November – 2023

November ugyanannyira zűrösnek ígérkezik, mint október, csak a hangsúlyok tolódnak el. A hónap nagy részében a szélsőségek dominálnak és tart a lendület, az utolsó napok nem kevésbé brutálisak, de valami drasztikusan lefékezi a tempót. A búcsú bemerevedett frontvonalak, pusztítás, zűrzavar jegyében zajlik.

Kommentelők, akiket nem szabad kibontakozni hagyni…
A mundánasztrológiai posztok rendszerint megosztó jellegű tartalmak, ezért már az elején szükségesnek látom tisztázni az alábbiakat. (Persze ez minden más bejegyzésre érvényes) :A leírtak a saját véleményemet tükrözik, amit jogom van képviselni. Különösen egy, a tulajdonomat képező és általam finanszírozott oldalon.

Természetesen neked is jogod van a saját véleményedet kifejteni. A saját térfeleden. Ahova én nem megyek észt osztani, még akkor sem, ha nagyon nem értek veled egyet. Ahogy az ablakod alá sem piszkítanék azért, mert épp ott jött rám a hasmenés. 🙂 Világkép-értelmezésbeli vitáknak egyébként alapból nem látom értelmét. Nem is szoktam ilyesmikbe belebonyolódni.

Az oldalamon felbukkanó tendenciákat azonban csírájában kezelem, mert seperc alatt hajlamosak kommentháborúkká eszkalálódni. Erre se nekem nincs szükségem, sem tényleges célközönségemnek, a normális olvasóknak.

Tehát : amint észreveszem, a hozzászóló jelentésével és letiltásával „jutalmazom” az efféle sziporkákat. Ha privát üzenetben/mailben, “olvasói észrevételnek” álcázott fontoskodás formájában próbálsz felhomályosítani a dolgok (saját narratívád szerint) “valódi állásáról”, koncepciót diktálni (= pofátlanul betörsz az intimszférámba és f@sságokkal rabolod az értékes időmet), erre való esélyeid meghatványozódnak…

Ugye már leesett, nemkívánatos kommentelő édesbogaram, aki fontoskodásodon kívül semmit nem teszel az oldalért, hogy ezzel nem a Te szólásszabadságodat korlátozom. Ha nem tetszenek a kiposztolt tartalmak, tudok egy szuper megoldást: abbahagyod az oldalam követését 🙂

A fentebbi sorokkal nagyjából össze is foglaltam a hónap trendjeit; az összes többi csak cifrázás. Visszaolvasva az októberi előrejelzést kiderült, hogy akkoriban igen visszafogottan és szegényes fantáziával fogalmaztam: a valóság a legvadabb rémálmaimat is felülírta. Nem először, és gyanítom, hogy nem is utoljára. Ezt csak azért látom fontosnak megjegyezni, mert rendszeresen megkapom – és rendszeresen tiltok is miatta – hogy mire jó ez a félelemkeltés. Az asztrológia ugyanis működik, ha valóságelhárítás helyett annak megismerésére használod. Én az utóbbira törekszem, bár nem vagyok tévedhetetlen és még rengeteg a tanulnivalóm.




Az október 28-i Bika részleges holdfogyatkozást kísérő állásokról pl ezt írtam:

„E hatások mindegyike alkalmas lehet a dolgok túltolására, együttesen pedig még inkább. A Merkúr-Mars konjunkció serkenti a szellemi tevékenységet, egyszersmind azonban vitatkozóvá is tesz. A Jupiter az ideológiai, vallási, világnézeti töltetet adja, na és a hajlamot, hogy a bolhákat elefántokká lehessen felfújni”.

„A Merkúr-Jupiter szembenállások önmagukban is hozhatnak tömeges demonstrációkat, a Marssal kombinálódva ezek erőszakos jelleget is ölthetnek. A terrorakciók éppen úgy benne vannak a pakliban, mint a rendezvényeken, tüntetéseken elszabaduló kedélyek; erőszakosabbá fajuló háborúk vagy háborúvá/ polgárháborúvá fajuló konfrontációk, csúnya balesetek – akár tömegeket érintők is. Az időjárás szélsőségei, földrengések, árvizek miatti természeti katasztrófák szintén reális következmények. Magánéletben tovább folytatódhatnak az érzelmi húzd meg-ereszd megek; Bika és Skorpió bolygókról lévén szó, a féltékenység, szerelmi háromszögek akár a nyári angyalföldi gyilkossághoz hasonló tragédiákat is kiválthatnak. Más indítékokból is követhetnek el különösen kegyetlen bűncselekményeket. Persze, más és más okokból és hangsúlyeltolódásokkal a fentebbi, egyéni és kollektív forgatókönyvek egész hónapban érvényesülhetnek”.




A fentebb írtakból kizárólag a kedélyeskedés volt felesleges. A Hamász október 7-i mészárlása nyomán kirobbant gázai-izraeli háború, a progresszív baloldal ezt követő, iszlamista-párti tüntetései sok mindennek nevezhetők csak bolhából elefántnak nem. Ugyanis az, hogy már nem „csupán” Izrael felszámolása a cél, nem „csak” a zsidó hallgatókat fenyegetik pogromok az amerikai campusokon, hanem Londonban tüzijátékot dobnak a tömegbe a palesztinbarát tüntetők, Németország szívében pedig kalifátust akarnak létrehozni túlmutat holmi szűk kört érintő világnézeti csörtén. Régóta nem vagyok egyedül azzal a véleményemmel, „hogy ami a gázai palesztinok és az izraeli zsidók közt folyik, nem etnikai konfliktus, hanem a nyugati életmód ellen zajló vallásháború.




Gyengébbek kedvéért röviden, már ki tudja hányadszorra újra összefoglalom, miért is akkora gond ez. És nem, nem rasszizmus, az iszlám ugyanis nem rassz; az út fehérek, feketék, ázsiaiak előtt egyaránt nyitva áll. A sokféleséggel szembeni türelmetlenséghez sincs köze (már csak azért sem, mert én is az utóbbinak a híve vagyok, és többek között azért írom amit írok, mert azt szeretném, ha továbbra is sokszínű és sokféle maradna a világ). Csakhogy a politikai iszlám éppen ezt törli el. (Ahogy a keresztény fudamentalizmus is, csak utóbbi sokkal inkább féken tartható mint mondjuk az inkvizíció idején. Még.)

A „könyv népeit”, azaz a keresztényeket és a zsidókat még csak-csak megtűri az iszlám adófizetés  fejében. Már és amennyiben: a különböző történelmi korokban láthattunk nagyjából békés együttélésre  példát, de az ellenkezőjére is. A többistenhívők -pl hinduk, vagy ateisták, az iszlámot elhagyók, de akár még egyes monoteista felekezetek, pl a jeziditák  büntetése azonban halál. És, akár tetszik, akár nem, ebbe a kategóriába tartoznak a modern, innen-onnan összelegózott New-Age vallások követői is. Az is banalitás, amiről éppen az érintettek hajlamosak a legkevésbé tudomást venni, hogy mi vár a homoszexuálisokra, transzokra egy iszlám országban. A hárem falai mögött korlátlan befolyással bíró ágyasok sztoriiban van ugyan történelmi igazság, csak éppen pár millióval többen vannak azok a feleségek férjük élet-halál ura.



A szélsőbal vagy szélsőjobb, vállvetve az iszlamistákkal kiirthatja tehát a zsidókat; ilyen kísérletekre bőven volt példa a történelem folyamán – előbb-utóbb akár még sikerülhet is. Csakhogy igen kiábrándító lesz majd felismerniük, hogy az Ezeregyéjszaka meséinek Hárún-ar Rasid  kalifája helyett (a valóságban ő is despota volt, bár asztrológusnak lenni kifizetődőbb volt az uralma alatt, mint manapság) a berlini, londoni vagy épp washingtoni kalifátust az Iszlám Állam vezetőihez hasonló hadurak fogják majd irányítani. (Akik, mint a mondjuk elevenen megfőzött vagy jobb esetben „csak” kamerák előtt lefejezett keresztény foglyok esetén láthattuk, vajmi kevés hajlanódságot mutattak más egyistenhívőkkel való békés együttélésre ).




De ha az efféle forgatókönyvek egyelőre túlzottak is, egy olyasféle „többpólusú” világrend kialakulása, amelyben Oroszország, Kína, Irán vezetőszerepet játszik, nagyon is lehetséges, akár még a viszonylag közeli jövőben is. És kevésbé lesz élvezetes benne élni, mint egyelőre még a világ vidámabbik oldaláról ábrándozni az önmegvalósítás és a szabadság azon formáiról, amely ezekben az államokban elérhető. Attól, hogy az érintettek nem kedvelik különösebben egymást, nem jelenti azt, hogy ne tudnának átmenetileg hatékonyan összefogni és lerombolni a valóságelhárításba belepuhult-belehülyült Nyugatot. Erről a trendről szintén többször írtam már, legutóbb az október 14-i gyűrűs napfogyatkozásnál, úgyhogy önismétlés lenne még itt is ragozni.






Más analógiák is adták magukat. Sajnálatos módon az orosz – ukrán háborúban egyre inkább az oroszok javára billen a mérleg;  a ruszkik iráni drónokkal támadtak a Magyarországhoz is viszonylag közel levő Hmelnickij atomerőműre , a kárpátaljai dandárt ért november 4-i csapásnak sok magyar áldozata is van. Remélhetőleg Putyin hazai rajongói is értékelni fogják ezt az ajándékot, akárcsak a róla készült videót  , amelyet a ruszkik, mekkora véletlen, éppen november 4-e, az’56-os forradalom leverésének évfordulóját követő napon tették közzé, bizonyára a töretlen orosz-magyar barátságot ünnepelendő.  Oroszországban november 1-én kitört egy vulkán, Nepálban november 3-án, pénteken 6,4-es erősségű földrengés volt , november 4-i hír , hogy a Ciaran vihar eddig 16 halálos áldozatot követelt Európában – pusztításairól az alábbi felvételek adnak ízelítőt  ; 4-én Magyarországra is  megérkezett. Mark Zuckerbergnek (képlete itt  ; Nap, Vénusz a Bikában, szemben a Skorpió Marsból, Szaturnuszból, Holdból, Plútóból álló stelliummal) komoly sportbalesetet hoztak ezek a tranzitok. Hazánkban 4-én   emberrablási kísérletet akadályozott meg a TEK, Erdőtarcsán pedig egy dühöngő férfit kellett megfékeznie, aki rendőrökre lőtt.




A hónap elején folytatódik ez a sorozat: 3-án a Nap nézett farkasszemet a Jupiterrel, a Merkúr pedig másnap az Uránusszal. Mint már többször szó volt róla, lényegében egy csomagról van szó; a Skorpióban levő bolygók először a Jupiterrel, majd az Uránusszal ütköznek, a témák folytatódnak. (Vallásháborúk, extrém ideológiák, kiélezett helyzetek, túlkapások, vehemencia, az időjárás szélsőségei, túlhajtásból, a részletek feletti elsiklásból adódó balesetek, súlyos bűncselekmények, stb – ld fentebb és az októberi előrejelzés.)





A szintén 3-án bepontosult Vénusz-Neptun szembenállás azt sugallja, hogy az  irracionalitásnak, manipulációnak, téveszméknek szintén nagy szerepük van a helyzetek elfajulásában. Az olyan szélsőséges iszlamizmusnak otthont adó országok mellett felvonuló baloldali tüntetők, amelyek tiltják vagy halállal büntetik a melegeket, vagy eltiporják a nők jogait éppolyan jó példák erre, mint a Quanon-jobberek, akik hol gyíkemberekről, hol az emberiség kiirtására előállított Covid-vakcinákról, hol palesztin gyerekekkel táplálkozó cionistákról, hol pedig Putyinról, a világ megváltójáról posztolnak. (Magyar változatuk utóbbi után még az oroszok által vérbefojtott ’56-os forradalom évfordulója alkalmából is kitesz egy megemlékezést, egyébként teljesen helyesen, aztán az ellentmondástól nem zavartatva magát, folytatja a ruszkisimogatást.) A 4-i Merkúr -Uránusz szembenállás az eszelős logikai bukfencek, váratlan fordulatok, hirtelen elválások formájában tetézte a bajt. (Akárcsak októberben, ezek a tranzitok személyes szinten, viszonylag békés környezetben is is súlyos érzelmi válságokat, elválásokat, nagy anyagi-érzelmi veszteségeket, a rossz és a még rosszabb közötti választásokat jelezhetnek.)




4-én egy másik jelentős asztrológiai esemény is bekövetkezett: a Halak 0°30’-en a Szaturnusz abbahagyja tolatását.  Direktbe váltása számos tekintetben jó hír lehet, különösen olyan helyzetekben, amelyek valamilyen módon megrekedtek, vagy nem voltak produktívak.  Hátrálása idején sok olyan probléma internalizálódott, amelyekkel nehéz volt megbirkózni. Ahogy a Szaturnusz ismét egyenesbe fordul, sok ilyen belső témát meg kell oldanunk, és az új megoldásokat el kell kezdenünk átültetni a gyakorlatba. Ez egyéni és kollektív szinten is oly módon történhet meg, hogy jobban érzékeljük majd a prioritásokat és azt, hogy hol húzódnak a személyes határaink.

A Szaturnusz vagy bármely külső bolygó direktbe váltásakor általában nagy változásokat tapasztalhatunk a világban. Idén ez nagyjából egybeesett az október 28-i Bika holdfogyatkozással, így a következő néhány hétben valószínűleg számos jelentős esemény tanúi lehetünk.

Az összeadódó hatások egyik érdekes és szép szinkronicitása volt a napkitörések hatására keletkezett északi fény, amely november 5-én délután/estefelé számos magyarországi településről, többek között Budapestről is látható volt. A ritka látványosságot rengeteg fotó örökítette meg; magam is belinkeltem, megosztottam néhányat. Persze konteokból sem volt hiány; zuglói boszorkányoktól (miért pont zuglói) HAARP-tevékenységekig sokmindennek tulajdonították a természet spontán tüzijátékát. Ez nyilvánvaló hülyeség, de azt hiszem, nem én vagyok az egyetlen asztrológus, akinek eszébe jutott, hogy régi elődeink, akik ómennek tekintették az ég elszíneződéseit is, vajon nem egy közelgő vérfürdőre / világégésre figyelmeztető előjelként tekintettek volna a piros különböző árnyalataiban pompázó égboltra? (Amely azokat a területeket érinti, amelyek felett megjelent. Egy ilyesfajta ómen rímelne az október 28-i részleges holdfogyatkozás trendjeire is – ld itt, itt  és itt. Persze, ez lehet, hogy túlzás, és nagyon szeretnék tévedni akkor is, ha a nagyvilágban zajló folyamatok sokmindennek nevezhetők, csak megnyugtatóknak nem.)





November 6-9 között, a Vénusz – Plútó trigon, Merkúr – Neptun trigon, majd Plútó szextil talán fékezi némiképp az eszelős vágtát. Ezek nem valami erős fényszögek és nem is túl tartósak, inkább csak kis szünetet jelentenek az őrületben. Mint az októberi előrejelzésben már rámutattam, meditációs gyakorlatok, jóga, tai-chi, kreatív tevékenységek, álmokkal, belső képekkel való munka segíthet konstruktív mederbe terelni a feszültséget. Hogy ez valóban általánosan működő módszer, vagy csak időnként, majd kiderül. A gyakorlati szempontok, megérzések figyelembe vétele persze ezúttal is javíthat a forgatókönyveken.




Vénusz a Mérlegben: november 8 – december 4

A hagyományok szerint a Vénusz otthon van a Mérlegben  , így hatása erőteljesen és természetének megfelelően érvényesül. Ebben az időszakban erős késztetést érezhetünk, hogy több szépséget csempésszünk életünkbe, felül emelkedjünk a viszályokon, saját értékeinket és eszményeinket állítsuk életünk középpontjába. Ez a jelenlegi háborús időszakban igen jó hír; hogy a vénuszi késztetéseket miként sikerül majd a gyakorlatba ültetni, más lapra tartozik. Ebben a hónapban ugyanis a Halak Szaturnusszal, majd 16-án a Bika Jupiterrel, 26-án pedig a Bika Uránusszal képez kvinkunxokat, és ezek inkább a szőnyeg alá söprésnek, a feszültségek evéssel, ivással, túlvásárlással való „levezetésének” kedveznek. A Nyilas Merkúrral való 15-i szextilje persze javíthat a légkörön – főleg ha a tudatos igyekezet is adott hozzá. November 8-24 között a Vénusz és a Mars is a saját jegyükben haladnak, ami, feltételes módban jó hatással lehet a szerelmi életre, meg az analógialáncukba tartozó témákra. Egymással azonban nem kapcsolódnak, így nem biztos, hogy összehangolásuk is gördülékeny.





Nov 10 – dec 1; dec 24 – jan 14: Merkúr a Nyilasban
A következő nap újabb váltást hoz: a Merkúr a Nyilasba lép, ahol tolatása miatt a szokásosnál hosszabb időt tölt. Az, hogy exilben van ebben a Jupiter által uralt jegyben, nem jelent automatikusan negavítumokat, de mindenképp feszültséget jelez a specifikus tények és a lehetőségek végtelen tárháza között. Jelenlegi tranzitnál azonban több probléma is felmerül: az exil ténye ugyanis erőpróbáló fényszögekkel, aztán magával a tolatással kombinálódik, miközben a Neptun kvadráttól sem távolodik el túlságosan. Zűrzavarból, fake newsből, csúsztatásokból, rágalmakból tehát nem lesz hiány.

Egy Szaturnusz-kvadráttal a start sem sikerül igazán jól. Így, miközben más tényezők (Mars/Nap-Uránusz szembenállás) száguldásra ösztökélnek, ezt csak behúzott kézifékkel lehet megtenni. A szóba jöhető forgatókönyvek közül még talán az a legkedvezőbb, ha „szabad akarattal” lefékezhető egy impulzus. Nagyobb a baj, ha a fal állít meg, vagy ha muszáj lenne, de nem lehet nagyobb sebességre kapcsolni/ nagy sebességnél beragad a fék. E változatokra sokféle példa létezik, a balesetektől az orvosolhatatlan károkat okozó világnézeti vitákon és az erőszakba torkolló tüntetéseken át a terrortámadásokig, és a beláthatatlan kimenetellel járó katonai akciókig. Ráadásul ez még csak a kezdet; a hónap utolsó hete történéseinek előhírnöke, amikor a Nap, majd a Mars Nyilasba lép, és kvadrátot képeznek a Szaturnusszal.




November 13: újhold a Skorpióban

A Skorpió újhold (Bp 10h27) több okból is nagyon kellemetlen módon ötvözi a jegy témáit. Az önmagában is kiszámíthatatlan és robbanékony Mars- Uránusz szembenállás 11-én pontosul be, a Nap pedig éppen aznap néz farkasszemet az Uránusszal. (A Marssal 18-án találkozik, de gyakorlatilag ez az együttállás november 5-7-től (attól függ, ki milyen hatókörökkel számol), kb december 12-15-ig érvényesül. A Nap/Mars – Uránusz szembenállás orbisza szintén tág, így november 6-tól kb 20-22-ig befolyást gyakorol.

Újhold a Skorpióban 2023 november13 Bp 10h27

A Mars és az Uránusz által sértett fővilágítók szinte garantálják, hogy a legjobb ügy érdekében sincs olyan lépés, aminek ne lenne súlyos ára, ne követelne hatalmas áldozatokat – anyagiakat és más jellegűeket egyaránt, és ne okozna magának a cselekvőnek is sérülést. A kibertámadások okozta nagy anyagi károk, akárcsak az elmúlt hónapokban, most is benne vannak a pakliban. Konstruktív és destruktív projekteknél egyaránt bizonytalan a kimenetel, az események kifuthatnak az ellenőrzés alól. Könnyű lenne olyan okosságokat írni, hogy az időszak semmilyen kezdeményezésre nem alkalmas, de mi van akkor, amikor már benne vagy valamiben, amit muszáj végigcsinálnod, vagy konkrétan és átvitt értelemben is betartod az összes közlekedési szabályt, csak épp teljes sebességgel neked száguld valaki…?!?




November 15-22: viszonylag békésebb napok?
A következő 7-8 nap talán valamelyes enyhülést hoz, de azért a béke és szeretet kitörésében felesleges reménykedni. Ami, jó esetben elmondható, hogy a cselekvés fókuszáltabbá, eredmény-orientáltabbá válik, a kockázatok kiszámíthatóbbakká. De hogy ez mennyire lesz így a gyakorlatban, jó kérdés. A 15-én bepontosuló Mérleg Vénusz – Nyilas Merkúr szextil békülékenyebbé teszi a légkört, a 18-án bepontosuló Nap-Mars együttállás azonban annál harciasabb. A konjunkció egyszersmind egy újabb Nap-Mars ciklus kezdetét jelzi, amely nyilván nem a békés önérvényesítés irányába mutat (ahogy az azt megelőző újhold sem). A combustio ténye az eleve tüzes bolygóknak nem árt annyit, mint a többinek, a forrófejűség pedig inkább a Kos mint a Skorpió Mars sajátja, de azért nem egy túl megnyugtató kombó. Akkor sem, ha a két bolygó Neptunnal való trigonja (nov 17) és Plútóval való szextiljei (nov 20-22) több visszafogottságot, empátiát, a gyakorlati szempontok mérleglését tesz lehetővé a közelmúlt állásainál.

Hogy kollektív szinten hogyan fognak ezek a hatások konkretizálódni, jó kérdés. Egyéni szinten, ha mindenképp muszáj mostanában elindítani valamit, talán ezek a napok alkalmasabbak. (Bár az új dolgok elkezdésének az újhold kedvez, a hagyományos álláspont szerint a nekirugaszkodással tanácsos addig várni amíg kilép az adott jegyből – így az időzítés stimmel.)




Ez azonban messze nem kedvezőt jelent. November 22-én ugyanis a Nap, 24-én a Mars is átlép a Nyilasba, ami még jót is tenne tüzes természetüknek. A Szaturnusszal képezett kvadrátjuk azonban már korántsem, és ez a hatás a hónap hátralevő részében is érvényesül. (Ahogy, szintén a nagy orbiszok miatt az előző napokban is.) Az erőpróbáló Nap-Szaturnusz és Mars-Szaturnusz fényszögekről egyaránt volt szó a blogon. Pár kulcsszó: akadályozott energiaáramlás, hatalmas nyomás, túlterheltség, kegyetlenkedés, konfrontáció autoritásszemélyekkel (hogy-például diktatúrák esetén legitim protest vagy deviáns elemek lázadása a fenn álló rend ellen, és a hatóságok jogosan lépnek fel, helyzete válogatja). Az akadályoztatott nagy energia a szó konkrét és átvitt értelmében is robbanások formájában törhet a felszínre. Az előző időszak Skorpió bolygók-Uránusz szembenállás által fémjelzett száguldásának egy hatalmas ütközés vethet véget. Ez konkretizálódhat balesetekben, elfogyó munícióban, offenzíva valami miatti szüneteltetésében; a lendületet hol önkéntes visszafogottság, hol valamilyen külső hatás fékezi le.




Elkeserítő, de reális példa lenne, ha Izraelnek például nemzetközi nyomásra be kellene szüntetnie a Hamász felszámolására irányuló erőfeszítéseit. Egy esetleges nukleáris csapás szintén drasztikusan zárhatna le vitás kérdéseket a Közel-Keleten és az orosz-ukrán háborúban is. Ilyen forgatókönyveknek persze eddig is megvolt és a következő hónapokban, években is meglesz a realitásuk. Bár Izraelnek vannak atomfegyverei, nem az ő oldaláról fenyeget ilyen kockázat. Azt az izraeli minisztert például, aki 5-én ilyesmit vetett fel   elméleti lehetőségként, azonnal fel is függesztették. Hiszen ez magának Izraelnek is végzetes károkat okozhatna – akár csak ha mondjuk Irán ellen vetné be. Az utóbbinak viszont már nagyobb eséllyel gurulhat el a gyógyszere, ha menet közben mégiscsak sikerült nukleáris fegyvert kifejlesztenie, a ruszkikból pedig már eddig is kinézhető volt az ukránok / nyugati világ elleni háborújuk ilyenfajta eszkalációja. Az utóbbi két év alatt minden nap kész csoda amikor ez még nem következett be. A Nyugat-Európán végigsöprő iszlamista merénylethullámnak szintén megvan a realitásuk.



November 27: Telihold az Ikrekben

 

Ennek megfelelően, a november 27-i Ikrek teliholdkor (Bp 10:16) szintén csak a káosz és a destrukció a biztos, függetlenül attól, hogy ez hol milyen formában érkezik.  A Nap/Mars -Hold-Szaturnusz változó T-kvadrátja nemcsak az egyensúlyt borítja folyamatosan, hanem a véleményütköztetéseket is igen brutálissá teszi. A fejekben uralkodó zűrzavart az aznap először bepontosuló Merkúr-Neptun kvadrát tetézi. A 2. ház érintettsége miatt a hülyeség a szó szoros értelmében is nagyon sokba kerülhet. Ráadásul, mint fentebb már szó volt róla, ebből az energiából bőségesen kijut majd a következő hetekben is. A téboly majd december végén tetőzik, amikor a Mars is beszáll a Merkúr-Neptun vitába. Ez akár a Szilvesztert is összevérezheti, de ne szaladjunk ennyire előre az időben…

Telihold az Ikrekben 2023 november 27 Bp 10h16





Kapcsolódó

Gyűrűs napfogyatkozás a Mérlegben 2023 :  új világrend születik?

Telihold és részleges holdfogyatkozás a Bikában 2023 (Peter Stockinger)

Októberi előrejelzés





Fontosabb bolygóállások

Nov 3 : Nap-Jupiter szembenállás

Nov 3 : Vénusz-Neptun szembenállás

Nov 4 : Szaturnusz direkt stacionárius Halak 0°30’

Nov 4 : Merkúr-Uránusz szembenállás

Nov 6 : Vénusz – Plútó trigon

Nov 7 : Merkúr-Neptun trigon

Nov 8 – dec 4 : Vénusz a Mérlegben

Nov 9: Merkúr-Plútó szextil

Nov 10 – dec 1; dec 24 – jan 14: Merkúr a Nyilasban

Nov 10: Merkúr-Szaturnusz kvadrát

Nov 11 : Mars-Uránusz szembenállás

Nov 13 : újhold a Skorpióban

Nov 13 : Nap-Uránusz szembenállás

Nov 15 : Merkúr – Vénusz szextil

Nov 17 : Mars-Neptun trigon

Nov 17: Nap-Neptun trigon

Nov 18: Nap- Mars együttállás 25°3

Nov 20: Nap-Plútó szextil

Nov 22 : Mars-Plútó szextil

Nov 22: Nap a Nyilasban

Nov 23 : Nap – Szaturnusz kvadrát

Nov 24 : Mars a Nyilasban

Nov  25 : Mars-Szaturnusz kvadrát

Nov 27 : Telihold az Ikrekben 4°51

Nov 27 : Merkúr  – Neptun kvadrát

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ NÉHÁNY SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÜKHÖZ CSAK SZEMÉLYES EGYEZTETÉST KÖVETŐEN JÁRULOK HOZZÁ!