Erőpróbáló Hold – Mars aspektusok a horoszkópban

Hold – Mars együttállás, kvadrát, szembenállás a horoszkópban

Személyi horoszkópban az erőpróbáló Hold – Mars aspektusok:  együttállás, kvadrát, szembenállás impulzivitásra, forrófejűségre, túl intenzív reakciókra hajlamosító érzelmi mintára utalnak. A szülött emóciói erősek, így aztán sok mindenre reagálhat szenvedélyesen. Rendszerint sürgető kényszert érez érzelmei kifejezésére, hajlamos könnyen izgalomba jönni. Energikusan reagál és mások érzelmeit is megmozgatja. A Mars – Hold aspektusok kezdeményezőkészséget, eredetiséget, merészséget és ösztönös függetlenséget tükröznek. Az ilyen fényszögekkel rendelkező szülöttek egy percig sem rejtik véka alá érzelmeiket. Tulajdonképpen időnként túlságosan is emócióik befolyása alá kerülnek és hajlamosak lehetnek gyors érzelmi reakciókat adni. (The Astrology Place Membership)

Az ilyen leírások nagyon hasznosak lehetnek, de megvannak a korlátaik. Nem alkalmazhatók automatikusan,receptszerűen”. BővebbenMire jók, jók-e valamire egyáltalán az asztrológiai receptek?Mindenkinél más és más módon, a személyi horoszkóp sajátosságaitól függően nyilvánulnak meg.Tekintve, hogy a Föld jelenlegi népességetöbb mint 7 és fél milliárd, ennyi horoszkóp -variáció létezik. Beláthatod, hogy a szóba jöhető változatokat nem áll módomban egyenként kivesézni, komment formájában végképp nem. A TIÉDET sem 🙂 Kérlek tehát, ne tegyél fel olyan kérdést, hogy rád hogyan hat, mert nem fogok rá válaszolni. Az ilyen jellegű hozzászólások törlésre, szerzőik tiltásra kerülnek…

A Hold – Mars kapcsolatok hajlamosak oly mértékben felhevíteni az illető érzelmeit, hogy emóciói tüzes szenvedéllyel törnek a felszínre. A szülött intenzív hangulatingadozásra, kiszámíthatatlanságra, dühkitörésekre is hajlamos lehet – és/ vagy ilyen reakciókat válthat ki környezetéből is. Indulatkitörései azonban őt magát is sebezhetővé teszik: többet veszít, mint amennyit nyer a csaták során. Ha úgy érzi, sérelem érte, igen nehezére esik együttműködnie másokkal. Túlérzékeny is lehet.

Az épp tűzijátékot rendező Hold – Mars fényszög tulajdonosa érzelmileg éretlennek tűnhet környezete számára, de általában akkor válik harciassá, amikor személyes szinten érzi magát fenyegetve. Az ilyen aspektusokkal rendelkezők szeretteiket is elszántan védelmezik és ösztönösen kiállnak családjukért. Időnként a szó szoros értelmében még a háborúba is elkísérhetik szeretteiket.




Hírhedt kombinációról van szó: amennyiben női képletben fordul elő, a szülött domináns, rámenős lehet, aki túlságosan önérvényesítő – főleg odahaza. A hagyományos álláspont szerint az ilyen asszony azzal tartja férjét papucs alatt, hogy minden apróságért dühödten nekiesik. Általában őt tartják kettejük közül az erősebbnek.

( Természetesen ilyen esetekben sem lehet általánosítani: a megnyilvánulási mód függ a Hold és a Mars jegy-és házhelyzetétől és még több más tényezőtől is. Erőpróbáló Hold – Mars fényszögeknél az is előfordul, hogy a nőben látszólag „szemernyi agresszivitás” sincs, de durva, gyakran fizikailag is bántalmazó partnereket vonz. A két bolygó karakterének megfelelő egészségi problémák is jellemzők lehetnek. – ford megj )

Mindkét nem esetén valószínű, hogy ilyen fényszöggel a házasélet csupa vita, konfrontáció, az otthon pedig az akaratok háborújának csatatere.

A szülött gyakran partnere nyakába zúdítja megoldatlan gyerekkori érzelmi konfliktusait. Az egyik erőpróbáló Hold – Mars fényszöggel rendelkező ügyfelem például „véletlenül” egy hasonló formációval rendelkező hölgyet vett feleségül és megadóan tűrte az asszony dühkitöréseit, viharos jeleneteit és általában véve ingerült viselkedését. Elmondása szerint a hölgy gyerekkorát áthatotta a viszály, anyja indulatos természetű, erőszakos nő volt, aki nyilvános helyeken is képes volt látványos dührohamot rendezni – igen kínos helyzetbe hozva ezzel lányát.

Mindaddig, míg ezek az intenzív érzelmek ki nem szaladnak az ellenőrzés alól és nem okoznak sérülést másoknak, egy megértő partner segíthet. Amennyiben nem válik boxzsákká, az ilyen társ gyakran biztonságos környezetet teremthet a Hold – Mars aspektus tulajdonosának, ahol kieresztheti a gőzt. Mivel családi kapcsolataink általában nagy hatással vannak leendő társulásainkra, annak megértéséhez, hogy honnan is származik ez a düh, gyakran hasznos lehet visszatekinteni a múltba.




Az ilyen fényszögekkel rendelkező személy nem tűri valami jól a korlátozásokat és környezetének bármely, befolyásolására irányuló kísérlete élénk tiltakozást vált ki belőle. Számos asztrológus a promiszkuitással hozza összefüggésbe ezeket az aspektusokat, és gyakran jeleznek is nyers érzékiségre, önző szerelemre való hajlamot.

A különféle érzelmi állapotok: félelem, undor, szomorúság, öröm, megvetés mindannyiunkra jellemzők. E bolygókombinációnál azonban egy fajta érzelem jellemző módon mindig felbukkan. A személyiségnek ilyenkor van egy nyers, túlérzékeny része, amely igen gyorsan reagál. A Hold a tudattalant uralja, személyiségünk automatikus válaszokat adó részeit – és ezek az automatizmusok gyakran gyerekkorunkig nyúlnak vissza. Talán otthoni viszályokkal, erőszakkal vagy fizikai bántalmazással hozhatók összefüggésbe. A Hold – Mars személynek vissza kell tekintenie a múltba, hogy felidézze, van-e még ott valaki, valami, amely továbbra is feldühíti, megsebzi őket, belső tombolást vált ki belőle.

A gyermekkorban szerzett „égési sebek” könnyen újra begyulladhatnak, a Hold ugyanis a horoszkóp leggyengédebb és legsérülékenyebb bolygója. Ezen érzelmi sérülések létrejöttében rendszerint a családi viták is fontos szerepet játszanak, a düh pedig gyakran az anyára irányul. Az asztrológiában a Hold jelöli a belső gyereket, a személyiség anyai részeit és a gyerekkori tapasztalatokba is betekintést ad. Amikor a szülött fenyegetve érzi magát, általában dühbe gurul. Ez talán olyasmi, amít a múltban tanult meg. Egy bizonyos szinten túl lunáris részünkre nem hatnak az észérvek, így ez a személyiségrészünk mindannyiszor így fog reagálni, ahányszor sértve vagy fenyegetve érzi magát.

Az erőpróbáló Hold – Mars fényszög tulajdonosa gyorsan és érzelmi alapon reagál. Ahhoz, hogy megtanulja jól kezelni belső viharait, valamilyen kreatív tevékenységet és alkalmas helyszínt kell találnia levezetésükre. Az ilyen alkatok annyira szenvedélyesek és tüzesek, hogy mindig meleg, közvetlen válaszokat adnak. A ridegség ritkán jellemző rájuk. E fényszögek nagy adag függetlenségvágyat jeleznek és ezek az emberek már igen fiatalon készek is harcolni szabadságuknért. A tűz teremt és életet ad, így a szülöttnek tudatában kell lennie belső erejének és energiájának, hogy pozitív mederbe terelhesse.



 

Forrás: The Astrology Place Membership

Kapcsolódó

Így kezeld a dühödet !

Durga, a harcos istennő : hangsúlyos Mars és Plútó női horoszkópban

Öt tipp, hogyan kezeld érzelmi hullámvasutazásaidat

A Mars princípiuma az asztrológiában

Erőpróbáló Hold – Mars fényszögek : a vulkánkitörés

 

Könyvajánló : 

Rüdiger Dahlke : Az agresszió mint esély

Harriet Lerner : A harag tánca

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!