, de bizonyos szintig harmonikus tranzitok (szextil, trigon) is alkalmazhatók. Utóbbiak esetén az ellentétes princípiumokat könnyebb összehangolni; a változás kevésbé fájdalmas.

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. Bővebben: Mire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek? Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

Ezt az időszakot nagyon kényelmetlennek érezhetjük, ugyanis bizonyos helyzetek, eszmék, sőt akár emberek is feloldódhatnak és eltűnhetnek az életünkből anélkül, hogy újak bukkantak volna fel a láthatáron. Az idejét múlt szertefoszlik, hogy átadja a helyét az újnak, csakhogy ez nem történik meg egyik napról a másikra. Ezt életed bármely területén megtapasztalhatod, attól függően képleted milyen pontjait érinti, vagyis milyen bolygókkal képez fényszöget és milyen házakba esik.

Az ebből következő változások zavarodottá tehetnek, nem látjuk a fényt az alagút végén, depressziósakká válunk, elbátortalanodunk. Aztán, mikor a régit felváltja az új, mi is visszanyerjük tisztánlátásunkat és önbizalmunkat. Ebben az időszakban fontos rendszeresen emlékeztetnünk magunkat arra, hogy az élet folyamatos változás, fejlődés és növekedés, és ha valaki vagy valami, akit vagy amit értékesnek tartottunk, eltűnik életünkből, akkor ennek itt volt az ideje, de várnak ránk jobb dolgok is.



Jellemző, hogy ha odafigyelünk a részletekre, feltűnnek a változásokra figyelmeztető jelek is. Ha figyeled a jeleket, akkor valamilyen már régóta tartó és kezdettől fogva problematikus helyzet elkerülhetetlen következményeként értékeled ezt az időszakot. Ha a [dolgoknak, kapcsolatoknak, helyzeteknek] meg kell maradniuk, akkor a bizonytalanság és szorongás időszakát a megújulás és a megerősödés magasabb szintje követi.

Ezek a tranzitok a különféle függőségek témáit is felszínre hozhatják, és az ilyen időszakok remek alkalmakat teremthetnek ahhoz, hogy úrrá legyünk azok fölött a beteges impulzusaink fölött, amelyek megakadályozzák fejlődésünket és azt, hogy valóban boldogok legyünk.

A Neptun – Szaturnusz tranzitok akár a valódi érzelmi fejlődés vagy a mély felébredés időszakai is lehetnek a számodra, amikor régóta keresett igazságok tudatára ébredhetsz vagy új irányokba indulsz el. Ezek valójában olyan igazságok, amelyek felszabadítanak bennünket [Bár az erőpróbáló fényszögek: együttállás, kvadrát, szembenállás természetéből adódóan a felszabaduláshoz csalódásokon, kiábrándulásokon és veszteségeken keresztül vezethet az út – ford. megj]. Azoknak az igazságoknak köszönhetően, melyeknek birtokába jutottál, fokozatosan új nézőpontok és új irányok tárulhatnak fel előtted.

Sose becsüld le a megvilágosodásnak azt az élményét, amellyel a Szaturnusz és a Neptun még oly fájdalmas kombinációi is megajándékozhat. Míg a Neptun a tudat alatt áramló – a valóságot tükröző vagy téves – gondolatokat uralja, a Szaturnusz földközelbe hoz. Néhány ember számára ez olyasfajta pozitív élmény is lehet, amely új és az eddigieknél jobb utakra tereli őket, így pedig majd hitelesebben élhetik életüket.




A Neptun tranzitjai esetenként hazugságokat, csalást – sőt akár hamis vádakat is jelezhetnek. Azonban ebben az esetben is emlékeztesd magad arra, hogy nem fog örökké tartani és higgy magadban. Tartsd szem előtt, hogy mindaz, ami most zajlik, végre lezár egy helyzetet, és ez olyan jövőbeli lehetőségeket nyithat meg számodra valaki mással, amelyekről eddig álmodni sem mertél.

Egy másik szinten ez a tranzit segítséget nyújthat ahhoz, hogy megvalósítsd régóta dédelgetett álmaidat. Ebben az időszakban tehát – hosszas, kemény munkát és erőfeszítést (Szaturnusz) követően végre alakot ölthetnek. Fantáziáink, álmaink (Neptun) a Szaturnusz szorgalma és erőfeszítései árán átültethetők a valóság talajára. Sok munkával és kitartással e két bolygó energiája kézzelfogható eredményekké alakítható.

Hozzá kell tenni azonban azt is, hogy a Szaturnusz és a Neptun nincsenek túl jóban egymással. Bővebben: Szaturnusz és Neptunusz : a Nagy Ismeretlen feltérképezése

A Szaturnusz kemény munka révén épít fel struktúrákat, míg a Neptun feloldja ezeket. A Szaturnusz azt mondja, dolgozzunk szorgalmasan, míg a Neptun felold helyzeteket és azt sugalmazza, fogjuk meg a dolgok könnyebbik végét és/ vagy keressünk vészkijáratot. A két bolygó tehát konfliktusban van egymással. Azt tanácsolom, hogy ha éppen megpróbálsz valamit felépíteni, dolgozz rajta kitartóan, anélkül, hogy levágnád a kanyarokat. Ez végül megtérül.

A személyes áldozathozatal általában nem meglepő a Neptun tranzitoknál, a Szaturnusz pedig késleltetheti az eredményeket.

Mivel a vallás és az együttérzés is a Neptun uralma alatt áll, e tranzitoknak lehet egy rejtett és ismeretlen spirituális eleme is. Mivel a Szaturnusz struktúrákat teremt, a múlt hamvai fölött valami új épülhet fel. Késztetést érezhetsz arra is, hogy konkrét segítséget nyújts másoknak vagy vonzódni kezdhetsz egy eszméhez vagy egy ügyhöz is.

forrás: Leslie Hale





Kapcsolódó:

Szaturnusz és Neptunusz: a Nagy Ismeretlen Feltérképezése

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Erőpróbáló Szaturnusz tranzitok: a megvalósítás és érés ciklusai

Szaturnusz – Neptun tranzitok (Bil Tierney)

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!